Komplett salgsoppgave

Grågåsveien 24

8 750 000 kr
188 m²
3 soverom
Velkommen til denne fantastiske eiendommen i Grågåsveien 24!
Velkommen til denne fantastiske eiendommen i Grågåsveien 24!
Nøtterøy/Vestskogen
Meget velholdt og delikat enebolig på stor, solrik tomt med flotte uteplasser og nydelig hagestue. Garasje med carport!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  8 750 000 kr
 • Omkostninger
  219 920 kr
 • Totalpris
  8 969 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  188 m²
 • Bruksareal
  203 m²
 • Tomteareal
  1 092 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne fantastiske eiendommen i Grågåsveien 24!
Praktisk og meget innbydende enebolig med alle hovedfunksjonene på en flate. I tillegg er det en romslig, innredet underetasje.
Boligen ble oppgradert i 2019. Her er det topp moderne fargevalg, lekre detaljer og boligen oser av god atmosfære og gjennomtenkte løsninger!
På hovedplanet er det en fantastisk stue, lekkert kjøkken, privat avdeling med master bedroom, flislagt bad og praktisk omkledningsrom. I underetasjen er det kjellerstue, 2 soverom og et bad/vaskerom.
Eiendommen er beliggende mot vest i et attraktivt villaområde i Vestskogen. Her er det fantastiske solforhold fra morgen til kveld og det er kort gangavstand ned til sjøen med flotte strender og kyststien!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grågåsveien 24, 3142 VESTSKOGEN
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 10, bruksnummer 121, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 203 kvm
Totalt primærrom: 188 kvm
Primærrom:
Kjeller: 85 kvm: Trapperom/gang, kjellerstue, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, dusjbad/gang
1. etasje 103 kvm: Hall m/trapp, stue/kjøkken, omkledningsrom, soverom, bad/wc, wc
Sekundærrom:
Kjeller: 15 kvm: Bod
Takhøyde i kjeller ca. 2,02 m +.
Garasje som i dag benyttes som bod er 18 kvm.
Garasje m. carport hvor garasjen er på 20 kvm(+carport).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.09.2022 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Enkelt(e) rom i kjeller er bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt. Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1967 og modernisert/ombygd i 2019. Boligen er oppført i en etasje samt kjeller og loft. Frittliggende garasje oppført i tre antatt 1967. Frittliggende garasje m. carport oppført i mur og tre i 2019. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Stedvis misfarget i yttertakets underside. Ingen fukt registrert.
- Målt enkelte høydeforskjeller på etasjeskille/gulv mot grunnen.
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk på bad i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne på baderommene/toalett.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. på vaskerom.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Nåværende eier har modernisert eiendommen i 2019. Oppussing av innvendige overflater og nytt kjøkken. Det ble etablert nye bad/vaskerom og gjestetoalett. Nytt elektrisk anlegg, fjernet sentralfyr og oljetank. Støpt ny terrasse og ny garasje.

