Aspøya

Steinvågvegen 62 C

Prisantydning

1 200 000 kr

Fellesgjeld: 304 278 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 1 505 310 kr
Etasje
1
Byggeår
1954
Soverom
1
Areal (P-ROM)
47 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fellesutgifter
3 993 kr

Lys og flott andelsleilighet

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og flott andelsleilighet i veldrevet borettslag.

Boligblokken er beliggende på Aspøya i Ålesund kommune, ca. 2 km vest for Ålesund bysentrum. Det er korte avstander til Skarbøvika barnehage og ungdomsskole - ca. 4 min med bil. Til Ålesund sentrum er det ca. 5 min. med bil til alle sentrumsfasiliteter, kjøpesenter, butikker, bussterminal og flere restauranter etc. Det er dagligvarebutikk og busstopp like ved.

Av modernisering i senere tid nevnes:
2015 - Skyvedørsgarderobe
2015 - Malt vegger og listverk i stue og soverom
2019 - Nytt skap i kjøkken
2019 - Nytt dusjkabinett 
2019 - Montert nytt speil på bad
2019 - Montert avfallssystem på kjøkken

Har du ytterligere spørsmål om boligen er det bare å ta kontakt med megler eller laste ned salgsoppgaven.
Velkommen på visning!

Eiendommen

Steinvågvegen 62 C, 6005 ÅLESUND 
Gårdsnummer 200, bruksnummer 508, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1504

Områdebeskrivelse

Boligblokken er beliggende på Aspøya i Ålesund kommune, ca. 2 km vest for Ålesund bysentrum. Det er korte avstander til Skarbøvika barnehage og ungdomsskole - ca. 4 min med bil. Til Ålesund sentrum er det ca. 5 min. med bil til alle sentrumsfasiliteter, kjøpesenter, butikker, bussterminal og flere restauranter etc. Det er dagligvarebutikk og busstopp like ved boligblokken. 

Veibeskrivelse

Fra Ålesund sentrum, kjør Nedre Strandgate/Ivar Aasensgate til du kommer til rundkjøringen ved Bunnpris. Ta til høyre i denne og første til venstre igjen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler: 
Aspøy skole (1-7 kl.) 16 min. gangavstand - 1,2 km.
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 5 min. m/il - 2,2 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 20 min. gangavstand - 1,6 km
Ålesund videregående skole 17 min. gangavstand - 1,3 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas - 21 min. gangavstand 

Barnehager: 
Kvennaneset barnehage (0-6 år) 5 min - 0.4 km
Storhaugen barnehage (3-5 år) 12 min - 0.9 km
Skarbøvika barnehage (3-5 år) 17 min - 1.3 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 57 kvm
Totalt bruksareal: 47 kvm
Totalt primærrom: 47 kvm

Primærrom:
1. etasje, 47 kvm: Gang, bad, stue, kjøkken og soverom.

I tillegg disponerer boligen 3 antall boder. 1 bod på loft og 2 boder i kjeller. 
Felles vaskerom i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra verditakst datert 30.08.2019 utført av TTE Consult DA. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.869,9 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med fortau langs Steinvågvegen. Noe asfaltert parkeringsareal og plenareal/beplantning.

Parkering

Det er parkering på felles asfaltet parkeringsplass på tomt. Ingen faste plasser - førstemann-til-mølla prinsippet som gjelder. Forøvrig soneparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. verditakst fra takstmann oppført i mur av betong/betongstein. Takkonstruksjon er av tresperrer, tekket med betongtakstein. Opplyst av eier at i 2012 ble det foretatt en oppgradering av blokken hvor det ble etterisolert og ettermontert steniplater på fasade. Det ble også montert 3-lags vinduer med pvc-karmer samt oppgradert trappeoppgang og montert nyere hoveddør til andelsleiligheten. Nyere hovedinngangsdør til boligblokken. 

Verditakst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.08.1954. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av fasade fra 03.07.2012.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys og moderne andelsleilighet med følgende standard på innvendige overflater: 

Gulv: 
Parkett, laminat og flis. 

Vegger: 
Tapetserte, malte og flislagte. 

Himlinger: 
Gips/malt og takess. 

Kjøkkeninnredning fra ca. 2011 fra HTH med hvite profilerte fronter med laminat benkeplate. Over og undeskap, glass i et overskap. Integrert platetopp, komfyr, mikrobølgeovn, kjøleskap/fryseskap og oppvaskmaskin. Avtrekksvifte over platetopp (kullfilter). Flisetterligning bak benkeplate. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad er oppusset i 2011 og har flislagte gulv med varmekabler og vegger. Badet er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt toalett, baderomsinnredning med heldekkende vask, speil med lys,. Sluk under kabinett. Rør-i-rør skap med drenering til badegulv. Mekanisk avtrekksvifte. Vegghengt skap.

Av tekniske installasjoner nevnes: 
- Rør-i-rør
- Avløpsledninger observert i plast
- Fiber
- Porttelefon

Av modernisering i senere tid nevnes:
År 2015 - Skyvedørsgarderobe
År 2015 - Malt vegger og listverk i stue og soverom
År 2019 - Nytt skap i kjøkken
År 2019 - Nytt dusjkabinett
År 2019 - Montert nytt speil på bad
År 2019 - Montert avfallssystem på kjøkken

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Steinvågv 62 Borettslaget A/S.
Borettslaget består av 19 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Nordvest.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.  
Foretatt påkostninger de senere år i borettslaget: På borettslaget er det foretatt rehabilitering av fasader med etterisolering og ettermonterte fasadeplater samt nye vinduer etc.
Planlagte påkostninger: Ingen kjente.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om fjerning av aviskiosk samt rett for kommunen etc. til å legge og ha liggende ledninger for vann og kloakk over eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 2016-2028 avsatt til: bolig.

Det er imidlertid igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen - Plan-id: Steinvågneset BK2 områderegulering. Planlagt sykkelfelt på strekningen fra krysset Steinvågvegen/Tuenesevegen til rundkjøringen ved Steinvågbakken.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR71.1979

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.993,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv, betjening av fellesgjeld samt driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7900 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet kanal digital som leverandør av kabel-tv og dekkes av fellesutgifter. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet telenor som leverandør av internett med utgift på ca 400,- i mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 393.178,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.415.440,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 60.531,- pr. 14.05.2019.
Andel fellesgjeld er kr 304.278,- pr. 31.12.2018.

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 6.357.318,- pr. 31.12.2018. og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,49 flytende
Lånets løpetid: Restløpetid 28 år og 8 mnd.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.201.032,-. Av dette beløpet utgjør kr 304.278,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Sondre Leine
Eiendomsmeglerfullmektig

Sondre Leine

Telefon
Mobil 99431761

Lurer du på noe

Sondre svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.