Løren/Brødfabrikken

Lørenveien 55B

Prisantydning

7 600 000 kr

Omkostninger: 196 972 krTotalpris: 7 796 972 kr
Etasje
7
Byggeår
2017
Soverom
3
Areal (P-ROM)
89 m²
Tomteareal
3794.1 m²
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
3 861 kr

Rålekker og gj.gående 4-R med sjøutsikt - Toppetasje - Solrik balkong - Garasjeplass (2*) - Heis - Sentralt

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 Lekker og romslig 4-roms i blokkens toppetasje (7. etasje) med solrik balkong samt gjennomgående god planløsning. Leiligheten har en herlig beliggenhet på toppen med svært gode lys, sol- og utsiktsforhold. Nybygg fra 2017 som er pent brukt, påkostet, og holder følgelig en høy standard. Her vil definitivt alle og enhver trives i et meget barnevennlig og veletablert område.

- Særdeles barnevennlig beliggenhet med barnehage, skole og aktivitetsparker/lekeapparater i umiddelbar nærhet 
- Generøs takhøyde
- Meget god planløsning med 3 soverom og 2 bad
- Garasjeplassen med mulighet for kjøp av en til 
- Kjellerbod i oppvarmet kjeller på ca. 6 kvm. 
- Kort vei til alt av service- og kollektivtjenester (alt innen 3 minutters gange) 
- Utbyggergaranti (ca.3 år igjen) 

Eiendommen

Lørenveien 55B, 0585 OSLO 
Gårdsnummer 124, bruksnummer 269, seksjonsnummer 119, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger sentralt på Løren, i et av de nyere boligprosjektene. Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Nyåpnede Løyrin 1891 Restaurant og Bar på Løren og Pipa Kafé og Vinbar på Frydenberg frister også. 

Dagligvarer handler du hos Meny, Rema1000 eller på Kiwi. Løren Frukt & Grønt, Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff, og du kan stikke innom interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Løren Dyreklinikk, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin. Ny storkiosk på Løren Torg og søndagsåpen Bunnpris. 

Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Hasle Torg som også bidrar til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med minigjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.

Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.

Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna. 

House of Nerds er spill- og teknologinerdenes møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.

Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene. 

Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Det er ikke lang vei bort til Løren t-banestasjon, eller til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.

Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, større kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland. 
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på www.okernsentrum.no og www.okernloren.no/

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Lørenveien 55 sogner pt. til Løren skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 98 kvm
Totalt bruksareal: 89 kvm
Totalt primærrom: 89 kvm

Primærrom:
Entré, stue/kjøkken, omkledningsrom, to bad og tre soverom: 89 kvm.

I denne leiligheten blir opprinnelig innvendig bod, benyttet som omkledningsrom, og er i følge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens p-rom.

Balkongen måler ca. 6,5 kvm.

I tillegg disponerer boligen medfølger det en kjellerbod på ca. 6 kvm.

Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.08.2019 utført av Roar Slyngstad Fredriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 3.794,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Medfølgende leiligheten er en garasjeplass i lukket anlegg. Det er i tillegg mulig å kjøpe en garasjeplass nr. to. Konferer megler for mer info.

Felleskostnad pr. måned pr. plass er pt. kr 200,-. Dette betales med halvårlig innkreving. Det påløper i tillegg et administrasjonsgebyr til forretningsfører pr. plass etter gjeldende priser, som pt. er kr. 715,-.

Det er kun mulig å selge garasjeplassene innad i sameiet. Utleie kan skje til andre både i og utenfor sameiet. 

Garasjeanlegget driftes av Brødfabrikken Garasjesameie, som har et eget styre med mail garasje@brodfabrikken.no.

Iht. informasjon om garasjesameiet, er de nå et av Norges største og mest moderne anlegg for private ladestasjoner i boligsameier. Det er 45 stk. som har fått etablert ladestasjon, og anlegget stort nok til at alle garasjeplasseiere kan få etablert en ladestasjon på sin plass. Pris for en ladestasjon er rundt kr 30.000,-. Bestilles ved å sende en mail til garasjesameiets styre.

