Komplett salgsoppgave

Brennagrenda 31

8 600 000 kr
204 m²
5 soverom
Brennagrenda 31 er en flott eiendom beliggende i et stille og særdeles barnevennlig boområde, med marka som nærmeste nabo
Brennagrenda 31 er en flott eiendom beliggende i et stille og særdeles barnevennlig boområde, med marka som nærmeste nabo
Dal/Brenna
Familievennlig og stor enebolig med 5 soverom og 3 bad. P-plasser. Innerst i blindvei med Østmarka som nærmeste nabo

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  8 600 000 kr
 • Omkostninger
  216 342 kr
 • Totalpris
  8 816 342 kr
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  204 m²
 • Bruksareal
  222 m²
 • Tomteareal
  719 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  7 500 kr
 • Energimerke
  Grønn F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for avtale om privat visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Brennagrenda 31 er en innholdsrik enebolig over tre plan, med en meget familievennlig og praktisk planløsning. En tiltalende bolig som bl.a. inneholder: stort flott kjøkken med kjøkkenøy pusset opp i 2015, som ligger i delvis åpen løsning til stue og spisestue. Utgang fra stue/spisestue til terrasse og hage. Fem soverom og tre bad, hvorav to av badene ble pusset opp i 2018 og 2020, samt en romslig kjellerstue. Hagen er pent opparbeidet over flere nivåer med skjermede og solrike uteplasser, pent tillaget med plen og beplantning og delvis naturtomt. Privat gårdsplass med god plass til fire biler.
Det er kort vei til skoler, idrettsanlegg, barnehager, matbutikk og offentlig kommunikasjon. Beliggende innerst i blindvei med marka som nærmeste nabo gjør plasseringen ekstra barnevennlig og unik

