Komplett salgsoppgave

Svend Foynsgate 12A

4 450 000 kr
89 m²
2 soverom
Velkommen til Svend Foyns gate 12A!
Velkommen til Svend Foyns gate 12A!
Tønsberg/sentrum
Unik leilighet med eget særpreg, lun og en fantastisk atmosfære - 2.etg. i tomannsbolig. Biloppstillingsplass.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Omkostninger
  112 592 kr
 • Totalpris
  4 562 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1913
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  89 m²
 • Bruksareal
  90 m²
 • Tomteareal
  370,7 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Svend Foynsgate 12!
En unik og sjarmerende leilighet, beliggende i 2.etasje i halvparten av tomannsbolig. Leiligheten oser av god atmosfære og har sitt helt eget særpreg!
Leiligheten har en spennende og innholdsrik planløsning med blant annet en hemsløsning. I tillegg er det et fantastisk kjøkken med peis og med utgang til en liten balkong. Flislagt baderom, 2 soverom, spisestue og romslig stue med utgang til en solrik, vestvendt balkong på hele 18 kvm.
Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass.
Her bor du supersentralt og har gangavstand til bussterminal, jernbanestasjon, alt av servicetilbud og ikke minst et yrende restauranttilbud og uteliv på Tønsberg Brygge!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Svend Foynsgate 12A, 3112 TØNSBERG
Kommunenummer 3803, gårdsnummer 1007, bruksnummer 78, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 89 kvm
Primærrom:
Horisontaldelt tomannsbolig :
2. etasje 89 kvm: Gang, wc, spisestue, kjøkken , tv -stue, 2 soverom, bad/vaskerom /wc
Sekundærrom:
Horisontaldelt tomannsbolig :
2. etasje 1 kvm: Spiskammers
Det er også en hems, men hemsen har ikke måleverdig areal pga. takhøyde under 1,9 meter i en bredde på 60 cm.
Utgang til balkong fra stuen, areal 18 kvm.
I tillegg disponerer boligen boder i kjelleren og loftet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 10.05.2022, utført av Helge Takstkonsulent Helge Semb AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Horisontalt delt tomannsbolig. Byggeår antatt 1913. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt. Denne rapporten gjelder kun innvendige forhold til leiligheten seksjon 2. I tillegg utvendige forhold som tak, dør, vinduer, ytterkledning og grunnmur på tomannsboligen. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Målt høydeforskjeller på etasjeskiller/gulv mot grunnen.
- I kjelleren er det påvis betydelig angrep av borebiller i stubbeloft og gulvbjelker, men borebillene synes ikke å være aktive nå.
- I kjelleren er det fuktgjennomgang og saltutslag i gulv og nedre del av kjelleryttervegger som følge av sviktende drenering.
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Deler av takrennene er deformerte og har avflasset maling.
- Opprinnelig kledningsbord er stedvis værslitte med mange malingslag. Ytterveggene har lite varmeisolasjon sett i forhold til dagens krav.
- Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Synlig heng i utvendige overflater. På loftet er det spor etter flere eldre vannlekkasjer. Fukskjolder på taksperrer og undertak.
- Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Stedvis slitte utvendige overflater og utette pakninger mellom karm og vindusramme.
- Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm.
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Betydelig oppsprekkinger i kjellergulv.
Selger opplyser at det er fukt i kjeller, spesielt i hjørne sør-øst ved nedbør. Sesongbetont forekomst av klesmøll på loft. Gjort noen arbeider ved egeninnsats.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet i selgers eiertid.
2013: yttervegg mot sør foret ut 5cm og byttet kledning og to vinduer, byttet kledning på øvre del av gavlvegg mot vest.
2014: byttet terrassebord på balkong mot vest. Malt boligen utvendig.
2018: byttet parkett i kjøkken, spisestue, stue og gang.
2020: Byttet ut kjøkkenvinduet med en dør i samme utforming. Rehabilitert gulv på altan og hevet rekkverket med 10cm.
2019 og 2021: rehabilitering av 2 pipeløp, rehabilitering av peis til forskrift.
2020: malt boligen utvendig.
2021: malt stuer og kjøkken innvendig.
2022: utbedret avvik på el-anlegg.
Det er også byttet benkeplate og pusset opp overflater på kjøkken. Samtidig ble ny ventilator til komfyr montert.

Standard

Horisontalt delt tomannsbolig, hvor leiligheten ligger i 2.etasje. Byggeår er antatt 1913.
Leiligheten fremstår som helt unik mitt sitt helt eget særpreg, lun og en fantastisk atmosfære. Det er adkomst fra trapp via felles inngang i 1.etg.
Her kommer du inn i en gang, separat toalettrom og videre inn til et fantastisk kjøkken med god plass til et langt og sosialt spisebord. Et hyggelig sted å samle venner og familie til middag. Kjøkkenet har rikelig skap og benkeplass på begge sider, samt dobbelterrassedør ut til en liten, overbygget balkong. Innenfor kjøkkenet er det et spiskammers - meget praktisk! På kjøkkenet er det en koselig, staselig peis som kan sees fra hele fra rommet. Fra spisestuen er det en trapp opp til hemsen. Et sted for ekstra lagringsplass for deg som trenger det, eller et perfekt sted for gjestene å overnatte.
En dobbelfløyet dør tar deg inn til stuen og videre ut til den solrike balkongen på 18 kvm. Her kan du nyte solen fra tidlig formiddag til klokken 22 om kvelden. Det er to ildsted i leiligheten- på kjøkken og i stue.
I leiligheten er det 2 soverom, hvor det en hovedsoverommet har rikelig skapplass. Flislagt baderom med toalett, servant og dusj. Her er det også opplegg for vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Ved salget medfølger komfyr, oppvaskmaskin og hyller i kjeller i den stand det er.

