Komplett salgsoppgave

Vestre Onstadvei 12

9 500 000 kr
258 m²
5 soverom
Velkommen til Vestre Onstadvei 12!
Velkommen til Vestre Onstadvei 12!
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Ovenstadlia/Lierskogen
Stor og innholdsrik enebolig. 4 stuer. 4 bad. Suveren beliggenhet med flott utsikt. Dobbelgarasje m/loft

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  9 500 000 kr
 • Omkostninger
  238 670 kr
 • Totalpris
  9 738 670 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Primærrom
  258 m²
 • Bruksareal
  266 m²
 • Tomteareal
  1 240,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og innholdsrik enebolig med 3 etasjer.
 • Boligen strekker seg over 3 etasjer og har 266 kvm i BRA
 • Flislagt bad i 1. etg med dusjhjørne, kombi dusj/boblekar og varmekabler
 • Flislagt bad i 2. etg med dusjhjørne og varmekabler
 • To flislagte bad i u. etg med dusjkabinett og varmekabler
 • Boligen har i dag 3 godkjente soverom og det kan potensielt være mulighet for flere
 • Deler av underetasjen har vært utleid
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i 1. etg og 2. etg
 • Stor terrasse på ca. 80 kvm med suveren vidstrakt utsikt med fritt utsyn
 • Dobbelgarasje med loftetasje og på egen gruset gårdsplass
 • Beliggende i enden av en blindvei og grenser mot skogsareal
 • Svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet i øvre del av boligfeltet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vestre Onstadvei 12, 3420 LIERSKOGEN
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 152, bruksnummer 168, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 266 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 258 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 8 kvm
Primærrom
Underetasje:
85 kvm: Stue, soverom, bad og entré. Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.
1. etasje:
104 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom og hall.
2. etasje:
69 kvm: Loftstue, 2 soverom og bad.
Sekundærrom
Underetasje:
8 kvm: 2 boder.
Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: 1 soverom i 2. etasje og 1 soverom i underetasjen. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.08.2022 utført av Sverre Alexander Enersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Tak med saltaksform av trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdører i tre med glassfelt fra byggeår. Terrassedører med 2-lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Trappeadkomst til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Østvendt terrasse på ca. 80 kvm som strekker seg rundt store deler av boligen, tilgang til stue, spisestue og bad i 1. etasje. Terrassen er delvis overbygd og har utebelysning samt strømuttak. Byttet deler av rekkverket vår/sommer 2022. Boligen har i tillegg en markterrasse på sydsiden (like ved inngangspartiet). Fra gårdsplassen er det adkomstvei til boligens underetasje, som har to utvendige inngangspartier.
1. etasje
Stue: Stue med sittegruppe og sofaområde, åpen løsning mot kjøkken. Pen innmurt peisinnsats fra Nordpeis med steinplate på gulv. Downlights i tak over sittegruppe. Skipsgulv, malt tapet på vegger og panel i himling. Utgang til terrasse.
Spisestue: Spisestue med god plass til sittemøblement, åpen løsning mot kjøkken. Skipsgulv, malt tapet på vegger og panel i himling. Utgang til terrasse.
Kjøkken: Romslig U-kjøkken med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i profilert utførelse. Flislagt felt over benkeplate av stein/betong. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, integrert oppvaskmaskin, integrert platetopp og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående side-by-side kjøleskap. Downlights i tak over deler av kjøkkenet. Skipsgulv, malt tapet på vegger og panel i himling.
Bad 1: Nedfelt servant i servantskap i profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på to vegghengte høyskap med hyller. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med skyvedørsramme og kombinert dusj/boblebadekar med hånddusj, regnfallsdusj samt massasjedyser. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og panel i himling. Utgang til terrasse.
Vaskerom: Vegghengt utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv. Belegg på gulv, malt tapet på vegger og malt himling.
Soverom 1: 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling.
Hall: Plassbygd skyvedørsgarderobe i hvit og profilert utførelse. Trappegang til 2. etasje. Downlights i tak. Fliser på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling. Tilgang til trappegang til underetasjen, etablert trapp er ikke bruksendret/omsøkt.
2. etasje
Loftstue: Loftstue med sofaområde. Trappegang til 1. etasje. 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling. Utgang til østvendt balkong på ca. 6 kvm med utebelysning.
Soverom 2: Innebygd skyvedørsgarderobe med speilfronter og frostet glass. 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling.
Soverom 3: 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
Bad 2: Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil med integrert lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og panel i himling. Deler av badet er opprinnelig byggemeldt som loftsrom.
