Komplett salgsoppgave

Kirkeveien 67

5 000 000 kr
64 m²
2 soverom
Koselig fritidsbolig med anneks og vedskjul beliggende i landlige omgivelser
Koselig fritidsbolig med anneks og vedskjul beliggende i landlige omgivelser
Kart
Del
Nina Bøe
Presenteres av
Nina Bøe
Nesoddhøgda
Pen fritidsbolig med stor solrik hage, lite anneks og vedskjul, beliggende i landlige omgivelser
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Omkostninger
  126 170 kr
 • Totalpris
  5 126 170 kr
 • Byggeår
  1920
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  64 m²
 • Bruksareal
  64 m²
 • Tomteareal
  1 239,4 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Flott landlig sted

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen har en landlig beliggenhet ved Kirkekrysset med mange fine turområder i nærheten. Koselig fritidsbolig med stue, kjøkken, 2 soverom, hems og nyere bad. Lite anneks som ble oppgradert i 2010. Stor idyllisk tomt med plen, busker og hekk. Gode muligheter for de som er glad i hage, som ønsker å dyrke grønnsaker o.l.
Gangavstand til matbutikk (7 min), buss (1 min), samt barneskole og barnehage. Flere fine badeplasser i gåavstand, med kyststi som strekker seg langs hele østsiden. I nærområdet fins Ridesenter og fine turområder i Nesoddmarka, med oppkjørte skiløyper ved snø om vinteren.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kirkeveien 67, 1459 NESODDEN
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 10, bruksnummer 21, ideell andel 1/1

Innhold

Fritidsbolig
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Primærrom:
1. etasje 64 kvm: Entré/stue/kjøkken, bad, 2 soverom
Anneks på 13 kvm
Vedskjul med gulvareal på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.10.22 utført av Anticimex v/Tommy Sverre. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Fritidsboligen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og er fundamentert med grunnmur i naturstein/lettklinkerbetong. Bærende konstruksjoner i trekonstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger med liggende trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre tekket med metallplater fra 2007, samt 2018 på tilbygg. Vinduer i 2-lags glass fra 2002, ett fra 1978 i stue og 3-lags glass fra 2017 i bad. Ytterdør med lås og glassfelt fra 2017.
Krypekjeller med delvis fjell og jordbunn.
Frittstående anneks er iht. tilstandsrapporten oppført i trekonstruksjon med yttervegger med liggende trekledning på fasaden. Trebjelkelag. Pulttak tekket med metallplater. Ytterdør og tre vinduer. Annekset er isolert og har innlagt strøm. Det er laminat på gulv med gulvvarme, malt smartpanel på vegger og malte glatte flater i skråhimling. Nordvendt terrasse på ca. 17 kvm.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3 er gitt:
- Teglsteinspipe der alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes i stue, slik at alle fire sider blir synliggjort.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 00
TG2 er gitt:
- Det er observert sprekk/gliper i trekledning i himling i ett soverom.
- Utvendig terreng inntil krypekjellerens heller feil vei. Det betyr uønsket vanntilsig og ytterligere merbelastning av fukttilførsel og skaderisiko. Selger opplyser at helling av terreng mot gammel ringmur er på berggrunn og bygningskonstruksjoner er over dette nivået. Naturlig drenering langs terreng til brønn på bakside.
- Krypekjeller er fra byggeår er ikke tilgjengelig for inspeksjon og undersøkelser.
- Det er ikke foretatt radonmålinger i boligen.
- Kursoversikt for det elektriske anlegget er ikke oppdatert.
- Yttervegger inkl. fasader/konstruksjon. TG2 gjelder konstruksjonen som er fra byggeåret.
- Utvendig panel har stedvis liten avstand til bakke/grunn.
- Vinduer fra år 1978 har behov for oppgraderinger.
- Taket bærer preg av egeninnsats og oppgradering med eksempelvis lufting er aktuelt.
- Takkonstruksjonen er vurdert til å ha mangelfull/liten ventilering.
- Nedløp viser symptomer på slitasje og elde. Den fagmessige utførelsen på renner, nedløp og beslag er utilfredstillende. Tiltak utført i år 2022. Montert forkantbeslag i takrenner forside og bakside. Lagt på beslag av metall på isbord.
- Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying på sydvendt terrasse.
- TG2 gjelder grunnmur i naturstein fra byggeår. Selger opplyser at ringmur står på berggrunn.
- Det kan ikke verifiseres at det er lagt grunnmursplast.
- Dreneringen er fra byggeår. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Selger opplyser at nyere drenering etter oppført tilbygg i 2018 er lagt rundt tilbygg.
- Annekset har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til alder vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.
TGIU er gitt:
- Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Nytt tilbygg for bad

