Komplett salgsoppgave

Møllendalsbakken 1

3 750 000 kr
59 m²
1 soverom
Smakfull og åpen stue
Smakfull og åpen stue
Jan-Erik Larsen
Presenteres av
Jan-Erik Larsen
Møllendal
Tiltalende og åpen 2- roms leilighet med sentral beliggenhet i bygg fra 2008. Felles takterrasse og heisadkomst.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Omkostninger
  95 092 kr
 • Totalpris
  3 845 092 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  59 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 855 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en innbydende og sentral leilighet med fransk balkong i 4. etg. 2 felles takterrasser med panoramautsikt, grill og møblement. Hovedinngang både i 3. og 4. etg. Leiligheten har smart planløsning med god arealutnyttelse samt moderne og tidløse kvaliteter. Inngang via fellesgang til leiligheten med gang, bod, bad/wc, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet er tilrettelagt for gasskomfyr. I tillegg er det egen bod i fellesareal i 1 etg. Kort oppsummert er dette en smart og tiltalende leilighet med beliggenhet i et blomstrende og nyutviklet område. Søndagsåpen butikk rett over gaten.
- Heis
- Fransk balkong
- Effektiv planløsning
- To store felles takterrasser
- Innvendig og utvendig bod
- Gunstig fastprisavtale på strøm

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Møllendalsbakken 1, 5009 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 163, bruksnummer 28, seksjonsnummer 39, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 68 kvm
Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 59 kvm
Primærrom:
4. etasje 59 kvm: Stue/spisestue, kjøkken, soverom, entre og bad.
Sekundærrom:
4. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod på 5 kvm i 1.etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann boligbygg oppført i 2008. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater og utvendige fasader av murpuss. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har éntredør med brannklasse EL30 og lydklasse 40db. Vinduer og balkongdører med karmer av tre, og to-lags glass (utvendig kledd med metallplater).
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad - Med tilkomst fra entre:
- Sluket er isolert inne i dusjsonen.
- Sanitærutstyr og innredning, Tg2: Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert.
- Overflater vegger, Tg2: Sprekk i enkelte veggfliser i dusjsone. Eksakt årsak er ukjent.
- Overflater gulv, Tg2: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Fallforhold (gulv), Tg2: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 18 millimeter, og vurderes som ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet. Til informasjon:
Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales, men er like vel vurdert som tilstrekkelig. Det ble målt på tilfeldige steder og målingen viste en høydeforskjell på 14-16 mm. Det blir liggende vannansamlinger rundt sluket etter bruk av dusjen.
Det er påvist forekomst av skjeggkre ved tidligere anledning i leiligheten og det ble gjennomført sanering ved Rentox med forgiftet åte. Ikke observert av takstmann. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere en praktisk og arealeffektiv leilighet med heis og fransk balkong. I tillegg har sameiet to store takterrasser til bruk for alle i sameiet.
Fra felles inngangsparti i 3. etg. er det heis til fellesgang i 4. etg. Det er også direkte inngang fra gateplan til 4. etg. hvor leiligheten ligger. Her er det inngang til entrè/gang med nyslipt parkett på gulv, nymalte vegger og malt tak. God plass til garderobe.
Innvendig bod har parkett på gulv, malte vegger og malt tak.
Bad/wc har fliser og varmekabler på gulv, fliser på vegger og malt tak. Hvit baderomsinnredning med heldekkende servant og speil overskap. Dusjnisje i hjørnet, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.
Stue med åpen kjøkkenløsning har nyslipt parkett på gulv, nymalte vegger og malt tak. Fransk balkong. Kjøkkeninnredning med hvite slette fronter og stålhåndtak. Laminat benkeplate med nedfelt rund stålvask. Mosaikkfliser på vegg over benk. Integrert keramisk topp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Flexit ventilator over platetopp. Det er innlagt rør for gass dersom det er ønskelig med gasskomfyr.
Soverom har nyslipt parkett på gulv, nymalte vegger og malt tak. Garderobeskap.
I tillegg til innvendig bod har leiligheten også bod på fellesareal som gir godt med lagringsplass.
Hjertelig velkommen til visning i en lekker leilighet med gangavstand til sentrum.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon. Leiligheten er godt isolert og har et svært lavt energiforbruk. I følge selger har sameiet inngått en gunstig fastprisavtale på strøm.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.10.2009 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 8 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet Bestemmelser om veg, vann kloakkledninger og erklæringer og avtaler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Må søkes om til styret.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har sentral og attraktiv beliggenhet i et stille og rolig bolig- og næringsområde i Møllendal/Kronstad. Her bor man like utenfor sentrumskjernen, men har alt tilgjengelig innen gangavstand. Flere dagligvarebutikker i nærheten, inkludert Joker og Bunnpris med søndagsåpent i nabobygget. Området har vært under stor utvikling de siste årene, og kan i dag tilby kunst og kultur, trening og natur like utenfor døren. I tillegg er det gode kollektivmuligheter like i nærheten og planlagt Bybanen-stopp ved Fløen som er like ved. Store utdannelsesinstitusjoner befinner seg i området, samt Haukeland universitetssykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus med sine mange arbeidsplasser. Kort vei til Ulriken og Fløyen med oppgang via Svartediket.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører du mot Kalfaret. Rett etter rundkjøringen ved Haukeland Sykehus tar du til høyre ned Møllendalsbakken ved Rema 1000. Møllendalsbakken 1 ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved annonsert visning. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagte nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 412,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Felles tomt for sameiet opparbeidet med grus, støpte veier og trapper, asfalterte veier, diverse beplantninger og plenområder.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning i henhold til reguleringsplan Bergenhus. Gnr 163 Bnr 28, Møllendalsbakken 1 datert 30.01.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Sameiet har fått henvendelse fra Bymiljøetaten om arealerverv i forbindelse med utbygging av sykkelvei/bybane. Kommunen har også kommet med ønske om å overta eierskapet til fortauet og redusere dette til 2m bredde.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 8 548,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 066 pr år.
Fellesutgiftene er kr 2 855,- pr. mnd. og inkluderer: Generell drift og vedlikehold av fellesareal, bygningsforsikring, A-konto fjernvarme, Altibox Tv/internett
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- pr. år. / 4000 kwh. pr. år. Sameiet har ifølge selger inngått en gunstig fastprisavtale på strøm.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 943 840,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 397 824,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 066,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 845 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vidar Frøysa

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Møllehagen, med sameiebrøk 625/43649.
Sameiet er veldrevet og består av 71 leiligheter.
Forretningsfører er Bergen og omegn boligbyggelag.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
Planlagte påkostninger:
- Varmeanlegget (gjelder ikke denne leiligheten)
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 50.000,-
Tilrettelegging: kr 14.990,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr. 6.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0048/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2148

Dato

Sist oppdatert: 23. august 2022 kl. 13:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.