Komplett salgsoppgave

Fougners vei 22

4 650 000 kr
63 m²
1 soverom
Vi har gleden av å presentere denne pene 2-roms toppleiligheten i Fougners vei 22!
Vi har gleden av å presentere denne pene 2-roms toppleiligheten i Fougners vei 22!
Kart
Del
Jonas Ekse Hovland
Presenteres av
Jonas Ekse Hovland
Frydenberg
Lekker, usjenert & romslig 2-roms toppleilighet med en hyggelig balkong på 8 kvm. Garasjeplass. Sentral & tilbaketrukket

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  209 890 kr
 • Omkostninger
  122 660 kr
 • Totalpris
  4 982 550 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 216 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne flotte 2-roms toppleiligheten i Fougners vei 22. Her bor man med sentral, men tilbaketrukket beliggenhet og kun en kort spasertur til Carl Berner, Løren og Hasle. Her finner man et meget godt service- og kollektivtilbud, inkludert T-bane, trikk, buss og flybuss.
Leiligheten har en romslig planløsning og en flott, østvendt balkong. Stue og kjøkken er i åpen løsning, men oppleves likevel noe adskilt grunnet rommets størrelse og utforming. Videre har boligen et soverom med medfølgende skyvedørsgarderobe, flislagt gang og bad med gulvvarme samt opplegg til vaskemaskin. Innbydende entré og praktisk kontor (byggemeldt bod, ikke omsøkt). Medfølgende garasjeplass, bod i kjeller på 5 kvm og felles gjesteparkering. Vinduer og balkongdør er fra 2018.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fougners vei 22, 0567 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 126, bruksnummer 39, seksjonsnummer 18, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm
Primærrom, 3. etasje: Entré, kontor, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Balkongen måler ca. 8 kvm.
I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 5 kvm i garasjekjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 24.10.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. I denne leiligheten er byggemeldt bod benyttet til kontor, og derfor medregnet i leilighetens primærareal. Bruksendringen er ikke omsøkt/godkjent til varig opphold. Se avsnitt om ferdigattest for mer informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong. Betongplate mot grunn. Yttervegger kledd med fasadeplater samt malte flater. Flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (Ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør fra 1987 med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra 2018 med tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 2018 med tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 (tilstandsgrad 2 - alder, slitasje, skader m.v.)
- Flere kontrollpunkter på bad er gitt denne tilstandsgraden. Blant annet grunnet alder på vannrør og tettesjikt, utilfredsstillende fallforhold på gulv og tilkomst til sluk under badekar, ikke registrert drenering fra innebygget sisterne og at det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser ved dørterskel.
- Vannrør på kjøkkenet har også fått tilstandsgraden grunnet alder og materialvalg samt kjøkkeninnredningen da denne bærer preg av alder/slitasje.
- Varmtvannsberederen (plassert på kjøkken) har fått tilstandsgraden grunnet alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
- Gulvflater generelt da det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser samt sprekker mellom parkettskjøter etter tidligere vannlekkasje ved kjøleskap og balkongdør.
- Det er noe skjevheter i boligen. Det er mål 25 mm forskjell mellom høyeste og laveste punkt i stue/kjøkken.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Fare for varmgang da varmtvannsbereder ikke har fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt)
- Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet teknisk installasjon, kontroll av ev. fukt i tilliggende konstruksjon til bad er dermed ikke foretatt.
- Eventuell stakeluke er ikke lokalisert i leiligheten.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1 (tilstandsgrad 1 - i orden). Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har bodd ca. 2 år og 6 mnd. i boligen, som ble kjøpt i 2020.