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brennagrenda 31, 1279 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 169, bruksnummer 365, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 222 kvm
Totalt primærrom: 204 kvm
Kjeller:
61 kvm: Entré, hall, bad, badstue, soverom (ikke godkjent til varig opphold), kjellerstue.
1. etasje:
86 kvm: Bad, to soverom, stue med spisestue og delvis åpen kjøkkenløsning.
2. etasje:
57 kvm: Gang, bad, tre soverom
Sekundærrom:
Kjeller:
18 kvm - Innvendig bod/trimrom
I tillegg disponerer boligen en sportsbod på ca. 5 kvm som ligger rett ved inngangsparitiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 01.05.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med bærende konstruksjoner i mur og trekonstruksjoner. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Etasjeskillere av lettklinkerelementer og trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning (villmarkspanel). Saltak med oppløft i trekonstruksjoner belagt med betongtakstein og båndtekking. Vinduer med 2-lags glass fra byggeår, takvindu på bad med tre-lags glass fra byggeår. Vindu i soverom 2+3 med to-lags glass fra 2014. Balkongdører med to-lags glass fra byggeår. Boligen har slett entrédør med sikkerhetslås fra byggeår. Tilliggende bod i trekonstruksjoner. Pulttak i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at ved hulltaking ble det observert plast i utlektet kjellervegg, og bomlyd i enkelte gulvfliser. På loft er det påvist fuktmerker og svertesopp i blindkott, og spor etter aktivitet av gnagere. Deler av kaldtloftet ble ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Innvendige trapper og høyder på rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav. Vann- og avløpsrør er fra byggeår, og det er usikkert om det er foretatt service på det tekniske anlegget (fjernvarme og radiatorer). Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Taket og takvinduer har symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. Drenering er fra byggeår og takvann har kun utkast. Tilliggende bod har bygningselementer fra byggeår. Ovennevnte har fått tilstandsgrad 2, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Brennagrenda 31 er en flott eiendom beliggende i et stille og særdeles barnevennlig boområde, med marka som nærmeste nabo. Eiendommen ligger høyt og fritt på et lite høydedrag, med gode solforhold og hyggelig utsyn over nabolaget og tilliggende område. Man skal lete lenge etter en mer barnevennlig beliggenhet. Her kan man fritt la ungene løpe rundt, uten unødig bekymring for biler.
Boligen er skreddersydd for familieliv med en praktisk, åpen og innholdsrik planløsning, med god størrelse på de fleste rom. Solrik beliggenhet i kombinasjon med gjennomgående bruk av store vindusflater gir boligen mye naturlig lys og bidrar til å gi en god romfølelse. God boltreplass for både liten og stor i hagen og tilliggende friområde.
Boligen har blitt vesentlig oppgradert og påkostet de siste årene med bl.a.:
2020: pusset opp baderom/vaskerom i 1. etasje
2018: pusset opp baderom i 2. etasje
2015: pusset opp kjøkken
For øvrig inkluderer påkostninger nytt stuegulv, oppgradert sikringsskap, samt generelt overflatebehandlinger.
Underetasjen består av entré, hall, stor kjellerstue, soverom (ikke godkjent til varig opphold), baderom med tilliggende badstue, samt romslig bod. Store deler av underetasjen har vannbåren gulvarme. I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca. 5 kvm som ligger i praktisk tilknytning til inngangspartiet.
Entré/gang:
Inn fra den overbygde inngangen kommer du inn i boligens entré og romslig hall med fliser og varme i gulv, og som har mer enn nok plass til ytterklær og sko.
Kjellerstue:
En stor kjellerstue med store vindusflater i to himmelretninger som gir rommet godt med lys. Rommet er stort nok til å romme flere løsninger. Er det ungdomshule, lekerom, bibliotek, hjemmekino/TV-stue, musikkrom som er ditt behov? Kanskje litt av hvert – eller noe helt annet? Her er mulighetene mange!
Soverom:
I denne etasjen finner du et koselig rom som selger har brukt som soverom med god plass til både seng og skrivebord, og som er utrustet med garderobeskap. (Ikke godkjent til varig opphold)
Bad og badstue:
Eldre flislagt baderom fra byggeår som er innredet med fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Badet er utrustet med nedsenket servant i servantskap med lagringsplass. Speil, overskap og lysarmatur med
stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører og to-greps armatur. Frittstående toalett. Oso fjernvarmesentral fra 1987 plassert i bad i underetasje. Synlige vannrør av typen kobberrør og synlige
avløpsrør i plast. I tilstandsrapporten har baderommet fått TG2 etter en helhetsvurdering grunnet alder, røropplegg, samt tekniske installasjoner. Videre bruk av dusjkabinett anbefales. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Med direkte adkomst fra baderommet ligger badstuen. Gulvflater består av betonggulv belagt med trelemmer, veggflater med stående trepanel, og himlingsflater med trepanel. Plassbygde benker i treverk, og vegghengt badstueovn. Badstuedør i treverk. Stakeluke på vegg bak luke i badstue.
Bod:
I denne etasjen finner du en romslig bod på hele 18 kvm. utrustet med hyller. Selger har brukt rommet til både lagring og som trimrom.
1. etasje inneholder stue, spisestue og kjøkken i delvis åpen løsning og med utgang til terrasse. To soverom og bad-/vaskerom med utgang til terreng.
Stue, spisestue og kjøkken:
Opp trappen fra 1. etasje kommer man inn i en særdeles romslig stue, spisestue og kjøkken i delvis åpen løsning. Rommet bades i lys fra de store vindusflatene mot syd, terrassedørene mot vest, samt terrassedørene i trappen. Fargevalg, gulvene og de store vindusflatene forsterker det luftige og åpne i dette rommet, og gjør dette til et rom med høy trivselsfaktor. Den åpne løsningen gir god plass og
mange innredningsmuligheter. Her er det godt med plass til flere sittegrupper og spisebord. Om den rette anledningen byr seg, er det rikelig med plass til å dekke et skikkelig langbord ved større begivenheter, og er et naturlig samlingssted for måltider og sosiale timer med familie og venner. Den plassmurte peisen bidrar til å gi ekstra hygge og varme spesielt på de kalde høst- og vinterdagene. Stuen og spisestuen har flotte en-stavs eikeparkett på gulv.
Et stort og tidsmessig kjøkken med profilerte fronter i matt grå utførelse og kjøkkenøy, som ble pusset opp i 2015. Effektivt innredet med behagelige farger og tidløs design har dette kjøkkenet alt innenfor rekkevidde for ivrige hobbykokker i alle aldre. Kjøkkenet er utrustet med integrerte hvitevarer som inkluderer: induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, samt to kjøleskap begge med
frysedel. Vegghengt ventilator med avtrekk ut. Særdeles god skapplass med innredning til tak, og meter på meter av benkeplater med nedsenket dobbel oppvaskkum i porselen. Fliser mellom over- og underskap, samt lysarmatur med stikkontakt under overskap. Synlige vannrør av typen plastbelagte kobberrør og synlige avløpsrør i plast. Lekkasjevarsler under kjøkkenbenk, samt komfyrvakt. Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger boligen.
