Komplett salgsoppgave

Bergfruelia 30

6 000 000 kr
140 m²
4 soverom
Bergfruelia 30 presenteres av Jonas Bergtun i Krogsveen.
Bergfruelia 30 presenteres av Jonas Bergtun i Krogsveen.
Kart
Vallefjellet, Rolvsøy
Høytliggende, moderne og oppgradert endeleilighet over 2 plan med utsikt. 2 uteplasser - sol hele dagen. Carport m/lader

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 000 000 kr
 • Omkostninger
  151 170 kr
 • Totalpris
  6 151 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  140 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 580 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne endeleilighet over to plan i høytliggende omgivelser på Vallefjellet
 • Velholdt standard - vesentlig påkostet over ordinær leveranse
 • Nytt og moderne med gjenstående nybygg-garanti fra 2019
 • Utvidet kjøkken med alle hvitevarer integrert
 • Store og oppgraderte bad i begge etasjer
 • Fire soverom av gjennomgående gode størrelser - ett med walk-in closet
 • Veranda med morgen-/formiddagssol, terrasse med ettermiddags-/kveldssol
 • Påkostet med innvendig og utvendig solskjerming
 • Trinnfri og enkel adkomst til inngangspartiet
 • Carport med ladeboks
 • Fredelige omgivelser i blindgate, nær marka
 • Gang-/sykkelavstand til barne- og ungdomsskoler

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bergfruelia 30, 1663 ROLVSØY
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 733, bruksnummer 68, seksjonsnummer 10, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 148 kvm
Totalt primærrom: 140 kvm
Bruksareal:
1.etasje: 82 kvm.
2.etasje: 66 kvm.
Primærrom:
1. etasje 79 kvm: Entré, gang med trapp, soverom, bad, kjøkken og stue.
2. etasje 61 kvm: Gang, 2 soverom, dagligstue, kontor, gardroberom og bad.
Sekundærrom:
2. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 20.10.2022, utført av Torstein Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligen er oppført med ringsmurselement og støpt plate. Isolerte bindingsverksvegger, kledd utvendig med liggende og stående royalimpregnert kledning. Vinduer med 3 lags isoleringsglass. Etasjeskiller av lyddekker. Taket er en saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp i stål. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Alle vurderte bygningsdeler har fått Tilstandsgrad 1.

