Komplett salgsoppgave

Konows gate 8A

4 750 000 kr
52 m²
2 soverom
Velkommen til Konows gate 8A - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Velkommen til Konows gate 8A - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Kart
Del
Nye Gamlebyen
Rålekker 3-roms hjørneleilighet med balkong | Ingen forkjøp - Bygård renovert 2005 - Modernisert bad - Kjøkken fra 2019

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  21 969 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  4 772 929 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 791 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ta direkte kontakt med megler på tlf: 48 29 39 97 eller mail: kristian.paulsen@krogsveen.no for å avtale tidspunkt for privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Konows gate 8A!
Dette er en lekker og funksjonell 3-roms hjørneleilighet beliggende i 2. etg i bygård som ble rehabilitert og ombygget til boliger i 2005. Boligen holder en god standard og ble vesentlig modernisert i 2019 med blant annet nytt kjøkken, overflatebehandling av gulv, vegger og tak samt en oppdatering av el-anlegget. Balkong med adkomst fra stuen med utsikt mot hyggelige grøntarealer. Attraktivt nabolag med et rikt utvalg fasiliteter i nærheten og kort vei til Bjørvika.
Leiligheten inneholder:
Stue, kjøkken, entré, to soverom og bad. En kjellerbod medfølger.
Høydepunkter:
- Lave omkostninger
- Ingen forkjøpsrett
- Bygård renovert i 2005
- Balkong
- God standard
- Nytt kjøkken fra 2019
- Modernisert bad 2016
- Oppussede overflater 2019
- Attraktivt nabolag

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Konows gate 8A, 0192 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 233, bruksnummer 236, ideell andel 1/1
Andelsnummer 15, Borettslaget Konows gate 8, organisasjonsnummer 988 321 540

Innhold

Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 52 kvm
Primærrom inneholder: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 04.08.2022, utført av Anticimex v/ Knut Johnsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Byggemåte: Boligbygg over 5 etasjer samt underetasje og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende forhold gjøres det spesielt oppmerksom på, og har fått tilstandsgrad 2 eller 3:
Kjøkken grunnet manglende komfyrvakt, og det må monteres (TG3). Bad grunnet manglende sprutsikring til fordelerskap, alder på membran, tettesjikt og overgang til sluk. Manglende vrider til armatur (dette utbedres av selger før overtagelse).

Moderniseringer og påkostninger

Følgende påkostninger/utbedringer er foretatt av nåværende eier:
- Helsparklet og malt vegger/himling - 2019
- Byttet kjøkken - 2019
- Byttet sikringer og utbedret el-anlegg - 2019
- Byttet varmtvannsbereder - 2019
- Fuget dusjhjørne - 2022
- Slipt og lakkert eikeparkett - 2019

