Komplett salgsoppgave

Økernveien 216

5 900 000 kr
63 m²
2 soverom
Lys og lekker stue med plass til spisebord og sittegruppe
Lys og lekker stue med plass til spisebord og sittegruppe
Kart
Kristine Mevik
Presenteres av
Kristine Mevik
Bjerke Terrasse
Velholdt og delikat 3-roms toppleilighet med solrik balkong. Utsikt mot byen og fjorden. Heis. Garasjeplass.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 900 000 kr
 • Omkostninger
  148 842 kr
 • Totalpris
  6 048 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 413 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nydelig 3-roms leilighet i 4. etasje. Stue med delvis åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, to soverom, dusjbad/wc og entré. Stue/kjøkken med naturlig oppdelte sone. Smart planløsning og god standard gir et godt og luftig inntrykk.
  Fasiliteter:
 • God og velholdt standard
 • Solrik balkong på ca. 7,6 kvm med fjordutsikt
 • Stue med plass til sittegruppe og stort spisebord
 • Lekker 1-stavs eikeparkett
 • 2 soverom hvorav det største har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og rikelig med garderobeskap og det minste har direkte adkomst til innvendig bod
 • Fyring, varmtvann, kabel-tv og internett inkludert
 • Innvendig bod og sportsbod
 • Heis i bygget
 • Garasje med mulighet for elbil-lader
 • Kort vei til butikker, buss, flybuss og marka

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Økernveien 216 , 0584 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 84, bruksnummer 187, seksjonsnummer 23, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 66 kvm
Primærrom: 63 kvm
4. etasje: Entré, bad, to soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning
Sekundærrom: 3 kvm
4. etasje: Innvendig bod
I tillegg har boligen bruksrett til en sportsbod på ca. 5,9 kvm i kjeller.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.11.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong/bindingsverk utvendig kledd med fasadeplater som er utvendig pusset og malt. Tilnærmet flatt tak tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med brannklasse B30, lydklasse 35db, kikkehull samt dørpumpe fra byggeår. Dører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer samt elektrisk gulvvarme på bad. Leilighet beliggende i byggets 4.etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg og heis.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende som har fått TG2:
Bad: Det er registrert svelleskader på servantskap. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Misfarging påvist på flisfuger.
TGIU på fukt i tilliggende konstruksjoner og stakeluke:
- Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Det er gjort overflatesøk med egnet fuktmålingsinstrument uten å finne forhøyede fuktverdier.
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bad og tekniske anlegg, VVS-anlegg. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Nydelig 3-roms leilighet med gode lysforhold i attraktivt sameie på Bjerke/Økern/Risløkka. Flere matbutikker i nærheten og området har et godt kollektivtilbud med gangavstand til buss, trikk og t-bane. Takhøyder er på tilfeldig steder oppmålt til 2,3 meter i entré, 2,23 meter på bad og 2,5 meter i øvrige rom.
Stue (ca. 27 kvm): Hyggelig stue med store vindu med utsikt mot byen og Oslofjorden. Plass til sittegruppe, tv-benk og stort spisebord. Uttak for kabel-tv og fibernett.
Kjøkken (ca. 5 kvm): Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra byggeår og med glatte fronter. Benkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Malte flater mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert oppvaskmaskin som følger med og plass til frittstående kjøleskap og komfyr. Ventilator med mekanisk avtrekk plassert i overskap. Praktisk med kort avstand til spisebord.
Balkong (ca. 7,6 kvm): Solrik, sydvestvendt balkong med utsikt mot byen og Oslofjorden. Balkongen har gulvflate av betong og rekkverk av glass/stålkonstruksjoner. Utvendig stikkontakt og elektrisk markise.
Soverom I (ca. 8,5 kvm): Romslig soverom med plass til enkeltseng, skrivebord og kontorstol. Direkte adkomst til praktisk innvendig bod med plass til klær, sko m.m.
Soverom II (ca. 11 kvm): Soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Praktisk skyvedørsgarderobe med speilfronter og vindu mot sydvest.
Dusjbad/wc (ca. 4,9 kvm): Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling av hvite stålplater med downlights. Vegghengt servantskap med høyglans fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Integrert speil med overbelysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett. Avtrekksventil plassert på vegg. Opplegg for vaskemaskin.
Entré (ca. 3,6 kvm): Lys entré med plass til oppheng av tøy og oppbevaring av sko. Sikringsskap med automatsikringer og hovedsikring er plassert i entré.
Lagringsplass: innvendig bod på ca. 2,4 kvm og romslig sportsbod på ca. 5,9 kvm.
Himlinger: Malte vegg- og himlingsflater.
Vegger: Malte vegg- og himlingsflater. Profilerte innerdører.
Gulv: Gulvflater belagt med 1-stavs parkett. Grå fliser med gulvvarme på bad og beige fliser i entré.
- Utleievurdering på kr 18.500,- av Homayon Tahir hos Krogsveen Boligutleie, mobilnr. 400 58 192.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer, samt elektrisk gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.10.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Disse omhandler bestemmelse om adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leier av seksjon må meldes til styret for registrering.

