Komplett salgsoppgave

Skårersletta 7

6 200 000 kr
91 m²
3 soverom
Ny (2021) 4-roms leilighet i 7. etasje med attraktiv planløsning og vestvendt balkong med utsikt
Ny (2021) 4-roms leilighet i 7. etasje med attraktiv planløsning og vestvendt balkong med utsikt
Kart
Del
Lørenskog sentrum
Lekker og "ny" 4-roms leilighet i 7.etasje med stor stue, vestvendt balkong, utsikt og 2 bad. Heis. Sentralt og populært

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 200 000 kr
 • Omkostninger
  43 939 kr
 • Totalpris
  6 243 939 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  91 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 807 kr
 • Energimerke
  Grønn B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ny (2021) 4-roms leilighet i 7. etasje med attraktiv planløsning og vestvendt balkong med utsikt. Her bor du sentralt med alt du trenger i umiddelbar nærhet - blant annet skole, barnehage, kjøpesenter, buss og treningstilbud.
Leiligheten har gjennomgående god standard, med balansert ventilasjon, a-konto vannbåren gulvvarme i alle rom (inkludert) og pene overflater. Her finner du en romslig stue i åpen løsning til et stilrent trendkjøkken fra Sigdal, med et totalareal på hele 41 kvm. Videre er det et delikat hovedbad, samt tre fine soverom hvor hovedsoverom har eget, privat bad. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 10,5 kvm. Sameiet har i tillegg hele to takterrasser som kan nytes av beboerne på tilsammen ca. 716 kvm. Mulighet for kjøp av en eller flere garasjeplasser.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skårersletta 7, 1473 LØRENSKOG
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 108, bruksnummer 512, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1
Andelsnummer 78, Sentergården Borettslag, organisasjonsnummer 924114622

Innhold

Totalt bruksareal: 91 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
7. etasje 91 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom, gang, bad og tre soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod i fellesarealer i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra arealmåling datert 25.08.2022, utført av Taksator AS v/Lars Stenshagen.

Byggemåte

Selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggets bærekonstruksjon er iht. selger utført i betong og stål. Skillevegger i betong eller plassbygde lyd og brannvegger. Etasjeskiller i betong. Innvendige vegger i stål/tre-stenderverk og kledd med gipsplater. Fasade kled utvendig hovedsaklig med plater. Terrassegulv med impregnert trevirke. Bygget er isolert i henhold til TEK17 og gjeldene lydkrav.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i to av leilighetene i borettslaget. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon. Fra siste årsmøte ble det informert at styret er av den oppfattelse at det ikke er behov for å gjøre tiltak på dette da det ikke er registrert stort problem rundt dette foreløpig.
Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Manglende ferdigattest ettersom kommunen opplyser at det er innsigelser på utearealet.