Standard

Enebolig oppført i 1967 og modernisert/ombygd i 2019. Boligen er oppført i en etasje samt underetasje og loft.
I 2019 oppgraderte og moderniserte eier boligen. Selger har virkelig lagt sin sjel i arbeidene som ble lagt ned. Her er det topp moderne fargevalg, lekre detaljer og boligen oser av god atmosfære og gjennomtenkte løsninger - her kan du flytte rett inn!
I første etasje er det hall med trapp ned til underetasjen, toalettrom med toalett og servant, samt nyere lekkert kjøkken i åpen løsning med stuen. Kjøkkenet er i hvit utførelse og har rikelig med skap og benkeplass. En praktisk kjøkkenøy skaper et naturlig skille mellom kjøkkenet og stuen. Det er god plass til spisestue. Fantastisk stue med høy himling, peisovn, store vindusflater mot vest og utgang til en solfylt terrasse. De store vindusflatene gir et fantastisk dagslys inn i hele rommet. I denne etasjen er det en privat avdeling bestående av master bedroom, omkledningsrom og et innbydende, flislagt bad med toalett, dobbel servant i baderomsinnredningen, innebygd badekar og dusj.
I underetasjen er det 2 soverom og en kjellerstue. I denne etasjen er det også et flislagt baderom med toalett, servant i baderomsinnredning, dusj og opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det et stort, flislagt rom med dusj og dør ut til hagen. Meget praktisk rom for deg som har hund eller får sølete barn hjem fra barnehagen. I tillegg er det en stor bod på ca. 15 kvm.
Nydelig hagestue som ligger i forlengelse av den flislagte terrassen. Her kan sommerdagene nytes til det fulle, i lune og avskjermede omgivelser. Her kan de hyggelige kveldene forlenges med den stemningsfulle peisen og de praktiske varmelampene.
Frittliggende garasje oppført i tre antatt 1967 - denne benyttes i dag som redskapsbod. I tillegg har eiendommen en garasje og carport fra 2019.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ikke handelen: vinskap, lysekrone i spisestue og lysekrone på soverom.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme i flere rom. Varmekabler i begge bad. Panelovner. Peisovn i kjøkken/stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det ble utført feiing og tilsyn med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 19.01.22. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik på fyringsanlegget. Takstmann har kommentert i tilstandsrapporten at det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Kjøper overtar ansvar for dette.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.11.1967. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger tegninger datert 20.09.2018 i forbindelse med søknad om ny garasje, flytting av avkjørsel, samt mindre fasade- og bruksendring av kjeller. Det er ikke søkt om ferdigattest og det foreligger derfor ikke ferdigattest for fasade- og bruksendringen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Tv-stue er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/10/121:
06.08.1964 - Dokumentnr: 3001 - Bestemmelse om gjerde
06.08.1964 - Dokumentnr: 3001 - Best. om båt/bryggeplass
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:10 Bnr:4
Eldre skjøte fra eiendommen ble solgt første gang. Det står i skjøtet at kjøperen av tomten er pålagt gjerdeplikt og at kjøperen har bryggerett på selgerens eiendom til Vestfjorden. Selger har ikke en operativ båtplass i dag.
Det skal tinglyses en rettighet for nabo, gnr. 10, bnr. 120 om å oppføre ny eller utvide eksisterende carport til felles eiendomsgrense.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vestskogen ligger på Nøtterøy sin vestside i et meget attraktivt villaområde med boliger bebygget ved forskjellige tidsepoker. Vestskogen er et område på Nøtterøy i Færder kommune i Vestfold. Det består av et stort sett sammenhengende boligområde som ble anlagt i en skog vest på Nøtterøy i 1960-åra. Vest i Vestskogen er det et skogsområde ned mot Vestfjorden, med en rekke mindre sandstrender med svaberg. I øst ligger Prestegårdsskogen, mens Hella utgjør den sørlige grensa. I nordøst vokser Vestskogen sammen med Teie.
I Vestskogen ligger blant annet den nye skolen, Labakken. I tillegg ligger Steinerskolen rett i nærheten. Det er også barnehager i området. I tillegg til et godt utvalg av skoler og barnehager ligger også Kiwi dagligvare og bensinstasjon i gangavstand.
Fra eiendom er har man adgang til flott tur- og fritidsterreng med båthavn og badestrand og kort vei til golfbane på Borgheim (Nøtterøy golfbane). Innen kort gange fra området er du direkte på kilometerlange turstier, blant annet på øyas egen kyststi som strekker seg helt frem til Tjøme i syd.
Fra eiendommen er det også få minutter med bil til Teie torv med de fleste sentrumsfunksjoner som bank, post, dagligvareforretninger, flere ulike bevertningssteder, diverse klesforretninger, vinmonopol etc. Det er også kort vei inn til Tønsberg hvor du finner alt av servicetilbud, yrende uteliv, kultur og gode tilbud av offentlig transport (buss og tog) til de store byene.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen. Kjør rett fram i rundkjøringen og hold høyre i lyskrysset ved Teie veidele. Følg Kirkeveien og ta til høyre ved avkjøringen til Vestskogen. Følg Kjernåsveien til enden og ta til høyre mot Amundrødveien. Følg denne veien til avkjøringen inn Fugleveien. Grågåsveien kommer da på venstre hånd og eiendommen ligger på høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Skolekrets 6- Vestskogen. Det er flere barnehager i området, ny barneskole på Labakken og ungdomsskole på Teie.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1092 kvm. Pent opparbeidet og meget velstelt hage. Nydelig plen som innbyr til lek og moro for barna, trygt og godt skjermet med hekk mot vei. Gårdsplassen er asfaltert og det er steinlagt gangvei fra garasjen og carpoten opp og rundt huset. Her er alt meget delikat og lettstelt! Det er en solfylt terrasse på utsiden av stuen som igjen ligger til en lun hagestue med stemningsfull peis. Her kan sommerdagene nytes til det fulle, helt avskjermet fra omverden!

Parkering

Parkering i garasje/carport og for øvrig i egen gårdsplass.
Det er lagt opp to ladepunkter; en i garasje og en i carport.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Eiendommen har slamavskiller. Ikke kommunal tømming.
Det kan komme pålegg om å koble ut slamavskilleren og ny eier må da tilkoble seg det kommunale nettet. Selger opplyser at det ligger ferdig ledninger for vann og avløp ned til veien, ved innkjørsel.
Kommunen har varslet pålegg på flere eiendommer i Vestskogen den 23.09.2022 om frakobling av taknedløp, deriblant Grågåsveien 24. Kommunen vurderer å vedta pålegg dersom utbedring ikke gjøres. Dette blir opp til ny eier å utføre. Fristen for å utføre arbeidene og sende inn skjema på utført jobb er 01.12.2022. Kommunen informerer om at frakoplingen av takvannet gjøres vanligvis ved å kutte taknedløpene og sette på et utkast. Hullet ned i bakken må plugges, slik at dreneringen ikke fylles med grus og jord.
Det er oljetank på eiendommen som er rengjort og fylt igjen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse- frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 2016003- Vestskogen datert 09.02.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.09.2020, sist revidert 01.04.2022.
I henhold til kommuneplan datert 31.01.2018 er området avsatt til Boligbebyggelse- Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.048,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det betales ekstra for økt restavfall, beholder til plast 360L og gangtillegg for plassering av beholdere>15 meter. Det er ikke kommunal slamtømming av septiktank og eier må selv besørge dette for egen regning.
Nåværende eier har ifølge Lede et estimert strømforbruk som tilsvarer ca. 28.048 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Abonnement medfølger ikke.
Eiendommen er tilknyttet fiber via altibox.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 140 084,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4 104 302,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.969.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Pettersen og Roland Pettersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: inkludert i meglerprovisjonen
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0101/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.22101

Dato

Sist oppdatert: 30. september 2022 kl. 14:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.