Komplett salgsoppgave

Østliveien 50B

3 300 000 kr
105 m²
3 soverom
Velkommen til Østliveien 50B!
Velkommen til Østliveien 50B!
Kart
Del
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Askim/Hoen
Fint beliggende rekkehus med god standard og praktisk planløsning - Attraktivt boligområde ca. 1,5 km. fra sentrum

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  434 490 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 735 450 kr
 • Byggeår
  1979
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  105 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 301 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Østliveien 50B!
Pent rekkehus med attraktiv beliggenhet. Boligen holder en gjennomgående god standard og har en praktisk planløsning over to plan. Flere solrike uteplasser og parkering rett på utsiden av boligen med elbil lader på vegg. Garasjeplass i felles rekke. Boligen inneholder i 1. etg.: delvis overbygd terrasse ved inngangspartiet - vindfang - bod - hall med trapp opp til stue - to soverom hvorav det ene har utgang til terrasseplatting og tomt - flott, nyere flislagt dusjbad/wc/vaskerom. I 2. etg. er det lys, pen stue med utgang til solrik balkong - åpen kjøkkenløsning med øy - soverom. Bod med utvendig adkomst på bakkeplan.
Det er kort og trygg gangavstand til idrettsplass, friarealer og golfbane. Askim har et godt og variert tilbud for barn og ungdom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Østliveien 50B, 1811 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 53, bruksnummer 702, ideell andel 1/1
Andelsnummer 44, Østås Borettslag, organisasjonsnummer 952 640 216

Innhold

Totalt bruksareal: 108 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm
Primærrom:
1. etasje 47 kvm: Entré, bad og to soverom.
2. etasje 58 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning. og soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2023, utført av Anticimex v/Morten Bøhler Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv på grunn av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takplater. Boligen har profilert entrédør av tre med glassfelt samt kodelås. Balkongdører med karmer av tre samt utvendig beslag med to-lags glass fra 2007 og 2007. Vinduer med karmer av tre samt utvendig beslag med to-lags glass fra 2006. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Det er registrert avløpsrør gjennom brannskiller i sjakt på bad. Forholdet må undersøkes av kompetent personell og eventuelle utbedringer/tiltak må utføres.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad 2). Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Praktisk rekkehus over to etasjer med fine uteplasser, 3 soverom og garasjeplass.
Koselig sydvendt og overbygget terrasse ved inngangspartiet, på ca. 12 kvm.
Velkommen inn i en lys entré med skyvedørsgarderobe.
Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra omkring 2019 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i porselen og ett-greps armatur. Kjøkkenplater mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt induksjonstopp. Integrert mikrobølgeovn. Integrert kjøleskap med frysedel. Fritthengende ventilator tilkoblet avtrekksventil. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Montert komfyrvakt.
Stue: Det er vedovn i stuen, som varmer godt på kjølige dager. Adkomst til råloft, via loftluke i stue. Utgang til sydvendt terrasse på ca. 19 kvm.
Bad: Baderom fra 2018. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap på vegg med lys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdør, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen rør-i-rør samt kobber. Hovedstoppekran plassert i sjakt. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksvifte i himling.
Soverom: Boligen har 3 romslige soverom. Det er skyvedørsgarderobe på alle soverommene. Utgang fra soverom 1 til nordvendt markterrasse på ca. 13 kvm.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger med salget: Kjøl/frys på kjøkkenet, mikro, komfyr og oppvaskmaskin.
Følger ikke med salget: Vaskemaskin, tørketrommel, vinskap, kaffemaskin og fryseskap i bod. Taklampe over spisebordet følger heller ikke med.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, i kombinasjon med vedfyring i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 21.05.1979. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
A. Pipeattest må foreligge fra brannvesenet.
B. Godkjent hovedbesiktigelse av vann- og kloakkanlegget som foretas av ingeniørvesenet.
C. Nedennevnte og andre gjenstående arbeider må utføres snarest og senest innen 20.02.1980.
1. Diverse terrengbehandling - fall fra bygningen.
2. Taknedløp føres til avløp uten perforering.
3. Husnummerskilt monteres (50 a, b, c, d, e, f)
4. Approbasjonsbetingelsenes pkt. 1, 3, 4, 5, 6 og 7 må etterkommes.
D. Ansvarshavende varsler bygningskontrollen for ferdigbesiktigelse slik at ferdigattest kan utstedes i henhold til bygningslovens § 99 pkt. 1. Unnlatelser av ovenstående pålegg, kan medføre at brukstillatelsen inndras av bygningsrådet.
Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentralt beliggende og med god intern beliggenhet på feltet. Boligen er beliggende i veletablert og populært boområde med gangavstand til Askim sentrum.
Det er ca. 1 km. til indre sentrum hvor du finner servicefunksjoner, forretninger/senter, banker, post, kulturhus, Østfoldbadet, kaféer, tog- og busstasjon.
Fine lekeplasser, friområder og turterreng i nærområdet.
Det er kort og trygg gangavstand til idrettsplass, lekeplasser, friarealer og golfbane. Askim har et godt og variert tilbud for barn og unge. Kommunen har god aktivitetstilbud som basketball, friidrett, håndball, innebandy, ski (langrenn, rulleski og hopp), svømming og orientering. Askim har også egen fotballklubb, en aktiv golfklubb og 9-hulls bane. For den aktive familie er det nærhet til naturen med tilbud for aktiviteter året rundt.
Det flotte Kulturhuset midt i sentrum, byr årlig på over 100 konserter med både lokale og nasjonale artister. Østfoldbadet er et flott innendørs badeland for store og små. Her finnes med svømmebasseng, stupetårn, sklier, varmebassenger, bølgebasseng, sauna, m.m.
Askim er et attraktivt sted å bo for pendlere, med regelmessige tog- og bussavganger til Oslo og Follo. Utbyggingen av E18 er til 4-felts motorvei mot Oslo, har redusert reisetiden.