Standard

Pen og velholdt fritidsbolig med anneks og stor, usjenert hage.
Lys og luftig stue med stor takhøyde. Stuen ligger i delvis åpen løsning med kjøkkenet. Fra stuen er det trapp opp til hyggelig hems som ligger over hovedsoverommet. Det er utgang fra stuen/entreen til sydvendt terrasse på ca. 20 kvm.
Kjøkkeninnredning fra år 2010 med hvite glatte fronter på skuffer, profilerte fronter på skapdører samt to overskap med glassfronter. Benkeplater i heltre med nedfelt oppvaskkum. Det er kjøkkenplater over kokesone. Frittstående komfyr med keramisk platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte på vegg med avtrekk til kanal. Det er montert fuktføler/lekkasjestopper i benkeskap. Frittstående hvitevarer medfølger ikke.
Soverom
Fritidsboligen har to soverom.
Bad
Påkostet baderom fra 2018. Badet er smakfullt innredet med delikate fliser og varme i gulv, samt fliser/malt smartpanel på vegger. Pent servantskap med hvite, profilerte fronter. Benkeplate i komposittmaterialer og underlimt servant med blandebatteri og sensor. Det er montert stort speil med sidelys og overlys over servant. Hyllenisje med lys. Dusjkabinett med skyvedører i glass og veggmontert hånddusj. Nedfelt gulv i dusjsone. Vegghengt fjernstyrt W&B spyletoalett med varme og nattbekysning. Geberit touch flushfunksjon, mm. Betjeningspanel, Elko Pluss med frostet glassinnramming. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Mekanisk ventilasjon med Bluetooth.
Diverse
- Varmtvannsbereder på 113 liter, vannmåler og hovedstoppekran er plassert i krypkjeller.
- Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast.
- Pipeløp og stakeluke på bad
Vegger: Malt trekledning, malt smartpanel, fliser
Gulv: Laminat. heltregulv, fliser
Himling: Malt trekledning
Downlights på bad.
Annet fast inventar
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat og teppe
- Garderobeskap på ett soverom og i anneks
- Høyskap til kjøkken, plassert i anneks

