Komplett salgsoppgave

Heliveien 776, 778, 780

6 600 000 kr
414 m²
3 soverom
Velkommen til Heliveien 776, 778 og 780
Velkommen til Heliveien 776, 778 og 780
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Spydeberg/Heli
Kombinert bolig- og næringseiendom | Flere leiligheter (ikke søkt om), enebolig og verksted/lager | Landlig beliggenhet

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  6 600 000 kr
 • Omkostninger
  166 342 kr
 • Totalpris
  6 766 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  6 bad
 • Primærrom
  414 m²
 • Bruksareal
  679 m²
 • Tomteareal
  4 066,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ta kontakt med megler på tlf eller via linken "visningspåmelding" for å avtale privatvisning. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger i landlige omgivelser ca. 8 km fra Spydeberg sentrum. Eiendommen gir "småbrukfølelsen". Tomt på 4066 kvm med stor gårdsplass, gressplen, diverse beplantning og med plass til dyrehold. På eiendommen er det oppført en enebolig, et stort verkstedbygg, en plasthall, drivhus og hønsehus. Egner seg godt til motorsport, lager m.m.
Verkstedbygning med totalt 550 kvm BRA og består av garasje og bod i U.etasje og verksted og garasje i 1.etasje. U.etasje og 1.etasje er totalt 262 kvm BRA. Det er innredet to leiligheter i 2.etasje og to hybler i loftetasjen. De fire leilighetene er ikke godkjent til varig opphold eller som separate boenheter av kommunen. Eneboligen er på totalt 129 kvm fordelt over to etasjer, samt kjellerrom uten måleverdig areal.
Velkommen til hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Heliveien 776, 778, 780, 1821 SPYDEBERG
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 517, bruksnummer 5, ideell andel 1/1

Innhold

Verkstedsbygning:
Totalt bruksareal: 550 kvm
Totalt primærrom: 285 kvm
Primærrom:
1.etasje, 12 kvm: Trapperom og wc-rom.
2.etasje, leilighet nord, 96 kvm: Gang, kjøkken, bad/vaskerom, stue og to soverom.
2.etasje, leilighet sør, 76 kvm: Entré, kjøkken, bad/vaskerom og to soverom.
2.etasje, felles gang, 19 kvm: Trapperom.
Loft, 82 kvm:
Loft hybel nord: Stue/kjøkken og bad.
Loft hybel sør: Stue/kjøkken og bad.
Sekundærrom:
U.etasje, 91 kvm: Bod og garasje.
1.etasje, 171 kvm: Garasje og verksted.
Loft, 3 kvm: Bod.
Enebolig
Totalt bruksareal: 129 kvm
Totalt primærrom: 129 kvm
1.etasje, 65 kvm: Gang, trapperom, bad, kjøkken, stue og soverom.
2.etasje, 64 kvm: Trapperom, bad, kjøkken, stue og soverom.
Kott i 2.etasje har ikke måleverdig areal og er ikke medtatt i arealoppstillingen.
Kjellerrom med adkomst via lem har ikke måleverdig areal. Arealet er på ca. 19 kvm. Takhøyde er ca. 185 cm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.06.2022, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
De fire leilighetene i verkstedbygningen er ikke godkjent for varig opphold og det er ikke søkt om godkjenning hos kommunen. Se punkt ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Eneboligen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Grunnmur av betong og natursteinsmur. Tilbygget del mot øst med pålefundamenter. Yttervegger i trekonstruksjon av ukjent utførelse. Liggende bordkledning. Tilleggsisolering og ny panel i 2008-2009 iht. tidligere takst. Betongtakstein fra 2009 iht. tidligere takst. Undertaktekking med ukjent løsning fra ukjent år. Malte vinduer med to-lags glass. PVC vinduer med to-lags glass. Kjellervinduer med trerammer. ytterdør med glassfelt.
Verkstedbygning med leiligheter har grunnmur i betong/blokker/lettklinker. Yttervegger fra 2.etasje og oppover antatt bindingsverkskontruksjon fra byggeår. Stående bordkledning. 1.etasje av beting/betongblokker/lettklinker. Tak av sperrekonstruksjon fra byggeår. Undertak av takbord. Eldre betongtakstein. Ukjent løsning og alder for undertakstekking. Isolerte takflater og kalde kneloft med adkomst via luker. Malte trevinduer med to-lags glass fra ukjent år. Ett tre-lags glass fra 2019 på loft. Ytterdør med glassfelt. Balkongdør fra 2021 i tre med tre-lags glass. Balkongdør i tre med to-lags glass. 4 stk. store porter av tre til garasje/verksted i 1.etasje. Porter fra byggeår. 2 stk. porter av tre til garasje u.etasje. Porter fra byggeår.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 3 (TG3) i eneboligen:
- Kjellervinduer har råteskader.
- Tretrapp. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.
- Begge bad må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Elektrisk anlegg - det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Tilstandsgrad 3 (TG3) i verkstedbygning med leiligheter:
- Takkonstruksjon/loft. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje. Påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
- Delevegg av betongblokker i verksted. Uferdig vegg virker ustabil. Må ferdigstilles.
- Innvendig kjellertrapp - ikke montert rekkverk.
- Begge bad på loft er etablert av eier som egeninnsats inkl. el- og rørarbeider. Gulvet har ikke vanntett utførelse, ikke membran på vegger. Badene oppfyller ikke kravet til våtrom. Begge bad må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Begge bad i 2.etasje må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
-
- Ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom).
- Elektrisk anlegg - det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Interessenter må lese mer om byggemåte, øvrige tilstandsgrader og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. Kjøper over ansvar og risiko for dette.

