Solgt: 3 625 000 kr

Gangdalsveien 38

3 690 000 kr
154 m²
4 soverom
Krogsveen v/Anders Skajaa har gleden av å presentere Gangdalsveien 38!
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Gangdalen/Strai - påmeldingsvisning
Usjenert og frittliggende enebolig innerst i blindvei med svært gode solforhold, hybel og dobbel garasje - Barnevennlig!
 • Prisantydning
  3 690 000 kr
 • Omkostninger
  93 592 kr
 • Totalpris
  3 718 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  154 m²
 • Bruksareal
  187 m²
 • Tomteareal
  722,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere Gangdalsveien 38!
Innholdsrik enebolig med ettertraktet beliggenhet, høyt og fritt med utsikt og svært gode solforhold.
Huset er betydelig oppusset i senere år og kan bl.a by på 6 soverom, 2 stuer hvor begge har kjøkken, 2 bad og vaskerom. Egen inngang til godkjent hybel.
Høydepunkter:
- Sol fra tidlig til over kl. 21, sommerstid
- Nytt kjøkken 2018 m/Italiensk steinbenkeplate
- Kledning skiftet i to etapper, ca. 2010 og 2020
- Vinder i 1.etg fra 2009-2010 og kjøkken i 2015
- Bad i kjeller renovert i 2008
- Nyere terrasser/rekkverk og ny pergola 2020
- Nye gulv i det meste av bolig fra 2021
- Gipset, sparklet og malt i 2018/21
- Endret planløsning og godkjent bruksendring i kjeller 2021
m.m
Husk visningspåmelding i forkant - Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gangdalsveien 38, 4618 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 18, bruksnummer 128, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 205 kvm
Totalt bruksareal: 187 kvm
Totalt primærrom: 154 kvm
Primærrom:
1. Etasje. 99 kvm: Bad, gang, stue/kjøkken og 4 soverom.
Underetasje. 55 kvm: Bad/vaskerom, entré, stue/kjøkken, trapperom, vaskerom og 2 soverom.
Sekundærrom:
1. Etasje. 33 kvm: Garasjerom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.09.2021 utført av Andreas Natvig. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport hovedsaklig oppført i tre. Grunnmur med Støpt ringmur/såle. Yttervegger med bindingsverk av tre, takkonstruksjon av tre. Saltak rom, taktekking trolig av asfaltpapp og med betongtakstein, etasjeskille i tre og støpt gulvdekke nede.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Frittliggende enebolig innerst i blindvei med arealeffektiv og god planløsning på totalt 187 kvm i bruksareal.
Tilpass bruken etter behov, er man en familie passer det kanskje å spe på med leieinntekter i en etableringsfase mens barnene er små. Når man får tenåringer i hus, kan man velge å bruke hybelen selv. Etter hvert når barnene vokser opp og blir både ungdommer og voksne kan man igjen leie ut og bruke leieinntektene til å f.eks kjøpe hytte, båt eller reiser mer?
Her kan man med andre ord planlegge å bo til man blir gammel og pensjonist. Hoveddelen inneholder 4 soverom, stor stue med åpen kjøkken løsning og god plass til spisegruppe. Videre har man eget vaskerom i kjeller og bad i første etasje og ikke minst en romslig entré med garderobeplass. Det beste av alt er kanskje de solrike og usjenerte uteplassene, samt. Dobbel garasje på hele 33 kvm. Hybelen inneholder 2 soverom, bad og romslig stue med kjøkken og stor uteplass som er svært skjermet til hoveddelen, som gjør at man her kan leie ut uten å se noe til leietakeren. Adkomsten til hybelen er til høyre for garasjen, og det er rikelig med parkeringsplasser på både tomt og i område.
Ikke bare kan man leie ut og fortsatt følge seg usjenert, men man bor faktisk innerst i en blindvei med kun 4 andre hus som deler stikkveien til boligen.
Når det kommer til standarden er det gjort betydelige oppgraderinger fra 2008 til i dag, det er byttet både kledning, vinduer, bad er oppusset og IKEA kjøkken med steinbenkeplate fra 2018. De fleste overflater er oppusset i løpet av de siste årene og nytt gulv fra 2021. Videre er det laget smarte oppbevaringsløsninger, belysning, knagger og sengegavler og andre lure løsninger. Solrike uteområde med nyere terrasser og pergola over terrasse fra hybel fra 2020. Ny dobbel garasje fra 2013. Det er etablert nytt soverom bad kjøkken, laget trapp til kjeller fra gang samt. Godkjent bruksendring av kjeller til varig opphold av kommunen. Boligen holder en god standard til å opprinnelig være fra 1965 med moderne løsninger og tidsriktig stil etter dagens standard.
Alt i alt en svært flott bolig med mange gode kvaliteter med sol fra tidlig morgen til over kl. 21 på sommerstid som kan nytes med totalt 5 inn/utganger som også gjør uteområdene lette og anvende.
Takstmann har gitt boligens tilstand følgende konklusjon:
"Enebolig bygget 1965, dagens eiere har bodd der siden 2017. Innerst i blindvei, usjenert beliggenhet, innholdsrik bolig.
Boligen er modernisert med årene. Nyere baderom, kjøkken, kledning, de fleste vinduer mm. Samtidig er det enkelte eldre bygningsdeler som tilsier oppsyn, vedlikehold og utskiftninger fremtid, og stedvis ufagmessig utførsel og avslutninger, noe vedlikehold påregnes. Det er påpekt merknader i rapporten.
Ved vurdering av ulike bygningsdeler er alder, sammen med utførelse og slitasje grunnleggende for hvilken tilstandsgrad som blir satt. Tilstandsgrad må dermed sees i sammenheng med de levetider som er oppgitt. Levetid er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
Takstmann har vurdert tilstandsgrad på 23 bygningsdeler, 1 er best og 3 er dårligst. Her har 13 av punktene har fått TG1 og resterende har fått TG2.

Løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkken medfølger. Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på begge bad, peis i kjeller og stue i 1 etasje. For øvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1965.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger dog byggemelding med gitt tillatelse med tegninger av boligen, samt tegninger med ferdigattest for garasje.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Kjøkken er omgjort til åpen løsning og soverommene i bakkant av kjøkken opprinnelig byggemeldt som kjøkken og arbeidsrom jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/18/128:
16.03.1962 - Dokumentnr: 1486 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
11.08.1965 - Dokumentnr: 5797 - Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
12.09.1972 - Dokumentnr: 990045 - Elektriske kraftlinjer.
22.08.1961 - Dokumentnr: 4404 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4204 Gnr:18 Bnr:110.
20.08.2014 - Dokumentnr: 693625 - Registrering av grunn. Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4204 Gnr:18 Bnr:465.
01.01.2020 - Dokumentnr: 1851896 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:1001 Gnr:18 Bnr:128.

Eventuell adgang til utleie

Det er tilrettelagt for praktikantdel/hybel i kjelleretasjen som dagens eier har fått godkjent/bruksendret til godkjent oppholdsrom med stue/kjøkken og 2 soverom, det er også bad og egen inngang/utgang med adkomst ved siden av garasjen.

Energimerking

Energikarakter G og oppvarmingskarakter 4.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gangdalsveien 38 er en svært familiebolig og flott enebolig som ligger usjenert i en blindvei. Eneboligen ligger høyt og fritt med fantastisk og solrik tomt i et populært og etablert boligområde. Her er alt tilrettelagt for barnefamilier med gode oppvekstsvilkår med kort og trygg skolevei. Det er fine natur- og turområder i umiddelbar nærhet, samt gang- og sykkelvei til sentrum og busstilbud.
Ellers er det også nærhet til dagligvarebutikk Bunnpris og Rema1000, flere barnehager, legekontor, nyere barne- og ungdomsskole og stort idrettsanlegg og hall hvor det er tilrettelagt for diverse sport og aktiviteter.

Adkomst

Om du kommer fra Vennesla eller Kristiansand følger du setesdalsveien til du kan at av til Gangdalsveien, her tar du andre avkjørsel til høyre, deretter første til høyre og venstre og du får boligen innerst til venstre.
Det blir satt ut visningsskilt ved annonsert visning. Boligen vil være merket med mørkegrønn "til salgs" plakat. Forøvrig se kartmateriell vedlagt på Finn eller kontakt megler for mer detaljert veibeskrivelse.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Torridal skole fra 1-10 trinn med ca. 270 elever, 12 klasser og 2.2 km fra boligen.
Mosby skole fra 1-7 trinn med ca. 308 elever, 14 klasser og 4.1 km fra boligen.
Barnehager:
Straitunet barnehage (0-5 år) 1.6 km unna.
Eventyrskogen barnehage (3-5 år) 2.1 km unna.
Mosby barnehage (1-6 år) 3.7 km fra boligen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 722,1 kvm. Tomten ligger høyt, fritt med utsikt og svært gode solforhold. Det er flere solrike uteplasser med bl.a hage, terrasse som er koblet til veranda fra stue og kjøkken, egen uteplass til hybelen i kjeller. Det er også pent opparbeidet gårdstun med belegningsstein og dobbel garasje med egen dør fra gårdsplass og dobbel port mot innkjørsel som er asfaltert.

Parkering

Dobbel garasje fra 2013 på 33 kvm og ellers rikelig med biloppstillingsplasser både ved bolig og i nærområde med gjesteparkering like ved.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er uregulert med plan vedtatt til bebyggelse og anlegg, slik at det er kommuneplanen som er gjeldende. Boligen har vært i bruk som boligformål siden 01.01.1965.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 290,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, feiing/tilsyn og eiendomsskatt og fordeles følgende:
Eiendomsskatten er kr 4 708,-, feie/tilsyn kr. 375,-, vann kr. 3 073,- og avløp kr. 6 133,- for inneværende år.
Renovasjon kommer i tillegg og faktureres etter faktisk forbruk, fastgebyr fra avfall sør er kr. 3 925,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22.000 kWh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.000,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 991 167,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 568 201,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 708,- pr år og er medtatt/opplyst om i totalkostnad for kommunale avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.783.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Siri Burden Stokkeland og Ryall Burden

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring for situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig, og flytteforsikring. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen. Tilrettelegging kr 12.900,-. Oppgjør: kr 5.900,-. Markedspakke: kr 15.500,-. Visninger inkl. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0409/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21409

Dato

Sist oppdatert: 21. oktober 2021 kl. 12:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.