FORNEBU/LYSAKER

Kilenveien 11

Prisantydning

4 790 000 kr

Omkostninger: 129 919 krTotalpris: 4 919 919 kr
Etasje
3
Byggeår
2014
Soverom
2
Areal (P-ROM)
57 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis
Fellesutgifter
2 919 kr

Moderne 3-roms endeleilighet fra 2014 - 29 kvm balkong-Vartmvann/fyring inkl-Garasje m/El-Nærhet til fjord og turområder

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Kilenveien på Lysaker/Fornebu
En lys og moderne leilighet med sentral beliggenhet. Nærhet til fjorden og idylliske turområder.
Boligen har en god planløsning med stor terrasse, heis i bygget og garasjeplass m/el.

HØYDEPUNKTER:
- Idyllisk og sentral beliggenhet på Lysaker/Fornebu
- Kort gangvei til sjø, turområder, senter, kollektiv transport og skoler/barnehager
- Kun 15 min kjørevei til Oslo sentrum
- Meget fin og romslig planløsning
- Nyere standard fra 2014
- Heis fra parkeringsplass opptil leiligheten
- 1 Parkeringsplass med el-bil lader
- Godt med lagringsplass
- Stor og herlig terrasse på ca 29 kvm
- Varmtvann/fyring og tv/internett inkludert i fellesutgiftene
- Rolig og barnevennlig omgivelser

Eiendommen

Kilenveien 11, 1366 LYSAKER 
Gårdsnummer 41, bruksnummer 128, seksjonsnummer 16, kommunenummer 3024

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger tilbaketrukket og meget pent til på Lysaker ved innkjøringen til Fornebu/Oksenøya. Området er et av de mest urbane og moderne boligstrøkene på Fornebu. Noe av det som gjør området helt unikt er nærheten til Oslo, kombinert med sjøen og den flotte naturen. Fornebu har 7 km med strandlinje, og du kan følge kyststien langs store deler av området. Her finner du naturreservat med sjeldne fugler og den flotte Nansenparken på din vei. 

I det gamle flytårnet er det i dag kafé, bibliotek, galleri og den store, gamle hangaren er blitt til et innendørs golfsenter. Det er kilometervis med opparbeidede sykkelstier og gangstier i naturskjønne omgivelser. De nye grendesentrene Storøya og Hundsund er naturlige samlingsplasser for barn og voksne med bla. kafe, bibliotek, miljøverksted, svømmehall, og idrettsanlegg med kunstis- og kunstgressbane. Samtidig strømmer nye spisesteder, fritidstilbud og spennende arbeidsplasser til Fornebu.

Det er 5 min gangavstand til Kiwi Fornebuporten. I tillegg finnes det legesenter, apotek, blomsterbutikk, frisør, bar restaurant (The Local) i umiddelbar nærhet.

For øvrig kort avstand til Fornebu S, som er det nærmeste kjøpesenteret foruten CC-vest. Fornebu S har et godt utvalg butikker og shoppingmuligheter, samt flere hyggelige spisesteder - midt i sentrum av Fornebulandet! For øvrig kort avstand til CC -vest, som er et moderne og trendsettende kjøpesenter med fokus på god service og en behagelig handleopplevelse. De har et bredt utvalg av butikker som dekker de fleste behov. 

Det er god forbindelse til Fornebulandet med offentlig kommunikasjon med Lilløyveien og Oksenøyveien busstopp innen 5 minutters gange. Buss går hvert 10 minutt til Oslo sentrum og hvert kvarter til Sandvika/Bærum vest. Det er kun 15 min gangavstand til Lysaker kollektivterminal. Norges 3 største med tog, buss og taxi. Flytoget bruker kun 30 min til Gardermoen.

Et godt utbygd nett av sykkelveier gjør sykkel til et godt fremkomstmiddel både til Oslo, Sandvika og andre sentrale områder.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning.

Barnehager og skoler

Det er flere skoler og barnehager i nærområdet hvor de nærmeste er: 

Barnehager:
Fornebo barnehage avd. Kilentunet (1-5 år) - 0.1 km
Lysaker idrettsbarnehage (1-6 år) - 0.3 km
Barnehagen VIER (1-5 år) - 0.6 km

Skoler:
Lysaker skole (1-7 kl) - 0.7 km
Jar skole (1-7 kl) - 2.7 km
Storøya barneskole (1-7 kl) - 2.7 km
Snarøya skole (1-7 kl) - 2.8 km

Hundsund Ungdomsskole (8-10 kl) - 2.6 km

Stabekk videregående skole - 0.8 km
Ullern videregående skole - 4.5 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 67 kvm
Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm

Primærrom:
3.etg: Bad, entré, stue/kjøkken, 2 soverom: 57 kvm

Sekundærrom:
3.etg: Garderobe/Bod: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen1 bod på ca. 5 kvm i felles underetasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.09.2019 utført av Stian Claudi Reinung. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 6.515 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal, og er pent opparbeidet med grøntarealer, prydbusker, asfalterte gangveier og sittegrupper samt felles sykkelparkering. Meget rolig og barnevennlig boligområde med lite gjennomgangstrafikk.

