Komplett salgsoppgave

Elmholt allé 11

10 100 000 kr
95 m²
3 soverom
Velkommen til Elmholt Allé 11, en pent oppusset 4-roms med 2 bad, garasje og heis
Velkommen til Elmholt Allé 11, en pent oppusset 4-roms med 2 bad, garasje og heis
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Abbediengen/Skøyen
Lekkert oppusset (2020) 4-roms med god planløsning og 2 bad. Heis, garasje, stor balkong

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  10 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  19 324 kr
 • Omkostninger
  254 312 kr
 • Totalpris
  10 373 636 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  95 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 018 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott leilighet som ble betydelig oppusset i 2020. Da ble planløsningen endret og fremstår i dag med meget god løsning. God intern beliggenhet i 2. etasje og inneholder en romslig entré/hall med rikelig med garderobeplass. Stor og fin stue/kjøkkenløsning med god plass til spisestuemøbler og sofagruppe. Det er bygget en kjøkkenøy som avgrenser kjøkkenet fra de øvrige sosiale sonene på en god måte. Praktisk grovkjøkken/vaskerom bak skyvedør ved kjøkkenet. 3 gode soverom hvorav hovedsoverommet har adgang til eget privat bad via praktisk garderoberom.
Begge bad ble pusset opp i 2020 samtidig som leiligheten for øvrig. Flott eikeparkett gjennomgående i hele leiligheten.
Fra stuen er det utgang til romslig balkong med plass til utemøbler og grill. P-plass i garasjeanlegg, via svalgang og heis.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Elmholt allé 11, 0275 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 30, bruksnummer 319, seksjonsnummer 23, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 95 kvm
Totalt primærrom: 95 kvm
Primærrom:
2. etasje 95 kvm: Gang, to bad, omkledningsrom, tre soverom, stue, kjøkken med grovkjøkken
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på balkongen og en kjellerbod. Kjellerboden er oppmålt av takstmannen til ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 25.03.22, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Boligen har omgjort planløsningen fra original løsning og kjøkken er flyttet fra opprinnelig plassering og det er bygget bad der innvendig bod opprinnelig var. Dette er ikke søkt kommunen. Se pkt. om ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over fire etasjer samt underetasje med felles garasjeanlegg og boder. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og
etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med spekket teglstein og utfyllende felter i treverk. Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/membran(Ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og brannklasse B30. Ukjent lydklasse. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet og elektriske varmekabler på bad. Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med tilluft via vindusspalter. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
I vedlagte tilstandsrapport er det ikke angitt TG3.
Det er i all hovedsak gitt TG1 og det er gitt enkelte TG2. Takstmannen kommenterer at det ikke er montert drenering fra innebygget sisterne på begge toalettene. Han kommenterer at det for på bad ved soverom er registrert bomlyd i enkelte fliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. For disse to punktene er det gitt TG2, mens det er gitt TG1 på badet for øvrig. For det andre badet (ved gangen) er det utstedt våtromsbevis fra Anticimex.
Det er gitt TG2 på ventilasjon på kjøkken pga. kullfilter. Han kommenterer også at skuff under platetopp subber/er treg å betjene.
Vinduer og dører er gitt TG1, men det kommenteres at enkelte vinduer er trege å åpne (er fra byggeår).
Takstmannen kommenterer at det ikke er kursoversikt for rør-i-rør system og at det ikke er lokalisert stakeluke på avløpsrør.
For baderommene kan selger fremvise dokumentasjon samt bilder fra J&V Snekkere AS samt samsvarserklæring fra elektriker. Aditus AS har stått for etablering av fordelerskap og nytt rør-i-rør opplegg for begge badene og kjøkkenet, inkl. waterstop.
Selger opplyser om at enkelte vinduer er tunge å åpne. Original åpningsmekanisme er byttet på kontor- og barneromsvindu.