Adkomst

Se Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er kort og trygg gangavstand til barnehage og barneskole. Med sine 13 barnehager og 8 skoler er det godt tilrettelagt for barnefamilier. Askim har en nyere og meget moderne ungdomsskole, samt videregående skole med et bredt linjevalg.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 19.713 kvm. som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfaltert/brosteinsbelagt adkomstvei, gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass, i felles garasjeanlegg. Det er også plass til flere biler på egen gårdsplass. Det er montert elbillader på husvegg, ved inngangspartiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, kjørevei, gangvei og offentlig friområde, i henhold til reguleringsplan for Østli - Granås (Id 0124197300056) og Grønlund (Id 012419800002), med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.11.1973 og 13.05.1980.
Mulig inngrep på Reguleringsplan:
Eiendommen omfattes av en eldre reguleringsplan med manglende/utdaterte reguleringsbestemmelser. I kommuneplanens bestemmelser for perioden 2018-2030 står det i §19.4:
a) For planer uten bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder.
b) For planer med bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder foran reguleringsplanens bestemmelser ved motstrid.
5. Nye bestemmelser for boligeiendommer uten eller med mangelfulle/utdaterte bestemmelser: a) Det tillates oppføring av 1 enebolig, 1 enebolig med sekundærleilighet eller 1 tomannsbolig, med tilhørende garasjer, uthus m.v.
b) Det må settes av plass på minst 18 m2 til minst en garasjeplass pr. boenhet.
c) Grad av utnytting fastsettes slik: Prosent bebygd areal må ikke overstige %-BYA = 25% av netto tomteareal. Kun den del av tomten som er regulert til byggeområde skal legges til grunn ved beregning av %-BYA. Utvendig parkering skal ikke regnes med i BYA.
d) Bebyggelsen kan oppføres med maksimal mønehøyde 9,0 m og maksimal gesimshøyde 6,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygninger med pulttak eller flatt tak kan oppføres med maksimal gesimshøyde på 7,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen.
e) Bygninger skal tilpasses terrenget og ikke omvendt. Tomter hvor terrenget tillater det, og hvor dette er dokumentert ved terrengsnitt, skal bebygges med underetasje. Fylling el. utsjakting på mer enn 1,0 m. i forhold til eksisterende terreng tillates ikke.
Reguleringsplaner under arbeid:
012420180007 - Detaljregulering for boligområde på Hon Nordre, gnr 60, bnr. 2 m.fl.: Forslag til detaljregulering er ute på offentlig ettersyn i perioden 02.07.2023-12.09.2023. Planforslaget kan i denne perioden sees på kommunens hjemmeside - under planer til høring. Planområdet ligger rett øst for 53/702 og er på ca. 83 daa og forslås bebygd med 144 boenheter fordelt på
henholdsvis 10 eneboliger, 52 rekkehus, 16 enheter i karrébygg, 30 enheter i blokkbebyggelse og 36 enheter blokkbebyggelse med felles funksjoner.
Et mindre friområde mellom Simenrudveien og Buerbakken foreslås omregulert til byggeområde for bolig. I tillegg inngår Simenrudveien fram til og inkludert krysset med Askimveien (fylkesvei 128) og en gangforbindelse til Østliveien i planområdet. Biladkomst til området er planlagt fra Simenrudveien.
Området øst/sør-øst for 53/702 er disponert til framtidig boligområde og må påregnes bebygd i fremtiden.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6.301,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, grunnpake kabel-tv/internett, felles bygningsforsikring, renter og avdrag på fellesgjeld, utvendig vedlikehold og forretningsførerhonorar. Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Felleskostnadene fordeles slik:
Avdrag felleslån 725,-
Felleskostnader 3.644,-
Renter felleslån 1.832,-
Garasje (4.086-13) 100,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 669.077,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.408.677,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 44.314,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 434.490,- pr. 07.08.2023
Total fellesgjeld for boligselskapet er 19.937.495,- pr. 07.08.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,99 %
Lånets løpetid: 25,5 år
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.740.014,- Av dette beløpet utgjør kr 439.054,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.  
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.769,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Terje Myrseth

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Østås Borettslag.
Forretningsfører er Usbl, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten spesiell tillatelse fra styret.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.  Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Ja

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 35.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0108/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23108

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2023 kl. 13:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.