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via stedvise panelovner, samt gulvvarme på bad. Svært energibesparende vedovn med meget god varmekapasitet i stuen. Potensiale for å redusere strømforbruk til oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Klargjort trekkerør av vann og strøm til f.eks el-bil lader og eventuell carport lagt frem til biloppstillingsplass, 2012.
Sikringsskap
Sikringsskap med automatsikringer med jordfeilbryter og digital strømmåler er plassert i ett soverom.
Hovedsikring er på 63 AMP.
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra år 2007 og 2018.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden byggeår.
Det foreligger en ferdigattest på tilbygg som er datert 20.06.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig eiendom og anneks. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Dette er vanlig når det gjelder eldre bebyggelse på Nesodden.
Selger opplyser at vedskjul og platting ved anneks er byggemeldt og godkjent av Nesodden kommune. Mangler ferdigattest da fremsendelse av ferdigmelding mangler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
08.12.2015 - Dokumentnr: 1149885 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Kirkeveien Vann Og Avløpslag Sa
Org.nr: 914 583 020
Bestemmelse om etablering, drift og vedlikehold av anlegget, samt tilhørende kummer
Gjelder denne registerenheten med flere
21.06.2018 - Dokumentnr: 919766 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Nesodden Kommune
Org.nr: 944 383 565
Forklaring: Tilbygget er oppført under forutsetning av at den til enhver tid gieldende hjemmelshaver av eiendommen godkjenner og forplikter seg til å rive/fjerne tilbygget når Nesodden kommune måtte kreve det.
Selger opplyser at dette skyldes avstand til en bekk og flomgrense.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger i et landlig og idyllisk til på Løes i Nesodden kommune. Nærhet til skole, barnehage, butikk. ridesenter og buss. Eiendommen ligger i kort gangavstand fra Nesoddmarka og Nesoddparken. Sistnevnte har flere atelier og gallerier, i tillegg til at de store parkområdene byr på god rekreasjon. Kort vei til flere ridesentre, et virkelig eldorado for de hesteglade.
I nærområdet er det fine badeplasser i Kirkevika og Presteskjær. Hellviktangen strand og kunstkafé ligger ca. 5 km unna. Her serveres økologisk mat og vin, samt arrangeres konserter og utstillinger.
Nærmeste dagligvarebutikk ligger i Kirkekrysset, ca. 7 min gange unna. På Tangen (6 min / 7,2 km langs FV156) ligger kjøpesenter med forretninger og de fleste servicetilbud. Der ligger også Tangenten, Nesoddens kommunehus, med bibliotek, helsestasjon og kafé.
Eiendommen sokner til Jaer barneskole ca. 2,5 km unna med gang- og sykkelvei hele veien og Alværn ungdomsskole, ca. 7,7 km. Ved Berger ligger Nesodden videregående skole ca. 5 km, mens Steinerskolen har beliggenhet ca. 1 km lenger nord, ved Skoklefall. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Nesodden.
Kort vei til nydelig turterreng med lysløype og preparerte skiløyper i Nesoddmarka. I tillegg strekker Kyststien seg langs halvøyas østside. Ca. 4 km til Nesodden Idrettspark med blant annet fotballbane, kunstgressbane, friidrettsbane, tennisbaner og idrettshall.
Nærmeste bussholdeplass er Svae, som ligger ett minutt fra boligen. Her går buss til bl.a. Vinterbro og Nesoddtangen brygge med korresponderende båt som tar deg til Lysaker på ca. 9 min og Aker brygge på ca. 23 min. Ved å benytte bil fra boligen tar det ca. 10 min til Nesoddtangen, ca. 25 min til Vinterbro Senter og Drøbak sentrum, 35 min til Ski og 45 min til Oslo S.
Oppdater:

Adkomst

Følg FV156 fra Nesset fram til Nesodden kirke, og ta til venstre inn Kirkeveien retning Fjellstrand. Eiendommen ligger på høyre side ca. 900 meter inn. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se også google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 239,4 kvm. Landlig og koselig eiendom som er opparbeidet med plen, busker, trær og hekk. Gruslagt innkjørsel med gode parkeringsmuligheter. På tomten finnes en brønn som benyttes til hagevanning. Eiendommen er ypperlig for de som er glad i å dyrke grønnsaker, ha høner o.l.
Eiendommen ligger i et LNF område. Eier har jevnet ut og fylt ut deler av tomten. Dette er ikke omsøkt i kommunen. Ny eier overtar ansvaret for dette.

Parkering

Parkering på egen eiendom.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Offentlig asfaltert adkomstvei.
Tilknytning vann/avløp: Offentlig VA.
Medlemsskap i KVADSA (Kirkeveien vann og avløp Drift SA)
Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt.
Vannrør for uttak til plenvanning, høyttrykkvask, mv lagt i grunn frem til biloppstillingsplass, 2012.
Egen brønn med god fyllingsgrad.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område og er avsatt til landbruks-, natur- og friluftsområde (LNFR) for spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse mv.
Kommuneplaner under arbeid:
Navn: Kommuneplan 2022-2046
Status: Planforslag
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Reguleringsplaner under arbeid:
Navn: GSV- Fv.1406 Fjellstrand skole - Kirkeveien
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Detaljregulering
Forklaring:
Det ligger i kommunens planer forslag om etablering av gang- og sykkelvei forbi eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.219,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Vann og avløp faktureres etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,-/år og nettleie er ca. 5.500,-/år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.700,-.
Medlemskap i KVADSA (vann/kloakk) etablert i 2018. Ingen årlig medlemsavgift, men serviceavgift på trykkavløp 2 ganger i året på kr 3400.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett/tv og har avgift på kr 689,-/md. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Bredbåndsfiber er lagt inn i bolig. Etablert i 2018.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 149.025,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 126 170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Camilla Krokvik Rostom

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1.1% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0132/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.22132

Dato

Sist oppdatert: 27. januar 2023 kl. 09:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.