Standard

Meget pen og gjennomgående 4-roms som i all hovedsak er pusset opp i 2020. Da ble leiligheten ombygget ved at kjøkken ble flyttet og at innvendig bod ble omgjort til baderom.
I dag fremstår leiligheten med meget god planløsning med 3 gode soverom, rikelig med skapplass, en herlig kjøkkenløsning med grovkjøkken og 2 nye bad hvorav det ene har inngang fra hovedsoverommet og omkledningsrom. Ved oppussingen ble det lagt nytt rør-i-rør opplegg for begge bad og kjøkken inkl. waterstop, det elektriske anlegget ble oppgradert og det er lagt pene 1-stavs eikeparkettgulv samt malt alle flater i hele leiligheten. Alle downlights er såkalt Warm-dim, som gir en varm og naturlig fargetemperatur når dimmet. Alle faste lampepunkter i leiligheten er utstyrt med Fibaro dimmer eller bryter, som kan kobles til smarthus via egnet sentral. F.eks. Athom Homey for automasjon og appstyring. Det er også smarthuskompatible termostater på varmekabler på bad fra HeatIT.
Inneholder:
2. etasje:
Entré med downlights i himlingen og en fin, plassbygget garderobeløsning. Det er også plass til sittebenk/skoskap eller liknende. Antenne/internettkabel er ført frem til eget teknisk skap i garderobeskapet i gangen. Her er det tilrettelagt for at modem og router kan stå skjult, samt panel med nettverkskontakter for kablet internett.
Fra entréen er det adgang til to av soverommene. Begge soverom er av god størrelse og barnerommet er utstyrt med en fin plassbygget garderobe. Det andre soverommet (opprinnelig kjøkkenet) har også god plass til garderobeskap og seng og er av dagens eier blitt benyttet som kontor/gjesterom.
Fra gangen er det også adgang til baderom/gjestebad. Badet er oppusset i særegen stil med flotte detaljer og det er utstyrt med håndvask, vegghengt wc og badekar. Speilskap er montert på veggen og det er gulvvarme. Badet er pusset opp av firma ref. egenerklæringsskjemaet.
Stor og lys sosial sone med spisestue, stue og kjøkken. Fra stuen er det utgang til en herlig balkong på ca. 11 kvm med god plass til utemøbler og gassgrill. Balkongen er overbygget, noe som forlenger utesesongen med mange uker. Gode solforhold med sol ut på sommerkveldene på den sørvestvendte balkongen. På balkongen er det mulig å montere markise og det er også adgang til en praktisk utebod.
Meget flott kjøkken fra Sigdal (2020). Kjøkkenet har rikelig med skapplass og de gode benkeplatene gir fine arbeidsflater. Benkeplaten er av slitesterkt komposit-materiale (Granitop).
Innredningen er utstyrt med komfyr/micro, komfyr/dampovn, kjøl/frys og vinskap. Nedfelt koketopp med integrert kullfiltervifte. Bak skyvedøren skjuler det seg et meget praktisk grovkjøkken/vaskerom med innredning fra Sigdal.
Kjøkkenøyen gir en fin avgrensning mot de øvrige sosiale sonene og det er god plass til spisestuemøbler og sofaavdeling.
Fra stuen er det adgang til hovedsoverommet. Her er det god plass til dobbeltseng og nattbord.
Fra soverommet er det skyvedør inn til en herlig privat avdeling med omkledningsrom og bad en suite.
Omkledningsrommet har tilpasset garderobe på to sider med gode oppbevaringsløsninger for klær.
Pent baderom som er pusset opp i 2020 av firma, ref. egenerklæringen.
Leiligheten har en fin intern beliggenhet med kort avstand fra heis til husdør. Heisen tar deg til garasjeanlegget med garasjeplass nr. 14 som medfølger, samt en praktisk kjellerbod på ca. 5 kvm.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Alle lamper (med unntak av downlights og hengelamper over kjøkkenbenk) og liftgardiner på alle vinduer medfølger ikke leiligheten ved salg.
Sentral for styring av smartlys (Athom Homey) medfølger ikke.
Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme på badene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.03.2001. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Planløsningen er endret fra opprinnelig løsning ved at kjøkkenet er flyttet og det er etablert grovkjøkken. Det er bygget bad der det opprinnelig var en innvendig bod som lå vegg i vegg til opprinnelig bad. Bruksendring av areal fra bod (tilleggsdel) til hoveddel (bad) er søknadspliktig, og dette er ikke omsøkt. Løsningen avviker fra original godkjent løsning. Kjøper overtar ansvar og evt. risiko for dette. Arbeidene med baderommene er utført av håndverkerfirma ref. egenerklæringsskjema.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 46637, tinglyst 25.08.1994, type heftelse: Pansettelseserklæring for NOK 20 000 til sameiet som sikkerhet for fellesutgifter.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom, i tillegg til seksjonering. Denne omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett og bestemmelser om garasje.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv, fredelig og stille beliggenhet på Skøyen/Abbediengen i grønne omgivelser ved Olsens Enke. Området er attraktivt og populært med kort vei til handel, offentlig kommunikasjon, servicetilbud og rekreasjonsområder. Sameiet har fine fellesområder, de er rolige og tilbaketrukket uten gjennomgangstrafikk. Det er gangavstand til dagligvareforretning, Harbitz Torg og den populære handlegaten Karenslyst Allé, som kan by på mange spennende butikker, kaféer og restauranter. Kort vei er det også til CC-Vest kjøpesenter og Møllhausen Torg.
Området har også flere flotte turmuligheter. Her kan nevnes gangvei fra Skøyen til Hydro badestrand samt sykkeltrasé fra Skøyen til Tjuvholmen og Aker Brygge den ene veien og Lysaker/Fornebu/Sandvika den andre veien. Det er også et godt utvalg av treningssentre i nærheten. Flere barnehager og skoler i området. Nærmeste barnehage er Solbakken barnehage 1-5 år, Elmholt barnehage 1-5 år og Bestum barnehage 1-5 år. Nærmeste skole Bestum skole 1-7 klasse. Lett å komme til, lett å reise fra. Trikkestoppet ligger bare 200 meter fra leiligheten med avgang hvert 10 min. Det tar bare 15 min til sentrum. Kort gangavstand til Skøyen, et av Oslos beste kollektivknutepunkter, med alle typer offentlig kommunikasjon samlet på ett sted: Buss, trikk, tog, Flytoget og taxiholdeplass. Med bil er det lett tilgang til Vestkorridoren E 18 og resten av hovedveinettet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
Se også google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sokner til Bestum skole (1. til 7. trinn) og Øraker skole (8. til 10. trinn). Det er flere barnehager i området, blant annet Solbakken barnehage i Sigurd Iversens vei 37 B, Elmholt barnehage i Olsens Enkes vei 2-4 og Amigos Småvenner familiebarnehage i Fagertunveien 3C.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 429,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med gangstier, gressplen, beplantning, sittegrupper og lekeområder.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i felles garasje under bygget. Sameiet har i tillegg gjesteparkering. Det er etter avtale med styret mulig å trekke kabel fra egen strømmåler i kjeller til garasjeplass for etablering av lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3134 datert 20.09.89 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er en pågående plansak for bygging av Fornebubanen. Leiligheten ligger utenfor planområdet, men ny eier må påregne noe byggestøy. Se saksnummer 201908157 på Plan og bygningsetatens hjemmesider for full plansak og mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 018,- pr. mnd. og inkluderer: Garasjeplass, kabel-TV, bredbånd, kommunale avgifter, forsikring, renter og avdrag på fellesgjeld, drift og vedlikehold av fellesarealer.
Fellesutgiftene fordeles som følger:
Felleskostnader: kr 3 619,-
Kabel-TV: kr 399,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er planlagt at posten felleskostnader skal økes fra 01.07.2022, de totale felleskostnadene bli da kr 4 199,- pr. mnd.
