Komplett salgsoppgave

Sannergata 5B

4 100 000 kr
51 m²
2 soverom
Velkommen til 3-roms gjennomgående leilighet med sydvendt balkong.
Velkommen til 3-roms gjennomgående leilighet med sydvendt balkong.
Hamdi Kaptan
Presenteres av
Hamdi Kaptan
Grünerløkka
Gjennomgående 3-roms med sydvendt balkong med gode solforhold. V.v. og fyring inkl. IN-ordning.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  397 000 kr
 • Omkostninger
  12 878 kr
 • Totalpris
  4 509 878 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1942
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  51 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 898 kr
 • Energimerke
  Grønn F

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv beliggenhet på Øvre Grünerløkka med kort gang avstand til "alt". Her har man en meget sentral beliggenhet med nærheten til både Alexander Kiellands Plass, Grünerløkka, Sagene og St.Hanshaugen.
Dette er en en leilighet som blant annet kan by på en effektiv planløsning med en åpen stue- og kjøkken løsning, 2 soverom, entré, bad og balkong.
- Syd-vendt balkong
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader
- Ingen dok. avgift eller forkjøpsrett.
- Boligselskapet har IN-ordning på deler av andel fellesgjeld.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sannergata 5B, 0557 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 289, ideell andel 1/1
Aksjenummer 00021, AS Sannergaten 5, organisasjonsnummer 933 120 260

Innhold

Totalt bruksareal: 51 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm
Bruksareal:
2. etasje 51 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken, to soverom og balkong.
Primærrom:
2. etasje 51 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg en loftsbod oppmålt til ca. 1,1 kvm. En kjellerbod oppmålt til ca. 2,2 kvm.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 10.06.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Leiligheten er byggemeldt som 2-roms. Kjøkkenet har blitt flyttet fra det ene soverommet til stuen etter byggeår.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur og betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet må utbedres.
- Det er registrert avflassing av maling i himling.
- Det er registrert sprekk på elastisk fug mellom gulv- og veggflis.
- Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
Kjøkken:
- Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er registrert slitasje på benkeplate. Sprekk på elastisk fug mellom benkeplate og vegg.
Øvrige rom:
- Det er registrert knirk i stue/kjøkken. Gulvet bærer preg av alder og slitasje i begge soverom.
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 20 mm i soverom 1 og ca. 5 mm i stue/kjøkken.
VVS anlegg:
- Enkelte stoppekraner lar seg ikke stenge uten makt. Av den grunn TG 2.
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Elektrisk anlegg:
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Standard

Gjennomgående 3-roms leilighet med arealeffektiv planløsning. Store vindusflater og balkong som sørger for at det slippes inn godt med dagslys og gir en luftig romfølelse i leiligheten.
Gulv: Gulvflater belagt med en-stavs laminat i stue/kjøkken. Laminat i øvrige rom. foruten på badet der det er fliser.
Vegger: Malte slette vegger i leiligheten.
Entré:
Plasseffektiv og innbydende entré med gode muligheter for oppheng av klær og plassering av sko.
Bad:
Baderom oppgradert i regi av aksjelaget i 2006. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt flate. Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, glasshylle, belysning med stikkontakt og skap på vegg over servant. Dusjsone med dusjforheng. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekksventil i himling.
Stue:
God størrelse i åpen løsning mot kjøkken. Det er både plass til sofa og spise- og sittegruppe. Utgang fra stue til sydvendt balkong som vender ut mot rolig bakgård.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning med kjøkkenøy. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra ukjent årstall. Benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg samt benkeskapsbelysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Komfyr med keramisk platetopp. Ventilator med kullfilter plassert i overskap. Kjøkkenet har montert komfyrvakt.
Soverom 1 og 2:
Begge soverommene er av god størrelse og her er det plass til dobbeltseng, kommode og garderobeskap.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme til radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Elektrisk gulvvarme på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1940.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 24.01.1942 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Av de innmeldte originale byggetegningene foreligger det avvik på dagens planløsning. Dagens kjøkken er blitt flyttet på fra det ene soverommet. Denne løsningen er gjort av tidligere eier av leiligheten, og det er ukjent på hvilket tidspunkt dette ble gjort på.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 9 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet vann/kloakk-ledninger, felles gårdsplass, vedr. felles varme- og varmtsvannanlegg m.v. (1939), vedr. felles vaskeri- og tørreanlegg m.v.(1939), vedr. varme og varmtvann m.v. (1940).
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.
Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, midt mellom Ringnes park og Birkelunden og med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Kort vei til Olaf Ryes plass med sine populære restauranter, kafeer og barer. I nabolaget rundt leiligheten finner du alt du trenger av fasiliteter. Fra leiligheten er det kort gangavstand til daglivarebutikker som Meny (2 minutt unna) og Rema 1000 innom (3 minutter unna). Ringnes Park ligger en liten spasertur unna leiligheten med en stor Meny, blomsterbutikk, apotek, SATS og Jernia. Kiellands hus ligger også en liten spasertur unna leiligheten med en stor Coop Mega, Vinmonopolet, blomsterbutikk, frisør og apotek. Ved Kiellands plass finner du også populære Åpent bakeri - Tranen med deres anerkjente pizza.
Populære grøntområder som Iladalen, St. Hanshaugen, Kubaparken og Akerselva ligger alle en kort spasertur unna leiligheten. En kort spasertur fra leiligheten finner du Akerselva, Møllerparken og Beierbakken med grønt områder, fotballbane og skatepark. Ved Bierbakken ligger populære Møllerfossen og Hønse-Lovisas hus. Følger du Akerselven nedover finner du populære Vulkan, Oslos nye kultur- og matdestinasjon med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har hyggelige serveringssteder. Eller Mad at Bar takterrassen med sin unik sommer-restaurant med utsikt over store deler av Oslo. Her er det 250 sitteplasser, bar og eget kjøkken. Området rundt Vulkan finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, sykkelverksted, Dögnvill, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.
Til mosjonisten finner du Sats Ila og Ringnes Park like ved. Ellers har man blant annet både Evo og Fitness 24/7 på Løkka. Akerselva har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det åtte kilometer, og perfekt til å legge søndagsturen med en kaffekopp, eller en joggetur blant hyggelige omgivelser oppover mot marka og Maridalen.
Offentlig kommunikasjon
Området har meget gode forbindelser til resten av Oslo. Det er enkel adkomst til blant annet sentrum, Blindern og Nydalen. Fra bussknutepunktet Alexander Kiellands plass kommer du deg enkelt til andre bydeler, med 21-bussen som bringer deg vestover til Bislett, Frogner og Aker Brygge, eller østover mot Carl Berner og Hasle. Noen minutter gange fra leiligheten mot Grünerløkka finner du Buss og trikkeholdeplass Birkelunden, her går 30-bussen og blåtrikken nr. 11, 12 og 18 som tar deg raskt til sentrum eller Nydalen

