Komplett salgsoppgave

Midtåsen 51B

4 450 000 kr
60 m²
2 soverom
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Nordstrand/Midtåsen
Gjennomgående 3-roms eierleilighet med solrik balkong på hele 9,8 kvm, peis og trafikkskjermet beliggenhet.
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  61 000 kr
 • Omkostninger
  115 362 kr
 • Totalpris
  4 626 362 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 051 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Ta også gjerne kontakt med megler for en privat visning om oppsatt visningstidspunkt ikke passer. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En lys, sjarmerende og gjennomgående 3-roms eierleilighet med rolig beliggenhet godt tilbaketrukket fra veien. Boligen ligger i et meget attraktivt, veletablert og barnevennlig boligområde på toppen av frodige Midtåsen med kort vei alt området har å by på bla. kollektivtransport, Sæter Torg, matbutikker, fritidstilbud, flotte turområder, og fjorden.
Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Entré/gang, bad, to soverom, kjøkken, og stue/spisestue med utgang til stor vestvendt balkong på hele 9.8kvm. med hyggelig utsyn over flotte grøntarealer, og uten gjenboere. Balkongen fungerer som en ekstra stue spesielt på sommerstid. Her er det god plass til sittegruppe og grill. Peisovnen i stuen skaper lun stemning på de kjøligere dagene. Godt med lagringsplass i 3 boder. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Midtåsen 51B, 1166 OSLO
Gårdsnummer 184, bruksnummer 57, seksjonsnummer 3, kommunenummer 301