Oppvarming

Peis. Elektriske varmekabler på baderom. Luft til luft varmepumpe installert i 2010.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Siste feiebesøk var 13.11.2019. Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 04.10.2018. Det ble under dette tilsynet påpekt følgende avvik:
- På østre skorstein: det mangler sperreplate rett over utlufting i peiskappe.
- På loft: skorstein har dårlige fuger og er kondensskadet. Feieluken har for liten avstand til brennbart materiale. Det mangler ubrennbar plate på gulv i skorsteinens bredde og minst 30 cm foran feieluken.
- 2. etg.: den ubrennbare platen på gulvet foran Dovre innsatspris er for kort. Teglskorsteinen er kledd inn på 1 side, en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale. Ildsted Ulefoss etasjeovn er feil montert. Den skal ha minst 60 cm til direkte brennbart materiale.
Selger opplyser at hun i 2019 og 2021 gjennomførte rehabilitering av 2 pipeløp og rehabilitering av peis til forskrift. Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av skorstein datert 09.03.2020 og 10.01.2022.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden antatt 1913.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det foreligger byggetegninger over plan og fasade datert 04.03.1913. Det rommet som i dag benyttes som soverom/kontor er opprinnelig byggemeldt som veranda. Der det i dag er bad er det på byggetegningen pikeværelse. Endring av rommenes bruk er ikke byggemeldt. Hems er ikke byggemeldt. Det foreligger tegning av balkong og terrasse med dato 04.08.1992.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3803/1007/78/2:
16.12.2009 - Dokumentnr: 969282 - Bestemmelse om parkering. Vederlagsfri bruksrett til 3 p-plasser på gnr. 1007, bnr. 78.
Rettighetshaver: Hawesa AS
Org.nr: 995 191 431
Overført fra: Knr:3803 Gnr:1007 Bnr:78
Gjelder denne registerenheten med flere
11.01.2010 - Dokumentnr: 17337 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Eiendommen er delt opp i tre seksjoner, hvorav denne leiligheten har snr. 2.
Formålet er bolig og sameiebrøken er 38/100 for denne leiligheten.
Tilleggsdel: bygning og grunn.
Eiendommen er seksjonert i 3 enheter. Parkeringsmuligheter på eiendommen tilhører seksjon 1 og 2 (horisontaldelt tomannsbolig) med adkomst fra Vestfoldgaten. Hageareal mot øst tilhører seksjon 3. Loft tilhører denne seksjonen. Kjeller er delt mellom seksjon 1 og 2, men seksjonene har byttet areal. Dermed er det motsatt bruk av kjelleren i dag enn hva som fremgår av seksjoneringen.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Seksjonene deler på ansvaret om måking, klipping av hekker og plenklipping. Trappevask til 2. etasje tilhører denne leiligheten.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et stille, meget sentralt og attraktivt boligområde i Sentrum av Tønsberg, med kort vei til kino, bibliotek, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Tønsberg stadion ligger i gangavstand fra boligen, og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. Fra sentrum er det ca. 10 min til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Gunnarsbøparken og Slottsfjellet ligger også i gangavstand. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt. For den kulturinteresserte kan Papirhuset teater og Haugar kunstmuseum (100 m) anbefales.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark ligger like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker og bussterminal. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplasser er Bussterminalen i Farmandstredet og Tønsberg jernbanestasjon som begge ligger ca. 5 minutters gange fra boligen. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 22 min. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Horten, 19 min til Tjøme, 22 min til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo. Eiendommen har gangavstand til Træleborg barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Teigar ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Kjør forbi Farmandstredet i Stoltenbergsgate. I lyskrysset St. Olavs gate/Stoltenbergsgate tar man til venstre. Følg St. Olavs gate til den krysses med Vestfoldgaten. Ta til høyre og tomannsboligen ligger som fjerde bolig på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Skolekrets 14- Træleborg. Det er skole og barnehage i nærheten.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felleseiet tomt på 370,7 kvm.
Leiligheten har en stor balkong mot vest med sol fra ca. 11.00/12.00-21.00/22.00 sommerstid.
Eiendommen er seksjonert i 3 enheter. Parkeringsmuligheter på eiendommen tilhører seksjon 1 og 2 (horisontaldelt tomannsbolig) med adkomst fra Vestfoldgaten. Hageareal mot øst tilhører seksjon 3.

Parkering

Parkering på mark i gårdsplassen med inngang fra Vestfoldgaten. Plassen er ikke avmerket, men seksjon 2 har plassen mot nabo i nord. Gode kommunale parkeringsmuligheter rett i nærheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 avsatt til boligbebyggelse- nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 328,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.401 kwh. pr. år. Dette utgjorde 14.596,- i 2021.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.928,- hvorav seksjonen nede og denne betaler 5.964,- hver.
Boligen har fibertilgang. Selger har hatt abonnement hos NextGentel for 523,- per mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 693 312,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 495 922,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.562.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jeanett Agersborg Iversen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr. 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: er inkludert i meglerprovisjonen
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0052/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2252

Dato

Sist oppdatert: 14. mai 2022 kl. 09:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.