Standard

Velkommen til en luftig og topp moderne 4-romsleilighet oppført i 2021. Leiligheten er ubebodd og har en praktisk planløsning med svært attraktive kvaliteter. Beliggenheten i 7. etasje gir godt med lysinnslipp gjennom store vindusflater, i tillegg til en luftig atmosfære. Leiligheten har flott utsikt over nærområdet og en hyggelig vestvendt balkong på ca. 10,5 kvm med gode solforhold. Her får du gleden av å bo i en moderne leilighet med ettertraktede fasiliteter. Prosjektet er tegnet av Dark Arkitekter, og bygget har et spennende og særpreget uttrykk, med variasjon i materialbruk og struktur.
Boligen har det meste som topper ønskelisten:
- Romslig balkong på ca. 10,5 kvm med flott utsikt over nærområdene og marka
- Vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom (a-konto - i felleskostnader)
- Mulighet for kjøp av en eller flere garasjeplasser
- Meget sentral beliggenhet med gangavstand til "alt"
- Store vindusflater og gjennomgående planløsning med to bad
- Stilrent kjøkken fra Sigdal
- To felles takterrasser på til sammen 716 kvm
- Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon
E N T R É
Du ønskes velkommen inn i boligen i en lys entré med god plass for ulike oppbevaringsløsninger. Entréen har hvitpigmentert 3-stavs eikeparkett på gulv, noe som er gjennomgående for hele boligen. Fra entréen har du direkte adkomst til hovedbadet, samt resten av boligen. Inngangspartiet er utstyrt med callinganlegg med video.
S T U E
Vel inne i boligen fra entréen har man det store allrommet som utgjør stue, spisestue og kjøkken med et totalareal på ca. 41 kvm. En luftig og innbydende stue malt i fargen Gentle Whisper fra Jotun. Rommet har store vindusflater og en utforming som gjør det enkelt å innrede i flere soner, uten å sette romfølelsen på spill. Her har du plass til en spisestue hvor du enkelt kan dekke på et hyggelig måltid med familie og venner. I motsatt enda av rommet er det naturlig plass for en sofagruppe og tv-møblement. Fra dette sosiale oppholdsrommet er det adkomst til en flott og vestvendt balkong på 10,5 kvm. Herfra er det følgelig flott utsikt mot hyggelige fellesområder og marka.
K J Ø K K E N
Kjøkkeninnredningen er fra kvalitetsleverandøren Sigdal og er av typen Horisont i fargen Snø. Et herlig trendkjøkken med slette fronter og innfreste grep, som markerer modellens linjerene design. Horisont kjennetegnes av en klar og kjølig friskhet, noe som representerer ny nordisk design på sitt beste. Videre har innredningen heldekkende laminat benkeplate i fargen lys betong, og kjøkkenkran med ettgreps blandebatteri. Kjøkkeninnredningen er plassbesparende montert og har en fin variasjon av skuffer og skap til oppbevaring av tørrvarer og servise. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer levert av Siemens i form av stekeovn, nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøl- og fryseskap. Overskap på kjøkken har integrert LED-belysning for jevn belysning når man skal tilberede mat, og det er montert ventilator over induksjonstoppen. Med åpen stue- og kjøkkenløsning har man muligheten til å underholde gjestene samtidig som du tilbereder maten. Den praktiske kjøkkenøyen fungerer utmerket som en ekstra arbeidsbenk, et avlastningsbord under middagen samt til ekstra oppbevaring. Innredningen har godt med skap- og benkeplass til hobbykokkens store glede. En slik type kjøkkenløsning kan tilfredsstille mange behov, for deg som ønsker mye benk- og skapplass og for deg som ønsker et åpent og sosialt rom. Her får du design og teknologi, i perfekt harmoni.
B A D
Badene i leiligheten er plassbygde, levert med moderne vegghengt toalett og dusjnisje flislagt med 10x10 cm fliser. Veggene er flislagte med fliser i format på 60x30cm i en matt gråfarge (Minos Ash), og formatet 30x30cm er lagt på gulv. I gulvet er det herlig vannbåren gulvvarme, og det er montert innfelt downlights i himling. Innredningen har en heldekkende servant med ettgreps blandebatteri og skuffeseksjoner med glatte fronter. Det er i tillegg montert speil med lys på vegg over servant. Videre er det et romslig dusjhjørne på begge bad med innfellbare rette dusjdører, sluk og termostatstyrt dusjbatteri. På det største badet er det opplegg for, og avsatt plass til vaskemaskin.
I denne leiligheten har et av badene adkomst fra soverommet. I hverdagen kan det være veldig praktisk med adkomst til det private badet - rett fra hovedsoverommet!
S O V E R O M M E N E
Planløsningen gir rom for tre flotte soverom, hvor hovedsoverommet følgelig har "en suite" bad. Hovedsoverommet er malt i fargen Modern Beige fra Jotun og er av god størrelse på sine nesten 13 kvm med plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Den lekre hvitpigmenterte eikeparketten fortsetter her inne og et stort vindu gjør rommet lyst og luftig.
De to andre soverommene er også av fornuftig størrelse, og er godt anvendelige. Her er det plass til seng, nattbord og arbeidsbord/garderobeløsning. Disse soverommene passer utmerket som barnerom, gjesterom eller til et hjemmekontor.
T E K N I S K
Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinner i leilighetene. Avtrekk finner du i alle våtrom, samt kjøkken og bod. Det er tilluft(frisk luft) i alle oppholdsrom som stue og soverom, og i entré er det porttelefon med videosignal. Innvendig overflater er bestående av hvitpigmentert 3-stavs eikeparkett. Veggene og himlinger har malte flater. Baderommet har fliser på gulv og vegger, samt malt og nedsenket himling. Automatsikringer i sikringsskap. Utvendig solavskjerming på vindusflatene.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Oppvarming

