Komplett salgsoppgave

Hellebergveien 46B

2 100 000 kr
67 m²
1 soverom
Fra leiligheten har du flott sjøutsikt utover Brevikstrømmen og over til Øya i Brevik.
Fra leiligheten har du flott sjøutsikt utover Brevikstrømmen og over til Øya i Brevik.
Kart
Del
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Bamble - Stathelle
Selveierleilighet med flott utsikt, alt på ett plan og sentral beliggenhet.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 100 000 kr
 • Omkostninger
  53 670 kr
 • Totalpris
  2 153 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 000 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Selveierleilighet med alt på et plan og innvendig oppussingsbehov.
 • Fra leiligheten har du flott sjøutsikt utover Brevikstrømmen og over til Øya i Brevik.
 • Mulighet for to soverom - deler av stuen kan enkelt gjøres om til et soverom.
 • Garasjeplass i felles garasjeanlegg like ved leiligheten.
 • Sentral beliggenhet med kort gangavstand til dagligvarebutikker, kjøpesenter med kaféer, treningssenter og bussholdeplass med gode forbindelser.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Hellebergveien 46B, 3960 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 22, bruksnummer 150, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 22, bruksnummer 54, ideell andel 1/8
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 22, bruksnummer 151, ideell andel 1/8

  Innhold

  Totalt bruksareal: 73 kvm.
  Totalt primærrom: 67 kvm.
  Primærrom:
  67 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom, gang og vindfang.
  Sekundærrom:
  6 kvm: Bod.
  I tillegg er det en bod med utvendig adkomst på ca. 5 kvm.
  Kommentarer til areal:
  Utvendig bod har kun adkomst fra utsiden, og er dermed ikke medregnet i arealet.
  Leiligheten disponerer i tillegg en garasjeplass på ca. 16 kvm i felles garasjeanlegg.
  Dagens planløsning avviker fra godkjente byggetegninger, men avviket er ikke et søknadspliktig tiltak.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.01.2023 utført av Anticimex Sandefjord AS.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av leiligheten hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra leilighetens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. 
  Bygningen er en firemannsbolig over to etasjer, og er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjon med liggende trekledning. Saltak tekket med takstein. Ytterdør med glassfelt. Balkongdør og vinduer med to-lags isolerglass. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Vi vil presisere at det er utarbeidet en prioriteringsliste over nødvendige vedlikeholdstiltak av bygningene i sameiet, og at det er planlagt at denne leiligheten vil få byttet gavlvegg i løpet av 2023. Se mer informasjon i punkt informasjon om sameiet.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på bad, kjøkken og innvendige overflater bør oppgraderes. Dør til utvendig bod og innvendige dører fra gang til stue og soverom har kontakt med dørterskel, noe som gjør at dørene henger når de åpnes og lukkes. Enkelte av de innvendige dørene bærer også preg av slitasje. Det er observert tegn til utettheter i dampsperre ved loftsluke mot kald sone. Det ble utført fuktmåling i treverk ved luke til loft, og det ble registrert forhøyde fuktverdier. Årsaken vurderes til å ha sammenheng med kodensproblematikk. Loftet er kun undersøkt med begrenset tilgang fra luke. Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert. Vannrør, avløpsrør og varmtvannsbereder har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrørene er skjulte og eventuell stakeluke er ikke lokalisert. Det ble ved funkjsonstesting av avtrekk som går til bad og kjøkken, registrert at luften blåser inn på badet og ikke trekker ut av rommet. Årsaken kan være at avtrekket er feilkoblet, og ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ukjent om det er gjennomført radonmålinger i leiligheten. Det anbefales en utvidet kontroll av det elektriske anlegget. Vinduer og balkongdør har behov for oppgraderinger og overflatebehandling. Balkongen har behov for overflatebehandling av gulv og rekkverk, samt som rekkverkshøyden er under 1 meter og avviker fra dagens krav. Platting ved inngangspartiet bærer preg av noe overflateslitasje, og fundamentene til plattingen er skjult og av den grunn ikke inspisert. Alle forannevnte avvik har fått TG2 i rapporten. Se utfyllende tekst i rapporten.

