Komplett salgsoppgave

Stokkerskogen 16

8 390 000 kr
251 m²
5 soverom
Velkommen til Stokkerskogen 16 - presentert av Krogsveen v/ Fredrik Nordstrøm
Velkommen til Stokkerskogen 16 - presentert av Krogsveen v/ Fredrik Nordstrøm
Kart
Del
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
HEGGEDAL // ASKER
Stor og svært innholdsrik enebolig med integrert garasje og flotte uteområder - Innerst i blindvei - Fantastisk utsikt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 390 000 kr
 • Omkostninger
  210 920 kr
 • Totalpris
  8 600 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  251 m²
 • Bruksareal
  311 m²
 • Tomteareal
  1 097 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik og attraktiv enebolig beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde innerst i blindvei i kant med naturen! Her bor du i naturskjønne omgivelser med tilgang på nydelige turområder rett utenfor din egen inngangsdør. Boligen inneholder:
 • Underetasje 91 kvm: Vindfang, gang/ trapperom, kjellerstue, bad, vaskerom, og soverom
 • 1. etasje 99 kvm: Gang, stue, kjøkken, bad og soverom
 • Loftsetasje 61 kvm: Gang, bad og tre soverom
 • Svært romslig enebolig over 3 plan
 • 2 store stuer
 • Bad i hver etasje, samt vaskerom
 • Solrikt og fantastisk utsikt mot Vardåsen
 • Dobbelgarasje med bod
 • Flat og attraktiv hage, både på fremsiden og baksiden av huset
 • Barnevennlig beliggenhet innerst i blindvei
 • Gangavstand til Heggedal med togstasjon
 • Sykkelvei til Asker
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Stokkerskogen 16, 1389 HEGGEDAL
  Kommunenummer 3025, gårdsnummer 236, bruksnummer 50, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 311 kvm
  Totalt primærrom: 251 kvm
  Bruksareal:
  Enebolig 311 kvm
  Primærrom:
  Enebolig:
  Underetasje 91 kvm: Vindfang, gang/ trapperom, kjellerstue, bad, vaskerom, og soverom
  1. etasje 99 kvm: Gang, stue, kjøkken, bad og soverom
  Loftsetasje 61 kvm: Gang, bad og tre soverom
  Sekundærrom:
  Enebolig:
  Underetasje 60 kvm: Bod og garasje
  *Deler av loftet er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Anticimex v/Stian Christensen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  - Enebolig over tre etasjer.
  - Boligen er oppført med grunnmur i Multimur eller lignende og lettklinkerblokker på garasje.
  - Drenering fra byggeåret.
  - Gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner.
  - Yttervegger med stående og liggende kledning.
  - Yttertak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Renner, nedløp og snøfangere av metall.
  - Dører og vinduer fra byggeår. Ytterdører og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass. Det er lydisloert dør som deler kjelleren fra resten av huset, samt 2 innganger, utenifra, til etasjen.
  - Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Stoppekran, vannmåler og varmtvannsbereder på 198 liter fra byggeår plassert på vaskerom. Utekran plassert utenfor vaskerom.
  - Naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler i vinduer. Avtrekksvifte er plassert i soverom 2 på loft (ikke tilkoblet).
  - Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.
  - Skorstein fra byggeår. Det er elementpipe. Peisovn i stue.
  - Sikringsskap med automatsikringer plassert i vindfang. Boligen har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
  - Utgang fra stue til terrasse på ca 90 kvm uten innsyn. Rekkverkshøyde er målt til 1,03 meter.
  - Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra byggeår. 
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  Følgende bygningsdeler / rom er gitt TG2. For utfyllende informasjon henvises det til sidetall i tilstandsrapporten ved hver bygningsdel:
  - Bad loft (side 8), bad 1. etasje (side 9), bad kjeller (side 10), vaskerom (side 11), kjøkken (side 11), øvrige rom (side 12), rom under terreng (side 12), loft (side 13), etasjeskillere (side 13), teknisk anlegg (side 14), elektrisk anlegg (side 14), yttervegger (side 15), dører og vinduer (side 15), yttertak (side 15), terrasse (side 16), utvendige trapper (side 16), grunnmur (side 16), drenering (side 16), stikkledninger og tanker (side 17) og garasje (side 17).