Oppvarming via vannbåren gulvvarme.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 06.09.2021.
Vilkår før søknad om ferdigattest:
1. Byggeplanen må være godkjent av Lørenskog kommune, og gang- og sykkelvei må være ferdigstilt.
2. Det må sendes søknad om endring av tillatelse for uteareal mot Ragnhilds vei og Skårersletta.
3. Søknad om igangsettingstillatelse (del 6) for resterende deler av tiltaket må innsendes og være godkjent.
Selger opplyser at de fortsatt er i dialog med kommunen vedrørende ferdigstillelse, ettersom kommunen opplyser at det er innsigelser på utearealet.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover eventuell andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
27.03.2018 - Dokumentnr: 595569 - Bestemmelse om veg/Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:3029 Gnr:108 Bnr:516 Snr:1 - 160
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten er en rettighet som er tinglyst på Gnr. 108, Bnr. 516 og omhandler adkomstrett for eiendom med Gnr 108, Bnr. 512.
Hjemmelshaver av gnr. 108 bnr. 516 i Lørenskog kommune gir herved eiendommen med gnr. 108, bnr. 512 en evigvarende rett til å benytte Astrids vei (del av gnr. 108, bnr. 516) som adkomst fra Ragnhilds vei. Adkomstretten gis bare til sikring av nødvendig adkomst i tråd med gjeldende reguleringsplan. Adkomstretten inkluderer ikke rett til noen form for parkering/oppstilling i Astrids vei.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Skårersletta 7 ligger midt i kjernen av det etterlengtede "nye" Lørenskog sentrum. Bygget har et spennende og særpreget uttrykk, med variasjon i materialbruk og struktur, samt flotte detaljer som bidrar til å skape et godt bybilde. Bruken av variasjon i høyder gjør at Sentergården blir bedre integrert i den etablerte boligstrukturen som også består av småhusbebyggelse. Sentergården danner et spennende kvartal i området, og med utbyggingen av Skårersletta får du en hyggelig sentrums- og miljøgate med trivelige møteplasser, torg, parker og folkeliv. I første etasje blir det spisesteder, caféer og butikker som skaper liv og en urban følelse. Nærområdet byr på forskjellige kjøpesentre, dagligvarehandel, turområder og med busstopp rett utenfor kan du på kort tid befinne deg i sentrum av Oslo eller Lillestrøm.
Skårersletta skal utvikles til å bli en hyggelig sentrumsgate med trivelige møteplasser, aktivitet og folkeliv. Tanken er at de som går og sykler skal komme seg trygt og enkelt fram, i tillegg til at det skal tilrettelegges for et attraktivt kollektivtilbud. Planen er at Skårersletta skal åpnes for gjennomkjøring i november 2022, og høsten 2023 skal alle arbeidene med den nye sentrumsgata være ferdige. Hva du kan forvente deg? Skårersletta skal bli 24 meter bred med fem meter brede fortau på hver side, og fotgjengerfelt ved alle kryss. Det skal være opphøyd sykkelvei på hver side av kjørefeltet, og sykkelveien blir minimum 2 meter bred. Fortau og sykkelvei etableres med gatevarme, og det vil bli beplantning og trær i bed mellom sykkelvei og fortau. Dette vil gi gaten et grønt preg, samtidig som det vil ta unna regnvann og separere fotgjengerne fra sykkel- og biltrafikk. Videre vil det bli ett kjørefelt i hver retning, busstopp i kjørebanen og hastigheten skal bli satt til 30 km/h. Med brede fortau og ny opphøyd sykkelvei med gatevarme er Skårersletta tilpasset for alle. Her har du gangavstand til det meste du måtte trenge i hverdagen!
H A N D EL & S E R V I C E