Parkering

Ved boligen er det tildelt en bruksrett på parkeringsplass i felles underjordisk garasjeanlegg med multipark system. Seksjonseierne har midlertidig enerett til parkeringsplassene. I tillegg er det 11 gjesteplasser i garasjeanlegget.

Dersom man har en stor bil må det påregnes å etablere en forsterkning til garasjeplassen grunnet vekt. Dette kan bestilles gjennom sameiet med en kostnad på ca. 30.000,-.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i 3. etasje i et bygg på 6. etasjer samt underetasje og loft. Det er heis som tar deg direkte til boligen, garasjeanlegget og bod/tekniske rom. Området består hovedsakelig av nyere blokk bebyggelse variert med leiligheter.

Bygning generelt:
Bygningen er oppført i betong/mur. Antatt fundamentert på komprimerte/faste masser. Yttervegger er forblendet med fasadeplater. Frittbærende dekker/ etasjeskiller i armert betong. Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie. Trapper og repo i oppgang i betong, belagt med gulvbelegg og fliser.

Vinduer/dører:
Vinduer fra 2014, utført med 3-lags isolerglass og karmer av tre. Vinduer kan settes i lufteposisjon. Brann og lydklassifisert inngangsdør/leilighetsdør med kikkehull. Balkongdører fra 2014, utført med 2-lags isolerglass.

Balkong/terrasse:
Stor nordøst-vendt terrasse med utgang fra stue på ca. 29 kvm. Gulv av betong, belagt med terrassebord. Rekkverk av glass og stålkonstruksjon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Det foreligger ingen TG2 eller TG3.

Vi gjør oppmerksom på at det foreligger en pågående sak vedr. feil på radiatoren som befinner seg på hovedsoverommet. Dette vil bli utbedret gjennom forsikringen. I en periode på 7-10 dager vil parketten på soverommet byttes og radiatoren tilbakemontert. Dette vil bli utført av håndverkere med garanti.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse t på eiendommen datert 28.11.2014. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Innholdsrik og moderne 3-roms endeleilighet i 3.etg med heis, garasje og nordøst-vendt balkong. Nyere byggeår fra 2014 med høy standard og kvalitet. Boligen på en romslig, fin og luftig planløsning med mye lys.

Entre/hall: 
Via en felles oppgang med heis direkte til etasjen og videre inn til leilighetens hovedinngang. Her kommer man inn i en åpen og romslig entrè med god plass til garderobeskap samt direkte adkomst til badet.

Stue/kjøkken:
Stuen og kjøkkenet har en åpen løsning, og sammen utgjør de et stort og smakfullt rom med gode møbleringsmuligheter. Rommet har en generøs takhøyde med store vinduflater som slipper inn mye lys. Fra allrommet er det direkte utgang til en stor og herlig terrasse på ca 29 kvm med god plass til både sofalounge og langbord. Balkongen ligger nordøst-vendt med gode solforhold på morgenen/formiddagen.

Kjøkkenet har en fin og moderne innredning fra HTH med hvite/slette fronter og håndtak av stål. Laminat benkeplate av spon med nedfelt stålkum og sidekum. Innredningen har rikelig med over- og underskap med belysning over benk samt utstyrt med innfelt hvitevarer som komfyr med platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøle-/fryseskap. Mekanisk avtrekk over kokeplass. I tillegg er det montert komfyrvakt.

Allrommet har god plass til både sofagrupper og spisebord.

Bad/vaskerom:
Stort og flislagt baderom med gulvvarme og downlights. Badet er meget delikat med lyse fliser og pent innredet med servant med underskap, dusjhjørne med foldbare dører, speil over vask, veggmontert høyskap, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin/tørk.

Soverom:
Leiligheten har 2 innbydende soverom med god plass til seng og garderobeskap. Ett lyst og romslig hovedsoverom med adkomst til bod/garderoberom. Ett litt mindre soverom med god senge- og skapplass, og som passer utmerket som barne-/gjesterom.

Lagring:
God lagringsplass i innvendig bod. Rommet benyttes i dag som omkledningsrom/walk-in-closet. Forøvrig god lagringsplass i bod på ca. 5 kvm i felles underetasje.

