Komplett salgsoppgave

Elveveien 29A

10 900 000 kr
192 m²
5 soverom
Velkommen til en helt ny bolig på Kråkstad!
Velkommen til en helt ny bolig på Kråkstad!
Kart
Del
Kråkstad
Nyoppført enebolig 2022, med mulighet for innbytte av annen bolig | Praktikantdel | Sentralt på Kråkstad | Høy standard

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  10 900 000 kr
 • Omkostninger
  88 670 kr
 • Totalpris
  10 988 670 kr
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  192 m²
 • Bruksareal
  230 m²
 • Tomteareal
  743,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Elveveien 29A!
Nyoppført (2022) enebolig m/praktikantdel, som har et topp moderne preg.
Selger, som er utbygger, er åpen for tilbud. F.eks. innbytte/delbetaling mot annen eiendom.
Bolig og planløsning har en veldig fin rytme i seg, og fargevalg og innredninger er nøye gjennomtenkt. Den må oppleves!
Huset er tegnet av Claussen Arkitekter, og strekker seg over to etasjer, har 5 store soverom hvor ett har egen masteravdeling med eget bad. Totalt er det 3 bad, 4 wc og separat vaskerom. Direkte adkomst til garasje fra vaskerommet.
Kråkstad er en trivelig historisk bygd, som grenser til Ski. Det er egen skole (1.-10.klasse), idrettshall, bussforbindelser og togstasjon. Trygg gang- og sykkelvei til Ski. Kort vei ut på E18.
Bil:
- Ski 5 min.
- Oslo 25 min.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Elveveien 29A, 1408 KRÅKSTAD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 10, bruksnummer 147, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 230 kvm
Totalt primærrom: 192 kvm
Primærrom:
Underetasje 71 kvm: Entré, toalettrom, 2 soverom, bad, vaskerom og stue.
1. etasje 121 kvm: Stue/kjøkken, gang, 3 soverom og 2 bad.
Sekundærrom:
Underetasje 38 kvm: Bod, teknisk rom og garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.11.2022, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med selvbyggerpapp. Besiktiget fra tak. Merknad: det forutsettes at rørgjennomføring er utført iht. leggeanvisning. Dette er ikke kontrollert. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall. Luftehatt. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Utvendig kledd med panel. Merknad: det er oppdaget et par steder for store glipper i musetetting. Flatt, luftet tak i trekonstruksjoner med avrenning til takrenne. Dokumentasjon på takets oppbygging er ikke fremvist. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Merknad: et par hakk i en ramme. Slette ytterdører. Terrassedører (skyvedører og slagdører) med 3-lags glass. Merknad: noen merker i ramme ved skyvedør stue i underetasjen. Terrasse på ca. 34 m² i trekonstruksjon med adkomst fra stue og hage. Dekke og rekkverk i trykkimpregnert trevirke. Markterrasse i trekonstruksjoner. Ca. 12 kvm. Utvendige trapper i trekonstruksjoner. Trykkimpregnert trevirke Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Nyoppført og flott enebolig med flere uteplasser og integrert garasje med direkte adkomst til boligen. Boligen holder en gjennomgående høy standard og har en praktisk planløsning.
UNDERETASJE:
Entré:
Velkommen inn i en stor, flislagt entré med plass til garderobeskap.
Toalettrom:
Delikat gjestetoalett med servant i servantskap, vegghengt toalett med vannstopper og balansert ventilasjon. Tilluft ved dør.
Soverom/gjesterom:
Stor rom med store vindusflater. Det ene vinduet kan brukes som en dør. God plass for innredning.
Vaskerom:
Praktisk vaskerom med flislagt gulv, malte vegger og tak. Vaskerommet har varmekabler på gulv, det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Rommet har opplegg for vaskemaskin og skyllekum. Det er balansert ventilasjon. Fra vasketommet er det direkte adkomst til garasje, bod og teknisk rom.
Praktikantdel:
Stue med egen utgangsdør. Her kan ungdommen ha en stue for seg selv. Det er plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement.
Flislagt bad. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er balansert ventilasjon. Tilluft ved dør.
Stort og luftig soverom med store vinduer. Det ene vinduet kan brukes som dør.
1. ETASJE:
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplater av laminat. Det er kjøl/fryseskap, vinkjøler, oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri, komfyrvakt og vannstopper. Det er kjøkkenventilator integrert i platetopp, antatt med kullfilter. Balansert avtrekk fra et annet sted i rommet. Det er godt med skap- og skuffeplass, samt arbeidsflater. Hvitevarene på kjøkken medfølger. Den åpne løsningen mot stuen, gjør matlagingen sosial.
Stue:
Kjøkken og stue er i en åpen løsning, noe som gir en luftig romfølelse. I stuen er det plass til flere soner. Spisebord og stoler er plassert i praktisk tilknytning til kjøkkenet. det er utstrakt bruk av downlights i tak og store vinduer slipper inn mye naturlig lys. Fra stuen er det utgang til terrasse på ca. 34 kvm.
Hovedbad i 1. etasje:
Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og badekar. Veggene og gulv er flislagt og taket er malt. Rommet har varmekabler, det er balansert ventilasjon og tilluft ved dør.
Bad til hovedsoverommet i 1. etasje:
Flislagt bad med varmekabler på gulv. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er balansert ventilasjon og tilluft ved dør.
Soverom:
Boligen har fem soverom, der to soverom er i underetasjen og tre i 1. etasje. Alle soverommene har god størrelse og er malt i tidsriktige farger. Hovedsoverommet i 1. etasje har egen utgang til terrasse og eget baderom.
Oppbevaring:
Garasje, bod, teknisk rom og lagringsplass under trappen ved vaskerommet.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisk gulvvarme.
Balansert ventilasjon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen, men tillatelse til oppføring av enebolig ble gitt 26.11.2021.
Søknad om ferdigattest er oversendt kommunen, og selger bekrefter at ferdigattest vil foreligge før overtagelse.
Det er søkt om etablering av takterrasse.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 21405, tinglyst 29.12.1989, type heftelse: Erklæring/avtale: Målebrev over denne eiendom.
Dagboknr 1157, tinglyst 27.01.2004, type heftelse: Bestemmelse om veg: Omhandler avtale om veirett over eiendom med gnr. 10, bnr. 43.
Dagboknr 3503908, tinglyst 17.12.2020, type heftelse: Bestemmelse om kloakkledning: Omhandler bestemmelse rundt felles stikkkledning og vedlikehold av anlegg/ledninger.
Dagboknr 3503849, tinglyst 17.12.2020, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett: Ny fradelt eiendom gnr. 10 bnr. 147 (fradelt fra gnr. 10 bnr. 43) i Nordre Follo kommune, gis rett av gnr.10, bnr. 43 til å kjøre over stripeareal regulert til vei langs Elveveien, slik inntegnet på kartvedlegg datert A2.11.20. Det tas forbehold om mindre justeringer av avkjørsel hvis dette skulle vise seg nødvendig pga. terreng og/eller grunnforhold.
Dagboknr 3503986, tinglyst 17.12.2020, type heftelse: Bestemmelse om kloakkledning: Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Dagboknr 3504012, tinglyst 17.12.2020, type heftelse: Bestemmelse om kloakkledning: Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen er registrert som enebolig, hvor det er lagt til rette for praktikantdel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært barnevennlig og landlig område på Kråkstad, i Nordre Follo kommune. Området har nærhet til skole, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane og nyere idrettshall m.m.
Fra eiendommen er det ca. 9 minutter til Ski sentrum hvor du finner Ski Storsenter med 145 butikker og spisesteder, kurs- og konferansehotell, kinosenter med 8 saler, bowlinghall og helsetorg. Tog og buss stopper ved hovedinngangen. I desember 2022 skal Follobaneprosjektet stå klart, noe som vil redusere reisetiden mellom Oslo og Ski til bare ca. 11 minutter. Bane NOR planlegger trafikk på Follobanen fra og med søndag 11. desember 2022.
Flotte turområder i landlige omgivelser, like i nærheten. Vientjernet og Midtsjø ligger få minutters bilkjøring fra eiendommen og byr på fine bade- og fiskemuligheter.
Av severdigheter og kulturelle tilbud kan vitenparken, Campus Ås anbefales. Her er det blant annet museum, kafé og utstillingshall. Tusenfryd er Norges største og mest populære fornøyelsesparker, og ligger kun ca. 13 minutter fra Kråkstad. I tillegg er det oppkjørte skiløyper like i nærheten i vintersesongen.

