Komplett salgsoppgave

Trondheimsveien 197A

4 190 000 kr
46 m²
1 soverom
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Sinsen Panorama
2-roms med spektakulær utsikt fra hele leiligheten, heis og felles takterrasse. Lave felleskostnader. Varmtvann inkl.
 • Prisantydning
  4 190 000 kr
 • Omkostninger
  106 092 kr
 • Totalpris
  4 296 092 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  46 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  2 343 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

  Høydepunkter:
 • Oslos beste utsikt fra hele leiligheten.
 • Tilgang til takterrasse med utsikt over hele Oslo med sol hele dagen.
 • Tidsmessige overflater fra 2018 malt i nyere tid.
 • Moderne kjøkken fra 2016 med integrerte hvitevarer.
 • Gulvvarme i entré, kjøkken, stue og baderom.
 • Vinduer fra gulv til tak som gir rikelig med naturlig lys.
 • Soverom med direkte tilknytning til omkledningsrom.
 • Elektrisk styrte persienner foran vinduer, effektiv solskjerming.
 • Umiddelbar nærhet til buss, trikk og t-bane.
 • Alt av butikker, kaféer og treningssentre i gangavstand.
 • Lave fellesutgifter med varmtvann, kabel-tv og internett inkludert.
 • Mulig å leie garasjeplass med elbillader.
 • Kjellerbod på ca. 4 kvm samt en innvendig bod på 2 kvm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Trondheimsveien 197A, 0570 OSLO
Gårdsnummer 83, bruksnummer 59, seksjonsnummer 132, kommunenummer 301

Innhold

Totalt bruttoareal: 52 kvm
Totalt bruksareal: 48 kvm
Totalt primærrom: 46 kvm
Primærrom:
7. etasje 46 kvm: Entré, bad, kjøkken, stue, soverom, omkledningsrom
Sekundærrom:
7. etasje 2 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca 4 kvm, merket B703.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.03.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygning fra 1952, ombygd til leiligheter i 2003. Boligblokken er over femten etasjer samt kjeller og felles takterrasse. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og betongkonstruksjoner. Fasader utført i pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran. Glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av aluminium i 2-lags glass fra ombyggingsår (2003).
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad på grunn av bomlyd i enkelte gulvfliser i dusjsonen. Klemring i sluk er feilmontert og lekkasje kan ikke utelukkes, membran har revnet i overkant av klemring.
- Kjøkken på grunn av vannrør er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Stedvis sprekker i gulv fra entrè til stue.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor og romslig 2-roms leilighet med byens beste utsikt. Leiligheten ligger i 7. etg. i den ruvende Sinsen-siloen. Siloen ble i 2003 gjort om til leiligheter, og har fra den tid vært attraktiv å bo i pga. dens spektakulære utsikt og sentrale plassering på Sinsen.
Høydepunkter:
- Unik og fantastisk utsikt fra hele leiligheten.
- Tilgang til takterrasse med utsikt over hele Oslo med sol hele dagen.
- Tidsmessige overflater fra 2018 malt i nyere tid.
- Moderne kjøkken fra 2016 med integrerte hvitevarer.
- Gulvvarme i entré, kjøkken, stue og baderom.
- Vinduer fra gulv til tak som gir rikelig med naturlig lys.
- Soverom med direkte tilknytning til omkledningsrom.
- Elektrisk styrte persienner foran vinduer, effektiv solskjerming.
- Umiddelbar nærhet til buss, trikk og t-bane.
- Alt av butikker, kaféer og treningssentre i gangavstand.
- Lave fellesutgifter med varmtvann og kabel-tv inkludert.
- Mulig å leie garasjeplass i gårdens underetasje.
- God lagringsplass i kjellerbod på ca. 4 kvm samt en innvendig bod på 2 kvm.
Entré:
Lys og innbydende entré med skyvedørsgarderobe og tilknytning til innendørs bod. Her er det rikelig med plass til yttertøy og sko. Allerede fra entréen vil du oppleve den fantastiske utsikten leiligheten byr på.
Kjøkken:
Videre har du adkomst til et lyst, flott og moderne kjøkken fra 2016. Kjøkkenet er praktisk designet og tilpasset leiligheten med bl.a. spesiallaget benkeplate og skap fra gulv til tak. Her er det rikelig med skap- og benkeplass i tillegg til rom for et spisebord. Kjøkkenet er innredet med hvite glatte fronter, benkeplate av tre og integrerte hvitevarer. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Vannrørene er av typen rør-i-rør. Integrerte hvitevarer medfølger.
Stue:
En flott stue med sjeldent god utsikt over bl.a. Oslo sentrum og Oslofjorden. Rommet har en delvis åpen og sosial løsning inn mot kjøkkenet, med god plass til din egen sofaavdeling samt medieløsning. Andersen-hyller i stue medfølger ikke.
Soverom:
Praktisk soverom med god plass til dobbeltseng og en fantastisk utsikt. Det første synet du ser når du våkner vil være utsikten mot Oslofjorden gjennom de store panoramavinduene. Soverommet ligger med tilknytning til et lekkert omkledningsrom som er utstyrt med plasstilpassede hyller.
Baderom:
Flislagt bad fra 2003 med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Baderommet er innredet med frittstående toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og servant med tilhørende skap.
Felles takterrasse:
Tilgang på en stor og solrik takterrasse med en fantastisk panoramautsikt over bl.a. Oslo sentrum og Oslofjorden. Takterrassen er opparbeidet med sittegrupper og griller som kan benyttes av alle beboerne.
For ytterligere informasjon om boligens standard se vedlagt boligsalgsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med gulvvarme på bad og elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse etter ombygging fra kontor til bolig ble gitt i 2003.
I følge rapport om tilsyn i utførelsesfasen er det registrert mindre vesentlige mangler, som ikke er til hinder for at brukstillatelse gis. Det foreligger ikke opplysninger om hva som kreves for å få ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 12 servitutter på sameiets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. 4 servitutter er innhentet og kopi kan fås av megler. Servituttene vil følge eiendommen og kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og flott beliggenhet øverst på Sinsen i det spesielle silobygget. Sinsen Panorama med sine 15 etasjer, hever seg hele 47 meter over bakken. På toppen er det felles takterrasse på ca 180 kvm med felles griller, sittegrupper og utsikt over "hele byen".
Sinsen Panorama ligger i umiddelbar nærhet til buss med nattlinjer, flybuss til Gardermoen, trikk og t-bane. Dette gjør sameiet til et sentralt og attraktivt sted å bo. Ta t-banen 2 minutter til Storo med over 130 forretninger på Oslos største shoppingsenter Storo storsenter, 3 minutter til Nydalen med Handelshøyskolen BI, eller 9 minutter til Blindern. Ned til Jernbanetorget tar du deg på 10-15 minutter. Våren 2016 åpnet også nye Løren t-banestasjon, dette har gitt reisende mot Oslo Øst et enda bedre kollektivtilbud.
Torshovdalen ligger kun en liten spasertur unna, her kan man grille og nyte parklivet sommerstid. Også kort vei til Årvoll med skytebane, skiløyper og turmuligheter i marka, samt Grefsenkleiva skisenter.
Gangavstand til Carl Berner, Grünerløkka, Torshov, Nydalen og Storo, Torshovparken, Botanisk hage og Akerselva med tur og rekreasjonsmuligheter. Det er også flere lekeplasser, treningsentre, tennisbaner og ballbinge i nærheten.
Bredt utvalg av servicefasiliteter i nærområdet som f.eks. Rema 1000, Kiwi, Meny og søndagsåpen Bunnpris. Det er også en rekke muligheter for take-away i Trondheimsveien ned mot Carl Berner. Leiligheten ligger nær den nye og spennende bydelen Løren som huser populære fasiliteter som Avancia Sport Center, Umai Sushi, Domino's Pizza, Waynes Coffe, frisør, kiropraktor m.m. Kort vei til Sinsen skole med flere lekeplasser og fotballbane for de små.