For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området, noe som betyr at du fritt kan parkere døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med hovedkonstruksjoner i betong. Yttervegger i betongkonstruksjoner, forblendet med teglstein. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Alle punktene er vurdert til TG1.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.09.2017. 

Iht. brukstillatelsen var følgende arbeider gjenstående:
- Bakeri, innvendig areal

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 
- Oppdatert gjennomføringsplan
- Bekreftelse på at sluttdokumentasjon er sendt til VAV
- Sluttrapport med avfallsplan for håndteringen av bygg- og anleggsavfallet
- Sluttrapport for forurenset grunn skal sendes inn når arbeidene er ferdige

Det er uklart i hvilken grad dette er utført pr. 02.09.2019, men bakeriet er i drift. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne flotte 4-roms eierleiligheten fra 2017, beliggende i blokkens 7. etasje. Boligen holder følgelig god standard fra byggeår, samt har en fin planløsning og arealfordeling. Leiligheten er gjennomgående, og har store vindusflater som sørger for fine, naturlige lysforhold. Med adkomst fra stuen er boligens flotte balkong, som er vendt mot vest. Kjøkkenet er i åpen løsning med stuen, men oppleves likevel noe tilbaketrukket grunnet rommets størrelse og innredningens utforming. Leilighetens har for øvrig to gode bad, og en romslig entré. Godt med oppbevaringsplass, blant annet i omkledningsrom med adkomst fra entréen. Medfølgende leiligheten er en garasjeplass i lukket anlegg, samt en kjellerbod.

Nærmere innhold:

Entré og omkledningsrom:
Romslig og innbydende entré med downlights i himling og parkett på gulv. Her har en fint plass til klesavheng for yttertøy samt sko. I en egen, romslig nisje er det etablert et omkledningsrom bak plassbesparende skyvedører. Også her er det montert downlights i himlingen. Omkledningsrommet er av fin størrelse, og er naturligvis fleksibelt i bruk. Ved leilighetens ytterdør er det for øvrig montert en praktisk dørtelefon med kamera. Videre fra entréen har en adkomst til stue/kjøkken, to av tre soverom og det ene av boligens to bad.

Stue:
I åpen løsning med kjøkkenet, er stuen. Denne oppleves likevel noe tilbaketrukket, da rommet er av god størrelse. På gulvflatene er det parkett, og vegg- og himlingsflater er hvitmalt. I stuen har en plass til stuemøblement som sofagruppe, salongbord og tv-seksjon. Rommet har store vindusflater, som gir et fint, naturlig lys. Videre fra stue/kjøkken er det adkomst til det ene av boligens tre soverom, samt til den flotte balkongen.

Balkong:
Leiligheten har en flott balkong, med adkomst fra stuen. Vendt mot vest, har en følgelig gode solforhold på ettermiddag- og kveldstid. Her får en også et hyggelig utsyn mot sameiets fellesområder, samt en herlig utsikt. Balkongen måler ca. 6,5 kvm, med plass til utemøblement som en sittegruppe og grill. Det er lagt terrassebord på gulvflaten, og rekkverket er i glass og stål. Langs den ene kortveggen er det en levegg i trekonstruksjoner. For øvrig er det montert utebelysning og utekontakter.

Kjøkken:
Kjøkkenet er i åpen løsning med stuen, og har adkomst fra entréen. Innredningen er fra 2017, og har hvite, slette fronter samt en L-utforming som muliggjør ekstra sitte- og benkeplass på kortsiden. Denne utformingen er også med på å adskille stuen og kjøkkenet noe. Her har en integrerte hvitevarer som induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøleskap med frys. Over platetoppen er en ventilator med avkast til felles ventilasjon. Mellom over- og underskap er det hvite flater og ekstra belysning. I fin tilknytning til kjøkkenet har en plass til en større spisestue- et hyggelig samlingssted for venner og familie.