Standard

Entré | Velkommen inn!
Lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning.
Stue | Utgang til balkong
Leiligheten byr på en åpen, sosial stue- og kjøkkenløsning. Store vindusflater sørger for et lyst og luftig oppholdsrom. Her er det god plass til å innrede med sofaseksjon, mediemøblement og interiør. Utgang til balkong fra stuen. I 2019 ble parkettgulv slipt og samtlige vegger og himlinger ble sparklet og malt.
Kjøkken | Nytt fra 2019 m/ kjøkkenøy
Kjøkkeninnredning bestående av slette fronter, laminat benkeplate og planlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Fliser og stikkkontakter på vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenet byr på rikelig av oppbevaringsplass i over- og underskap, gode arbeidsflater for matlaging og en praktisk kjøkkenøy som også fungerer som et spisestuebord. Integrerte hvitevarer bestående av kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger. Ventilator med kullfilter plasser i overskap. Kjøkkenet har montert lekkasjestopper.
Bad | Modernisert i 2016
Delikat baderom med nyere fliser på gulv og vegger fra 2016. Baderomkonstruksjon opprinnelig fra 2005 ifbm bruksendring og ombygging av bygården. Baderomsinnredning bestående av vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånd- og regndusj. Toalett. Elektrisk håndklevarmer på vegg over vaskemaskin. Vegghengt høyskap. På badet er det varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin.
Hovedsoverom | Her sover du godt!
Stort romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Rommet er malt i lune og behagelige farger. Stor skyvedørsgarderobe m/ speil som byr på rikelig av oppbevaringsplass.
Soverom 2 | Perfekt som barnerom, gjesterom, kontor eller hobbyrom
Soverommet er av god størrelse med garderobeskap. Det er plass til en stor seng og skrivepult. Rommet passer utmerket som barnerom, gjesterom, kontor eller hobbyrom.
Balkong | Utsikt mot frodige grøntarealer
Boligen har en nordvestvendt balkong på 5 kvm med adkomst fra stuen. Balkongen ble etablert i 2015. God plass til utemøblement, beplantning og grill. Utsikt ut mot frodige grøntarealer i bakgården. Sol fra ettermiddag til tidlig kveld i sommermånedene. Balkongen er belagt med terrassebord av plast og har rekkverk av metall og glass.
Bod | Ekstra oppbevaring
Det medfølger en kjellerbod på 5 kvm merket med nummer 101.
Overflater gulv: Parkett og fliser på bad
Overflater vegger: Malte flater
Overflater himling: Malte flater
Annet:
- Callinganlegg fra 2021 koblet til mobiltelefon.
- Entrédør fra Swedoor med brannklasse B30/lydklasse 35dB.
- Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og tre-lags glass.
- Takhøyder: 2,26 meter på bad og 2,37-2,39 meter i øvrige rom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Alle hvitevarer på kjøkken, innredning i bod, hyller og klesskap medfølger boligen. Vaskemaskin på bad medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via varmeovn og varmekabler på bad. Varmtvannstank fra 2019 plassert i benk på kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bruksendring og ombygging til boliger datert 17.01.2005. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Tilbaketrukket ferdigattest for balkonger datert 30.06.2017 grunnet manglende dagslys for leiligheter i sokkeletasjen. Borettslaget har et pågående prosjekt for å etablere tilfredsstillende dagslys for disse boligene.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst tre servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement, bestemmelse om adkomstrett og festekontrakt - vilkår
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et rolig område ved foten av Ekeberg: Her bor man i stille omgivelser samtidig som det er kort avstand til byens fasiliteter.
Gamlebyen ligger på østsiden av Bjørvika, med kort avstand til Grønland og Oslo sentrum og dermed alle fasiliteter Oslo har å by på; treningssentre, flere matbutikker, en rekke frukt- og grønnsaksbutikker, kaffebarer, gode spisesteder og barer.
Det er turstier fra nærområdet som fører opp til store friområder, blant annet Ekebergparken med skulpturparken og hundesletta.
På Ekebergsletta finnes det et rikt fritidstilbud med store, flotte turområder sommer som vinter. Det kan nevnes lysløype, fotballbaner, idrettshall, minigolfbane samt ridesenter.
Lodalen bussholdeplass (ca. 100 meter fra boligen) med buss nr. 34, 70 og 74.
Trikkestopp på Oslo Hospital (ca 350 meter fra boligen) med nr 13 og 19 trikken. Disse tar deg til Jernbanetorget på noen få minutter.
Fra Grønland kan man også ta T-banen. Nærmeste bysykkel-stativ finner du ved holdeplass Lodalen.
Ta turen innom Middelalderparken som er et parkområde hvor flere ruiner fra perioden er bevart.
Sammen med Minneparken og Oslo Ladegård utgjør parken Nordens største, sammenhengende bevarte ruinområde.
Sjøbadet på Sørenga er en flytende park på rundt fem dekar og er en forlengelse av parken på land ytterst på Sørengutstikkeren.
Sjøbadet tilbyr besøkende et åpent basseng, et stort sjøbad, rekreasjonsområde med sitteplasser og trapper ned mot sjøen. Her finnes det også restauranter og kajakkutleie.
Området ligger ved Operaen, Fjordbyen og Bjørvika, som er i kraftig utvikling og allerede i stor grad bygd ut, og vil få enda flere rekreasjonstilbud i fremtiden.
Det har allerede skjedd store positive endringer i området, og utviklingen vil fortsette i årene som kommer.
Med utbyggingen i Bjørvika vil området få økt betydning som rekreasjonsområde, samtidig som det vil sikre området en fin verdiutvikling videre.
Skur 40 på Vippetangen er nyoppusset - og svært populært.