Diverse

Integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin) medfølger.
Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21. juni). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen.
Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentralt og populær beliggenhet på Bjerke/Risløkka. Leiligheten er beliggende i et pent, rolig og etablert boligområde bestående av mye nyere boliger og grønne arealer. Fra boligen er det kort vei til Lillomarka med flotte skiløyper, turområder og Grefsenkleiva alpinanlegg. Dette er områder som er like populære sommer som vinter.
Kort vei til skole, barnehager og flere matbutikker (Kiwi, Rema 1000 og Meny). Gangavstand til Linderud senter med rikelig av butikker og servicetilbud, bl.a. vinmonopol, post og apotek. Kort kjøreavstand til Storo senteret.
Området Bjerke/Økern/Løren/Risløkka er et av de mer spennende i Oslo, da det foreligger store planer for området. Her er Bjerkedalen Park, som ligger like i nærheten, verdt å nevne. Dalen er en skjult perle der kommunen har satset stort. Parken ble nyåpnet i oktober 2013 og består av 40 mål med fasiliteter som badedam, barnehage, ballplass, paviljong, utekafé og opparbeidede grøntområder, samt skøytebane og akebakke på vinterstid.
Beliggenheten er sentral i forhold til både sentrum, adkomst Ring 3/E6, offentlige kommunikasjonsmidler og buss/bil til Gardermoen. Ca. 3 minutts gange til Lundliveien bussholdeplass med 60-bussen som går til sentrum og 10 min til Bjerke med hyppige bussavganger. Økern t-banestasjon er ca. 15 min gange fra leiligheten samt Risløkka t-banestasjon finner du beliggende innenfor 15 minutters gange, der linje 5 går mot sentrum ca. hvert 7. minutt.
Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til å bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli en levende og spennende by for alle. Stikkord: Rekreasjon, kunst, kultur – og fritidstilbud, spennende arkitektur og utsmykning, alternativ utforming av bomiljøer, kaféliv, kunst og designerbutikker, bevaring av historiske spor, osv.
Les mer om "nye" Økern på https://vimeo.com/523755815

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Orelia barnehage (3-6 år) 5 min
- 36 barn, 2 avdelinger 0.4 km
Økernveien private familiebarnehage (0-4 år) 5 min
- 8 barn 0.4 km
Økernly barnehage (9 mnd-6 år) 6 min
- 81 barn 0.6 km
Skoler:
Refstad skole (1-7 kl.) 4 min
- 692 elever, 30 klasser 0.3 km
Løren skole (1-7 kl.) 12 min
- 500 elever, 28 klasser 1.1 km
- Vollebekk skole (1-10 kl.) 16 min
780 elever 1.2 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 23 min
- 159 elever, 10 klasser 1.9 km
Wang Ung Oslo (8-10 kl.) 5 min
Videregående skoler:
Kuben videregående skole 20 min
Bjerke videregående skole 23 min
- 464 elever 1.9 km
Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/ bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7.184 kvm som tilhører sameiet. Fellesområdet er opparbeidet med blant annet internstier, sykkelstativer, lekeapparater, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.
Seksjoner i 1. etasje som har terrasse på terreng har enerett til bruk av dette tomteareal.