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært. Oslo Rørservice AS. Montering av baderomsmøbler av Carl Narvefors den 03.03.21.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. I regi av sameiet. Renovering av fasade i regi av sameiet i 2018 (nye vinduer, balkongdør, fasade og balkong rehabilitert). Da sameiet pusset opp fasade i 2018 ble alle fuktskader opprettet.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært. I regi av sameiet. Utbedring av ventilasjon, alle ventilasjonsmotorer på taket ble byttet ut i juni 2021 i regi av sameiet.
Egenerklæringen følger vedlagt i salgsoppgaven i sin helhet og inneholder også ytterligere informasjon fra selger.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne pene 2-roms toppleiligheten i Fougners vei 22. Her bor man med sentral, men tilbaketrukket beliggenhet og kun en kort spasertur ned til Carl Berner med et meget godt service- og kollektivtilbud. Der stopper både T-bane, trikk, buss og flybuss. Det er heller ikke langt til flere parker.
Leiligheten har en romslig planløsning og en flott, østvendt balkong. Stue og kjøkken er i åpen løsning, men oppleves likevel noe adskilt grunnet rommets størrelse og utforming. God plass til spisestuemøblement. Videre har boligen et soverom med medfølgende skyvedørsgarderobe og et flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Innbydende entré og et praktisk rom benyttet til kontor.
Nærmere innhold:
Stue:
Flott stue i åpen løsning med kjøkkenet. Stuen og kjøkkenet oppleves likevel noe adskilt grunnet rommets gode størrelse og utforming. Et sosialt og godt rom med naturlig plass spisestuemøblement i fin tilknytning til begge bruksområder. Gulvflatene er belagt med parkett lagt i nyere tid, i tillegg til at overflaten nylig er slipt og lakkert. Vegg- og himlingsflatene er nylig malt og det er innfelt downlights i himlingen. Videre adkomst ut til leilighetens balkong.
Balkong:
Østvendt balkong oppmålt til ca. 8 kvm. Her er det med andre ord god plass til utemøblement som en sittegruppe og grill (gass- eller el). Gulvflaten er belagt med tremmer og rekkverket er av metall og glass. Et flott uterom hvor årets fine dager og kvelder kan nytes like utenfor egen stue.
Kjøkken:
Tidløst kjøkken i åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter og benkeplaten er av treverk. Fliser, glassplate og belysning er montert over kjøkkenbenken i tillegg til stikkontakt. Medfølgende hvitevarer. Rommet er malt og har downlights innfelt i himlingsflaten. Gulvet er belagt med parkett lagt i nyere tid, i tillegg til at overflaten nylig er slipt og lakkert. Leilighetens varmtvannsbereder på ca. 120 liter er plassert i kjøkkenskapet. Berederen er fra år 2000.
Soverom:
Leilighetens soverom er av fin størrelse, med plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Medfølgende skyvedørsgarderobe er montert. Garderoben har speilfronter, noe som bidrar til en luftig atmosfære. Også her er det innfelt downlights i himlingsflaten. Gulvet er belagt med parkett lagt i nyere tid, i tillegg til at overflaten nylig er slipt og lakkert. Soverommet vender ut mot leilighetens balkong.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme og nedsenket himling med downlights. Innredningen består blant annet av et servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Servantinnredningen ble montert i 2021. Over servanten er et speil innfelt i flisveggen. Videre består innredningen av et vegghengt toalett og et innebygget badekar med to-greps armatur og enkel glassvegg. Det er opplegg til vaskemaskin på badet og vaskemaskinen medfølger.
Rom benyttet til kontor:
Praktisk rom med åpen adkomst fra entréen, benyttet som kontor. Kommode fra Ikea medfølger. Vi gjør oppmerksom på at rommet er byggemeldt som bod og ikke omsøkt til varig opphold. Se avsnitt om ferdigattest for mer informasjon.
Entré:
