Komplett salgsoppgave

Ågerøya

990 000 kr
14 m²
Fra buene og inn mot Nesholmene.
Fra buene og inn mot Nesholmene.
Jon Fadnes
Eivind Bjorå
Presenteres av
Jon Fadnes og Eivind Bjorå
Blindleia. Påmeldingsvisning.
Blindleia/Ågerøya - Koselig sjøbu med brygge og båtplass - svært gode solforhold. Bademulighet fra brygga.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  990 000 kr
 • Omkostninger
  26 092 kr
 • Totalpris
  1 016 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2012
 • Primærrom
  14 m²
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eierseksjon

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til vakre Blindleia og Ågerøya , et sommerparadis av det sjeldne.
Her får du en flott liten sjøbu med brygge og båtplass. Solen vekker deg og følger deg hele dagen til langt på kveld.
Det er bare å ta på seg badetøyet og hoppe i sjøen og nyte Sørlandet på sitt beste. Er du glad i tur, er det flere flott løyper og stier å boltre seg på.
Sjøbua er utstyrt med skuffer, skap og benk,, sitteplasser og en dør som åpnes helt opp.
Toalett finner du rett bak bua, og vann henter du fra kranen på utsiden.
Åkerøya er et perfekt utgangspunkt for båt og kajakkturer. Kort båttur til både Brekkestø og Lillesand.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ågerøya, 4780 BREKKESTØ
Kommunenummer 4215, gårdsnummer 103, bruksnummer 255, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Denne sjøbua er beliggende på en seksjonert eiendom med totalt 4 bygg med 8 sjøboder. Seksjon 2 til 7 disponerer 4-fire-meter bryggekant hver. Her er det svært god dybde og ypperlige badeforhold
Sameiet setter også opp 2 felles badetrapper fra bryggen. Det meste av eiendommen er seksjonert som felles På fellesarealet er det svært solrikt med sol fra tidlig morgen til sen kveld.
Sjøbua er på ca. 15 kvm BRA og 1 innredet rom. Det presiseres at det ikke er tillatt med overnatting i sjøbua på permanent basis.
På fellesarealet er det en felles bu for sameiet med toalettrom med Cinderella toalett og redskapsbod.
Eierseksjonssameiet Høyplassen har egne vedtekter - og disse er vedlagt salgsoppgaven. Det betales ingen faste felleskostnader til sameiet - det avgjøres fra år til år etter behov. Det antas av selger at man vil måtte betale ca. kr. 1.000,- pr. år for andel av fellesutgifter til vann, strøm og forsikring av sjøbuene.
Selger leier idag fast båtplass og fast parkeringsplass i det flotte anlegget i Bjørneviga. Disse rettighetene kan kjøper overta.

Byggemåte

Sjøbua er oppført i trekonstruksjon. Takstein.
Det er utarbeidet tilstandsrapport for sjøbua i 2021. Kjøperinteressenter oppfordres derfor til spesielt å undersøke de bygningsmessige kvalitetene med sjøbua.

Standard

Sjøbua har innlagt strøm med varmekabler i gulvet. Det er delvis isolert (kun vegger og gulv - ikke tak). Det er felles utvendig vannkran på en av sjøbuene som alle kan benytte.
Oppholdsrommet har fliser på gulv med varmekabler. Malte vegger og tak. Malt arbeidsbenk med god lagringsplass.

Løsøre og tilbehør

Komfyr og kjøleskap medflølger salget. Noe innbo medfølger.

Oppvarming

Strøm

Ferdigattest/brukstillatelse

Ferdigattest 24.09.2020
Type bygg. Naust båthus sjøbu.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er en næringsseksjon, og vil ikke bli godkjent som fritidsbolig/hytte.

Tinglyste heftelser og rettigheter

.Det er tinglyst en seksjoneringsbegjæring på området, tinglyst 23/4-2010.
Alle sjøbuene er tinglyst som næring og med sameiebrøk 1/8.
Kopi av seksjoneringsbegjæringen er vedlagt salgsoppgaven.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom. Utleiearealet er bygningsmessig ikke godkjent for varig opphold.

Diverse

LITT HISTORE OM ÅGERØYA:
Ågerøya var ei viktig øy i seilskutetiden, med egen skole, bibiotek, to butikker, styrmannskole, skomaker og flere rederier. Øya er første gang omtalt i 2 brev fra 1467 da den sammen med Kalvøya og Sandøya ble solgt av Herleik Kolbjørnssson til Herr Alv Knutsson av den norsk-/svenske adelslekten Tre Roser.
Den ble frikjøpt omkring 1800 og utviklet seg raskt utover 1800-tallet med skip som gikk i Danmarks- og annen utenriksfart.
Ågerøya hadde egen postkontor fra 1890 og frem til 1978. Øyas uthavn er Stranda som var sentrum på øya i seilskutetiden. Øya hadde sin storhetstid på slutten av 1800-tallet da det bodde i underkant av 400 personer der.
Fiske har vært hovednæringen for de fastboende på Ågerøya fra 1930-tallet og frem til 1980-tallet. All informasjon er hentet fra Wikipedia.