Adkomst

Se Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen har kort avstand til nyere barnehage, samt Kråkstad barne- og ungdomsskole. Se også vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 743,9 kvm. Tomten er skrånende og er opparbeidet med gruset gårdsplass, terrasser og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse og kjørevei i henhold til reguleringsplan for Kråkstad tettsted sør, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.09.1986.
I kommuneplanen for Nordre Follo 2019-2030 fremkommer det følgende hensynssoner:
- H320_2: Flomfare.
- H570_3: Bevaring kulturmiljø.
- H310_1: Ras- og skredfare. Hensynssonen gjelder for store deler av Nordre Follo.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Boligen er nyoppført og det er ikke beregnet kommunale avgifter.
Fra kommunens side:
https://www.nordrefollo.kommune.no/tjenester/vann-og-avlop/gebyrer-og-vannmaler/
Årlig abonnementsgebyr for 2022 er kr. 2.043,- fra vann og kr. 2.835,- for avløp pr. boenhet.
Forbruksgebyr (kr/m3) for 2022 er kr. 24,39,- for vann og kr. 28,49,- for avløp.
Helårsrenovasjon standard (240L) for 2022 er kr. 3.409,-
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det er således ikke beregnet en formuesverdi.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av tomteverdien på kr. 3.500.000,- (nybygg) samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.988.670.-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Terje Bjørgengen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens bestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 70.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0187/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.22187

Dato

Sist oppdatert: 04. februar 2023 kl. 09:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.