Siggerud/Lille Karlsrud

Gnr. 96, bnr. 86 på Siggerud

Prisantydning

1 250 000 kr

Omkostninger: 32 472 krTotalpris: 1 282 472 kr
Tomteareal
1417 m²
Type / Eierform
Tomt / Eiet

Boligtomt med idyllisk beliggenhet i attraktivt område

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Tomten ligger i naturskjønne omgivelser på Lille Karlsrud, like ved Langenvannet ca 3 km sør for Siggerud sentrum. Langenvannet som er over 7,5 kilometer langt, byr på mange spennende muligheter og er en utrolig fin plass både sommer og vinter. Det er opparbeidet mange fine og usjenerte badeplasser og er meget populært for kano/kajakk og fiskeentusiaster. Det er mulig å padle hele veien til Enebakk!

Eiendommen

Gnr. 96, bnr. 86 på Siggerud, 1400 SKI 
Gårdsnummer 96, bruksnummer 86, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3020

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser på Lille Karlsrud, like ved Langenvannet ca 3 km sør for Siggerud sentrum. Langenvannet som er over 7,5 kilometer langt, byr på mange spennende muligheter og er en utrolig fin plass både sommer og vinter. Det er opparbeidet mange fine og usjenerte badeplasser og er meget populært for kano/kajakk og fiskeentusiaster. Det er mulig å padle hele veien til Enebakk!

Flott turområder i umiddelbar nærhet med alt som Sørmarka og Østmarka kan by på, fra sykling, jakt/fiske, skiturer samt Krokhol Golfklubb med 9 hulls bane. Det er milevis med oppkjørte skiløyper på vinterstid og det er en hyggelig skitur til Sterkerudhytta hvor det er servering.

Ski eller Enebakk jeger- og fiskeforening har mange medlemmer og et godt miljø. 

På Siggerud bor du flott til med naturen som nærmeste nabo og med flotte muligheter for rekreasjon og friluftsliv. Gangavstand til bussholdeplass, med god forbindelse til Ski sentrum og Oslo. Det er bygget ny gang- og sykkelvei i Siggerudveien. Samtidig er det kun 12 minutters kjøring til Ski sentrum, med blant annet Ski storsenter, 8 kinosaler og alle servicetilbud. Under 20 km til Oslo. 

Siggerud har ny skole(2013) for 1-10 klasse, 2 barnehager og 1 natur-barnehage på Gjedsjø. Stort og fint idrettsanlegg. Lysløyper, nærbutikk og kirke. Et aktivt og trygt nærmiljø for barn og unge å vokse opp i. Her er sport, musikk eller speiderinteresser.

Veibeskrivelse

Følg Siggerudveien fra Siggerud sentrum ca. 3 km. Ta til venstre inn på Søråveien. Følg så veien til venstre inn på Lille Karlsrud. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er barnehage og barne- ungdomsskole(1-10 klasse) ved Siggerud sentrum. Skolen var ny i 2013. Videregående skoler i Ski.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Tomten

Eiet tomt på 1.417 kvm. Skrående tomt. Det er felt 40-50 trær på tomten. Småkvist ligger igjen.
Kjøper overtar tomten som det står idag.

Parkering

Parkering/garasje må opparbeides på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Tinglyst veirett.
Vedlikehold og  brøyteavgift må påregnes. Faktureres en gang i året.

Privat vann må påregnes. 

Tilknytning til offentlig avløp koster kr 96.000,- eks. mva, samt 150,- + mva. pr. kvm BRA.
Privat ledning fra boligen til det offentlige anlegget må påregnes. Tilboblingspunktet ligger i veien på nedsiden av tomten. Se vedlagte kart.

Ta kontakt med kommunen for mer informasjon om tilkobling.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 
Dagboknr 3961 , tinglyst 15.08.1966, type heftelse: Bestemmelse om veg
Vedlikeholdplikt av felles adkomstvei. Gjerdeplikt mot naboene. 
Virksomhet som sjenerer naboen med støy, stank eller liingense er ikke tillatt. Naboene har rett til å legge elektriske ledninger over tomten. Rett til båtfeste i langen. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Lille Karlsrud datert 15.10.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det er særdeles viktig at interessenter gjør seg kjent og forstår innholdet av disse. Bestemmelsene følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres også til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen da det kan skje endringer som ikke selger er kjent med.

Bebyggelsens omfang: I området skal det oppføres frittliggende eneboliger uten sekundærleilighet. Det tillates kun oppført én boenhet på hver eiendom.
På hver tomt skal det være plass til minst en garasje- og en biloppstillingsplass.

Tomteutnyttelse:
Prosent bebygd areal % BYA ( bebygd areal i forhold til tomteareal) skal ikke overstige 24%. Samlet bruksareal (BRA) for bolig, garasje og uthus skal likevel ikke overstige 350m2. Dersom det ikke bygges garasje samtidig med boligen, skal det ved beregning av bruksareal (BRA) reserveres minst 42m2 for senere bygging av garasje. Arealberegninger skal være i samsvar med teknisk forskrift og NS 3940.

Gesims- og mønehøyder:
Maksimal gesimshøyde er 6.00 m. Maksimal mønehøyde er 8.50 m. For garasje/uthus er maksimal gesimshøyde 3.00 m og maksimal mønehøyde 5.00 m. Høydene regnes fra planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygget. I sterk skrående terreng kan større høyder for garasjer godkjennes..

Frittliggende garasje og bod kan plasseres inntil 5 meter fra regulert gjerdelinje langs kommunal og privat veg når den er plassert med utkjøring vinkelrett på vegen, og 1,5 meter fra regulert gjerdelinje når utkjøring skjer skrått (inntil 40 nygrader) eller parallelt med vegen.

Garasje/parkering
Plassering av garasje og biloppstillingsplass skal vises på situasjonsplan i tilknytning til byggemelding for boligen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Oppdragets KR-kode

KR461894

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.282.472.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 30.000,- av salgssummen.
Kunderabatt: kr 5.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-
Visningshonorar: kr 0,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Henrik Skalstad
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Henrik Skalstad

Telefon
Mobil 91894153

Lurer du på noe

Henrik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.