Overflater gulv:
Pent innredet med 3-stavs eikeparkett i alle rom. Fliser på baderom.

Overflater vegger:
Slette malte flater av gips og betong i alle rom. Fliser på baderom.

Overflater tak:
Slette malte flater og betongelementer i alle rom. Romhøyde i stue er ca. 2,51 meter.

Utstyr:
- Balansert ventilasjon
- Mekanisk avtrekk
- Sikringsskap med automatsikringer. Hovedsikring på 40 AMP
- Downlights
- Utebelysning
- Porttelefon med fjernåpner
- Garderobeskap
- Ladestasjon for el-bil på parkeringsplassen i garasjeanlegget

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Oppvarming skjer via radiatorer som er tilknyttet byggets fjernvarmeanlegg. Varmekabler i gulvstøp på bad.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kilåsen Boligsameie, med sameiebrøk: 60/6979.
Sameiet består av 87 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (parkering) med gnr. 41 og bnr. 128 i Bærum kommune.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 73
Forsikringsselskap: Gjensidige Forsikring - polisenummer 85988840.
Sameiet har egen hjemmeside: http://kilaasen.herborvi.no/7261
Sameiets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere. Sameiets dyreholdserklæring må signeres.
Felles innvendig sykkelbod.

Styrets arbeider det siste året: 
Styret har hentet inn nye leverandører for grøntanlegget og malerarbeid.

Det har blitt innstallert elektroniske oppslagstavler i alle oppganger hvor det legges ut nyttig informasjon for alle beboere. Det er også mulig for beboere å legge ut informasjon selv ift. nabovarsler, utleie av p-plasser, boder etc.

Det er etablert el-bil lading og forsterking av plattformer i garasjen for dem som har bestilt det.

Det foreligger foreløpig ingen fremtidige planer for sameiet ifølge styreleder per 20.09.2019. I tillegg foreligger det ingen planer for økning av fellesutgiftene. 

På årsmøte i april 2019 ble det vedtatt å gi styret et handlingsrom på inntil kr. 150.000,- for oppgraderinger av utearealer og lekeområder. Per i dag blir det ikke gjort noe med grunnet en pågående tvistesak i sameiet mellom en beboer og styret, hvor styret har vært klaget inn for likestillings- og diskrimineringsnemnda for håndtering av søknad om HC-plass våren 2017. Dette gjelder primært omfordeling av HC-plasser som en beboer mener strider mot eierseksjonsloven. Saken skal opp til tingretten i oktober, og utfallet av saken er uvisst. Styret håper derimot på å kunne budsjettere planlagt oppgradering ila 2020.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 2760, tinglyst 22.05.1939, type heftelse: Skjønn: Ekspropr. Snarøyveiens utvidelse.

Dagboknr 305985, tinglyst 27.08.1969, type heftelse: Erklæring/avtale: Eier av gnr. 41, bnr. 136 erklærer for seg selv og senere eier at kloakken må tilknyttes midlertidig eller parmanent renseanlegg når slikt anlegg kommer i nærheten av tomten i rimelig avstand. Videre forplikter nåværende eier seg selv og senere eier til enhver tid å betale den gjeldende årlige avgiften for drift og vedlikehold av det kloakkrenseanlegget blir tilknyttet.

Dagboknr 303421, tinglyst06.05.1979, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Eier av gnr. 41, bnr. 150 erklærer overfor Bærum kommune at vedkommende vedtar kommunens regler for vann og kloakk som gjeldende for eiendommen, og forplikter til å overholde disse til enhver tid, også for senere eier. Dersom noe del av anlegget er utført med dispensasjon fra gjeldende regler, har kommunen rett til å kreve det utført etter reglene dersom de finner det nødvendig eller om det oppstår sanitære ulemper.

Dagboknr 300891, tinglyst 05.02.1971, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Eier av gnr. 41, bnr. 452 erklærer overfor Bærum kommune at vedkommende vedtar kommunens regler for vann og kloakk som gjeldende for eiendommen, og forplikter til å overholde disse til enhver tid, også for senere eier. Dersom noe del av anlegget er utført med dispensasjon fra gjeldende regler, har kommunen rett til å kreve det utført etter reglene dersom de finner det nødvendig eller om det oppstår sanitære ulemper.