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Lykketrollet familiebhg.
Ringnes park FUS-barnehage.
Waldemars barnehage.
Skoler:
Sagene skole.
Grünerløkka skole.
Ila skole.
Sofienberg ungdomsskole.
Kristelig Gymnasium ung.skole.
Foss videregående skole.
Elvebakken videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.077 kvm som tilhører aksjelaget. Bakgård med asfalterte internveier, gressplen, prydbusker, trær, sykkelparkering og sittegrupper.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 898,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fyring, kabel-tv, drift, forretningsførsel, nedbetaling andel gjeld, felles byggforsikring mm.
Felleskostnadene fordeles slik:
Balkong: 605,-
Felleskostnader: 3 351,-
Kapitalkostnad lån: 942,-
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld på et lån (IN-ordning), som vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr. 942,- ved innløsning av hele andel fellesgjeld. De totale felleskostnadene vil da ligge på kr 3 956 for dagens beregning av nøkkelpostene fra forretningsfører.
I selgers husstand har det bodd tre personer (familie) og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 6000 kwh pr år.
Boligen er tilknyttet Telia eller Lynet som leverandør av internett og selger betaler kr. 605,- pr. mnd for fibernett fra Lynet. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10 454,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 397 000,- pr. 01.06.2022
Total fellesgjeld for aksjelaget er 18 100 577,- pr.01.06.2022 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 7 351 249,-
Restløpetid: 14 år 6 md.
Type rente: Flytende rente på 2,6%
Andel fellesgjeld: 138 746
IN ordning på dette lånet.
Lån 2:
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 3 708 687,-
Restløpetid: 25 år 8 md.
Type rente: Flytende rente på 2,60%
Andel fellesgjeld: 132 453
Lån 3:
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 7 040 341,-
Restløpetid: 21 år 3 md.
Type rente: Flytende rente på 2,60%
Andel fellesgjeld: 125 578
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 138 746,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr. 942,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 9 178,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 700
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 509 878,-.
Av dette beløpet utgjør kr 397 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksjeleiligheter.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vilde Lockert Odden og Anders Odden

Informasjon om aksjelaget

Leiligheten er tilknyttet AS Sannergaten 5.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 59 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold krever styrets godkjennelse iht. husordensregler.
Aksjelaget har egen Facebook gruppe.
Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.
Fellesvaskeri.
Foretatte påkostninger de senere år:
2018: Fasaderehabilitering vinduer og balkonger
2014: Overgang fra oljefyr til fjernvarme
2013: Modernisert heisanlegg
2012: Rehabilitering av bunnledninger for spillvann og overvann
2012: Utbedring av elektrisk anlegg
2012: : Membrantekking brann- og bruksbalkong
2012: Rehabilitert hovedbunnledninger
2011: Brannteknisk oppgradering
2011: Nye dører i oppgang
2010: Installert nye avfallsbrønner
2006 - 2007: Baderomsrehabilitering. Alle badene totalrenovert. Alle vann og avløpsrør, og sluk på bad og kjøkken skiftet.
1997: Utskifte av det elektriske anlegget
Planlagte påkostninger:
Generelt vedlikehold må påregnes. Ingen planlagte påkostninger ifølge styreleder.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Selskapet har inngått avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til selskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetaling av felleskostnadene.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0035/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.2235

Dato

Sist oppdatert: 24. juni 2022 kl. 21:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.