Soverom I:
Det som i dag benyttes til hovedsoverom, har adkomst fra kjøkkenet. Rommet er hvitmalt, med unntak av en behagelig fondvegg i blå. Også her er det parkett på gulvflaten. Langs den ene veggen er det montert godt med garderobeplass. Rommet har store vindusflater som gir et herlig, naturlig lys. Fra dette soverommet er det for øvrig direkte adkomst til det ene av boligen to bad. 

Bad I:
Det ene av leilighetens to bad har direkte adkomst fra soverom I. Badet er flislagt, og har gulvvarme og downlights. Innredningen består bl.a. av et vegghengt toalett med spareknapp. Videre har en dusj i nisje med glassvegg, og en stilig servant med underskuffer. Her har en også plass for ytterligere oppbevaringsmøblement.

Soverom II og III:
Fra entréen har en adkomst til boligens andre og tredje soverom. Også disse er av fin størrelse, og har store vindusflater. Her kan en naturligvis innrede til det en måtte trenge, som barnerom, gjesterom eller kontor. Rommene er lysmalt, og har parkett på gulvflaten. Det er montert romslige garderober på begge rom.

Bad II:
Dette badet har adkomst fra entréen, og er pent flislagt. Her har en downlights i himling og varme i gulvet. Innredningen består av et vegghengt toalett med spareknapp, dusjhjørne med innfellbare glassdører og en servant med underskuffer. På dette badet har en opplegg for vaskemaskin.

Diverse:
- Medfølgende garasjeplass
- Mulighet for kjøp av garasjeplass nr. to i kjeller
- Romslig bod i kjeller
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Sikringsskap med automatsikringer
- Kabel-TV og bredbånd 
- Porttelefon

Oppvarming

Boligen varmes opp via radiatorer tilkoblet fjernvarme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Brødfabrikken, med sameiebrøk 89/9433.
- Sameiet består av 123 seksjoner.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS. 
- Sameiets eiendommer er forsikret i IF Skadeforsikring (35704) med polisenummer 1485632.
- Dugnad må påregnes.
- Styret har engasjert Centrum Renhold AS som renholdsfirma.
- Vaktmesterdrift AS er engasjert med to dager i uken a 2 timer.
- Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. 
- Strøm måles individuelt og betales direkte av hver enkelt eier. Det er imidlertid avregning på varmtvann og fjernvarme hos Ista, og dette avregnes en gang i året.
- Det er tillatt med elektrisk- eller gassgrill.
- Styret drifter og oppdaterer aktivt nettsted www.brodfabrikken.no, samt sameiets Facebook-gruppe.

Utdrag fra styrets nylige arbeid iht årsrapporten for 2018:
- Det er inngått avtale med Østlandske Parkering AS om kontroll av sameiets utearealer. Det er ikke tillatt å parkere inne på området, og feilparkering vil medføre kontrollavgift. Det er mulig å melde kortvarige parkeringsbehov i spesielle tilfeller til parkering@brodfabrikken.no. Dette må meldes dagen før og er ikke gyldig med mindre man mottar bekreftelse.
- Styret har fulgt opp reklamasjonssakene i sameiet. Det har bl.a. vært en større sak vedr. vinduene, da de vinduene med stort fastfelt ikke er mulig å vaske farefritt. Styret har engasjert SINTEF og advokat, samt meldt reklamasjonen inn til BundeBygg. Det er også sendt prosessvarsel datert 12.12.18 iht Tvisteloven §5-2. Pr. 21.03.19 var status at det så ut til at BundeBygg kommer med et forslag til løsning, og styret avventer tilbakemelding.

