Komplett salgsoppgave

Bertrand Narvesens Vei 45

6 450 000 kr
72 m²
2 soverom
Velkommen til Bertrand Narvesens vei 45 - Presentert av Emir Resulbegovic
Velkommen til Bertrand Narvesens vei 45 - Presentert av Emir Resulbegovic
Kart
Del
Tiedemannsjordet / Hasle
Innbydende, nyere oppusset og luftig 3-roms i nydelige Tiedemannsjordet - Balkong - Mulig å kjøpe garasjeplass m/EL

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  110 370 kr
 • Omkostninger
  165 170 kr
 • Totalpris
  6 725 540 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 134 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott og moderne 3-roms leilighet med en svært god planløsning og gjennomgående høy standard. Leiligheten ligger i nybygg fra 2007 og holder en gjennomgående høy standard med lyse overflater, store vinduer og moderne enstavs eikeparkett på gulv. Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i 2.etg., med heistilgang. Bygningen ligger i rolige og ettertraktede omgivelser på Tiedemannsjordet/Hasle. Fra stuen er det utgang til romslig balkong på 7 kvm. Her er det morgens og formiddagssol.
 • Meget god arealutnyttelse
 • Mulighet for kjøp av garasjeplass med elbil-lader
 • Enstavs eikeparkett i alle rom
 • Gjesteparkering i sameiets parkeringskjeller
 • Ettertraktede Hasle og Tiedemannsjordet!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Bertrand Narvesens Vei 45 , 0661 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 128, bruksnummer 5, seksjonsnummer 27

  Innhold

  Totalt bruksareal: 72 kvm
  Totalt primærrom: 72 kvm
  Primærrom:
  2. etasje - 72 kvm: Entré, baderom, stue, kjøkken, 2 soverom og et omkledningsrom.
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 12.2022, utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
  I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal. Se punktet for ferdigattest for mer informasjon.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt)
  Leiligheter som ligger mindre enn tre etasjer over bakkenivå og anbefales radonmålinger. Radon skal måles i vinterhalvåret, mellom midten av oktober og midten av april, og skal foregå over et tidsrom på minst to måneder. Dette er ikke utført.
  Øvrige kontrollpunkter i rapporten er vurdert til Tilstandsgrad 1 (TG1 - i orden).
  Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For fullstendige beskrivelser og forklaringer på tilstandsgradene samt kommentarer ellers utover dette henvises til rapporten.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Selgerne har bodd ca. 12 år og 6 mnd. i boligen, som ble kjøpt i 2010.
  Utdrag fra selgers egenerklæring:
  Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
  - Ja. Anlegget ble montert av Elektro nettverk Service AS i januar 2022.
  Egenerklæringen følger vedlagt i sin helhet i salgsoppgaven.