Standard

Leiligheten har moderne og velholdt standard fra byggeåret som er påkostet med en rekke oppgraderinger over ordinær leveranse. Flere påkostninger er også gjennomført siden leiligheten ble ferdigstilt.
Arealet er effektivt disponert i en smart romløsning, blant annet med stuen og kjøkkenet samlet i en gjennomgående sosial sone på nesten 45 kvm. En rekke vinduer i alle yttervegger fremmer gode lysforhold dagen gjennom og er påkostet med inn-/utvendig solskjerming i form av screens og plisségardiner.
Kjøkkenets innredning ble oppgradert over ordinær leveranse da leiligheten ble oppført og har en stilren, helhetlig fremtoning med glatte hvite fronter. Samtlige hvitevarer er integrert, hvorav stekeovnen er praktisk plassert i benkehøyde. Innredningen er for øvrig bruksvennlig utformet og har gode oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk.
Romløsningen med moderne bad i begge etasjer er en prisverdig komfort - spesielt for en familie. Et stort pluss er det i tillegg at begge bad er av gode størrelser, spesielt badet i første etasje som også fyller rollen som vaskerom. Sistnevnte er oppmålt til ca. 8,4 kvm. og oppgradert med en dedikert vaskeroms-innredning, bestående blant annet av en hendig arbeidsbenk som kan benyttes til bretting av tøy og som i tillegg delvis skjuler hvitevarene.
Badet i andre etasje er oppmålt til ca. 6,4 kvm. og velutstyrt med både dusjhjørne og badekar, samt dobbel servant som legger til rette for samtidig bruk av to personer. Både møblene og flisene er fra samme serie og fremmer en interiørmessig rød tråd mellom badene.
Leilighetens fire soverom er fordelt på begge etasjer og gjennomgående av gode størrelser til sine respektive formål. Hovedsoverommet er oppmålt til over 13 kvm. og har i tillegg et tilknyttet omkledningsrom på over 6 kvm. innredet med en rekke garderobeskap. De øvrige tre har mellom 9,1 og 8,1 kvm. som gir barna stor plass til opphold i egne omgivelser. Ett av de sistnevnte benyttes i dag som kontor og er påkostet med en spesialtilpasset skrivebordsbenk.
I andre etasje finnes foruten soverommene også en liten stue på nesten 5 kvm. som kan være barnas egen avdeling for lek og moro.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og begge bad, for øvrig parkett.
Innervegger: Fliser på begge bad, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Takess og glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Innfelt belysning under overskap. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Avtrekksventilator.
Bad 1. etasje: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med integrert belysning. Dusjkabinett. Toalett montert på innbygget sisterne. Vaskeromsinnredning med glatte grå fronter og laminert grå benkeplate. Rør-opplegg til vaskemaskin.
Bad 2. etasje: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende dobbel servant med ett-greps blandebatterier. Veggspeil med bakgrunnsbelysning. Badekar med veggmontert to-greps blandebatteri, med hånddusj. Dusjhjørne med to-greps blandebatteri, med hånddusj. Toalett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Integrerte hvitevarer medfølger ved salg. Veggpotter bak sofaen medfølger ikke.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet. Det er varmekabler på begge badene og i entreen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 24.02.2019.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 598577, tinglyst 07.06.2017, type heftelse: Festekontrakt til sameiet med bestemmelse om bebyggelse. Se punkt tomt for nærmere beskrivelse
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en tilbaketrukket plassering i høytliggende og nyetablerte Bergfruelia, midt mellom bykjernene av Fredrikstad og Sarpsborg. Gaten er uten gjennomkjøringsmulighet med bil og bidrar til et både rolig og barnevennlig miljø.
Spesielt attraktiv er nærheten til Fredrikstadmarka; fra nabolaget går det gang- og sykkelvei rett inn i marka som har et omfangsrikt nettverk av grusveier og løyper. Vinterstid prepareres kilometervis av skispor så snart forholdene tillater. Lysløype starter ved Rekustad - knappe fem minutter unna med bil.
For en familie med barn i skolealder vil det være et praktisk pluss at skoler med alle 10 grunntrinn er innenfor gangavstand, i tillegg finnes det en rekke barnehager i omegn.
Vel så kort vei er det til handelsområdet rundt Dikeveien med et bredt shoppingtilbud i kjøpesenteret Østfoldhallen samt en rekke store varehus. Flere dagligvareforretninger gjør det i tillegg enkelt å utføre hverdagslige innkjøp. Treningssenterkjeden SATS er også etablert i samme område og et ypperlig alternativ for innendørs trening. Marka-områdene er et ypperlig alternativ for treningsøkter utendørs.
Kollektivtilbudet i området er blant de beste; langs Rolvsøyveien finnes holdeplasser for direktebuss mellom bykjernene av Fredrikstad og Sarpsborg - som har svært hyppige avganger. Fra holdeplassen ved Østfoldhallen er reisetiden til sentrum under ett kvarter. Samme sted stopper for øvrig også buss til Sykehuset Østfold. Lokal buss stopper i tillegg ved krysset Råkollveien/Bergfrueveien, ca. 200 meter unna leiligheten.
Gang- og sykkelveier langs RV109 gjør også sykkel til et reelt alternativ til å reise kollektivt. Med bil kjører du til både sentrum og til E6 ved Solli på om lag 10 minutter.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Rolvsøy barnehage - ved rolvsøyhallen (0-5 år) - 74 barn, 5 avdelinger
Haugeløkka barnehage (1-6 år) - 71 barn, 4 avdelinger 1.6 km
Trollklubben barnehage - Rolvsøy - 120 barn, 8 avdelinger 1.7 km
Skoler:
Hauge skole (1-7 kl.) - 217 elever, 11 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Fredrikstad (1-10 kl.) - 170 elever, 10 klasser 1.9 km
Rekustad skole (1-7 kl.) - 278 elever, 14 klasser 2.5 km
Haugeåsen ungdomsskole (8-10 kl.) - 350 elever, 13 klasser 1.2 km
Glemmen vgs - Lisleby 6 min
Seiersborg videregående skole - 52 elever 3.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 11.082 kvm. Tomten er fellesareal. Tomten er en skrå tomt. som gir tilgang til denne boligen fra terreng, selv om det er leilighet under denne. Det er opparbeidet asfaltområde på fellesareal, og asfaltert inn til denne boligen. Det er noe opparbeidet plenområder.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i carport. Her er det installert elbil-lader som medfølger ved salg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 110 boliger, 310 kjørevei og 710 felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan 237 Vallefjellet Øst - Saxegård datert 23.oktober.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger innenfor Kommuneplan Fredrikstad 2020-2032.
Eiendommen ligger innenfor planforslag: 1112 Fylkesveg 109 Råbekken-Alvim - varslet igangsatt 17.11.2014. Man må påregne at eiendommen helt eller delvis vil bli berørt av den fremtidige utbyggingen av rolvsøyveien.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 14 020,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 9 004 pr år. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.
Fellesutgiftene er kr 2 580,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv og internett, felles bygningsforsikring, festeavgift, drift og vedlikehold, forretningsførsel, revisjon, mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 25.833,- pr. år. / 13.300 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 020,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 9 004,- for inneværende år. Dette er inkludert i de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 457 231,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 246 031,-/5 246 031,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 29 196,- pr. 31.12.2021
Det er ingen fellesgjeld i sameie pr. dags dato.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.151.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Maja Kurjan og Glenn Are Lilleøen Almestrand

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bergfruelia sameie, med sameiebrøk 149/3485.
Sameiet består av 42 leiligheter.
Forretningsfører er Fram Forvaltning AS,
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre beboere
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0222/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22222

Dato

Sist oppdatert: 30. oktober 2022 kl. 21:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.