Komplett salgsoppgave

Andersbakkan 90

2 690 000 kr
44 m²
2 soverom
Velkommen til Andersbakkan 90 - en meget flott og moderne 3-roms selveierleilighet beliggende i et sentralt og veletablert boligområde på Lund Østre!
Velkommen til Andersbakkan 90 - en meget flott og moderne 3-roms selveierleilighet beliggende i et sentralt og veletablert boligområde på Lund Østre!
Kart
Del
Jan Vidar Lysbakken
Presenteres av
Jan Vidar Lysbakken
Lund Østre / Heimdal
Lys og lekker 3-r selveier fra 2020 med endebeliggenhet i et attraktivt område | Fjernvarme | Stor solrik balkong | Heis

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Omkostninger
  68 592 kr
 • Totalpris
  2 758 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  44 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 235 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Andersbakkan 90 - en delikat og moderne 3-roms selveierleilighet beliggende i et sentralt og etablert boligområde på Lund Østre v/Heimdal! Feltet er forholdsvis nyetablert med både hus og leiligheter, og er svært pent opparbeidet. Verdt å nevne
 • Rolig og veletablert nabolag med park, turstier og oppkjørte skiløyper på vinteren like i nærheten
 • 500 meter til nærmeste bussholdeplass med hyppige avganger store deler av dagen
 • Romslig veranda på 7 kvm beliggende på enden med fjordutsikt
 • Romslig og smart planløsning. God takhøyde som gir en fin romfølelse
 • Lyst og flott kjøkken
 • Lys og luftig stue med utstrakte vindusflater som sikrer rikelig med naturlig lys
 • Pent flislagt bad med varme i gulv og uttak for vaskemaskin
 • To romslige soverom
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Andersbakkan 90, 7089 HEIMDAL
  Kommunenummer 5001, gårdsnummer 177, bruksnummer 816, seksjonsnummer 9

  Innhold

  Totalt bruksareal: 46 kvm
  Totalt primærrom: 44 kvm
  Totalt sekundærrom: 2 kvm
  Andre etasje (P-rom): Stue, kjøkken, gang, bad og to soverom.
  Andre etasje (S-rom): Bod/teknisk rom.
  I tillegg disponerer boligen en utvendig bod oppmålt til ca. 3 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 27.09.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Oppsummering tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten fra Anticimex AS, datert 29.08.2022: (For utfyllende beskrivelser, se tilstandsrapporten datert 31.03.2022, vedlagt i salgsoppgaven).
  - Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert på bad.
  - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser på badet, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
  - Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale på kjøkkenet og i øvrige rom.
  - Fordelerskap for rør-i-rør-systemet på gang har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet må etableres.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Dette medfølger boligen:
  - Integrerte hvitevarer.
  - Vegghengte og fastmonterte hyller (inkludert seksjon) på stue.
  Dette medfølger ikke boligen:
  - Vaskemaskin.

  Oppvarming

  Oppvarming med vannbåren varme tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 23.11.2020. Tillatelsen ble gitt med vilkår om at noe beplantningsarbeider skulle være oppfylt innen 01.06.2021. Kommunen opplyser at de ikke har mottatt søknad om ferdigattest. Det må søkes ferdigattest når resterende arbeider er gjennomført.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
  - Dagboknr 879130, tinglyst 24.09.2015, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om vann og kloakkledning, elektriske ledninger/kabler og anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  - Dagboknr 1041211, tinglyst 06.09.2019, type heftelse: Bestemmelse om rett til adkomst for vedlikehold av bygninger/anlegg/støttemur.
  - Dagboknr 1041211, tinglyst 06.09.2019, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om plassering av bolig/søppelanlegg.
  - Dagboknr 1998060, tinglyst 17.01.2020, type heftelse: Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om bebyggelse og endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler, samt vedlikehold av anlegg/ledninger.
  - Dagboknr 2310382, tinglyst 06.04.2020, type heftelse: Bestemmelse om parkering og vedlikehold.
  Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Sameiet Yippi Høiseth har tinglyst adkomstrett til sin eiendom, gnr. 177 bnr. 816, over eiendom gnr. 177 bnr. 826 iht. reguleringsplan og bestemmelser. Avkjørsel og utvendige parkeringsplasser på fellesområdene gnr. 177 bnr. 826 og på eget gnr. 177 bnr. 816 skal vedlikeholdes av Sameiet Yippi Høiseth.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn med to tredjedels flertallsvedtak på ett årsmøte. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
  Utleie av eierseksjoner skal umiddelbart meldes skriftlig til styret eller sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en svært attraktiv og familievennlig beliggenhet på Lund Østre/Heimdal, like i nærheten av Heimdal sentrum. Det er umiddelbar nærhet til Bymarka, samt at grøntdraget leder til fantastiske turområder rundt Skjetlein hvor utsikten virkelig kan nytes. Det er også kort vei til Saupstad skisenter med fine turområder og grill- og akeplasser for hele familien. Oppkjørte løypenett som tar deg inn i Bymarka ligger kun ca. 300 meter fra boligen. Her er det lysløypenett som strekker seg til blant annet Granåsen skisenter. Marka er egnet for absolutt alle - mosjonister, syklister, ski- og rulleskigåere samt barnefamilier med flere.
  Boligene på Lund Østre er samlet i grupper med brede grøntdrag seg imellom. Disse leder fram til flere store felles møteplasser, opparbeidede kvartalslekeplasser, basketbane, sandvolleyballbane, Tufte treningspark og en 7-er kunstgressbane for å nevne noe.
  Fra eiendommen er det gangavstand til Kattem barneskole og Åsheim barne- og ungdomsskole, samt kort vei til Heimdal Videregående skole som er av nyere dato. Det finnes også flere barnehager i nærområdet. Kollektivtilbudet består av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Østre Lund, som også er endestasjon for Metrobussen, og ligger kun noen få minutters gange fra boligen. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall og treningssenter m.m.
  Coop Extra med post i butikk og Coop Prix er nærmeste dagligvare. Begge butikkene med gåavstand fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Heimdal sentrum et godt utvalg av butikker og servicetilbud med flere restauranter, klesbutikker, bank, frisører, solstudio, baker og vinmonopol for å nevne noe. Det er ca. 3 km til City Syd, et av Midt- Norges største kjøpesenter, samt kort vei med bil, buss eller tog til Trondheim sentrum.