Energimerking

Energimerking blir ikke utført da dette kun er en sjøbu.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Denne sjøbua er beliggende på nordsiden av Ågerøya, like innenfor Blindleia og like utenfor Odden og Neseholmene.
Ågerøya er beliggende midt i velkjente Blindleia utenfor Kjøpmannsvik på fastland og mellom Justøya i øst og Furøya i vest, hvor det berømte området Nilen begynner.
På Ågerøya er det et fantastisk turterreng enten man vil gå turer eller trene. Det er brede gangveien som forgreiner seg rundt stor del av øya.
Det er balløkke for de som vil spille fotball - og det arrangeres hvert år en fotballturnering for brukerne av boligene og hyttene på Ågerøya. Man har også en felles bu med et lite bibliotek hvor man kan bytte bøker.
Det er også et bedehus på øya som brukes til arrangementer. På sommeren arrangeres det hyggelige dugnader, konserter og andre tilstelninger. Forbi buene går også Norges største kajakkløp Blindleialøpet.
Åkerøya har også en egen Facebookside, hvor man kan følge med på aktiviteter som skjer på øya.
Tar man båten fra bryggen er man rett ute i Blindleia og man er raskt ute ved flotte turområder. Og man kommer seg raskt med båt til Brekkestø hvor det er sommerbutikk, bensinpumpe og en svært populær isbar på sommeren, med Norges "største" is.
Fra fastlandsiden ved Kjøpmannsvik er det 11 km til Dyreparken og 12 km til Sørlandssenteret. Det er ca. 20 minutters kjøretur til sentrum av Kristiansand og ca. 15 minutters kjøretur til Lillesand sentrum.

Adkomst

Adkomst via båt.

Beskrivelse av tomt

Felles solrik eiertomt for sameiet på totalt ca. 800 kvm (omtrentlig angitt). Det meste av tomtearealet er ihht. seksjoneringen definert som felles, men seksjon 1 og 8 har egne eksklusive bruksarealer på hver ytterside av tomten.

Parkering

Selger har leid båtplass og parkeringsplass i fellesanlegget ved Bjørneviga. Båtplassen er 2,5 meter og beliggende i et stort fellesanlegg med god dybde. Her er det også båtslipp.
Fra båthavnen er det få hundre meter opp til et stort parkeringsområde hvor selger også har leid 1 fast parkeringsplass. I dette området er det også gjesteparkeringsplasser. Inn til dette store området er det bom.
Her finner man også store båthaller hvor man kan ha båten innendørs på vinterlagring hvis det er ledig. Man kan også kjøpe servicefunksjoner her som motorservice, båtopptak etc.
For en 2,5 meters fast båtplass i fellesanlegget må man betale innskudd til utleier på kr. 70.000,- og betale en årlig leie som pt. er kr. 8.069,- pr. år. For 1 fast parkeringsplass i fellesanlegget må man betale innskudd
til utleier på kr. 25.000,- og betale en årlig leie som pt er kr. 2.151,- pr. år. Leiesummene kan indeksreguleres hvert år i samsvar med endringene i SSB konsumprisindeks.
Kopi av leiekontrakt og fellesbestemmelser for disse plassene er vedlagt salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Adkomst ut må skje med båt.
Det er 1 felles vannpost til alle sjøbuene. Denne står på utsiden av 1 av sjøbuene.
På fellesområdet har man en fellesbygning med toalettrom med Cindarella toalett.
Selger betaler idag kr. 441,- til kommunen for eiendomsskatt. Det betales ikke hytterenovasjon da dette er en
sjøbu.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til privat småbåtanlegg i plan Høyplassen, sist revidert 23/6-2004.
Bebyggelsesplanen og bestemmelsene er vedlagt salgsoppgaven, sammen med reguleringskart og reguleringsbestemmelsene for hele Ågerøya, sist revidert 16/5-2001.
Det er tinglyst en seksjoneringsbegjæring på området den 23/4-2010. Alle sjøbuene er tinglyst som næring og med sameiebrøk 1/8. Kopi av seksjoneringsbegjæringen er vedlagt salgsoppgaven.

Økonomi

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1 016 092,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dag Bruun Tobiassen

Overtakelse

Overtagelse etter nærmere avtale. Snarlig hvis ønskelig.

Boligselgerforsikring

Det foreligger ikke en godkjent tilstandsrapport med innhold fra takstforskriften som trådte i kraft 1.1.22. Selger har derfor heller ikke tegnet boligselgerforsikring. Likevel foreligger det en tilstandsrapport og selgers egenerklæring, i tillegg til salgsoppgaven, og som interessenter må sette seg inn i før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0236/22
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.22236

Dato

Sist oppdatert: 20. mai 2022 kl. 09:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.