Planlagte påkostninger: 
- På årsmøtet 13.05.19 ble det vedtatt å bytte ut håndløperne i sameiet til "Møre Royal". Kostnaden for dette er ca. kr 700.000,-, og betales ved oppsparte midler.
- Styret har sendt forespørsel til Oslo Kommune ved Plan og bygningsetaten om mulighet for å sette opp bommer inn til området, grunnet biltrafikk inn fra Lørenvangen til Lørenveien 55 og 57/59. Sameiet har fått svar med at slike bommer er utenfor sameiets byggelinje og dermed søknadspliktige. Styret fremmer sak til årsmøtet 2019 om å sette opp bom, noe som ble vedtatt. Vedtaket innebærer bom med systemnøkkel.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

05.07.2016 - Dokumentnr: 609781 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:424 Bnr:7 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 
Gjelder denne registerenheten med flere 


05.07.2016 - Dokumentnr: 609781 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:270 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 
Gjelder denne registerenheten med flere 


05.07.2016 - Dokumentnr: 609781 - Bruksrett
Eiendommene skal ha en gjensidig bruksrett til hverandres utearealer 
Utearealene til barnehagen som ligger på gnr. 124 bnr. 269 skal være tilgjengelig for boligene på gnr. 124 bnr. 268, 269 og 270 utenom barnehagens åpningstider 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 
Gjelder denne registerenheten med flere 
Gjelder også andel i realsameie 


05.07.2016 - Dokumentnr: 609781 - Bruksrett
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reprasjon og vedlikehold av byggninger/anlegg 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 
Gjelder denne registerenheten med flere 
Gjelder også andel i realsameie 


05.07.2016 - Dokumentnr: 609781 - Best. om vann/kloakkledn.
Eiendommene anlegger / har liggende felles stikkledninger for vann fra hovedledningen i Lørenveien 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 
Gjelder denne registerenheten med flere 


07.03.2017 - Dokumentnr: 202407 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:32 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:126 Bnr:72 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. 
Bestemmelse om adkomstrett 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:269 
Gjelder denne registerenheten med flere 


21.08.2019 - Dokumentnr: 965006 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Gjelder også andel i realsameie 
Elektronisk innsendt 


05.04.2017 - Dokumentnr: 297478 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 119 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 89/9433 


21.11.2017 - Dokumentnr: 1299195 - Reseksjonering
Snr: 119 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 89/9433 
Endring av fellesareal 
Endring av tilleggsdel 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/barnehage/bevertning i henhold til reguleringsplan S-4835 datert 10.06.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert.

Området er under utvikling. Vest for boligen, i Lørenveien 51 og Lørenvangen 14 foreligger et planforslag for boligutbygging med varierte byggehøyder fra 6-8 etasjer. Se saksnummer 201601635 hos Plan- og bygningsetaten. I Lørenveien, mellom Lørenvangen og Økernveien, foreligger en sak vedr. opparbeidelse av vei, med sakssnummer 201807389. I Lørenveien 64, nordøst for leiligheten, foreligger en sak vedr. forslag til bebyggelse og anlegg på gnr. 124 bnr. 199. Prosjektet omhandler Løren aktivitetspark med flerbrukshall, og har saksnummer 201818153. 

Sør for leiligheten, på mottatt side av jernbanelinjen, er Krydderhagen-prosjektet. I tillegg skal den gamle Vinmonopol-bygningen ved Krydderhagen, omgjøres til boliger/næring.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR37.19144

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.861,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme, digital-tv, internett, felleskostnader, felles bygningsforsikring, trappevask, forretningsførsel m.m.

Fjernvarme: kr 712,-
Felleskostnader: kr 2.750,-
Internett: kr 260,-
Digital-TV: kr 139,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr 2.000,- for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6522 kwh. pr. år for strøm, samt ca. 4818 kwh pr. år for fyring og varmtvann.
Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og har avgift. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.643.800,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.917.680,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17.000,- pr. 31.12.2018.
Ingen andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.796.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Emir Resulbegovic
Daglig Leder/Eiendomsmegler

Emir Resulbegovic

Telefon
Mobil 47397811

Lurer du på noe

Emir svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.