  Adkomst

  Fra sentrum: Kjør E6 sørover noen i noen km. Hold til høyre og følg skilting mot Kolstad/Byåsen/Granåsen. Ta avkjøringen mot Flatåsen/Heimdal/Kolstad/Huseby. Hold deretter til høyre og følg skilting Heimdal/Kolstad/Huseby. Hold så til høyre inn på Kongsvegen og følg veien i ca. 2,6km. Sving så til høyre inn på Andersbakkan. Nr. 90 ligger på venstre side av veien.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager
  Gnist Trøa 7 min
  4 avdelinger 0.6 km
  Kattem barnehager Skjetlein barneha... 8 min
  49 barn, 3 avdelinger 0.7 km
  Rypeveien familiebarnehage (0-5 år) 10 min
  5 barn, 1 avdeling 0.8 km
  Skoler
  Kattem skole (1-7 kl.) 12 min
  290 elever, 14 klasser 0.9 km
  Åsheim barneskole (1-7 kl.) 17 min
  493 elever, 21 klasser 1.4 km
  Huseby barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 5 min
  Stabbursmoen skole (1-10 kl.) 5 min
  480 elever, 30 klasser 2.6 km
  Åsheim ungdomsskole (8-10 kl.) 17 min
  331 elever, 12 klasser 1.4 km
  Skjetlein videregående skole 21 min
  270 elever, 25 klasser 1.8 km
  Cissi Klein videregående skole 6 min
  Dagligvare
  Coop Prix Kattem 10 min
  Coop Extra Ringvålveien 13 min
  Offentlig transport
  Østre Lund 8 min
  Linje 1, 2, 46, 52, 53, 78, 109 0.7 km
  Heimdal stasjon 5 min
  Linje 21, 25, 26 2 km
  Trondheim S 21 min
  Linje 21, 25, 26, 71, 72 12.9 km
  Trondheim Værnes 37 min
  Sport
  Lundåsen 1 min
  Kattem skole 9 min
  EasyFit Heimdal 23 min
  Heimdalshallen 5 min
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Felles tomt for sameiet på 4.954 kvm pent opparbeidet med asfaltert vei, steinheller, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer, lekeplass, biloppstillingsplass og sittegrupper.

  Parkering

  Det medfølger ikke parkeringsplass med leiligheten.
  Kjelleren består av totalt 41 parkeringsplasser som Sameiet leier av Y-Park AS. Parkeringsplassene leies ut til eiere og beboere i sameiet. Utleie administreres av Bonitas. Gjesteparkering utendørs. Den som leier er selv ansvarlig for å dekke leiekostnader og eventuelle driftskostnader knyttet til parkeringsplassen. Driftskostnader vil komme i tillegg til månedlig leie. Infrastruktur for lading av elbil er opprettet av Ohmia. Leietaker står selv for kostnaden til Ohmia ved etablering av ladepunkt på sin parkeringsplass. Ohmia Charging eller samarbeidende selskap vil fakturere leietaker for lading ihht inngått abonnementskontrakt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r20130031 datert 18.06.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Lund Østre er et nyere boligfelt som fortsatt er under utvikling, og at det må påregnes mer byggeaktivitet i årene fremover.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 2.235,- pr. mnd. og inkluderer:
  - Velforeningskontingent kr 117,-
  - Kommunikasjonspakke kr 460,-
  - Felleskostnader brøkfordelt kr 1.658,-
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 2 160,- for termin 3 av 4 i 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- pr. år. / 1.870kwh. pr. år.
  Velavgift er inkludert i felleskostnader.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 528.855,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var Formuesverdien for 2020 kr 1.903.876,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 11.316,17,- pr. 01.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 1.974,87,- pr. 01.12.2021
  Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr 172,-.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.758.592,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Silje Hoel Fossen

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Yippi Høiseth B6-B7, med sameiebrøk 45/6081.
  Sameiet består av totalt 108 boligseksjoner og 6 næringsseksjoner.
  Bonitas eiendomsforvaltning er sameiets forretningsfører.
  Planlagte påkostninger: Parkeringsoppfølgning via Trondheim Parkering og etablering av flere parkeringsplasser.
  Det er pliktig medlemskap i Lund Østre Velforening for samtlige seksjonseiere. Kontingent er inkludert i de faste månedlige felleskostnadene til sameiet.
  Det er ingen særskilte restriksjoner på dyrehold, men det forutsettes at dyrets eier har ansvar for at dyreholdet ikke er til unødig sjenanse eller bryderi for de øvrige sameierne eller andre som ferdes på sameiets område. Se husordensreglene for mer informasjon.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Velforening

  Det er pliktig medlemskap i Lund Østre Velforening for samtlige seksjonseiere. Kontingent er inkludert i de faste månedlige felleskostnadene til sameiet.
  Lund Østre Velforening ønsker å utvikle området og utvikle stedet til et trygt og godt bomiljø.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 18.400,-
  Visninger: kr 1.875,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 68-0232/22
  Krogsveen avd. Trondheim AS
  NO 918 119 930 MVA
  Oppdragets KR-kode KR68.22232

  Dato

  Sist oppdatert: 02. januar 2023 kl. 12:30

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.