Innhold

Totalt bruttoareal: 66 kvm
Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Primærrom:
1. etasje 60 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
I tillegg disponerer boligen 3 boder. En på loftet med skråtak (gulvflate på ca. 11,7 kvm), samt to kjellerboder på ca. 1,8 kvm hver.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg fra 1952 over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har slett entrédør fra NorDoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull. Vindu med to-lags glass fra 2021 i stue ved balkondør. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra 1986 i stue og øvrige rom.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Vann og avløpsrør på grunn av alder.
- Bad grunnet plassering av vindu i våtsone og dårlig feste på skyvedører til dusjsone. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Varmtvannsbereder på grunn av alder og tilstand.
- Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder.
- Det er stedvis knirk og riper i gulvet.
- Alder på pipeløp.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Midtåsen 51B er en solrik og gjennomgående 3-roms eierleilighet beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på frodige Midtåsen i bydel Nordstrand. Stille, rolig og barnevennlig boområde med store grøntarealer rundt eiendommen. Nærhet til alt området har å by på bla. skole, barnehage, Sæter Torg, kollektivtransport, Lambertseter senter, matbutikker og et rikt fritidstilbud.
Leiligheten ligger i 1. etasje med hyggelig utsyn over frodige grøntarealer fra balkongen. En god og arealeffektiv planløsning med vinduer mot både øst og vest som sikrer gode lysforhold. Leiligheten inneholder: Entré, baderom, kjøkken, 2 soverom og kombinert stue og spisestue med utgang til balkong på hele 9.8 kvm.
Entré:
Inn fra fellesgangen kommer du inn en entréen som god plass til oppheng for ytterjakker.
Stue:
Kombinert stue og spisestue – som er nettopp det: her er det nok av plass til begge deler. I stuen er det godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I spisestuedelen er det god plass til spisebord. De store vestvendte vindusflatene gir mye naturlig lys og en god romfølelse, og peisovnen gir ekstra god varme og hygge på kalde høst- og vinterkvelder. Den usjenerte og solrike balkongen på hele 9.8 kvm. blir en naturlig forlengelse av stuen spesielt på sommerstid. God plass på balkongen til sittegruppe og grill, og med hyggelig utsyn over frodige fellesarealer.
Kjøkken:
Eldre kjøkken innredet med slette fronter, laminat benkeplate og frittstående hvitevarer. Det er plass til et lite kjøkkenbord med hyggelig utsyn over frodige grøntarealer. Varmtvannsberederen er på ca. 115 liter og plassert i kjøkkenbenk. Ventilator med kullfilter. Alle hvitevarer foruten kjøleskapet følger boligen.
Baderom:
Flislagt baderom fra 2007, men med eldre røropplegg. Baderommet er innredet med vegghengt toalett, dusjsone med skyvedører i glass og servant med tilhørende skap. Nedsenket himling med downlights. Det er gulvvarme samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på badet.
Soverom:
Leiligheten har to soverom som er praktisk plassert på hver sin side av gangen. Hovedsoverommet er stort og har mer enn nok plass til dobbeltseng, og evt. skrivebord eller annet man måtte ønske. Soverom 2 er litt mindre enn hovedsoverommet, men også her godt med plass til både seng og skrivebord, samt godt med skapplass. Rikelig med plass til oppbevaring i garderobeskap på hovedsoverommet og skyvedørsgarderobe på soverom 2.
I tillegg disponerer leiligheten 2 kjellerboder og 1 loftsbod som gir godt med lagringsplass. Kjellerbodene er på 1,8 kvm og loftsboden har et gulvareal oppmålt til ca. 11,7 kvm.
For ytterligere informasjon om boligens standard se selgers egenerklæring og vedlagt boligsalgsrapport.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, gulvvarme og peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen fra 1965. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld og:
Dagboknr. 10233, tinglyst 23.08.1947: Festekontrakt
Dagboknr. 25475, tinglyst 28.05.1984: Panterett til sameiet på kr. 25.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst tre servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser og vilkår iht. festekontrakten samt rettigheter ifølge skjøte. I eiendomsrett hefter også panterett til sameiet som følger av heftelser i festeretten notert over, samt et pantedokument med urådighet. Urådigheten gjelder imidlertid i grunnen, og ikke festeretten eller pr. seksjon. Servituttene vil følge eiendommen.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier, samt at styrets forhåndsgodkjennelse foreligger. Utleie kan iht. sameiets vedtekter bare finne sted til fysiske personer, og styret kan begrense leieforholdet. Ved gjentatt korttidsutleie har styret rett til å nekte godkjennelse av leieforholdet. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rolig beliggenhet i et trafikkskjermet og frodig boområde på Nordstrand. Gangavstand til Sæter Torg som kan tilby et variert servicetilbud som inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. Fortsetter du forbi Sæter Torg kommer du straks til Holtet med flere butikker, deriblant den populære delikatessebutikken Jacobs samt Åpent Bakeri. Noen minutter unna på sykkel eller i bil finner du bydelens nærsenter, Lambertseter Senter, med sitt rikelige utvalg av over 80 butikker og flere spisesteder, samt Vinmonopol, Deichmanns bibliotek og Symra Kino. Det er et stort utvalg av barnehager og skoler i nærområdet, og et meget rikholdig fritidstilbud gjennom lokale idrettslag, foreninger, frilufts- og rekreasjonsområder.
Kort vei til Ljabru trikkestasjon med rute 13 og 19 - begge via Oslo sentrum. Kort vei også til buss i Ekebergveien. Gangavstand også til Sæter trikkestasjon, og til Ljan eller Nordstrand togstasjon.
(se Ruter.no for rutetider)
Flotte badeplasser langs Bunnefjorden med bl.a. Katten, Sæterstrand, Ulvøya, Nordstrand bad, Fiskevollbukta og Hvervenbukta er kun en liten sykkeltur unna på deilige sommerdager.
Flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven og rundt Hvervenbukta. Kort vei til friområdet på Skredderjordet, med skøytebane om vinteren og fotball/sandvolley og sommeren. Alpinbakke på Sloreåsen og i Leirskallen. Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter er heller ikke langt unna. Mot sentrum finner man området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også allsport-tilbud til funksjonshemmede og egen triatlongruppe . Nye Nordstrand Arena stod ferdig august 2018. Her finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i «Storstua».
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
På Nordstrand er det flere foreninger for turn, dans, kor og det lokale speiderlaget.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer.
Ormsund Roklubb på Malmøya.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena.