  Følgende bygningsdeler / rom er gitt TG3:
  - Bad 1. etasje: Varmekabler er defekt. Ukjent årsakssammenheng. Utbedringer anbefales. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
  - Rom under terreng / drenering: Grunnmur er vurdert til å være oppført som Multimurlignende konstruksjon. Erfaringsmessig har denne typen grunnmurskonstruksjon høyere skadeomfang ved fuktpåkjenning enn andre. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg i kjellerstue (sydvestvendt hjørne). Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 98,9 %, temperatur 10,8 grader C og duggpunkt 10,7 grader C. Det ble i tillegg konstatert fuktskader i konstruksjonen. Årsakene til fuktskader er som regel sammensatte. Årsak må avklares og fuktskade må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000.
  - Loft: Teppe på soverom og parkett i gang er sterkt slitt og har skader. Overflater må fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000. ( Selger opplyser om at overflatene er fornyet/utbedret ved at teppet er fjernet, og det er lagt nytt gulv på soverommet og i gangen. Dette er utført etter takstmannens befaring)
  Følgende bygningsdeler / rom er gitt TGIU:
  - Byggegrunnens eksakte beskaffenhet er ukjent.
  - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
  Ytterligere informasjon:
  - Det er i etterkant av takstmannens befaring blitt gjennomført elkontroll i huset utført av Norgesnett. Avvik som fremkom i elkontrollen er rettet/ lukket av Nansen Elektro på Rud. Kontakt megler for mer informasjon.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
  Sammendrag av selgers egenerklæring:
  - Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Varmekabler på bad i 2. etasje trenger reparasjon og noen fliser er sprukket. Varmekabler på bad i 3. etasje er blitt reparert av M-Tek februar 2023. Armatur/ kraner i 2. etasje og 3. etasje er byttet. Tidligere kontakt til varmtvannsbereder er fjernet og blitt koblet til hovedstrømforsyning.
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Kolsås rør byttet kraner/ armatur i januar 2023.
  - Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Fuktmåling i kjellerstuen har påvist fuktighet i hjørnet i rommet.
  - Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen?: Sukkermaur I kjeller.
  - Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Utvendige veggpaneler er byttet på siden av huset mot terrassen. Utført som egeninnsats/ufaglært.
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?: (Elektro Term A/S Nytt kjøkken 2009). (Norgesnett - El-kontroll). (Nansen Electro Rud - Rettet avvik etter el-kontroll)
  - Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner: Norgesnett Feb 2023 - El-kontroll.
  - Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere?: Murerarbeid rundt peis.
  - Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Loft ble innredet med soverom og bad i 1996.
  - Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja, tillatelse fra kommunen.
  - Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Tilstandsvurdering utført av takstmann.
  - Tilleggskommentarer: I oktober 2022 hadde vann samlet seg på garasjetaket mot huset og noen av panelene vertikalt råtnet på bunnen. Grunnen var at dreneringsrøret hadde vridd seg (turned) mot huset og sendt regnvann i feil retning. Utvendig panel og indre værbrett ble fjernet, isoleringen tørket ut, det ble byttet til nye værbrett og byttet nye utvendig panel. Dreneringsrøret ble utvidet så det ikke skulle skje igjen.
  Peisinnsatsen ble installert for 25 år siden. I desember 2022 ble det bygget en mursteinsildsted med brannmur-blokker. Eier ble informert av peisbutikken om at eier hadde lov til å gjøre det arbeidet.
  * Utdraget fra egenerklæringen er oversatt av megler fra engelsk til norsk. Se egenerklæringen i sin helhet vedlagt i salgsoppgaven.

