Komplett salgsoppgave

Arendalsgata 5

8 400 000 kr
76 m²
2 soverom
Velkommen til hageidyll i Arendalsgata 5 - Presentert av Marcus Blohm.
Velkommen til hageidyll i Arendalsgata 5 - Presentert av Marcus Blohm.
Kart
Del
Marcus Blohm
Presenteres av
Marcus Blohm
Sagene
Moderne 3-roms med hageidyll! | Nyere standard fra 2015 | Garasjeplass med elbil-lader | Fyring & V.V ink.|

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  6 927 kr
 • Omkostninger
  211 170 kr
 • Totalpris
  8 618 097 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2015
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  76 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 594 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Arendalsgata 5 - en sjelden mulighet sentralt på Sagene!
Pen og moderne bolig fra 2015 med sjarmerende beliggenhet og hage som har direkte adgang til Myraløkka. Boligen fra 2015 har moderne løsninger som balansert ventilasjon, og kjøkken/bad fra byggeår som opprettholder en god standard. Boligen disponerer også en egen parkeringsplass i garasjen med elbil-lader.
- Romslig og veluttenkt planløsning.
- Leiligheten i sin helhet vender ut mot grøntareal.
- Moderne standard med flotte løsninger.
- Landlig og idyllisk beliggende med kort vei til alle byens fasiliteter.
- Kort avstand til barnehager og skole!
- To terrasser med utgang på stue og soverom.
- Garasjeplass med elbillader medfølger.
- Ingen gjenboere.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Arendalsgata 5, 0461 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 221, bruksnummer 155, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm
Bruksareal:
1. etasje 76 kvm: Entré, soverom, soverom 2, stue/kjøkken, bad.
Primærrom:
1. etasje 76 kvm: Entré, soverom, soverom 2, stue/kjøkken, bad.
I tillegg disponerer boligen én bod i kjeller på 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.01.2023, utført av Tore Jan Fevang. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Terrassene var snødekte og derfor ikke nærmere vurdert.
TG2:
BAD:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25mm.
Badet fungerer fint med dette avviket.
KJØKKEN:
Mindre bruksmerke i en front ved kumskap.
Hakk/sår i fremre hjørner på platetoppen.
TEKNISKE INNSTALLASJONER:
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
TG3:
Ingen.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om forholdende etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Velkommen til Arendalsgata 5. Et flott, nyere bygg fra 2015, med mange moderne løsninger. Bygget har egen garasje i kjeller med heis opp til 1. etasje. Leiligheten ligger perfekt til med to terrasser og hageidyll. Fra hagen har man direkte adkomst til Myraløkka, og utrolig kort vei Akerelva og dens gode turmuligheter.
Entré: Praktisk og romslig entré med ELFA skyvedørsgarderobe med strømuttak. Plass til oppbevaring av ytterklær og sko.
Kjøkken: Flott og stort kjøkken i forbindelse med stuen. Kjøkkeninnredning fra Marbodal i 2015 med glatte fronter, fliser over kjøkkenbenk, samt lys under overskap.
Integrerte hvitevarer: Komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap og mikrobølgeovn. Integrert vannkoker i benkeskap. Avtrekk via balansert anlegg. Ventilatoren er fra Røroshetta, og har integrert komfyrvakt.
Stue: Flott og romslig stue med store vindusflater som bidrar til gode lysforhold. I stuen er det plass til sofagruppering, tv-møblement og spisegruppe. Fra stuen er det direkte adgang til utearealet og en av terrassene. Videre har stuen 1-stavs eikeparkett, og god takhøyde.
Uteareal: Utearealet består av to markterrasser, med utgang fra hovedsoverom og stuen. Terrassen utenfor soverommet er på ca. 6 kvm, og terrassen utenfor stuen er på 8 kvm. Mellom terrassene er det felles gressplen.
Terrassene er på sydsiden av bygget med sol store deler av dagen.
Soverom I: Hovedsoverom av god størrelse. Soverommet har fastmontert ELFA skyvedørsgarderobe, plass til dobbeltseng, kontorplass og har direkte utgang til egen markterrasse.
Soverom II: Utmerket som soverom, kontor, barnerom e.l. Rommet er av god størrelse, og har plass til dobbeltseng, garderobe og en kontorplass.
Bad: Lyst og moderne baderom fra byggeår. Baderommet har dusjhjørne med innfellbare dører, speil med lys, veggmontert toalett, helstøpt servant med servantskap, og opplegg til vaskemaskin. Flislagte gulv og vegger. Malt tak, og downlights med dimmer. Avtrekk via balansert ventilasjon.
Velkommen til en hyggelig visning!