Underetasje (hoveddel)
Stue: Stue med sofaområde. Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malt himling.
Soverom 4: Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malt himling.
Bad 3: Servant over servantskap i glatt utførelse. Speilskap over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Entré: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt tapet på vegger og malt himling. Tilgang til bod og utvendig bod på ca. 5 kvm med utvendig adkomst.
Entré: Fliser på gulv, malt tapet på vegger og malt himling. Tilgang til bod.
Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning. Belegg på gulv, malt tapet på vegger og malt himling.
Kjøkken: Over- og underskap samt vitrineskap i glatt utførelse. Laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator (defekt). Opplegg for frittstående hvitevarer. Belegg på gulv, malt tapet på vegger og malt himling.
Soverom: Belegg på gulv, malt tapet på vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
Bad: Servant over servantskap i glatt utførelse. Speilskap over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Generelt om boligen: Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i 1. og 2. etasje. Ca. 200 liters varmtvannsbereder fra 2004, plassert på vaskerom. 116 liters varmtvannsbereder fra 2004, plassert i bod (underetasje). 116 liters varmtvannsbereder fra 2004, plassert i bod (underetasje). Sikringsskap med automatsikringer, plassert i trappegang (til underetasjen). Byttet deler av rekkverket på terrassen og verandaen vår/sommer 2022.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad (2. etg): Riss i gulvflis (dusjsone og under servant), uoversiktlig bruk av slukmansjett samt membran. for lite lokalfall i dusjsone og for lite nivåforskjell på gulv.
- Bad (1. etg): Utilfredsstillende tilkomst til sluk, riss/sprekker i flisfuger (dusjsone vegger), ikke utført hulltaking/fuktmåling, for lite lokalfall i dusjsone og gulvet er tilnærmet flatt utenfor dusjsone.
- Bad (u. etg): Noe fuktskader på servantskap, uoversiktlig bruk av slukmansjett samt membran, ikke utført hulltaking/fuktmåling, for lite lokalfall i dusjsone og for lite nivåforskjell på gulv.
- Bad (u. etg): Løse dekkplater samt skyvedører som henger ved åpning/lukking på dusjkabinett, uoversiktlig bruk av slukmansjett samt membran og for lite lokalfall i dusjsone.
- Vaskerom: Ikke utført fuktmåling/hulltaking og for lite nivåforskjell på gulv.
- Kjøkken (1. etg) og kjøkken (u. etg): Vannrør er ikke plugget mot varerør og manglende automatisk lekkasjestopper.
- Øvrige rom (1. etg): Stedvis hakk og riper (gulv).
- Rom under terreng (u. etg) og rom under terreng (u. etg): Stedvis hakk samt merker (gulv) og forhøyede fuktverdier i utlektet kjellervegg.
- Loft (innredet - 2. etg): Stedvis hakk, riper samt knirk (gulv) og ukjent konstruksjonsoppbygging.
- Innvendige trapper: Kun håndløper på en side (til u. etg) og stedvis fri ganghøyde lavere enn 2 m.
- Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 20 mm.
- Elektriske anlegg: VVB har ikke fast tilkobling og fremlagt samsvarserklæring på kun deler av anlegget.
- Yttertak: Bulker i nedløp (boligens vestside).
- Drenering: Usikkert om grunnmuren er tilfredsstillende fuktsikret og forhøyede fuktverdier i lukket veggkonstruksjon.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Kjøkken (1. etg): Demontert ventilator (utbedret av eier etter takstmannens befaring)
- Kjøkken (u. etg): Defekt ventilator (utbedret av eier etter takstmannens befaring)
- Ildsteder/skorsteiner innvendig: For lite avstand mellom feieluke og brannbart materiale (1. etg).
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet (1. etg) medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i 1. og 2. etasje. Innmurt peisinnsats i stue (1. etg). Varmekabler i gulv på alle bad, vaskerom og i entré (u. etg). Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2020, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Montert brennbart materiale for nær sotluke (1. etg) og det er ikke støpt bunn i skorsteinen (1. etg). Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig med separat utleiedel datert 20.12.2004, og på garasjen datert 13.01.2005.
Faktisk bruk av boligen avviker fra tegninger godkjent i den opprinnelige byggesøknaden:
- Bruken er endret ved at hoveddel og opprinnelig godkjent utleiedel i underetasjen er sammenføyet ved innsetting av trapp mellom enhetene. Ved sammenføying er brannskillet mellom enhetene brutt og kjøkken er fjernet. Sammenføying av boenheter er søknadspliktig og dagens bruk er ikke i tråd med gitte godkjennelser.
- Den delen av underetasjen som på godkjente tegninger fremkommer som adskilt areal med egen inngang, er nå innredet som separat enhet og har vært utleid. Enheten er ikke godkjent som separat boenhet og rommet som i dag brukes til soverom er ikke godkjent som rom for varig opphold, men som bod. Stuen er godkjent som hobby/trimrom.
- Soverommet i 2. etasje er opprinnelig godkjent som bod og er ikke godkjent som rom til varig opphold.