Adkomst

Midtåsen er en lite trafikkert vei som strekker seg fra Agnes Thorsens plass (ved Nordstrand skole), langs høydedraget Midtåsen og ned til Åsdalsveien. Adkomst fra Nordstrandveien inn Åsdalsveien og deretter første vei til venstre inn Stuttvegen til Midtåsen. Mulighet også for adkomst direkte til Midtåsen ved å følge Åsdalsveien lenger syd. Alternativ adkomst fra Rosendalsveien via Nøttekneika til Midtåsen.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
I følge utdanningsetaten sogner Midtåsen 51 B til Ljan skole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Felles festet tomt på 2.535 kvm. som tilhører sameiet. Pent opparbeidet felles tomt med gressplen og beplantning, samt asfalterte adkomstveier. Noe naturtomt.
Sameiets andel av festeavgiften er pt. på kr 38.364,- pr. år.
Festekontrakten gjelder i 99 år fra 1947.
Opprinnelig grunneier iht. festekontrakten er Ellen Marie Rasch og Marie Rasch, men pr. i dag er det Nobil Eiendom.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Midtåsen er en lite trafikkert vei hvor det som regel er enkelt med gateparkering. Det er også kommunale elbil-ladere like utenfor boligblokken.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert med tilhørende midlertidige reguleringsbestemmelser.
I Åsdalsveien 38 er det gitt tillatelse til riving og oppføring av 2 nye eneboliger, samt søkt om oppføring av ytterligere 2 eneboliger.
Øst for eiendommen foreligger en pågående plansak vedr. forlengelse av trikkelinjen fra Ljabru til Hauketo. Dette bl.a. for å få kontakt med Hauketo stasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 051,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (grunnpakke), nedbetaling av andel fellesgjeld, vedlikehold, drift, dugnadsgebyr, forretningsførsel, felles bygningsforsikring.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 5% i 2020.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2 291,-
Avdrag/renter: kr 721,36,-
TV/Bredbånd: kr 489,-
Vedlikehold: kr 100,-
Dugnadsgebyr: kr 100,-
Ekstrautg. ØLB-tomtefestesak: kr 350,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 935 030,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 366 108,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 32 249,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 61 000,- pr. 31.03.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 934.075,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,09%
Lånets løpetid: 10 år (innfrielse 2029).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.623.592,-.
Av dette beløpet utgjør kr 61 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ingvild Myrvang

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Midtåsen 51, med sameiebrøk 1/16.
- Sameiet består av 16 seksjoner.
- Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS, tlf. 23 89 10 20.
- Sameiets eiendom er fullverdiforsikret i IF med forsikringsnummer SP1028814.1.2.
- Dugnad må påregnes.
- Det kan søkes styret om tillatelse til å holde dyr.
- Sameiet har et felles vaskerom, samt eget tørkeloft.
- Sameiet har en felles sykkelbod. Der kan også bildekk oppbevares ved behov.
- Det er mulighet for å sette inn tørketrommel, vaskemaskin og fryser i fellesrom, mot et tillegg i husleien.
Saker/planlagte påkostninger i sameiet:
Sameiet er p.t. i en tvist med grunneier (Nobil Eiendom) vedr. festeforholdet. Sameiet fester tomt via Øvre Ljan Boliglag. Nobil Eiendom ønsker å utvikle og bygge ut på tomten, og Øvre Ljan Boliglag har med bakgrunn i dette vedtatt å kreve innløsning av tomten etter Tomtefesteloven. Grunneier bestrider at boliglaget har rett til å gjøre dette. Saken har vært til behandling i retten, uten at dette førte til enighet. Boliglaget er i kontakt med forsikringsselskapene til berørte sameier for å høre om rettshjelpsforsikringen vil dekke dette. Konferer gjerne megler for ytterligere informasjon.
Iht. styreleder er det videre diskutert både utskiftning av vinduer og inspeksjon/spyling av avløpsrør. Inspeksjon av rør er gjennomført, og det var ikke akutt behov for spyling. Sameiet avventer spyling og utskiftning av vinduer til de vet hvordan situasjonen blir økonomisk med tomtefestesaken.
For øvrig har sameiet iht. styrets arbeid gjennomført modernisering av lys i fellesarealer, trappeoppganger og søppelrom. I forbindelse med utbytting av lys i fellesarealer ble det avdekket alvorlige feil på el-anlegget, og disse ble også utbedret.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn to seksjoner i sameiet. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (1 gratis visning inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0106/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21106

Dato

Sist oppdatert: 09. mai 2021 kl. 11:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Ta også gjerne kontakt med megler for en privat visning om oppsatt visningstidspunkt ikke passer. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.