  Standard

  Leiligheten har innvendig oppgraderingsbehov. Stuen har store vindusflater som gir flott utsikt utover fjorden. Fra stuen er det direkte adkomst til balkongen. Den innerste delen av stuen, hvor sofahjørnet er plassert, kan enkelt tilbakeføres til et soverom. Åpen løsning mellom stue og kjøkken. Hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplater av laminat. På kjøkkenet er det plass til komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Badet er utstyrt med dusjkabinett, toalett, hvit baderomsmøbel med profilerte fronter, opplegg til vaskemaskin og utslagsvask. På soverommet har du god plass til dobbeltseng og gode oppbevaringsmuligheter i flere garderobeskap. I boden er inspeksjonsluke til loftet og sikringsskapet plassert. I tillegg har leiligheten en tilliggende bod i tilknytning til inngangspartiet med utvendig adkomst.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Peisovn i stue. Varmekabler på badet. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1988. 
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for leiligheten. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over leilighetens lovlighet. Det foreligger godkjent søknad om byggetillatelse datert 24.05.1987 og godkjente bygningstegninger datert 24.02.1988 for eiendommen. Det er foreligger midlertidig brukstillatelse for 2 av 8 boligseksjoner i sameiet. Kommunen har muntlig informert megler om at de ikke kan se at manglende ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal ha en stor konsekvens for leiligheten, men vil ikke gi en skriftlig bekreftelse i tilfellet kommunen kan komme i ansvar. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
  Dagboknr. 21259, tinglyst 12.12.1988, type heftelse: Hellebergveien 44, gnr. 22 og bnr. 147, har veirett over denne eiendommen og frem til sin eiendom. All bilkjøring skal foregå i Hellebergveien, og bruk av veien fra Krabberødstrand og forbi Hellebergveien 42, gnr. 22 og bnr. 20, er ikke tillatt. Det er ingen parkering ved Krabberødstrand (tidligere fylkesvei).
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Leiligheten selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har sentral beliggenhet på Stathelle. Det er kort gangavstand til nærmeste dagligvarebutikker, Brotorvet kjøpesenter med kaféer og shoppingmuligheter, bibliotek, frisører og treningssenter. Kort avstand ned til sjøen med småbåthavn og fine badeplasser. Flotte turmuligheter opp til Høgenhei eller langs sjøen. Ved Brotorvet ligger bussholdeplass, som har gode bussforbindelser til både Langesund og Porsgrunn.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen på Stathelle: Kjør mot Brevik og ta første avkjøring til høyre. Følg veien ned under Breviksbrua og forbi REMA 1000. Ta til venstre etter gangfelt innpå Storåsveien, og hold til høyre i veikrysset. Ta første avkjøring til høyre, hvor leiligheten ligger på høyre side merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er flere barnehager innenfor en avstand på 2,5 kilometer. Stathelle barneskole ligger ca. 2,1 kilometer fra leiligheten, hvor det også er et flott idrettsanlegg med fotballbaner og rulleskibane. Det er ca. 2,7 kilometer til Bamble ungdomsskole med basishall, idrettshall og svømmehall, Bamble videregående skole ligger rett ved siden av ungdomsskolen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 1.511 kvm som tilhører sameiet.
  Leiligheten har en nordøstvendt balkong på ca. 8 kvm. Fra balkongen har du flott utsikt utover Brevikstrømmen og over til Øya i Brevik.
  Tomten er fellesareal. Sameiet har inngått avtale med Boservice Skien om jevnlig vedlikehold av uteområdene. Gressplener og kanter vil i perioden mai-september bli slått annenhver uke, mens skråninger blir slått tre ganger i sesongen samt som det vil bli sprøytet for ugras to ganger i sesongen.
  Leiligheten eier i tillegg en ideell andel 1/8 av to realsameier med gnr. 22 og bnr. 151 og bnr. 54. Begge realsameiene ligger like ved leiligheten.
  Realsameiet med bnr. 151 er på ca. 684 kvm og består hovedsakelig av et felles garasjeanlegg og gruset gårdsplass.
  Realsameiet med bnr. 54 er på ca. 240 kvm og består hovedsakelig av et gruset området.

