Randaberg

Hareveien 2A

Prisantydning

3 990 000 kr

Omkostninger: 107 472 krTotalpris: 4 097 472 kr
Byggeår
1980
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
162 m² / 172 m²
Tomteareal
603 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Velholdt enebolig med stor tomt og carport. Mulighet for flere soverom.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Hareveien 2A ligger fantastisk plassert like utenfor Randaberg sentrum. Et etablert, barnevennlig og rolig boligstrøk med lekeplasser i umiddelbar nærhet. Nærhet til skoler, barnehager og flotte turstier langs sjøen, Harestadmyra og rundt Hålandsvannet. Området er særdeles familievennlig med rekreasjons- og servicetilbud innenfor kort rekkevidde.

 • Huset er opprinnelig bygget med to ekstra soverom. Rommene er i dag åpnet opp, men kan gjenopprettes.
 • Stor tomt med pent opparbeidet hage. Hagen strekker seg rundt hele huset.
 • Svært gode solforhold.
 • Carport.
 • Mye potensial i kjeller.
 • Gode lagringsmuligheter.
 • Vedovn og varmepumpe.

Eiendommen

Hareveien 2A, 4070 RANDABERG 
Gårdsnummer 47, bruksnummer 340, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1127,
Gårdsnummer 47, bruksnummer 339, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1127

Områdebeskrivelse

Hareveien 2A ligger fantastisk plassert like utenfor Randaberg sentrum. Et etablert, barnevennlig og rolig boligstrøk med lekeplasser i umiddelbar nærhet. Nærhet til skoler, barnehager og flotte turstier langs sjøen, Harestadmyra og rundt Hålandsvannet. Området er særdeles familievennlig med rekreasjons- og servicetilbud innenfor kort rekkevidde. I svømmehallen er det familiebading hver lørdag og søndag, et perfekt og sosialt aktivitetstilbud. Nærområdet tilbyr også flere fotballbaner, idrettshall, Raft og Sky Fitt treningssenter, tennishall og golfbane.

Med enkel tilkomst til E39 kommer du deg enkelt til Stavanger, Forus og Sandnes. Det er gode bussforbindelser fra Randaberg sentrum som kun er en liten spasertur unna.

Kort oppsummert er beliggenheten perfekt for barnelek, ungdomstid og voksenliv.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Harestad barneskole 0,9 km
Goa ungdomskole 1,8 km
Randaberg videregående skole 3 km
Nyvoll barnehage 0,5 km
Solbakken barnehage 0,8 km
Vistestølen barnehage 0,9 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 194 kvm
Totalt bruksareal: 172 kvm
Totalt primærrom: 162 kvm

Primærrom:
Kjeller, 48 kvm: Hobbyrom, gang, bad, entré, vaskerom og soverom.
1. etasje, 74 kvm: Gang/kontor, bad, kjøkken og stue.
2. etasje, 40 kvm: Stue, soverom og wc.

Sekundærrom:
Kjeller, 10 kvm: Kott og tre boder.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.08.19 utført av Rogaland Takstpartner AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 603 kvm. 

Parkering

Parkering i carport. God biloppstillingsplass i gårdsrom. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i stedstøpt grunnmur og yttervegger med stenderverk (isolert). 

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.02.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke garasje og carport. Det foreligger godkjente byggetegninger på garasje og carport datert 12.04.1983. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Soverommet i kjeller er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Innholdsrik familiebolig med flotte uteområder i rolig gate med gåavstand til sentrum. Boligen har en praktisk planløsning og er fint vedlikeholdt av samme eier siden boligen var ny i 1980. 

Første etasje består av entré, stue, kjøkken og bad. Entréen er av god størrelse, innredet med skyvedørsgarderobe. Deler av rommet er opprinnelig et soverom og kan enkelt gjenopprettes ved behov. Stuen er lys og luftig med god plass til både sittegruppe og spisebord. Rommet er innredet med både varmepumpe og vedovn. Det er også utgang til en stor terrasse med direkte adkomst til hage. Terrassen er sørvestvendt og har gode solforhold fra formiddag til kveld. Hagen strekker seg rundt hele huset - pent opparbeidet med platting og flotte bed. Det er lagt steinheller fra carporten til inngangspartiet.

Kjøkkenet er adskilt fra stuen, innredet med en funksjonell innredning med god skap- og benkeplass. Rommet ble bygget ut i 1985. Påbygget har store vindusflater med fint utsyn mot hagen. God plass til spisebord.

Helfliset bad innredet med dusjnisje, toalett og stor baderomsinnredning. 

En etasje opp kommer en til en lys loftstue, toalett og soverom. Fra loftstuen er det utgang til en sørvestvendt balkong med like solforhold som på terrassen i første etasje. Her er det også flott utsikt. Soverommet er opprinnelig to soverom. Det er god lagringsplass i knevegg. 

Kjelleren består av hobbyrom, soverom, bad, vaskerom, gang, entré, kott og tre boder. Etasjen har mye potensial og egen inngang. Badet ble pusset opp av fagfolk i 2009.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue, ellers elektrisk oppvarming. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Det er ingen reguleringsplan i dette området, kommuneplanenes bestemmelser gjelder. Eiendommen ligger i boligområde.

Diverse

Utstyret fra hjelpesentralen vil bli fjernet før overtagelse.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med megler.

Oppdragets KR-kode

KR35.19210

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.992,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.052.242,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.788.070,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.357.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 40.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Marianne Bryne
Eiendomsmegler

Marianne Bryne

Telefon
Mobil 98864080

Lurer du på noe

Marianne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.