  Standard

  Stor og svært innholdsrik enebolig over 3 plan. Huset ligger på en stor, solrik tomt og har en barnevennlig og flat hage både på fremsiden og baksiden av huset, samt en stor gårdplass med gode parkeringsmuligheter. Fra baksiden av huset har du for øvrig adkomst til skogen og nydelige turområder. Huset er meget innholdsrikt og har en god planløsning som inneholder vindfang, kjellerstue, bad, vaskerom, soverom, bod og garasje i underetasjen, stue, kjøkken, bad og soverom i 1. etasje og bad og tre soverom i loftsetasjen. Alle soverommene har garderobeskap. Fra stuen i 1. etasje har du utgang til en stor terrasse på ca 90 kvm med nydelig utsikt mot Vardåsen. Huset har mange bruksmuligheter og passer godt for storfamilien.
  Kjøkken:
  Stilrent og hyggelig kjøkken med profilerte fronter på over- og underskap, benkeplater i stein med nedsenket oppvaskkum og veggfliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin, samt plass for frittstående kjøleskap. Vegghengt ventilator er plassert over platetopp.
  Baderom underetasje:
  Baderom med fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og malt himling med taklampe. Badet er innredet med toalett, servantskap med benkeplate i laminat og nedsenket servant, speil og belysning over servant og dusjhjørne med innfellbare glassdører med hånddusj og regndusj.
  Baderom 1. etasje:
  Baderom med fliser på gulv og vegger, og nedsenket himling med downlights. Badet er innredet med toalett, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speil og belysning over servant og dusjnisje med glassdør.
  Baderom loft:
  Baderom med fliser på gulv med gulvvarme, kombinasjon av panel og fliser på vegger og panel i himling. Badet er innredet med toalett, to servanter, speilskap og belysning over servanter, plassbygget badekar med hånddusj og dusjnisje med glassbyggerstein og dusjforheng.
  Vaskerom underetasje:
  Vaskerom med fliser på gulv med gulvvarme, tapetserte vegger og malt himling med taklampe. Rommet er innredet med benkeskap med benkeplate i laminat med nedsenket kum, overskap og varmtvannsbereder.
  Innvendige overflater:
  - Gulv: Tre-stavs parkett, parkett, tre-stavs laminat, laminat og fliser.
  - Vegger: Malte flater, tapetserte flater, malt strie, panel og brystningspanel.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Følgende løsøre / tilbehør medfølger boligen:
  - Lamper på kjøkkenet
  - Garderobeskap
  Følgende løsøre / tilbehør medfølger ikke boligen:
  - Kjøleskap og vaskemaskin