Fra boligen er det kort vei til et rikt mangfold av servicetilbud og fasiliteter ved Metro Senter og Lørenskog Storsenter Triaden. På Triaden Storsenter finner du et stort og variert utvalg med butikker innenfor de store kjedene og enkeltstående butikker. Senteret er under utbyggelse og det er planlagt en utvidelse på hele 12.500 kvm. Her skal det bygges mange nye boliger, trampoline- og aktivitetssenter, idrettshall og parkeringshus med park. I tillegg til trampolineparken, legges det opp til en rekke ulike aktiviteter fra lekeland og Ninja-bane til Norges første Skyrider; en slags berg-og-dal-bane der man henger i en sele og følger en bestemt bane flere meter over bakken. Det vil også være en kafe, barnepass og bursdagsrom. Prosjektet er igangsatt og Triaden holder åpent under hele ombyggingen. Planlagt ferdigstillelse av store deler av det utvidede kjøpesenteret er til julehandelen 2022 og våren 2023. I løpet av perioden vil det være flere delåpninger. Alt vil ifølge opplysninger stå ferdig høsten 2023. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Strømmen Storsenter et av Norges største kjøpesentre med ca. 200 butikker og tilknyttede virksomheter.
Videre tilbyr Metro Senter en rekke forskjellige butikker og spisesteder, samt supermarked og bowlinghall. I forbindelse med Metro finner du også Lørenskog hus. Lørenskog hus er kommunens kulturhus med bibliotek, kino, aktivitetshus for ungdom, musikk- og kulturskole, kunstsal, frivilligsentral, spisesteder, møteromsavdeling og offentlige tjenester. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Norges største storsenter, Strømmen Storsenter, en kort kjøretur unna med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. I tillegg er det gang avstand til flere treningssentere og ellers alt hva den enkelte måtte ønske seg.
R E K R E A S J O N
Boligen har nærhet til flotte natur- og friluftsområder med skiløyper og turstier som gir gode rekreasjonsmuligheter. Fra leiligheten er det kort vei inn til Østmarka med et flott turterreng både sommer og vinter. På vinteren er det et stort løypenett med belyste løyper. På sommeren kan marka by på mange fine bade- og fiskevann. Ellers ligger Langvannet nedenfor Rådhusparken som er tilrettelagt for mange fritidsaktiviteter med turstier, badebrygge, grillplass og sandvolleyballbaner.
Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Det anbefales å runde av dagen med et måltid på ærverdig Losby gods.
Sport- og fritidsarena: Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby mot E6, har Selvaag Gruppen etablert en skihall. Med en størrelse på over 50 000 kvadratmeter, er Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Alle med en interesse for ski og snø skal få glede av Skihallen. Anlegget vil være åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne. I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se www.snooslo.no
U T D A N N I N G
Området tilbyr en rekke utdanningsmuligheter for alle. De nærmeste barnehagene, Solheim familiebarnehage og Rolvsrud barnehage ligger kun en kort spasertur unna boligen. Det finnes også flere skoler i nærliggende område, blant annet Solheim skole, Kjenn ungdomsskole, Mailand videregående skole og Lørenskog videregående skole som nærmeste alternativer.
O F F E N T L I G K O M M U N I K A S J O N
Området tilbyr svært gode kollektivmuligheter, med busstopp rett utenfor leiligheten. Her er det en rekke bussforbindelser til Oslo og Lillestrøm med jevnlige og hyppige avganger. Videre er det en kort kjøretur til Lørenskog stasjon og Lillestrøm stasjon. Lillestrøm stasjon er et knutepunkt for mange toglinjer, hvor det blant annet går et hurtigtog til Oslo S som bruker ca. 10 min og tog til Oslo Lufthavn som kun bruker 12 min.
Med bil fra leiligheten tar det ca. 17 min til Oslo sentrum, ca. 7 min til Lillestrøm og ca. 29 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Se kartutsnitt. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Solheim skole 0.3 km
Benterud skole 1.5 km
Åsen skole 1.5 km
Kjenn ungdomsskole 0.8 km
Løkenåsen ungdomsskole 1.4 km
Mailand videregående skole 0.7 km
Lørenskog videregående skole 2.4 km
Solheim familiebarnehage 0.1 km
Solheim barnehage (1-6 år) 0.4 km
Dukkestuen familiebarnehage 0.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.373 kvm som tilhører borettslaget. Borettslagets fellestomt er pent opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, asfalterte gangveier sykkelstativer og lekeområder.