  Standard

  Pen og romslig 3-roms leilighet med en svært god planløsning og gjennomgående høy standard.
  Leiligheten ligger i nybygg fra 2007 og holder en gjennomgående høy standard med lyse overflater, store vinduer og moderne enstavs eikeparkett på gulv. Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i 2.etg., med heistilgang.
  Bygningen ligger i rolige og ettertraktede omgivelser på Tiedemannsjordet.
  Entré:
  Det første som møter deg er en lys og luftig entré, som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Innbydende entré med god plass til oppbevaringsmøbel etter eget ønske og behov. Ved døren er det montert en porttelefon.
  Stue:
  Tiltalende og moderne stue med en lys og luftig romfølelse. Her er det god plass til sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon samt spisestue. Rommet er romslig og har en rektangulær form hvor man med enkelthet kan innrede etter eget ønske og personlige stil. I og med at leiligheten ligger høyt opp i etasjeplan er det ingen direkte innsyn til leiligheten. Fra stuen er det utgang til en flott balkong. Malte veggflater og lekker, enstavs parkett på gulv. Fra stuen er det utgang til romslig balkong på 7 kvm. Her er det morgen og formiddagssol.
  Kjøkken:
  Moderne og innholdsrikt kjøkken i åpen løsning med stuen. Pen kjøkkeninnredning fra Sigdal med hvite glatte fronter, benkeplate i tre, nedfelt rustfritt beslag og ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, mikroovn, koketopp med ventilator over og kjøl-/fryseskap. Belysning under overskap. En åpen løsning som dette tilfredsstiller mange behov, her kan kokken sosialisere seg med gjestene.
  Balkong:
  Råflott nordvestvendt balkong av fin størrelse på ca. 7 kvm som byr på deilig ettermiddags- og kveldssol samt førsteklasses billetter til Oslos mange nydelige solnedganger. Her er det masser av plass til både sittegruppe og grill m.m.. Her kan man med andre andre ord invitere venner og familie på grillfest uten å bekymre seg for plassmangel! På årets varme dager fungerer balkongen naturligvis godt som en forlengelse av stuen. Et herlig uterom hvor en kan nyte fine dager vel som flotte kvelder. Rolig og idyllisk utsikt mot pittoreske Lille Tøyen hageby og Hasle skole. Stikkontakt for terrassevarmer, grill, etc. er montert.
  Soverom I:
  Hovedsoverommet er av god størrelse og har rikelig med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Lysmalte veggflater som gir en lun atmosfære å sove i, samt stort vindu som gir masser av lysinnslipp. Skyvedørsgarderobeskap er montert og følger leiligheten.
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også av god størrelse og er i dag innredet som gjesterom. Rommet er selvsagt fleksibelt i bruk og passer utmerket som både gjesterom, barnerom eller kanskje et romslig kontor? Vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en god romfølelse.
  Baderom:
  Innbydende og romslig baderom med hvite fliser på vegg, gråmelerte fliser med varme i gulv og downlights i himling. Utstyrt med dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass og vegghengt toalett. Ny baderomsinnredning med servant med skuffeinnredning og speilskap med belysning ble montert i 2021. Nedsenket servant i benkeplate med opplegg for vaskemaskin under. Speilskap med belysning over.
  Diverse:
  - Gode sol- og lysforhold
  - Garasjeplass med elbil-lader
  - Balkong på 7 kvm
  - Romslig bod i kjeller på ca. 5 kvm
  - God romlayout og arealfordeling
  - Miljøvennlig oppvarming med fjernvarme

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med radiatorer via sentral fjernvarme samt varmekabler på baderom.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.09.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
  Omkledningsrom er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst to servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann og kloakkledning og bestemmelse om reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Eiendommen har tinglyst rett til bestemmelse om balkonger og parkering. Rettigheten er tinglyst på gnr. 428, bnr. 2 og gnr. 428, bnr. 2 med dagboknr 161699-1 og 609359, tinglyst 26.02.2014 og 21.07.2014.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Sentral og attraktiv beliggenhet i et av de mest populære boligprosjektene på spennende Hasle, nærmere bestemt mellom Lille Tøyen Hageby, Hovin og Ensjø. Idylliske og ærverdige Lille Tøyen Hageby er nærmeste nabo. Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse.
  Barnevennlig og stille område med flotte grøntarealer. Tiedemannsjordet er et herlig område både for store og små.
  Umiddelbar nærhet til Hasle t-bane (linje 5), buss (rute 21, 28, 60 og flybuss) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-4). Bysykler er det også flust av, både ved Hasle Torg (Grenseveien) samt på oversiden av torget (Økernveien).
  Hoved tur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer rett utenfor med svært gode turmuligheter. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park og Botanisk hage. For ikke å glemme Tiedemannsparken som i november 2022 ble kåret til Østlandets beste uterom. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
  Kort vei til Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Rema 1000 og Kiwi-butikk i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane m.m. På Tøyen skal det nye Tøyenbadet bygges og ferdigstilles etter planen i løpet av 2025. Dette skal bli et moderne badeanlegg med fire bassenger innendørs og et stort utendørs badeanlegg.
  Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I høyhuset på Marienfryd er det sushi restaurant, take away restaurant (pizza og grill) og frisør/make up og Thairestaurant. I området ved eiendommen finnes Petersborgkvartalet som har kafé og bakeri (Boulangerie) med pizzaservering på kveldstid samt søndagsåpen Joker-butikk.
  På Oslos tak ligger bydelen Hasle, og på Hasle ligger Vinslottet. Vinslottet, et ikonisk bygg og landemerke som tidligere huset Vinmonopolets tapperi. Det historiske bygget er bygget om og igjen fullt av liv. Det er ikke et ekte slott, men et sted du stikker innom for å gjøre unna ukeshandelen, shoppe litt, klippe håret og få legetime når du trenger det. Det er også stedet kolleger, venner og naboer samles til store og små «happenings», over en caffè latte eller til en uhøytidelig søndagsmiddag!
  Kun 20 minutters gange unna boligen er Grünerløkka, hvor du finner flere hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Olaf Ryes plass er kjent for sine markedsdager med sitt yrende folkeliv. Dette er dager man må få med seg! Da finner du et hav av matboder, tilbud fra Grünerløkkas lokalbutikker og tivoli for de minste. Her kan det også nevnes at Birkelunden arrangerer bruktmarked hver søndag. Ellers finner du et hav av restauranter, kafeer og barer samt spennende shopping.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
   