Innbydende entré flislagt gulvflate og gulvvarme. Veggoverflatene er nylig malt, i likhet med stuen. Her er det naturlig plass for klesavheng og skotøy. Videre adkomst til bad, rom benyttet som kontor og til stue/kjøkken. Sistnevnte dør har glassfelt, noe som gjør at man også får naturlig lys inn til entréen.
For oversikt over tilstandsgrader i leiligheten henvises til vedlagt tilstandsrapport. Det er bl.a. gitt flere TG2 (tilstandsgrad 2 - alder, slitasje, skader m.v.). Utdrag fra rapporten følger i salgsoppgavens avsnitt om byggemåte.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Medfølgende hvitevarer med unntak av mikro på kjøkken. Ikea-kommode i rom benyttet til kontor medfølger, samt Ikea-hylle i bod i garasjekjelleren.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Gulvvarme på bad og entré. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.07.1990. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Rom benyttet til kontor er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger datert 25.03.1987 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknummer 91803-3, tinglyst 29.12.1988, type heftelse: Pantsettelseserklæring med sameiet som panthaver for kr 20.000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet en bestemmelse om veg tinglyst 18.08.1911, skjønn tinglyst 01.03.1961, en erklæring/avtale tinglyst 12.05.1987 med vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom og en erklæring/avtale tinglyst 04.11.1987 med en bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier.
Sameierne plikter å melde fra til styret og forretningsfører om eventuell fremleie. Det skal gis opplysninger om hvem som leier leiligheten, med navn og nødvendig telefonnummer og hvor lenge leieforholdet skal vare. Sameier må også gi styret og forretningsfører melding om sin egen nye adresse m.v. Utleier plikter å gi fremleiere informasjon om husordensregler og vedtekter, samt andre vedtak som gjøres av styret eller sameiermøte. Skilt til ringetablå og postkasse må betales av fremleier eller sameier, og monteres straks.
Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fougners vei har en skjermet beliggenhet på Frydenberg ved Carl Berner/Hasle. Beliggenheten er tilbaketrukket fra Grenseveien, på et høydedrag ovenfor Carl Berner.
Nærområdet er et veletablert boområde med et godt servicetilbud og flotte turområder. Her har man et godt utvalg av matforretninger, og serveringssteder samt treningssenter og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Området er i utvikling. Ca. 300 meter fra leiligheten ligger nærsenteret Carl Berner Passasjen med blant annet vinmonopol, dagligvarebutikk, apotek og en hyggelig blomsterbutikk. Ca. 100 meter lenger ned ble det i 2021 etablert et nytt senter, Carl Berner Torg, med blant annet en stor Coop Mega med ferskvaredisk, Kaffebrenneriet, apotek og blomsterforretning. Gode servicetilbud og flere restauranter finner man også både på Løren og Hasle innen gangavstand.
Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det ca. 300 meter til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (Handelshøyskolen BI), Storo, Blindern, Ullevål, sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset. Det går flybuss til Gardermoen fra Carl Berners plass.
Like ved ligger Billedhuggerforeningens skulpturpark som er åpen for alle. Dette må kunne sies å være en skjult perle og er meget populær blant beboerne i området. Kort avstand til Grünerløkka, Torshov og Sagene, Torshovparken, Botanisk hage samt Akerselva med gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Områdene byr på alt av populære og trendy spise- og utelivssteder, butikker og kaféer samt alle nødvendige forretninger/servicefunksjoner.
Her bor du sentralt og urbant i et rolig og tilbaketrukket område!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Sinsen skole. For oversikt over skoler og barnehager i området henvises til vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 772,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, busker, trær, grøntarealer, sittegrupper og lekeareal.