  Parkering

  Biloppstillingsplass rett utenfor leiligheten på sameiets eiendom.
  Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg på realsameie på eiendommen med gnr. 22 og bnr. 151. Garasjeanlegget ligger ca. 150 meter i gangavstand fra leiligheten.
  Det gjøres oppmerksom på at dagens parkeringsløsning er etablert på sameiets fellesareal, og at parkeringsplassene således ikke eies av den enkelte sameier. Dette medfører at sameiet i fellesskap beslutter bruken, og at man ikke selv har eierrett og rettsvern for parkeringsplassen. Sameiet kan ved vedtak beslutte annet bruk av fellesarealet.
  Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
  Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Et lite areal mellom sameiets eiendom og offentlig vei er privat vei og tilhører eiendommen med gnr. 22 og bnr. 4. Vi gjør spesielt oppmerksom på at det ikke foreligger en tinglyst veirett via den private veien. Fra realsameiet der hvor garasjeanlegget står er det direkte avkjørsel til offentlig vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.06.2015 er avsatt til nåværende boligbebyggelse.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er planlagt et nytt boligprosjekt i området. Boligprosjektet blir plassert mellom Iduns vei og Hellebergveien, ca. der hvor det i dag er en gruset ballbane. Reguleringsplan for boligprosjektet, Dammuren - Stathelle, skal legge til rette for etablering av ny konsentrert småhusbebyggelse på eiendommen med gnr. 22 og bnr. 4 og 103, med tilhørende anlegg. I reguleringsplanen er det beskrevet følgende om arealbruk:
  "I område BKS1 er det tillatt å oppføre boligbebyggelse som vertikaldelt rekkehusbebyggelse el. tomannsboliger med til sammen 4 boenheter, og 2 firemannsboliger - med tilhørende anlegg - alle byggene i inntil 2 etasjer. Det kan etableres inntil 12 nye boenheter i område BKS1. Det skal føres opp garasjebygg med 8 garasjeplasser for de 2 firemannsboligene i henhold til kravene i kommuneplanen. Sykkelplasser i henhold til kravene i kommuneplanen skal lokaliseres til de nye boligenes inngangspartier. Videre skal det etableres lekeplass innenfor område på min. 150 kvm". Ta kontakt med megler for mer informasjon.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr. 3.000,- pr. mnd. og inkluderer: utvendig reparasjon og vedlikehold, bygningsforsikring og andre driftsutgifter. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert i november 2022.
  Kommunale avgifter er kr. 19.800,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  I leiligheten har det bodd ett menneske og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 5.000 kwh pr år.
  Leiligheten er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og har avgift på kr. 1.310,- pr. mnd. TV-dekoder medfølger..
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr. 586.425,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr. 2.111.130,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten på 2,5 % av kjøpesummen. 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk. 
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning er kr. 2.153.670,-. 
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Sigrun Smedbakken

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Krabberødstrand Boligsameie, med sameiebrøk 1/8. 
  Sameiet består av 8 boligseksjoner.
  Styreleder er Arnfinn Finmark, epost: arnfinn@kiosterud.no.
  Dugnad må påregnes.
  Planlagte påkostninger: Det har blitt utarbeidet en tilstandsrapport av boligbygningene i sameiet utarbeidet av takstingeniør Børre Skui. Denne rapporten har styret brukt til å utarbeide en prioriteringsliste over nødvendige vedlikeholdstiltak i sameiet. Det er planlagt å fordele de nødvendige vedlikeholdstiltakene på 4-5 år. Styret har bestemt at de starter med det mest nødvendige og ta det etter som sameiet har økonomi til. For å få en nødvendig fremdrift økte de månedlige felleskostnadene til kr. 3.000,- fra november 2022. Boservice Skien har fått i oppdrag å utbedre vedlikeholdstiltakene som må gjøres først. Det vil være utbedring av råteskader, og det er nye balkonger og balkongdører i leilighet 40A og 42B som kommer først. Deretter vil det være balkongpartiet i leilighet 48A og 48B samt utskifting av gavlvegg på leilighet 46B (denne leiligheten). Styret håper dette er en tilfredsstillende løsning for alle og mener at styret på denne måten ivaretar det ansvaret sameiet har for vedlikehold av bygningene. Informasjonsbrev til sameierne datert 21.09.2022 og tilstandsrapport datert 26.07.2022 kan fås ved henvendelse til megler. Ta kontakt med styreleder for fullstendig prioriteringsliste over nødvendige vedlikeholdstiltak.
  Dyrehold: Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre sameiere.
  Styreleder har informert om at det har vært skadedyrproblemer ved garasjeanlegget til sameiet, og at sameiet har en avtale med Pelias om skadedyrbekjempelse (mus/rotter).
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.      

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, det vil si at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig - og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,75 % av salgssummen.
  Tilrettelegging kr. 15.000,-.
  Oppgjør: kr. 6.000,-.
  Markedspakke: kr. 23.900,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 2.500,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0004/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.234

  Dato

  Sist oppdatert: 03. februar 2023 kl. 13:48

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
  Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.