  Barnehager, skoler og fritid

  Hasle skole (1-7 kl.)
  Teglverket skole (1-10 kl.)
  Kampen skole (1-7 kl.)
  Wang Ung Oslo (8-10 kl.)
  Frydenberg skole (8-10 kl.)
  F21 - Fyrstikkalleen vgs.
  Valle Hovin videregående skole
  Stålverkskroken barnehage (0-6 år)
  Espira Marienfryd (1-6 år)
  Teglverket barnehage (0-6 år)
  Bertrand Narvesens vei sogner pt. til Hasle skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 11.316,4 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er blant annet opparbeidet med busker, trær, grøntarealer, sittegrupper og lekeplass.

  Parkering

  Mulighet for kjøp av parkeringsplass med lader for elbil, i oppvarmet garasjeanlegg til kr. 350.000,-. Ved eierskifte vil det påløpe dokumentavgift på kjøpesummen og et administrasjonsgebyr til forretningsfører som pt. er kr. 794,- samt at det betales månedlige felleskostnader for garasjeplassen på kr. 150,-.
  I tillegg er det tilgang til gjesteparkeringsplasser innendørs samt gjesteparkering med app i Bertrand
  Narvesens vei. Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
  Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4157 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.06.2005. Området er fortsatt i stor utvikling og vil i løpet av de kommende årene omdannes til en helt ny bydel. Mer informasjon rundt planene ligger på www.ensjobyen.no.
  Tomten hvor det i dag er en Rema1000-forretning, er regulert til bolig iht. midlertidig reguleringsbestemmelse S-2864 datert 14.05.86. Det foreligger ingen planer på tomten pt.
  Saksnummer: 201609079 - Reguleringssak - Hjørnetomta Grenseveien/Økernveien - Detaljregulering - Utbygging av boliger, næring og hotell.
  Det er foreslått utbygging av boliger, næring og hotell. Byggehøyder er i hovedsak opp mot 7-8 etasjer med unntak av bygget nærmest T-banestasjonen på Hasle som er foreslått til opp mot 14 etasjer med en avtrapping i fra 11. etasje.
  Saksnummer 201604970 - Reguleringssak: Hasle - Valle Hovin - Planprogram med veiledende plan for offentlige rom - VPOR - Forslag til politisk behandling. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Planprogram og veiledende plan for offentlig rom (VPOR) skal gi rammer for fremtidige reguleringsplaner innenfor planområdet. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
  202114852 - Byggesak. Gladengveien 8 - Oppføring av boliger C11 og D11.
  De tidligere stålverkshallene er ferdig revet og det planlegges oppføring av 4 frittliggende lamell/ punkthus plassert på en underliggende parkeringssokkeletasje tilpasset stedlig og fremtidig omkringliggende parkdrag og gatetun. Prosjektet heter Ensjøparken og totalt skisseres det ca. 200 leiligheter i prosjektet som etter planen skal stå ferdig Q1 2025. Sjekk ut hvordan det skal blir her: https://www.profier.no/prosjekter/ensjoparken-oslo/ og https://ensjoparken.no
  Saksnummer: 202015041 - Gladengveien 12 A-N - 14 A-C - Stålverkskroken 40 - 42 - Oppføring av to boligblokker og rekkehus med underjordisk garasjeanlegg.
  Ferd Eiendom utvikler Humlehagen, et attraktivt ­boligprosjekt sentralt i Ensjøbyen. Her kommer 133 ­leiligheter og 9 unike rekkehus, antatt ferdigstilt 2. halvår 2023. Se prosjektets hjemmeside: https://www.humlehagen.no/
  Saksnummer: 202008314 - Reguleringssak: Grenseveien 65 - 67 - Bestilling av oppstartsmøte - Omregulering til boligformål.
