Komplett salgsoppgave

Lerdalsveien 5

9 000 000 kr
127 m²
2 soverom
Trond Ødegård
Presenteres av
Trond Ødegård
Øvre Prinsdal
Enebolig med tomt på 1554 kvm. Oppussingsobjekt, fantastisk mulighet til å skape det perfekte hjem
 • Prisantydning
  9 000 000 kr
 • Omkostninger
  226 342 kr
 • Totalpris
  9 226 342 kr
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  127 m²
 • Bruksareal
  160 m²
 • Tomteareal
  1 554 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger sentralt i Prinsdal med kort avstand til alt som området og bydelen kan friste med. Familievennlig område med gangavstand til bl.a. skoler og barnehager, servicetilbud og offentlig transport. Nærområdet byr på et særs rikt fritidstilbud med nærhet til både sjøen og marka. Et vell av idrettslag og foreninger med arenaer og anlegg for alle mulige aktiviteter.
Huset har oppgraderingsbehov, men potensialet må sies å være nær ubegrenset: her ligger alt til rette for å skape et praktfullt hjem.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lerdalsveien 5, 1263 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 189, bruksnummer 234, ideel andel 1/1
Kommunenummer 301, gårdsnummer 189, bruksnummer 123, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 176 kvm
Totalt bruksareal: 160 kvm
Totalt primærrom: 127 kvm
Primærrom:
1. etasje 127 kvm:
Entré, gang, vaskerom, to bad, kontor, to soverom, stue, tv-stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning
Sekundærrom:
Kjeller: 33 kvm:
Entré, bod og rom benyttet som kontor. Kjeller har kun utvendig adkomst.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig fra 1973 over en etasje samt underetasje og kaldtloft. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv på grunn av betong og grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med metallplater. Profilert entrédør av tre og terrassedør med karmer av tre og tre-lags glass fra 1979. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår, 1988 og 1989.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Kjøkken på grunn av alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner.
- Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje.
- Rom under terreng har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren og anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Høy slitasjegrad og "kjellerlukt" er registrert. Insekter som trives i fuktig miljø er observert i moderat omfang.
- Krypkjelleren har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet (saltutslag og kjellerlukt samt merker etter tilsig av vann).
- Varmtvannsbereder på grunn av alder og tilstand.
- Stedvis råteskadet på liggende kledning på fasade mot sydøst, utbedringer er nødvendig.
- Vinduer og ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling.
- Overflatebehandlingen på veranda er slitt og trenger til fornying.
- Drenering er fra byggeår, og det er fuktmerker/tegn på utilsiktet fuktighet.
- Takvann har kun utkast samtidig med at det ikke er forsvarlig fall ut fra grunnmur.
- Frittstående garasje har behov for moderat vedlikehold.
TG3:
- Begge bad og vaskerom på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Rommene har behov for total fornying. Motfall på gulvet fra dusjsonen til dør på bad 2. Ikke etablert sluk på vaskerom.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enebolig over en etasje samt u.etasje og kaldtloft. Boligen trenger vesentlig oppgradering.
Boligen består av: 1.etasje: Entré, gang, vaskerom, to bad, kontor, to soverom, stue og tv-stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
U.etasje: Entré, bod, rom benyttet som kontor og to krypkjellere. Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med peis i stue. Utgang fra stue til overbygget sydvest-vendt terrasse på ca 14 kvm.
Normalt kan eiendommer bebygges med et BYA på 24 % av netto tomt. Gesimshøyde inntil 6,5 meter og mønehøyde inntil 9 meter, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygning.
Huset er vasket før visning, det vil ikke bli ytterligere vasket til overtakelse. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner kombinert med peis i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 9684, tinglyst 25.08.1956:
Gjerder som ikke står i riktig avstand fra veikant flyttes av grunneieren. Veigrunn med nødvendige grøfter og gjerdeavstand overdras til kommunen uten utgift for denne og vei opparbeides vederlagsfritt opp til regulert bredde. De private avkjørsler som ikke er i orden må av grunneierne settes i stand og forsynes med stikkrenner på en av kommunens godkjente måte. Der hvor overvannet ikke bortledes gjennom offentlig kloakk, må stikkrennene gis fritt avløp fra veiens område.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt, veletablert og meget barnevennlig område på Øvre Prinsdal som omtales som det flotteste boligområdet i Prinsdal. Stille og rolig boligmiljø, bestående av småhus og villabebyggelse. Huset ligger vestvendt til med sol hele dagen. Flott og skjermet uteplass med god boltringsplass for de minste. Umiddelbar nærhet til skole og flotte turområder, samt de fleste fritidsaktivitetene område har å by på for både liten og stor. Et hyggelig og stille nabolag med kort vei til flere matbutikker, søndagsåpen frukt og grønt butikk, offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager, hyggelige turområder, og diverse servicetilbud.
I området finner man godt etablerte idrettsklubber. Hauketo idrettsanlegg/hall med flere baner (også kunstgress), tennisanlegg, gård med hester og treningssenter. Turvei (Kongeveien) og lysløype i Grønliåsen i nærområdet. Også nærhet til en rekke utgangspunkter i Østmarka, med flotte turmuligheter sommer som vinter. Treningssenteret Fresh fitness ved Hauketo, golfbane ved Grønmo. Nærhet til Oslofjorden med lokale badestrender som Ingierstrand og Hvervenbukta. Gangsti/sykkelvei til populære Hvervenbukta fra Hauketo.
Kort vei til Prinsdal Torg som har et variert servicetilbud som inkl. bla. Coop og Kiwi med post i butikk, spisesteder, Bogerud tekstil, kiosk, interiørbutikk for baderoms artikler, frisørsalong, treningsenteret Mudo og Prinsdal frukt og grønt.
En liten kjøretur unna finner man også Kolbotn torg, Sæter og Lambertseter senter som har et bredt utvalg av kles- og interiør butikker, vinmonopol, Symra kino, Deichmanske bibliotek og caféer med mer.
Ca. 15 min gange til Hauketo togstasjon som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Her finner man tog, lokale busser, ekspressbuss, samt flybuss til Gardermoen. Toget bruker ca. 10 min. til Oslo S. Drive & park ved Hauketo togstasjon. (Vennligst se www.ruter.no for ytterligere opplysninger). Kort vei til buss i Nedre Prinsdals vei.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort vei til Prinsdal barneskole og Hauketo ungdomskole samt til flere barnehager. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 554 kvm fordelt på 2 gårds -og bruksnumre. Beliggende i skrånende vestvendt terreng. Tomten er opparbeidet med singlet gårdsplass, gressplen, diverse beplantning og naturtomt.

Parkering

Parkering i garasje samt oppstillingsplasser i gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I Lerdalsveien 2 er det søkt om oppføring av rekkehus og lavblokk. Saken ble avslått 06.07.2020 fordi tiltaket er i strid med §§ 3 og 6.5 i reguleringsplan S-4220 småhusplanen.
Tomten sør for eiendommen eies av Oslo Kommune og er regulert til friområde, lekeplass og park. På sikt vil det kunne bli omregulert dersom kommunen ønsker det.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 420,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 076 for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Gnr. 189, bnr. 234:
Formuesverdi for 2019 var kr 1 373 741,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 945 467,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.
Gnr. 189, bnr. 123:
Formuesverdi for 2019 var kr 100 883,- ifølge skatteetaten.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.226.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Berit Rustad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av fullmektigen iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 5.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0134/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21134

Dato

Sist oppdatert: 25. mai 2021 kl. 21:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.