Standard

Eiendommen ligger landlig til med stor tomt og svært gode solforhold. Eneboligen har terrasse mot øst på ca. 35 kvm. Verkstedbygningen har vestvendt luftebalkong.
Verkstedbygning:
Bygget er gammelt og bærer noe preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger.
U.etasje og 1.etasje består av store garasjerom, verksted, bod, gang og toalettrom. Det er enkel standard fra byggeår i underetasje og 1.etasje.
2.etasje består av to leiligheter. 2.etasje har normal boligstandard.
Leilighet mot nord består av: Gang, bad, kjøkken, stue og to soverom.
Bad/vaskerom med fliser på gulv og plater på vegger. Vegghengt servant, gulvmontert toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Panelovn. Stråleovn. Naturlig ventilasjon. Eldre malt kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Leilighet mot sør består av: Gang, bad, kjøkken, stue og to soverom.
Bad/vaskerom med laminat og fliser på gulv. MDF og plater på vegger. Servant i servantskap, gulvmontert toalett og dusjkabinett. Oppvaskmaskin. Elektrisk styrt vifte er frakoblet. Panelovn. Kjøkkeninnredning fra ukjent år med glatte fronter og laminat benkeplate. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Loftet består av to hybler:
Enkel standard med gjennomgående ufagmessigheter på innredet loft.
Badene i hyblene har belegg på gulv og malt strie på vegger. Vegghengt toalett, servant og dusjkabinett på begge bad. Naturlig ventilasjon.
Enkel kjøkkeninnredning i begge hyblene.
Varmtvannstank på ca. 200 liter i leilighet nord. Felles bereder på 80 liter fra 2012. 2 stk. sikringsskap i 2.etasje. Sikringsskap i 1.etasje og underetasje. Inntakssikringer på loft.
Enebolig:
Enebolig over to etasjer, samt kjellerrom. Det er normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er gammelt og bærer noe preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger.
1.etasje består av felles gang/trapperom, kjøkken, soverom, stue, gang og bad. Flislagt bad med vegghengt servant, gulvmontert toalett og dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin. Kjøkkeninnredning fra ukjent år med glatte fronter og laminat benkeplate. Frittstående hvitevarer. Kjøkkenventilator.
2.etasje består av trapperom, stue, kjøkken, bad og to soverom. Flislagt bad med vegghengt servant, gulvmontert toalett og dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin. Kjøkkeninnredning fra ukjent år med glatte fronter og laminat benkeplate. Frittstående hvitevarer. Kjøkkenventilator.
2 stk. varmtvannsberedere på ca. 200 liter fra 2006 og 2008. Sikringsskap i hver etasje med nyere automatsikringer.