  Tiltakshaver ønsker å transformere eiendommen fra dagens bilvirksomhet til et fremtidig bydelsprosjekt med hovedsakelig boliger, dog også attraktive næringsseksjoner og offentlig-private kultur - og tjenestetilbud i lagerhallen.
  Det er også mottatt varsel om igangsatt detljregulering av Økernveien 97-99 - Hasle Stasjon, bl.a. der Bavaria holder hus. Her blir det også utbygging med mange boliger. Saken kan følges på Plan og bygningsetatens hjemmeside, saksinnsyn med saksnr. 201801786.
  Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 5 134,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme, kabel-tv (grunnpakke), bredbånd, garasje, nedbetaling av andel fellesgjeld, dugnad, vedlikeholdsfond, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold av eiendommen.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og vil øke med 15% fra 01.01.2023 som vil utgjøre ca. kr. 383, og de totale felleskostnadene vil da bli kr. 5.517,-.
  Fordeles slik:
  Garasje kr. 150,-
  Fjernvarme kr. 1.460,-
  Internett kr. 239,-
  Felleskostnader kr. 2.556,-
  Dugnad kr. 50,-
  Vedlikeholdsfond kr. 39,-
  Lånekostnad 1 kr. 611,-
  Kabel-tv kr. 29,-
  Eiendomsskatten er kr. 1.840,- pr. år.
  Megler har ikke fått opplysninger vedr. nåværende eiers årlige strømforbruk. På tilsvarende leiligheter i borettslaget er strømforbruket på ca. 5.000 - 6.000 kwh. pr. år.
  Sameiet byttet i høst til RiksTV som leverandør av kabel-tv (grunnpakke). Tv-tuner/dekoder medfølger.
  Homenet er leverandør av fibernett. Det er ingen hastighetsbegrensninger på nettet og alle leiligheter har 1000/1000mbps hastighet til rådighet. Trådløs dekning og hastighet kan variere avhengig av utstyr.
  Alle leiligheter har fått levert en ruter med trådløs sender.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.ikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 647 648,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 931 534,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2023 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2021, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. 1.840,- for 2023. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 110 370,- pr. 12.12.2022
  Total fellesgjeld for sameiet er kr. 16.341.064,- pr. 12.12.2022 og lånevilkårene er:
  Lån I:
  * OBOS04-98207998842
  Gjenværende lån: kr. 1.316.378,-
  Andel av saldo: kr. 6.416,-
  Restløpetid: 4 år 1 md.
  Rentebetingelser: Flyt 5.05% (12.12.2022)
  Kapitalkostnader: kr. 148,-
  Lån II:
  * OBOS05-98207998850
  Gjenværende lån: kr. 15.024.686,-
  Andel av saldo: kr. 103.956,-
  Restløpetid: 24 år 1 md.
  Rentebetingelser: Flyt 5.10% (12.12.2022)
  Kapitalkostnader: kr. 626,-
  Sameiet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld på lån II. Det er kun anledning til å innfri hele andelen av fellesgjelden, kr. 103.956,- kan altså innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr. 626,-. Lånet kan nedbetales 2 ganger per år sammen med hovedforfall : 30.04.xx og 31.10.xx. Seksjonseier må ta kontakt med oss senest 1 mnd før nedbetalingsmåneden.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. 
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 6.725.540,- Av dette beløpet utgjør kr 110.370,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  Ved kjøp av garasjeplassen tilkommer dokumentavgift på kjøpesummen og eierskiftegebyr på kr. 794,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.  