Parkering

Boligen har bruksrett til garasjeplass med mulighet for montering av elbil-lader i lukket og oppvarmet anlegg.
Bruker som har fått godkjent tilknytning til fellesstrøm betaler en fast sum i måneden avhengig av biltype. Dette gjelder både fast og midlertidig lading. Summen tilsvarer både strøm, vedlikehold og administrasjonsutgifter. Styret fastsetter denne summen.
Gjesteparkering i sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-4229 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser 200310607.
Eiendommen inngår i kommunedelplanene KDP-15 og KDP-17. Eiendommen inngår også i "strategisk plan for Hovinbyen".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det opplyses også om følgende plan -og byggesaker i nærområdet:
Saksnr. 201607804, reguleringssak: Økern torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien - Boliger, næring, torg, skole med flerbrukshall, barnehager og park. Hensikten med planen er å transformere planområdet til et nytt boligområde med fire boligkvartaler, ca. 900 nye boliger, ny ungdomsskole med flerbrukshall, barnehage, samt en ny park på 40 daa. Saken var til offentlig ettersyn 13.06.22-08.08.22. På bakgrunn av innkomne bemerkninger ved offentlig ettersyn foreslår forslagsstiller endringer i planforslaget. Per 19.10.2022 er det sendt underlag til begrenset høring.
Saksnr. 202006656, reguleringssak: Økern torgvei 1 og Økernveien 148 - 150 - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Boliger og næring. Legge til rette for et boligprosjekt med høy kvalitet og miljøambisjoner, i tillegg til noe utadrettet næring i et område som preges av asfalt og industri. Per 30.09.2022 avventes det etter tilbakemelding på referat fra bemerkningsmøte.
Saksnr. 201908559, reguleringssak: Økernveien 145 med flere (Økern sentrum) - Flerfunksjonelt bysentrum med høy andel bolig. I planforslaget legges det opp til 274 300 m2 BRA ny bebyggelse, hvorav 152 000 m2 BRA bolig (opp til 1500 boliger), maksimalt 16 000 m2 BRA forretninger hovedsakelig i form av utadrettede første etasjer og byggehøyder over 70 m Det ble holdt bemerkningsmøte 23.06.2022.
Saksnr. 201610267, reguleringssak: Spireaveien 3 - Flerbrukshall - Refstad flerbrukshall. Per 22.08.2022 ble det sendt revidert underlag til begrenset høring.
Bystyret vedtok 23. mars 2022 å omregulere Refstadveien 102 fra forretninger og transformatorstasjon til boliger. Det skal bygges et tårnbygg på 40 meter (12 etasjer) i kombinasjon med en lavere lamell på 17 meter (4 etasjer). Mot Refstadveien skal første etasje inneholde utadrettet virksomhet (f.eks. butikk) mot et torg. Lamellen skal skjerme de nye boligenes utearealer fra støy i Refstadveien. Totalt inneholder prosjektet ca. 72 boenheter. Dagens turvei gjennom Bjerke borettslag skal fortsette gjennom planområdet fram til Refstadveien. En fremtidig utvidelse av Refstadveien sikres. Se saksnr. 201715003 hos Plan- og bygningsetaten for mer informasjon. Prosjektet kan følges på: https://bolig.soeiendom.no/boliger-til-salgs/pilar-bjerke/kommer-snart
I Refstadveien 60-74 er det gjennomført oppstartsmøte for omregulering av tomtene fra forretning- og kontor til bolig og næring. Videre vil det bli kart- og bestemmelsesmøte. Se saksnr. 201915380 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
Det er avholdt et mulighetsstudie på tomten i Refstadveien 52 (Circle K-tomten). Her er det sett på to alternativer, ett med boliger over bensinstasjon og ett med hotell/kontor/næring. Begge alternativene inneholder forslag til bygg med inntil 8 etasjer.
På tomten til Bjerke travbane er det lagt frem et omfattende planinitiativ. Selvaag Bolig ønsker å starte opp en omregulering av felt N4-N8, Torgbyen på Bjerke, i tråd med føringene i planprogram om felles regulering av disse feltene. I den forbindelse er det utarbeidet et planinitiativ for det kommende planarbeidet som skal vise hva som skal vurderes i plansaken. Det er potensiale for opp mot 600-700 boliger i Nordfeltet (Torgbyen) og 1100 boliger i Sørfeltet (Parkbyen). Det planlegges med en forventet ferdigstillelse av 150-200 boliger per år i en 10-årsperiode. Se saksnummer 202109951 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon. Saken er avsluttet og et nytt oppstartsmøte med revidert planinitiativ ble bestilt den 22.09 under navnet Bjerke Nord – Torgbyen.
Oslo kommune v/ Vann- og avløpsetaten har varslet oppstart av planarbeid for nye vannanlegg i bydelene Alna, Bjerke, Nordre Aker og Sagene. Formålet er å føre rent vann i tunnel fra Sagene til Disen og videre østover til Trosterud, og i en tunnel fra vannbehandlingsanlegget på Oset (Kjelsås) til Disen. Planlagt oppstart er foreløpig satt til 2022, med ferdigstillelse 2028. For mer informasjon se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-vannforsyning-stamnett/.
Listen er ikke uttømmende og det er flere pågående saker i området rundt.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.413,- pr. mnd. og inkluderer: oppvarming/varmtvann, garasjeplass, kabel-tv, internett, heis, renhold, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, drift, vedlikehold mv. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Herav:
- Felleskostnader: kr 1.762,-
- Oppvarming/varmtvann: kr 839,-
- Kabel-tv: kr 497,-
- Heis og renhold: kr 215,-
- Garasjeplass: kr 100,-
Nåværende eier har et strømforbruk inkl. nettleie som tilsvarer ca. kr 520,- pr. mnd. (2780 kwh. pr. år.)
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene per måned. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.214.175,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.371.028,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2020, antas det at denne eiendommen ikke vil få eiendomsskatt for 2022. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.856,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 04.10.2022.
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.048.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn Morten Hansen og Doraliza Dos Santos Bento

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bjerke Terrasse Eierseksjonssameie, med sameiebrøk 65/5928.
Sameiet består av 75 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Husdyrhold er tillatt, men forutsetter stor grad av hensyntagen til andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021-2022: Skifte av belysning i trappehus. Skiftet utdatert og skadet elektromateriell for å redusere brannfaren i sameiet. Vasket garasjeanlegg i sameiet. Utbedret hull i betongdekke i garasjeanlegget under nr. 212. Vedlikehold og oppgraderinger av ventilasjonsanlegget. Maling av utvendig treverk på blokker og byhusene. Utbedret noen skader på pussfasaden. Belysningen i trappehus og oppgang i 212 er byttet ut med LED-armaturer.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0125/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.22125

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 08:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.