Union Brygge

Grønland 43 b

Prisantydning

4 740 000 kr

Omkostninger: 125 472 krTotalpris: 4 865 472 kr
Etasje
3
Byggeår
2008
Soverom
2
Areal (P-ROM)
83 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Heis, Veranda
Fellesutgifter
3 873 kr

Pen sydvendt 3-roms selveier pluss bolig i attraktivt sameie. Vestvendt balkong. 2 soverom og 2 bad.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Tiltalende og sydvendt leilighet i 2. etasje med vestvendt balkong. 2 soverom, 2 bad og 2 boder. Romslig stue med åpen kjøkkenløsning. God bodplass i leiligheten. 

Kort vei til sentrum og Union brygge med alle fasiliteter. Et yrende liv ved universitetet og butikker. 

Union Pluss konsept (pliktig medlemskap) med store fellesarealer, resepsjon, vaffelfredag osv. Også mulighet for å leie rom når det dukker opp gjester. 

Mulighet for å kjøpe og eventuelt leie p-plass. 

Velkommen til visning! 

Eiendommen

Grønland 43 b, 3045 DRAMMEN 
Gårdsnummer 110, bruksnummer 72, seksjonsnummer 45, kommunenummer 602

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv beliggenhet på Union Brygge med god intern beliggenhet. I leiligheten har man meget gode lysforhold både inne i leiligheten og ute på to flotte verandaer. 

Leiligheten er en del av Union Pluss og har en resepsjon som er betjent på dagtid og som organiserer felles aktiviteter som fellesmiddager, champagnekveld, torsdagsmoro med bla. spill og andre hyggelige sammenkomster. 

Respesjonen er også behjelpelig med diverse tjenester som:
- adgang til kaffe og te i serviceområdet, hvor en også finner dagens aviser: Aftenposten, Dagens Næringsliv, DTBB og Dine Penger
- handling av matvarer og henting av medisiner
- henting av pakke på postkontor
- renseritjeneste
- blomsterbestilling
- skomakertjenester
- ferie- og fraværservice (oppbevaring av post)
- vaskehjelp kan bestilles
- håndverkere kan bestilles (elektriker, rørlegger ...)

Beboerne i Union Pluss har videre fri tilgang til et fint treningsrom med moderne utstyr. Selskapslokaler med moderne kjøkken kan leies. Resepsjonen er behjelpelig med å innhente tilbud og bestille datering til møte/selskap. Det kan også leies et gjesterom for inntil 3 dager. 

Grønland er en ny og voksende bydel med Union Brygge og Papirbredden. Union Brygge byr på restauranter, kaféer, stor matvarebutikk, blomsterhandel, frisør og apotek. Papirbredden rommer høyskole, bibliotek og Union Scene som har kultur og konsertlokaler. 

Gangbroa Ypsilon knytter Bragernes- og Strømsøsiden sammen. Her finner vi ny moderne legevakt, Drammen sykehus, Drammens teater med rikt kulturprogram samt en rekke andre service tilbud. Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlige trenings - og rekreasjonsområder sommer som vinter. Stor moderne lekeplass rett ved Ypsilon.

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se http://www.drammenturn.no.

Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Gulskogen barnehagekrets har 3 private barnehager og 1 kommunal barnehage. For komplett liste se se www.drammen.kommune.no. 

Gulskogen barne- og ungdomsskole ligger innenfor gangavstand, sentralt på Gulskogen.

Flere videregående skoler i Drammen.

Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 107 kvm
Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 83 kvm

Primærrom:
Entre/gang, 2 bad, 2 soverom, stue og kjøkken: 83 kvm

Sekundærrom:
Walk-in garderobe/bod og innglasset balkong: 17 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i underetasje. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Lasse Holm. 

Tomten

Leiligheten har en fin innglasset balkong mot vest med utgang fra stuen. Det er fin utsikt mot Strømsøåsen fra balkongen. Leiligheten har gode solforhold. 

Forøvrig har boligsameiet flotte utvendige fellesarealer, som er parkmessig opparbeidet med plenareal, trær og beplantning. Det er videre felles sykkelparkering. Fellesarelaene blir forøvrig møblert med felles sittegrupper. 

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass i sameiets felles garasjeanlegg. Det er mulighet til å leie ekstra parkeringsplass i garasjeanlegget av Q-Park for ca. kr. 1.500,- pr. mnd.

Sameiet har installert 40 ladestasjoner til el-biler. Styreleder i sameiet opplyser at det fortsatt er noen få plasser igjen. Man må da først kjøpe bruksrett til en plass på U2 av Union Eiendom som styreleder anslår koster kr. 350.000,-. Deretter kan man betale for å få ladestasjon så lenge det er ledig (ca kr. 30.000,-). Det opplyses videre at resterende ledige av de 40 er det førstemann til mølla, og så fort alle 40 er tilknyttet en seksjon er døren stengt for flere ladestasjoner grunnet infrastruktur.

Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Grønland, som er en offentlig/kommunal gate. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Boligsameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder "Bygningen er oppført i 2009 og bygget etter TEK 97. Leiligheten fremstår som i normalt god stand. Den generelle tilstanden på boligen er for det meste ensbetydende med alder, hvor ingen ambulerende avvik er registrert. For øvrig bør det etableres passasje til sluk på badet i entré/gang, for å sikre fra avrenning av lekkasjevann. Videre innehar leiligheten en gjennomgående god planløsning med livsløpsstandard. Bygningen er for øvrig oppført med grunnmur av betong og bærende konstruksjoner av betong-/stål med utfyllende bindingsverk. Fasader bestående av fiberarmert puss. Flat takkonstruksjonen tekket med Sarnafilduk eller lignende taktetting."

Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen/leiligheten. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.12.2013 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Leiligheten ligger i byggets 2 boligetasje og har adkomst via heis. 

Entre med parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Spotter. Speil skyvedørsgarderobe. 

Romslig bod med parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Sikringsskap med automatsikringer. Skyvedørsgarderobe. 

Soverom1 med parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Skap. 
Soverom2 med eget bad. Parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Skap. 

Bad1 med fliser på gulv med varmekabler, fliser på vegger og malte flater i tak med spotter. WC. Dusj. Sernat i innredning. Høyskap. 
Bad2 som er i tilknyttning til soverom2 har fliser på gulv med varmekabler, fliser på vegger og malte flater i tak. Dusj. Pen innredning med servant. WC. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. 

Stue og kjøkken i åpen løsning med parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Utgang til vestvendt innglasset balkong. Kjøkkenet har en pen og takhøy innredning med integrerte hvitevarer (stekeovn, komfyrtopp, oppvaksmaskin og ventilator) som medfølger. Kjøleskap medfølger ikke. Kjøkkenøy mot stuen. 

Sydvendt leilighet med gode solforhold og mye lys inn. 1 bod i kjeller med lagringsplass. 

Oppvarming

Varmekabler i gulv på begge bad. Forøvrig fjernvarme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Union Brygge Kvartal 10 seksjonssameie, med sameiebrøk 89/14202.
Sameiet består av 119 leiligheter og 3 næringsseksjoner.
Styreleder er Hans Jacob Eidsmo, mobil 900 95 383
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00. 
Dyrehold er ikke tillatt. 

Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Kopi av sameiets husordensregler, vedtekter, årsoppgave kan fås v/henv. megler. 

I følge eier er det er avdekket skjeggkre i andre leiligheter i samme sameie som innebærer fare for spredning til øvrige leiligheter. Konferer med eiendomsmegler for ytterligere informasjon.

I følge styret har Bane Nor vurdert, på bakgrunn av støymålinger, å bytte ut innglassing og vinduer i sameiet. Mer info vil foreligge etter sameiemøtet med Bane Nor den 14 august. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 19 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, seksjonering, diverse eldre servitutter vedr. bebyggelse med gjerdehold osv. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et område som er regulert til kombinert formål iht. reguleringsplan for Union Brygge. Iht. kommuneplan ligger eiendommen i område til nåværende kombinert bebyggelse. Kopi av reguleringsplan kan fås v/henv. megler. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR20.19348

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.879,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Det er installert vannmåler i boligen og kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av eget vannforbruk.

Fellesutgiftene er kr 3.873,- pr. mnd. og inkluderer: Fellesutgiftene inkluderer bla. a-konto oppvarming/fjernvarme, grunnhastighet internett, grunnpakke tv, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, renovasjonsgebyrer, strøm fellesarealer, vask og vedlikehold av fellesarealer, snørydding. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Vedtatt i generalforsamling 7 november 2019 skal det opprettes et vedlikeholdsfond. Dette fondet skal være på ca. 920.000,-. Innkrevningen skjer over 12 mnd og kostnad for denne enheten er på kr. 27.939 / 12 mnd = 2.328,25 pr. mnd. Denne kostnaden kommer i tillegg til felleskostnader som skissert over. 

Felleskostnadene:
Fjernvarme/ventilasjon: kr. 861,-
Kabel-TV/internett: kr. 359,-
Grunnkostnad: kr. 2.653,-

Dersom det ønskes leid parkeringsplass i parkeringsanlegget kommer det en kostnad på ca. 1.500,- pr mnd. i tillegg. 

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Det er pliktig medlemsskap i Union Brygge Servicesameie, dette koster kr. 1.500,- pr. mnd. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.054.432,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.795.955,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.


Opplysninger om fellesgjeld

Ingen andel fellesgjeld i sameiet pr. 05.08.2019

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.865.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.


Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,15%.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Satvinder Jhooti
Eiendomsmegler MNEF

Satvinder Jhooti

Telefon
Mobil 95965430

Lurer du på noe

Satvinder svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.