Dagboknr 302591, tinglyst 15.04.1971, type heftelse: Erklæring/avtale: Eier av gnr. 41, bnr. 452 erklærer for seg selv og senere eier at kloakken må tilknyttes midlertidig eller parmanent renseanlegg når slikt anlegg kommer i nærheten av tomten i rimelig avstand. Videre forplikter nåværende eier seg selv og senere eier til enhver tid å betale den gjeldende årlige avgiften for drift og vedlikehold av det kloakkrenseanlegget blir tilknyttet. Videre erklærer eier av gnr. 41, bnr. 452 overfor Bærum kommune at vedkommende vedtar kommunens regler for vann og kloakk som gjeldende for eiendommen, og forplikter til å overholde disse til enhver tid, også for senere eier. Dersom noe del av anlegget er utført med dispensasjon fra gjeldende regler, har kommunen rett til å kreve det utført etter reglene dersom de finner det nødvendig eller om det oppstår sanitære ulemper.

Dagboknr 303782, tinglyst 01.06.1971, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn: Erklæring fra Jon Tore Strandsrud om å få tillatelse til å legge vann-/kloakkledning langs og såvidt inn i riksvei nr. 166, snarøyveien ved eiendommen gnr. 41, bnr. 452 . Videre godtar undertegnede de nevnte vilkårene for tillatelsen fra Bærum kommune for seg selv og senere eier.

Dagboknr 355437, tinglyst 03.05.2013, type heftelse: Erklæring/avtale: Erklæringen dreier seg om en overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring , drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon mellom Hafslund Nett AS og Skanska Bolig AS. 

Dagboknr 633229, tinglyst 11.07.2016, type heftelse: Erklæring/avtale: Erklæring for at eiendommen gnr. 41, bnr. 128, snr. 1-88 i Bærum kommune er seksjonert som Kilåsen boligsameie. I etterkant av seksjoneringen er det avdekket at støttemur tilhørende sameiet er plassert delvis inne på nabotomten gnr. 300, bnr. 1155 som eies av kommunen. Støttemuren byggemeldt og godkjent av Bærum kommune. Sameiet sørger for bekostning av fremtidig vedlikehold av støttemuren og erklærer dette bindende for seg og senere eier av eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til Blokkbebyggelse (6 955 kvm) i henhold til reguleringsplan KILENVEIEN 7, 9 OG 13 datert 24.03.2010 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.03.2010.

Eiendommen er i kommuneplan datert 04.04.2018, med id 201601 avsatt til: Boligbebyggelse, framtidig (6 955 kvm). 

Kommuneplaner under arbeid: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040. Id 201702.

Eiendommene( gnr./bnr. 41/247, 41/711) som ligger nord for eiendom(gnr./bnr 41/128 - som leiligheten ligger på), ligger det i dag kontorlokaler. Denne eiendom er regulert til/avsatt til kjøreveg, teknisk anlegg, trase for nærmere angitt kolletivtransport, anlegg og riggområde i henhold til reguleringsplan for ny E18 - korridoren Lysaker - ramstadsletta med tverrforbindelsen Gjønnes- Fornebu. Plan ID 2014012. 

Forslag til reguleringsplan for stekningen Lysaker-Ramstadsletta er godkjent av Bærum kommune. Strekningen er om lag 4,3 km. Ny E18 vil få tre gjennomgående kjørefelt i begge retninger. I prosjektet inngår høystandard busstrasé, sykkelveg, ny diagonal mellom Gjønnes og E18 (Gjønnestunnelen) og ny forbindelse til Fornebu. Prosjektet vil redusere antall personer utsatt for støy og lokal luftforurensning og legge til rette for byutvikling på Fornebu og Lysaker. For mer utfyllende informasjon, se vegvesenets egne hjemmesider: https://www.vegvesen.no/Europaveg/e18lysakerasker/lysaker-ramstadsletta

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Lysskinne i stue, taklampe i gang samt vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Oppdragets KR-kode

KR10.19183

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.919,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann og fyring a konto, kommunale avgifter, kabel-tv og internett, forretningsførsel, parkeringsplass, revisjon, bygningsforsikring, strøm til fellesarealer og generell drift av eiendommen, og ble sist regulert med kr. 87,- den 01.01.2019 basert på kategoriene TV og bredbånd.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og ble sist justert 01.01.2020.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.699,- pr. år. / 2.399 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/bredbånd og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Boligselskapet avregner faktisk forbruk av varmtvann og fyring. Avregningen foretas av Techem en gang i året og oppgjøret skjer over felleskostnadene. Ved salg av bolig leses målere av og avlesningsskjema sendes Techem.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.158.250,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.169.700,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12.968,- pr. 31.12.2018

Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Administrasjonskostnader for parkeringsplass kr 697,-
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.019.919,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning. 4 inkluderte visninger
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

	

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Ola Wee Ahlstrand
Eiendomsmegler

Ola Wee Ahlstrand

Telefon
Mobil 47300624

Lurer du på noe

Ola svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.