Fra stuen/spisestuen er det utgang til solrik, vestvestvendt og delvis glassoverbygget terrasse på 20 kvm, med videre adkomst til hagen og marka. Terrassen blir en naturlig fortsettelse av det store innerommet – eller blir stuen en fortsettelse av uterommet? Dette gir en ekstra dimensjon til boligen - spesielt på deilige sommerdager. Takoverbygget gjør at man kan sitte ute selv på de litt regnfulle dager. Utebelysning og varmelampe på vegg. Det er god plass til å etablere flere sittegrupper, utekjøkken, lounge og grill på terrassen. I tillegg er det god boltreplass for de minste i hagen og ikke minst i uendelig boltreplass i marka. Her får man virkelig alt som trengs for å nyte sommerhalvåret med sol fra morgen til kveld.
Soverom:
Videre i denne etasjen finner du to soverom. Begge soverommene har godt med garderobeplass. Soverommene var opprinnelig en del av stuen, og dersom det ikke er behov for så mange soverom, kan man med enkle grep tilbakestille til original planløsning. Gulv bærer preg av noe bruksslitasje.
Bad-/vaskerom:
I denne etasjen finner man et flott og kombinert bade-/vaskerom som ble pusset opp i 2020. Rommet fremstår som delikat og innbydende med tidløse fliser på vegger og gulv. Det er effektivt innredet med vegghengt servantskap med skuffer i matt beige utførelse, og nedsenket dobbel servant i porselen med ett-greps armaturer. Stikkontakter på vegg. Speil med integrert belysning på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, toalett, samt opplegg for vaskemaskin. Høyskap på vegg gir godt med lagringsplass. Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast. Avtrekksventil i himling med naturlig avtrekk ut. Varmekabler i gulvet sørger for å sikre varme tær for de som kvier seg for å forlate dynens lune varme, og terrassedøren sikrer godt med naturlig lys. Inngang/utgang fra bad-/vaskerommet til hageområde, som er utrolig praktisk for barn med skitne klær og støvler etter lek. I tilstandsrapporten har takstmann kommentert manglende tilkomst til fordelerskap, fallforhold i dusjsone, nivåforskjell fra gulv til hovedsluk, samt manglende opprettet membran ved terskel. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Fra 1. etasje går trappen opp til 2. etasje. I trappegangen mellom etasjene er doble dører som tar deg ut til en koselig terrasse på 14 kvm, og med videre adkomst rett ut til skog og mark. Her er det god plass til sittegruppe, eller lounge, og innbyr til en perfekt plass å starte dagen med en kaffekopp, eller avslutte dagen med en god bok.
Øverste etasje inneholder tre soverom, samt et stor familiebaderom. Fra gangen, med romslig skyvedørsgarderobe, er det er det adkomst til stort lagringsloft via loftsluke med stige.
Soverom:
Tre gode soverom, hvorav to med garderobeskap, og alle med ekstra lagringsplass i kryploft.
Baderom:
I praktisk tilknytning til soverommene ligger huset tredje baderom. Også dette badet er meget pent, og ble oppgradert i 2018. Det er utrustet med fliser på vegger og gulv, samt to servantskap i heltre eik fra INR med nedsenkede servanter i porselen med ett-greps armaturer. Speil, belysning og stikkontakter på vegg over servant. Dusjhjørne med nedsenket, innfellbare glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert i skap i gangen. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener, og takvinduet gir godt med lys. Takstmann har i tilstandsrapporten kommentert lokalfall i dusjsonen. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Kort oppsummert:
Dette er en romslig og innholdsrik familiebolig med svært gode muligheter for å tilpasse den enkelte families behov og ønsker, beliggende i et område som betraktes som familievennlig og hvor man har alle forutsetninger for å trives meget godt.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg og vannbåren gulvarme i underetasje. Gulvvarme på alle bad. Peis med innsats i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.02.1990. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Soverommet i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 61689, tinglyst 03.10.1986:
Gammelt skjøte med bestemmelser dersom ikke byggearbeidet ble satt i gang. Eier av eiendommen plikter å sørge for nødvendig beskyttelse av de tekniske anlegg over tomten mot frostskader. Kommunen skal ha rett til å anlegge og ha liggende i eller over eiendommer ledninger for fjernvarme og for vann og avløp, kummer og elektrisk strøm m.v. samt rett til adkomst for anlegg og tilsyn/vedlikehold. Kommunen har også rett til å sette opp, eller å ha stående nettstasjon (transformator). Hvis slikt anleggsarbeid har skadet opparbeidet del av eiendommen, skal den bringes i tidligere stand for kommunens regning, eller betales erstatning etter overenskomst eller ved rettslig skjønn. Innom det regulerte boligfeltet tillates ingen tilleggsoppfyllinger over hovedledningene uten at spesiell tillatelse er innhentet fra kommunen. Vegetasjon pliktes fjernet uten vederlag i den utstrekning det er nødvendig for ferdsel eller veivedlikehold. Kommunen har rett til uten erstatning å plante trær og sette ledning/lyktestolper like på innsiden av grensen langs offentlig vei, plass o.l. Eier av eiendommen er forpliktet til å være medlem av velforeningen/fellesorgan for boligfeltet. Oslo kommune er fritatt for gjerdeplikt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Brennagrenda 31 har en meget god intern beliggenhet i et attraktivt og veletablert villaområde på Brenna, i Bydel Søndre Nordstrand. Stille, populært og særdeles barnevennlig beliggenhet da boligen ligger i en blindvei, grensende til marka. Boligen ligger skjermet til med flott utsyn og gode solforhold. Flere opparbeidede uteplasser på eiendommen. Utgang fra stue til terrasse og hage. Huset ligger i skogkanten med marka og lysløype som nærmeste nabo. Her kan du starte søndagsturen fra din egen bolig og gå videre rett inn i marka uansett årstid.
Dal/Brenna er et perfekt bosted for barnefamilier som ønsker nærhet til marka, sentrum, samt trivelige og trygge omgivelser for barna. I området rett ved Bratli gård, ligger det en fotball- og basketbane som om vinteren anlegges med skøyteis. Banen ble oppgradert for et par år siden, og er bl.a. utstyrt med en liten varmestue som om vinteren fungerer som skiftebod for skøyteløpere. Gratis utleie av alt utstyr man trenger på skøyteisen. Det er etablert to grillplasser med bålpanner og benker.
Kort vei til de fleste fritidsaktivitetene området har å by på for både liten og stor. I området finner man etablerte idrettsklubber, treningssenter, golfbane ved Grønmo, Lofsrud gård og rideklubb. Nærhet til Oslofjorden med lokale badestrender, som Ingierstrand og Hvervenbukta. Umiddelbar nærhet til flotte rekreasjons- og turmuligheter i Øst- og Sørmarka med et mangfoldig løypenett, samt flere markastuer som Sandbakken og Rustadsaga. En kort kjøretur unna ligger Senter Syd Mortensrud med et godt utvalg av butikker, lege, tannlege, samt diverse service-funksjoner.
Offentlig kommunikasjon: Ca. 3 min. gangavstand til buss i Brennaveien rute 73 med bussforbindelse til Senter Syd/Mortensrud torg. Senter Syd/Mortensrud torg er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Her finner man T-bane, lokale busser, ekspressbuss og flybuss til Oslo Lufthavn. Buss fra Senter Syd som korresponderer med tog fra Hauketo stasjon. Drive & park ved Hauketo togstasjon. Toget bruker ca. 10 minutter til sentrum.