Eiendomsskatten er kr 4 036,- for 2022.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7 500,- inkludert nettleie / 7070 kwh for 2021.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Antenne/internettkabel er ført frem til eget teknisk skap i garderobeskapet i gangen. Her er det tilrettelagt for at modem og router kan stå skjult, samt panel med nettverkskontakter for kablet internett. Det er trukket nettverk og antennekabel fra dette skapet til stue x2 (ved tv og vegg mot bad/omkledningsrom), hovedsoverom og kontor. Antennekabler på disse stedene er i dag ikke koblet til, da dagens eier ser TV via internetttilkoblet smart-tv.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 909 053,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 872 591,-/6 872 590,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 036,- for 2022.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 302,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 19 324,- pr. 01.03.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 784 667,- pr. 01.03.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,25% flytende rente
Lånets løpetid: 5 år og 5 måneder
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 10.373.636,-,.
Av dette beløpet utgjør kr 19 324,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dag Welander og Karoline Hagen Pettersen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Elmholt 1 boligsameie, med sameiebrøk 95/3857.
Sameiet består av 46 leiligheter.
Forretningsfører er Obos eiendomsforvaltning, tlf. 22 86 56 00.
Dugnad må påregnes. Elmholt 1 er et godt driftet sameie med et aktivt styre. Fellesområdene vedlikeholdes kontinuerlig i form av vasking, behandling av plener og planter, samt strøing og måking på vinterstid.
Dyrehold er tillatt, innenfor fellesarealene gjelder vanlig båndtvang for hund.
Skilt til postkasse må bestilles hos Asker Produkt AS, askprod@online.no
Foretatt påkostninger de senere år:
2021 - Oppussing av fellesområdene i form av maling av, samt utskifting av panel på svalganger
2020 - Kortet inn beltene på begge heisene
2019 - Maling av blått panel og enkelte vinduer/terrassedører på ikke overbygde terrasser i 3. og 4. etasje
2018 - Rens av ventilasjonsanlegget
2018 - Drenert et område ved nedløp fra takrenne i EA 13. Betongring gravd ca. 50 cm ned i bakken
2018 - Asfaltert deler av gangveien mellom EA 11 og 13
2018 - Fasadevask med høytrykksspyling av gule spiler, mosegrodd betong og takrenner
2017 - Montert Evolo elektronisk låssystem på dørene til fellesarealene
2017 - Oppgradert inngangspartiet EA 13: Ny brostein og varmekabler. Nye heller foran søppelskuret.
2016 - Maling av vinduer og grått felt på svalgangene, vegger og dører i trappoppgangen i kjelleretasjene, dør til sykkelrom, heisdørene, tavlerommene.
2016 - Montert vannmålere på hovedvanninntaket til sameiet.
2016 - Nye «glassdører» med aluminiumramme i enden av svalgangene i EA 13 erstattet «glassdører» med rustne stålrammer.
2016 - Montert nye vv-beredere og lekkasjestoppere
2015 - Ny taktekking og nye beslag på takene og bodtakene. Montert takluke i svalgangene i 4.etasje
2014 - Totalrehabilitering av sameiets heiser
Planlagte påkostninger:
Sameiet har utarbeidet en vedlikeholdsplan fra 2021 til 2025. I 2022 er det satt opp at vannbord skal behandles på terrasser (egeninnsats av beboer), male inngangspartiet i Elmholt Allé 13, maling av gulvet i bodkorridorene, merking av garasjeplasser, oppgradering/vedlikehold av utearealer, LED armatur i garasjeanlegg og ved heis, samt oppgradere utelamper. Vedlikeholdsplanen følger i vedlegg til salgsoppgaven.
Styret fikk på generalforsamling fullmakt til å ta opp et rammelån i Obos-banken med ramme på kr 1 500 000,-. Det ble tatt opp kr 850 000,- i august 2021, lånet er fordelt ut på seksjonene.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Interessenter bes oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12 500,-
Oppgjør: kr 5 550,-
Markedspakke: kr 19 900,-
Visninger: kr 2 950,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1 350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0024/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2224

Dato

Sist oppdatert: 03. mai 2022 kl. 10:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.