Konsekvensen ved søknad om bruksendring av rommene kan være at disse ikke godkjennes og at boligen må tilbakeføres til opprinnelig godkjente tegninger. Kjøper overtar alt ansvar, kostnader og risiko knyttet til overnevnte avvik og videre ulovlig bruk og/eller utleie.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen har ingen tinglyste servitutter/rettigheter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen, samt innredet soverom er ikke godkjent til varig opphold. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Boligen er opprinnelig byggemeldt som enebolig med separat utleiedel, men godkjent planløsning er endret i senere tid ved at hoveddel og utleiedel i underetasjen har blitt sammenføyet.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Lierskogen. Beliggende i blindvei som medfører ingen gjennomgangstrafikk samt svært lite trafikk. Boligen er beliggende i høyden på øvre del av boligfeltet og har suveren vidstrakt utsikt med fritt utsyn over Lierskogen. Eiendommen grenser til privateid skogsareal. Umiddelbar nærhet til flott turterreng både om sommeren og vinteren, preparerte skiløyper og hyggelige turstier. Liertoppen kjøpesenter i nærheten med mange butikker, cafeer, dyreklinikk og treningssenter. Kort vei til dagligvarehandel på Kiwi Lierskogen og til en meget populær lokal italiensk restaurant (La Trattoria) på Lierskogen. Kort kjørevei til Asker og Drammen som har et bredt utvalg av servicetilbud og sentrumsfasiliteter.
Lier IL er et aktivt idrettslag i nærmiljøet innen bl.a fotball, ski, håndball og e-sport. Idrettsplass og idrettshall på Tranby, Heiahallen beliggende rett ved Heia barneskole. Nyere kunstgressbane på Lierskogen. Lier har en rekke andre fritids- og sportstilbud med blant annet turn, badminton, taekwondo, innebandy og skolekorps, allidrett for barn og speider. Holtsmark golfbane i Sylling og Norges eneste rendyrkede fotballgolfanlegg på Lierskogen. For mer detaljert info om fritidsmuligheter se www.lier.kommune.no og/eller www.lieril.no.
Busskommunikasjon med bussholdeplass ved La Trattoria (Lierskogen sentrum) og Circle K på Lierskogen med gode bussforbindelser mot Asker, Drammen, Tranby og Oslo, se www.brakar.no for rutetider. Ca. 10 minutters kjøring til Asker togstasjon med gode forbindelser mot Drammen, Kongsberg og Oslo. Tidsmessig tar det ca. 25 minutter med tog til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 50 minutter fra togstasjonen i Asker til Oslo Lufthavn, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager: Gangavstand til Regnbuen barnehage og Heia FUS barnehage. Kort kjørevei til Nedre Stabæk barnehage.
Skoler: Gangavstand til Heia barneskole. Tranby ungdomsskole, Lier videregående skole og St. Hallvard videregående skole med skolebussforbindelse.
Det ligger flere videregående skoler i Asker og Drammen, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 240,1 kvm. Skrånende tomt som er pent opparbeidet gressplen, bed, hekk og diverse beplantninger. Gruset adkomstveier. Gruset innkjørsel og gårdsplass.
Det opplyses om at hundegården er plassert på deler av privat eid nabotomt, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Det foreligger en avtale på leie av tomtearealet mellom nåværende eier og eier av naboeiendommen, selger har betalt kr 1.000,- pr. år (avtalen er ikke tinglyst på eiendommen).
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser (unntatt mot øst - gnr. 152/bnr. 158), se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

Parkering

Parkering i frittstående dobbelgarasje og på egen gårdsplass. Øvrig er det mulighet for parkering på nedre del av eiendommen, med opparbeidet adkomstvei til boligen.
Garasje på ca. 33 kvm med støpt dekke, innlagt strøm, belysning, ytterdører og elektrisk leddport. Utvendig trappeadkomst til innredet loftetasje på ca. 22 kvm (gulvareal), rommet er ikke godkjent for varig opphold.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, i henhold til reguleringsplan for Gravdal og øvre Ovenstadlia datert 03.04.2001. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplan for Lier Arealdelen 2019-2028 datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 17.380,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021 (2 boenheter). Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 7.495,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon (2 boenheter), 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 33.902 kWh, dette utgjør ca. kr 37.330,- pr. år (2021 - 2 boenheter) og nettleie på ca. kr 12.500,- pr. år (2021 - 2 boenheter).
Boligen har en årlig forsikringspremie via Storebrand på kr 10.100,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.000,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Sector alarmsentral og koster ca. kr 5.350,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 133 307,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 7 679 904,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.738.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Elisabeth Lyngås Hansen og Roger Hansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,88% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0263/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22263

Dato

Sist oppdatert: 13. september 2022 kl. 21:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.