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Tibor Juhas og Admira Vegar Juhas

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Eierseksjonssameie Tiedemannsjordet, med sameiebrøk 72/14750.
  Sameiet består av 187 boligseksjoner.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 56 00.
  Forsikringsselskap Tryg Forsikring - polise nummer 7881285.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt. Hunder skal gå i bånd i sameiets fellesarealer og skal holdes unna blomsterbed, sandkasser m.m.
  Sameiet har nå fått installert OBOS Nøkkel – digitale nøkler på mobilen levert av OBOS og det norske teknologiselskapet Unloc. OBOS Nøkkel fungerer som et praktisk supplement til nøkkel/brikke-løsning. OBOS Nøkkel gjør det mulig for beboere å bruke mobiltelefon for å åpne hovedinngangsdøren, samt dele nøkler med familien, venner og andre.
  Sameiet har egen hjemmeside: www.tiedemannsjordet.no
  Planlagte påkostninger:
  - Ihht. styret pr. 18.12.2022 utreder de nå mulighet for solcelleanlegg og bergvarme som de vil legge fram for avstemming på årsmøtet våren 2023. Gjennomføring av dette er avhengig av energibesparelser som forhåpentligvis dekker investeringskostnader, men dette kan de ikke si noe konkret om nå.
  - Felleskostnader øker 15% fra 01.01.2023 - ellers kun normal drift.
  - Justering av kostnad for pris i ladeanlegg for elbil/hybrid til 2kr/kWh ble vedtatt på årsmøte
  - Økonomistyring: -utarbeidelse av vedlikeholdsplan som vil gi en mer langsiktig oversikt over forventet vedlikeholdsbehov de kommende årene
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2021:
  - Oppussing/utbedrning av fasader og uteområde
  - Utbedring av området under kastanjetreet
  - Utbedring av tappepartier ved inngangene til byhusene
  - Alle oppganger ble pusset opp
  2020:
  - Utbedring av VVS-anleggene utført av Tore Orvei AS
  2018:
  - Innstallert moderne fibernettverk i alle leilighetene
  - Opprette lufting i fasadene og sikre overdekninger over vinduer og inngangspartier. I følge sameiets hjemmeside ble arbeidet i første omgang gjort de to første ukene av august. Videre informasjon blir fortløpende publisert på hjemmesiden
  2017:
  - Rehabilitering av fasade over garasjeport og langs Bertrand Narvesens vei i byggetrinn 1. Det ble avdekket flere feil og mangler, som blant annet manglende lufting av konstruksjon bak teglfasaden. Styret har engasjert en Multiconsult for total gjennomgang av alle tak og fasader i sameiet
  2016/2017:
  - Enkelte utbedringer knyttet til vann og varme-problematikk på noen leiligheter
  2014:
  - Oppussing av byggetrinn 1
  - Sikring og skifte av låser i fellesdører iht. Vedtak fra sameiermøtet i 2014
  - Arbeid med å installere belysning på lekeplassen, samt utskiftning av ødelagte lamper langs gangvei
  Se sameiets hjemmeside for mer informasjon og status på utbedringene,
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.
   

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 
   

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)
   

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.125,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-  
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0350/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.22350

  Dato

  Sist oppdatert: 22. januar 2023 kl. 17:11

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.