Adkomst

Adkomst fra Trondheimsveien/Riksvei 4, nordgående retning. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sogner til Sinsen skole. Sinsen Barnehage ligger like ved. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6 814 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfalterte internveier, sittebenker, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Garasjeplasser kan leies i garasjeanlegg i gårdens underetasje. Sameiet har i tillegg 3 plasser som kan benyttes av bebere og gjester med gyldig bevis.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3769 datert 15.03.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 343,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tv/internett, kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 15% 01.01.2021. Det må påregnes en økning av felleskostnadene i forbindelse med eventuelle låneopptak.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 1.998,-
Kabel-tv: kr 345,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 869 128,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 128 860,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 649,- pr. 31.12.2020
Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.296.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Petter Nybøle Lie

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sinsen Panorama sameie, med sameiebrøk 270/116018
Sameiet består av 179 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre. Det er søknadsplikt for dyrehold.
Sameiet er forsikret i Gjensidige Forsikring - polise nummer 73524385.
På sameiermøte 26.04.17 ble det vedtatt å innføre et servicegebyr ved innflytting som skal dekke slitasje på heis, og merarbeidet for styrets tillitsvalgte. Per dags dato er servicegebyret på kr 500,- + fakturagebyr. Dette gjelder også leietakere. Faktura sendes ny eier.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Forbedringsarbeid i VVS-anlegg på bad i alle leiligheter i bygget. Arbeidet ble utført av Østfold Rør.
2017: Satt opp hundegjerde
2016: Maling av fellesarealer inne
2015: Nytt adgangssystem
2015: Oppgradering av nødlysanlegg
2014: Ventilasjonsrens. Oppgradering av lys i boarealene i 9. etg.
2013: Nye postkasser i alle oppganger
2012: Bytte av kaldtvannspumper
2011: Bytte av varmtvannspumper
2011: Nye utelamper ved sykkelparkering
2010: Takomlegging
2009: Rehabilitering tak silodel
2008: Installert overvåkningsanlegg
Planlagte påkostninger:
- Det jobbes å kartlegge behov for vedlikehold/rehabilitering av deler av taket. Det er i 2015 innvilget å ta opp lån til et evt. prosjekt. Lånet er ikke tatt opp pt., og lånets størrelse vil avhenge av evt. omfang. Det opplyses fra forretningsfører pr. juni 2020: "Det er ikke gjort noen beslutning vedr tak, og det er heller ikke meldt om stort behov for takreparasjoner nå. Men det skal vurderes." Etter informasjon fra styret er det sannsynlig at felleskostnadene vil øke. Det avhenger av omfanget av reparasjoner, og ingenting er foreløpig vedtatt.
- Bodområder er uten ventilasjon, og det må forventes vesentlige tiltak som kan gi endring i felleskostnader/fellesgjeld.
- Heisene er ca 17 år gamle. Levetid på slike heiser er estimert å være rundt 20-22 år. Etter det er det nødvendig med en modernisering. Sameiet har hatt dialog med en Heiskonsult som har beskrevet et behov 49 for heisinvesteringer på ca 2,4 millioner om fem år.
Styret har opprettet et vedlikeholdsfond for sameiet. Hensikten med dette er at man avsetter midler fra budsjettet som er øremerket vedlikehold.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0093/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2193

Dato

Sist oppdatert: 04. mai 2021 kl. 15:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.