Adkomst

Kjør av E6 til Dal/Brenna, følg Brennaveien, som etter hvert svinger til venstre inn til Brennagrenda. Når veien deler seg etter lekeplassen holder du til høyre. Denne eiendommen ligger innerst i blindveien på venstre side.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sokner til Klemetsrud skole, med tilnærmet bilfri skolevei. Flere barnehager i nærområdet f.eks. Søndre Dal Gård barnehage (se www.sdgb.barnehage.no).
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 719 kvm. Hagen er pent opparbeidet med bla. gressplen, beplantning og flere uteplasser. Gruset adkomst og gangvei mot inngangsparti.
Utgang fra stue til vestvendt, solrik og delvis overbygget terrasse på 20 kvm, og med videre adkomst til hagen. Fra trappegang mellom 1. og 2. etasje er det utgang til usjenert terrasse på 14 kvm, og videre rett ut i marka. God boltreplass på eiendommen og tilliggende utearealer for både liten og stor. Eiendommen ligger med marka som nærmeste nabo, så her kan man starte søndagsturen fra sin egen bolig. Det er heller ikke uvanlig at man ser rådyr i hagen.
Store flotte felles områder med flere leke - og uteplasser. Ved Sportsplassen er det en fotballbane med tribune, som blir islagt om vinteren slik at man kan stå på skøyter. Felles asfalterte intern gang- og kjøreveier.

Parkering

Fire parkeringsplasser på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Brenna Vel.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2849 datert 16.04.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 21 425,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 236,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 18.000,-
Velavgift til Brenna Vel er kr 7.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 800,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen Nordstrand som koster kr ca. 5.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 932 863,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 958 306,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.816.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Guro Herje Haga og Kristi Herje Haga

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet velforeningen Brenna Vel. Årlig velavgift er kr. 7.500,- fordelt på 2 innbetaling pr år, og inkluderer: Snøbrøyting, strøing, feiing, vedlikehold og drift av idrettsbane, vakttjeneste som patruljerer området, egen vaktmester som vedlikeholder fellesområder. Se brennavel.no for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0008/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.228

Dato

Sist oppdatert: 07. juni 2022 kl. 09:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for avtale om privat visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.