  Oppvarming

  Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 07.09.1996. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
  - Bad loftsetasje skal ha friskluftsspalte 
  - Arbeider som fremgår av midlertidig brukstillatelse av 23.11.1992 må utføres.
  Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
  Det foreligger ferdigattest på Ettergodkjenning av loftsetasje datert: 21.02.2023.
  Det gjøres oppmerksom på følgende:
  - Tilbygg/takoverbygg på terrassen ved utgangen fra stuen er ikke byggemeldt/omsøkt til kommunen.
  - Takoverbygg ved utgangen fra vaskerommet i underetasjen er ikke byggemeldt/omsøkt til kommunen.
  Konsekvens ved søknad kan være at tilbygg/ takoverbygg ikke godkjennes av kommunen og at bygget må tilbakestilles slik de byggemeldte og godkjente tegningene viser.
  *Eier informerer om at Røyken kommune ble kontaktet pr. telefon i forbindelse med bygging av takoverbygg på terrassen, og eier fikk da beskjed om at han fikk lov til å sette opp et bygg på 3x3 meter uten å søke/ få tillatelse.
  Se godkjente byggetegninger for opprinnelig oppføring, tilbygg og ettergodkjenning av loftsetasje vedlagt i salgsoppgaven.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen har en fin beliggenhet med nærhet til Heggedal sentrum i Asker kommune. Beliggenheten er landlig og rolig, men samtidig sentralt med bare ca. 15 minutter gange ned til Heggedal sentrum. Heggedal Torg er blitt selve hjertet i Heggedal med nye flotte leiligheter, torg, byrom og ikke minst grønne lunger. Ved Kistefossdammen, har det kommet en meget flott park og torg. I Heggedal sentrum har du et godt utvalg butikker og servicesteder med blant annet innbyggertorget hvor du finner bibliotek, helsestasjon og kafé, stor Kiwi dagligvareforretning, apotek, frisør, sushi og stort parkeringsanlegg m.m. Torget fylles for øvrig gradvis opp med flere butikker og serveringssteder. Det kan for øvrig også nevnes Kunst- og kulturarrangementer på Heggedal fabrikker med åpent galleri.
  Fra boligen kommer man seg raskt til både Asker sentrum, Oslo og Drammen med buss- og togforbindelse fra Heggdal sentrum. Toget bruker ca. 40 minutter til Nationaltheatret. Ved Heggedal stasjon har du også tilgang på buss. For deg som ønsker enda flere valg er det bare å ta turen inn til Asker sentrum som ligger ca 12 minutter unna med bil. Oslo og Drammen ligger ca 30 minutter unna i fin pendleravstand.
  Liker du å være aktiv tilbyr Gui Sportsklubb et bredt utvalg av fritidsaktiviteter som fotball, friidrett, langrenn eller allidrett. Heggedal idrettshall og Trans’ Matorn sykkelpark, og på vinterstid vil det bli tilrettelagt for ski- og skøytelek i parken. Heggedals egen “Blåfjellshytta” på Øvre Hallenskog kan by på både servering og overnatting samt eget område med flotte turstier. På vinteren går det lysløype fra Skjellestad og inn til Blåfjellhytta. Det er også kort vei til flere andre lysløyper i området som blant annet går forbi Vardåsen skisenter. Gjellumvannet ligger idyllisk til og byr på bade- og fiskemuligheter. For den golfinteresserte har du Asker golfbane og Kjekstad golfbane en kort biltur unna.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager og skoler:
  - Heggedalskogen barnehage
  - Kistefossdammen barnehage
  - Gjellum friluftsbarnehage
  - Heggedal barneskole
  - Slemmestad ungdomsskole
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 1 097 kvm. Skrånende tomt i to nivåer opparbeidet med asfaltert innkjørsel, steinbelagt internvei, plenarealer og diverse beplantning.

  Parkering

  Parkering i dobbelgarasje og rikelig med parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  I henhold til opplysninger fra Asker kommune er eiendommen regulert til "boliger" (ca. 1096 kvm) og "felles avkjørsel" (ca 1 kvm) i henhold til reguleringsplan "Stokker Gård" med planID 062762760002 datert 10.12.1987.
  Eiendommen grenser i syd-øst til LNFR-område i henhold til kommuneplanen.
  - Kommunen opplyser at eier av naboeiendommen 236/2 (den store eiendommen som grenser i syd/øst til dette boligfeltet) flere ganger har forsøkt å sende innspill til kommuneplanen om å innta eiendommen som utbyggingsområde, uten å lykkes. Eiendommen ligger i område for LNRF og er i utgangspunktet ikke tilrettelagt som utbyggingsområde Det er sist gang sendt inn innspill til kommuneplanens arealdel 2021-2033. Innspillet ble av kommunen ikke tatt med i foreløpig behnadling / 1. gangbehandling.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 20 645,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 40.000,- pr. år. 
  Velavgift er kr 1 800,- pr. år (Stokkerskogen Velforening).
  Nåværende eier har hatt en forsikringspremie på kr. 27.503,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av TV / internett og har avgift på kr 1 500,- pr. mnd.
  Boligen er tilknyttet Sector Alarm alarmselskap som koster kr 8 400,- pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 930 468,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 434 893,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8 600 920,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Colin Andrew Blackburn

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.125- pr. visning
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 10-0245/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR10.22245

  Dato

  Sist oppdatert: 05. mars 2023 kl. 14:27

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
  Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.