Parkering

Det medfølger ikke fast garasjeplass. Det er mulighet for kjøp av en eller flere garasjeplasser dersom det er ønskelig. Ta kontakt med megler for pris og flere valgmuligheter. Ta kontakt med megler for mer informasjon. En andelseier som disponerer egen parkeringsplass på borettslagets eiendom, har med samtykke fra styret rett til å sette opp ladepunkt for elbil og ladbar hybridbil i tilknytning til parkeringsplassen. Samtykke kan bare nektes dersom det foreligger en sakling grunn. Kostnadene for dette dekkes av den andelseier.
Det gjøres oppmerksom på at ved kjøp av garasjeplass vil de månedlige felleskostnadene øke med 250,- pr. garasjeplass for vedlikehold og drift av garasjeanlegget.
Parkeringsplassens dimensjoner er hensyntatt i prisliste, og kan ikke gi grunnlag for krav fra kjøper. Det samme gjelder forholdet til offentligrettslige krav. Vi anbefaler derfor å befare garasjeplassen dersom det er ønskelig å kjøpe med en eller flere garasjeplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, forretning, kontor og bevertning(formål)i henhold til reguleringsplan 013 Lørenskog sentrum vest - privat, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.10.2012. Deler av skårersletta i syd er avsatt til sentrumsformål.
Lørenskog er under stor utvikling og sentralområdet skal utvikles med stedskvalitet og særpreg der parker, gater og torg er tilgjengelig for alle. Veier skal bygges om til gater, eksisterende grønne lunger skal videreutvikles og nye parker og torg skal etableres.
Skårersletta skal utvikles som en attraktiv bygate. Det må i denne forbindelse forventes byggearbeider i området fremover.
Det er flere utbyggingstomter i nærheten; Skårersletta 10, Bibliotekgata 49 og Solheimsveien 62-76. Det må forventes utvikling og bygging på tomtene.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 807,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, A-konto fyring- og varmtvann, forretningsførsel, grunnpakke internett, normalt vedlikehold m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023.
Forbruk varmtvann og fyring avregnes én gang pr. år, og ved eierskifte. Avlesning skjer automatisk og målerstand hentes inn på dato for innmeldt overtagelse (ordningen er under etablering, og vil inntil videre ikke være mulig å gjennomføre avregning ifm. eierskifte).
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3.474,-
Internett aksess: kr 235,-
Akonto varmtvann kr 384,-
Akonto oppvarming kr 714,-
Borretslaget har avtale med HomeNett som leverandør av nettavtaler. Internettlinje på 1000/1000 fra homenett er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
TV: Kun fiberaksess inkludert i felleskostnader. Avtale om innhold og tjenester må inngås av andelseier direkte og faktureres direkte fra leverandør.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 468 078,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Formuesverdien er innhentet med Skatteetatens kalkulator da boligene fortsatt er under kategorien nyoppført.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 285 081,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 979,- pr. 31.12.2021
Borettslaget har ikke fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Dokumentavgift kr 42.679,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.243.939,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.    

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Astrids vei 1 AS

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sentergården Borettslag.
Sentergården består av 2 seksjoner, hvor seksjon 1 består av 93 leiligheter med et underliggende garasjeanlegg. Det er felles takterrasse i 8. og 9. etasje med et areal på tilsammen 716 kvm. Seksjon 2 består av en næringsdel.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl, og andelseiere er pliktig medlemskap i USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Styreleder opplyser at borettslaget har reklamert på bredden på p-plassene og nedkjøring til parkeringskjeller.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det foreligger ikke en godkjent tilstandsrapport med innhold fra takstforskriften som trådte i kraft 1.1.22. Selger har derfor heller ikke tegnet boligselgerforsikring. Likevel foreligger selgers egenerklæring, i tillegg til salgsoppgaven, og som interessenter må sette seg inn i før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 61-0066/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lørenskog
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR61.2266

Dato

Sist oppdatert: 19. januar 2023 kl. 16:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.