Parkering

Seksjonen disponerer en garasjeplass i felles garasjekjeller. Plassen følger iht. oversikt hos styret/forretningsfører og kan leies ut, men kun til personer som har bolig i sameiet.
Det er også gjesteparkering utenfor, som kan benyttes av besøkende til sameierne.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.
Utdrag av planer i området iht. saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens (PBE) hjemmeside:
- Saksnummer 202113718: Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og næring. I bestilling av oppstartsmøte datert 01.09.2021 er det forespeilet maksimalt 12 etasjer over terreng. Utdrag fra bestillingen: "Tiltakshaver ønsker å transformere eiendommene fra dagens lukkede næringsvirksomhet til et åpent og tilgjengelig nabolag. Prosjekt innebærer utvikling av boliger, utadrettede funksjoner, arbeidsplasser, grønne utearealer, torg, mulig flerbrukshall, samt styrking av de urbane rommene". Søker purret senest 22.06.2022 på PBE for gjennomføring av oppstartsmøtet.
Det foreligger også ytterligere planer ifbm. utvikling av området, som på hjørnetomten vest for Carl Berner Passasjen og på Hasle.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.216,- pr. mnd. og inkluderer blant annet drift og vedlikehold, felles strøm, kommunale avgifter, regnskap, bygningsforsikring, forretningsfører, regnskap og revisor, kabel-tv, innleid vaktmester tjenester, lånekostnader m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.2022 grunnet en økning av avtalen om kabel-tv. Det må påregnes en økning i 2023 pga. generell høy prisstigning på sameiets faste leverandøravtaler, kommunale avgifter m.m.
Basert på primær formuesverdi på eiendommen påløper det ikke eiendomsskatt i 2022.
Det er anledning til å innfri andel fellesgjeld, noe som vil medføre reduksjon i fellesutgiftene med tilhørende renter og avdrag for seksjonen. Renter og avdrag utgjør pr. 18.10.2022 kr 1.473,- iflg. forretningsfører, og totale fellesutgifter ville da blitt kr 2.743,-. Se avsnitt med informasjon om fellesgjeld for nærmere opplysninger om ordningen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.700,- pr. år pluss årlig nettleie / 3.932 kwh. pr. år. Basert på 2021.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.236.339,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4.450.820,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 166.268,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 209.890,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 3.264.036,- pr. 31.12.2021 og lånevilkårene er:
Långiver DNB
Nedbetales i 2038
Rentesats 5,25
Det betales avdrag på fellesgjelden
Seksjonens renteinntekter er kr 6.792,-
Seksjonens renteutgifter er kr 15.697,-
Det er anledning til å innfri andel fellesgjeld. Hele andelen må da innfris, man kan ikke nedbetale i flere omganger. Sameiets forretningsfører åpner for innfrielse ca. 1 gang pr. år. Fellesutgiftene vil ved innfrielse reduseres med tilhørende renter og avdrag for seksjonen. Renter og avdrag utgjør pr. 18.10.2022 kr 1.473,- iflg. forretningsfører. Gebyr for innfrielse er kr 2.700,-. Kontakt forretningsfører om dette er aktuelt eller for mer informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.982.550,-. Av dette beløpet utgjør kr 209.890,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
116250. 5240
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Iselin Askvik

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Fougners vei 22, med sameiebrøk 67/1713.
- Sameiet består av 23 seksjoner.
- Forretningsfører er Nor Forvaltning AS.
- Sameiets forsikringsselskap er Gjensidige med polise 85988078.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold: Tillatt. Beboerne plikter å underrette styret om dyrehold. Dyreeiere må vise nødvendig hensyn til andre beboere og ikke la dyret være alene i leiligheten hvis det sjenerer naboene. Dyrehold på balkong er ikke tillatt. Øvrige bestemmelser følger av sameiets husordensregler.
- Balkong: Det skal ikke henges blomsterkasser på balkongrekkverk. Grilling på balkong er ikke tillatt med trekull, men elektrisk grill og godkjent propan kan benyttes såfremt det ikke er til sjenanse for naboene. Øvrige bestemmelser følger av sameiets husordensregler.
- Avtaler: Sameiet har løpende avtale med Vaktmesterkompaniet om snømåking, Rentokil skadedyrkontroll og Vinsor for vedlikehold av garasjeport. Ny avtale er inngått med Rene Trappe AS om renhold av fellesareal. Plenklipp utføres av nåværende styreleder.
Utdrag av påkostninger foretatt de senere år:
- Rehabilitert fasader i 2018 og arbeidene er sluttført. Finansiert med opptak av felles lån fordelt på seksjonene.
- Vifte til ventilasjon garasje ble byttet i februar 2020.
- Lysarmatur i oppgang ble byttet ut i juni 2020.
- Alle ventilasjonsvifter på tak (8 stk) ble byttet i juni 2021.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. stk. (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0295/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.22295

Dato

Sist oppdatert: 07. november 2022 kl. 12:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.