«VIPPA» står frem som hovedstadens nye økologiske mathall hvor mangfoldet skal stå i fokus, her vil du finne bakeri, et bryggeri, et kollektivt produksjons- og utdanningskjøkken, 25 uavhengige utsalgssteder for mat, en scene for musikk og kulturarrangementer og store tilgjengelige fellesområder.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1317 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sykkelparkering og sittegrupper.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 345 600,- pr. år. (469 000,- pr 2022)
Bortfester kan med virkning fra 1. januar hver år øke festeavgiften i samsvar med økningen i den norske konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper til fester sier opp festeavtalen eller fester innløser tomten (Tomtefesteloven § 7)
Grunneier Snarveien ANS / org.nr 977 278 430
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Regulering av festavgift: Bortfester kan regulere festavgiften etter følgende bestemmelser som fraviker tomtefesteloven § 15. i hht Festekontrakten fravikes tomtefesteloven § 37 første ledd annet punktum ved innløsning før avtalen utløp. Dersom § 37 blir oppheves skal fester innløse tomten til markedspris på innløsningstidspunktet.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Det er flere kommunale parkeringsplasser med elbilladere rett i nærheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 hentet ut 02.08.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977
Pågående reguleringssaker og byggesaker:
Saksnummer 201902191 - Reguleringssak - Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus - Mottatt sak: 11.02.2019
Saksnummer 201806906 - Reguleringssak - Konows gate 5 - Detaljregulering til politisk behandling - Boliger - Mottatt sak: 8.05.2018
Saksnummer 202113305 - Byggesak - Ekebergveien 11 - Oppdeling, fasadeendring og bruksendring av eksisterende bolig - Status: Rammetillatelse gitt
Saksnummer 202111795 - Byggesak - Alnafetgata 2 - Oppføring av bod - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202207281 - Byggesak - Alnafetgata 1 A - Rehabilitering av skorstein - Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Saksnummer 202205918 - Byggesak - Alnafetgata 1 C - Rehabilitering av skorsteiner - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202106185 - Byggesak - Alnafetgata 5 - Oppføring av fire balkonger - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 201417222 - Byggesak - Konows gate 8A - C - oppføring av balkonger og markterrasser - Status: rammetillatelse gitt
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3791,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, styrehonorar, revisjon, drift, vedlikehold, renter, avdrag, og festeavgift.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av bredbånd og har avgift på kr 759,- pr. mnd. Borettslaget har ikke tv-/internettavtale, så eier står fritt til å tegne eget avtale.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 913 105,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 287 178,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25 560,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 21 969,- pr. 01.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 22 427 377,- pr. 01.08.2022 og lånevilkårene er:
Lån 1
Bank: Eiendomskreditt
Lånenummer: 3411.09.03121
Rente pr 01.08.2022: 2,60 %
Type rente: Flytende
Saldo pr 01.08.2022: 16 260 631,-
Andel av saldo: 0,-
Innfrielse: 30 år og 5 måneder
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Ja
Lån 2
Bank: Bien Sparebank
Lånenummer: 1720.26.54215
Rente pr 01.08.2022: 2,79%
Type rente: Flytende
Saldo pr 01.08.2022: 3 129 872,-
Andel av saldo: 0,-
Innfrielse: 10 år og 5 måneder
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Ja
Lån 3
Bank: Bien Sparebank
Lånenummer: 1720.26.94780
Rente pr 01.08.2022: 2,79%
Type rente: Flytende
Saldo pr 01.08.2022: 3 036 874,-
Andel av saldo: 21 969,-
Innfrielse: 12 år og 5 måneder
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Nei
Andel 15 har betalt ned sin del av gjelden knyttet til lån 1 og lån 2.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 772 929,- Av dette beløpet utgjør kr 21 969,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Camilla Haukland og Ida Olaussen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Konows gate 8.
Borettslaget består av 82 leiligheter.
Forretningsfører er Solibo AS. Revisor er BDO (vedtatt byttet fra RSM ved generalforsamling)
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er alminnelig tillatt for eksisterende husdyr så lenge dette ikke er en plage for andre beboere. Styret beholder seg retten til å kreve at det søkes skriftlig til styret om å anskaffe seg ytterligere husdyr.
Planlagte påkostninger:
Det er innhentet en vedlikeholdsplan med oversikt over vedlikeholdsbehov. Dette omfatter blant annet utbedring av tak, fasade, heis og rør. Det er også planlagt en oppussing av oppganger med maling og bytte av belysning, samt installering av felles brannvarslingsanlegg. Det er ikke vedtatt når vedlikeholdet utføres eller hvordan det skal finansieres. samtidig vil det ifølge styreleder trolig bli lånefinansiert.
- Markterrasseprosjekt:
Prosjekt i 0. etg med etablering av markterrasser for leilighetene og utbedring av grunnmur/drenering. I samarbeid med Wang arkitektur blir igangsettingstillatelse sendt inn, og det hentes inn tilbud fra entreprenør for utførelse av arbeidet. Kostnader til etablering av markterrassen dekkes av beboerne i 0. etg og kostnader til utbedring av grunnmur/drenering blir fordelt på alle andelene. Prosjektet blir trolig lånefinansiert.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0083/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2183

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 10:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta direkte kontakt med megler på tlf: 48 29 39 97 eller mail: kristian.paulsen@krogsveen.no for å avtale tidspunkt for privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.