Oppvarming

Sentralvarme via radiatorsystem.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.05.2015. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Etablering av innvending rampe og ny inngangsdør for inngangsparti ved krysset, Maridalsveien/Arendalsgata skal være ferdigstilt i forbindelse med heving og ferdigstillelse av fortau utenfor inngangspartiet, opparbeidelse av fortau langs Maridalsveien som er midlertidig asfaltert skal være ferdigstilt, jf. sak nr. 201505485.
Styreleder informerer om at utbygger er på saken og følger dette opp.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 
Det gjøres oppmerksom på at terrasse utenfor stuen er ca. 4 kvm større enn hva de originale byggetegningene viser og at terrassen utenfor soverommet ikke fremkommer av byggetegninger og seksjoneringen. Styret har godkjent begge tiltakene.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Erklæring/avtale om midlertidig dispensasjon fra bestemmelser i reguleringsplan, bestemmelser om forbud for reklame for salg av oljeprodukt og erklæring/avtale vedrørende lagring av bensin.
De øvrige servituttene omhandler: Bestemmelser om bebyggelse, vann/kloakkledning, forstøtningsmur. Erklæring/avtale med bestemmelser om bruksendring og erklæring/avtale om eiendomsrett.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Lampe over spisebord, tørketrommel, vaskemaskin og takhengt garderobestang i gangen medfølger ikke handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt og populært til på Sagene med den grønne parken, Myraløkka som nærmeste nabo. Et meget attraktivt boligområde med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Sagene ble kåret av TimeOut til å være et av verdens kuleste bydeler.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med meget gode bussforbindelser (Linje 20, 34, 37 og 54). Gåavstand til t-baneforbindelse i Nydalen og trikkeholdeplass på Torshov. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Flybuss fra Vøyenbrua og Storolokket.
Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Kaffebrenneriet, Sagene lunsjbar, Tiffanys, Bamboo (Asiatisk), Tandoori hut, Jungel pizza og Sagene bokhandel m.m. Flere dageligvareforretninger i nærområdet, blant annet Rema, Extra, Kiwi og søndagsåpen Joker. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Det er dessuten kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. 10 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Akerselva Miljøpark, Myraløkka, Sagene parken, Torshovparken, Bjølsenparken og Voldsløkka. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner, turstier mm. Her finner du også Oslo skatehall med et skateareal på 1430 kvadratmeter inne og 600 kvadratmeter ute og som holder åpent syv dager i uken året rundt. Ved Bjølsenparken ligger idylliske Bjølsen Kolonihage med koselige Portveien 2.
Av treningstilbud finner du bl.a. SATS og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. 

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen har gangavstand til Sagene barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er kort vei til flere utdanningsinstitusjoner som f. eks. Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høgskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 275 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.  

Parkering

Det medfølger en garasjeplass med ladepunkt. Denne er seksjonert som tilleggsareal og har nummer "2".
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25. 
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år, hydrogenbil og el-varebil er gratis. Motorsykkel og moped kr 2.700,-. El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, kontor i henhold til reguleringsplan S-4366 datert 23.04.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 594,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, drift/vedlikehold, tv/bredbånd, garasjeplass, energi til fellesareal, forsikringer og nedbetaling av leverandørgjeld.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Kostnaden for TV/Internett vil øke med 30,- fra 01.03.23.
Eiendomsskatten er kr 2 046 pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 4.968,67 kwh. pr. år.
I selgers husstand har det bodd fire personer i boligen.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og er inkludert i felleskostnadene.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 3.432 pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 857 793,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 688 055,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2.046 pr. 2022.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6 927,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 29 761,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:-
Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld.
Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585-.- .
Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.611.170,-. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.  
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8.618.097,-.
Av dette beløpet utgjør kr 6 927,00 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Martin Hængsle og Dina Elisabeth Rogge Loennecken

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameie Marilunden, med sameiebrøk 76/1599. 
Sameiet består av 22 leiligheter og 4 næringsseksjoner. Forretningsfører er Enqvist Boligforvaltning AS , tlf. 22 80 95 95.  
Dugnad må påregnes.
Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets skriftlige forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre seksjoneiere.
Foretatt påkostninger de senere år: 
Ingen.
Planlagte påkostninger: 
Styreleder informerer at det vil bli foreslått en husleieøkning ved kommende årsmøte.
Plan- og bygningsetaten fant kvikkleire på Myraløkka og og det ble gjennomført tiltak av kommunen, der de fylte på det utsatte området med tunge masser. Det skal ikke gjøres ytterligere tiltak på nåværende tidspunkt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.      

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.500,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0061/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2261

Dato

Sist oppdatert: 08. februar 2023 kl. 11:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.