Oppvarming

Vedovn. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Kommunen har ikke godkjente tegninger av eneboligen eller verkstedbygningen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Tilbygg mot øst på eneboligen fra ca. 1997 iht. tidligere takst.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Boligen er kun registrert med én boenhet i matrikkelen (eneboligen). Det er ikke brannsikring mellom 1. og 2.etasje.
I verkstedsbygningen er det innredet to leiligheter i 2.etasje og to hybler i loftetasjen. De fire leilighetene som er innredet som utleiedeler er ikke godkjent til varig opphold eller som separate boenheter av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er godkjent rømningsvei fra loft. Det må monteres forskriftsmessig brannstige. Vinduene er uegnet som rømningsvindu pga. tyngde (topphengslet). Det er ikke brannsikring mellom leilighetene. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Ettersom kommunen ikke har tegninger av eneboligen eller verkstedbygningen har megler ingen mulighet til å vite om alle rom i 1.etasje og 2.etasje i eneboligen er godkjent for varig opphold. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Heliveien 776/778:
Eneboligen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Heliveien 780:
Det er registrert som en verkstedbygning. Det er innredet to leiligheter i 2.etasje og to hybler i loftetasjen. De fire leilighetene som er innredet som utleiedeler er ikke godkjent til varig opphold eller som separate boenheter av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.
Nåværende eier har leid ut både eneboligen og leilighet i verkstedbygningen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig beliggenhet mellom Skiptvet og Spydeberg. Eiendommen har fint utsyn mot landbruksområder og gode solforhold. Spydeberg barneskole ligger 5,7 km unna med skolebussordning og ungdomsskole i sentrum. Spydeberg tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom.
Det er ca. 8 km til Spydeberg sentrum. Spydeberg sentrum byr på flere butikker, restauranter, bank, post i butikk, apotek, lege, tannlege, helsestudio og idrettsanlegg m.m. Togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Askim. Tog til Ski tar ca. 23 minutter og tog til Oslo tar ca. 50 minutter med avgang hver halvtime i rushtiden. Reisetiden vil reduseres når Follobanen står ferdig. Med bil tar det ca. 45 minutter til Oslo.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Askim. Askim sentrum med blant annet Askim Torget som er regionens største kjøpesenter med over 50 butikker og spisesteder, Østfoldbadet som er kåret til ett av Norges beste badeland og Askim kulturhus med arrangement hele året. Det er ca. 20 minutter til Ski sentrum hvor det finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer.

Adkomst

Fra Spydeberg:
Følg skilt mot Skiptvet og sving inn på Rv122 Heliveien. Følg veien i ca. 7,8 km og du får boligen på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager innen kort kjøreavstand. Spydeberg barneskole ligger 5,7 km fra boligen. Skolebussordning. Spydeberg ungdomsskole i sentrum. Nærmeste videregående skoler i Askim og Mysen. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 066,8 kvm. Opparbeidet med gruset gårdsplass, plen og beplanting ellers.

Parkering

Flere biloppstillingsplasser i garasjerom i verkstedbygningen i 1.etasje og U.etasje. Stor gårdsplass med flere biloppstillingsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat minirenseanlegg. Eier er ansvarlig for at minirenseanlegget fungerer tilfredsstillende. Eiendommens utslippstillatelse er gitt under forutsetning av at det til enhver tid foreligger gyldig serviceavtale for minirenseanlegget. En årlig tømming av minirenseanlegget faktureres av kommunen. Dersom det viser seg nødvendig for å sikre en optimal drift av anlegget, kan kommunen fastsette en annen tømmehyppighet. Komunnen eller den som kommunen bemyndiger har anledning til å besøke anlegget for kontroll og tilsyn og kan ta prøver for kontroll av at rensekrav overholdes. Dersom det ved en senere anledning legges offentlig avløp i nærheten, kan kommunen pålegge tilknytning til dette iht. plan- og bygningsloven §27-2.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Spydeberg kommune 2016-2028 datert 10.03.2016 avsatt til: LNFR - Spredt boligbebyggelse, framtidig.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 23.301,- for inneværende år. Kr 11.747,- av dette er gebyr for vann, minirenseanlegg, kontrollgebyr minirenseanlegg og feiing/tilsyn fra feievesen. Årlige kostnader til renovasjon kr 11.554,-.
Strømforbruk vil variere ut ifra forbruk og avtale.
Eier har ikke opplyst om årlig forsikringspremie.
Boligen er tilknyttet Home net som leverandør av internett og har avgift på kr 499,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 594.813,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.141.325,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.766.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mahmut Barat

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0121/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.22121

Dato

Sist oppdatert: 21. juni 2022 kl. 18:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler på tlf eller via linken "visningspåmelding" for å avtale privatvisning. Velkommen!
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.