Komplett salgsoppgave

Kaptein Oppegaards vei 15 B

10 000 000 kr
124 m²
4 soverom
Velkommen til Kaptein Oppegaards vei 15B
Velkommen til Kaptein Oppegaards vei 15B
Kart
Nordstrand
Pen og tilbaketrukket halvpart vertikaldelt bolig | 4 soverom | 2 bad | 2 p-plasser

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  10 000 000 kr
 • Omkostninger
  251 170 kr
 • Totalpris
  10 251 170 kr
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  124 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kaptein Oppegaards vei 15B, en lys og pen halvpart vertikaldelt bolig fra 2006, påbygget i 2018. Boligen har en tilbaketrukket og skjermet beliggenhet, i et barnevennlig og trafikkskjermet boligområde. Kun få minutters gange til kollektivtransport, servicetilbud, Munkerud skole, «Niffen» og fritidstilbud. Huset har en innholdsrik og meget god planløsning som i 1. etasje inneholder entré/hall og bad, samt stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning, peisovn og utgang til sydvestvendt terrasse og hage. Gulvvarme i hele etasjen. 2. etasje inneholder 4 gode soverom (alternativt 3 soverom og tv-stue), omkledningsrom og bad. Lagringsloft, 2 utebeboder og 2 parkeringsplasser med el. bil lader.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kaptein Oppegaards vei 15 B, 1164 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 181, bruksnummer 840, seksjonsnummer 2

Innhold

Totalt bruksareal: 124 kvm
Totalt primærrom: 124 kvm
Primærrom:
1. etasje 64 kvm:
Entré/hal, bad og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang til store markterrasse og hage.
2. etasje 60 kvm:
Trappegang, bad, omkledningsrom og 4 soverom.
(Deler av etasjen er ikke målbar pga. skråtak. Den totale gulvflaten er på ca. 70 kvm).
Boligen disponerer egen utebod i tilknytning til inngangspartiet på ca. 2 kvm., samt frittstående utebod på terrassen på ca. 4 kvm.
I tillegg disponerer boligen 2 parkeringsplasser med en el. bil lader.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 16.11.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Vertikal delt tomannsbolig fra 2006, påbygget i 2018. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt plate på mark. Yttervegger og etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Fasader har liggende trekledning.
Innendørs trapp er i trekonstruksjoner. Denne har rekkverk og håndløper av treverk. Det er kommentert at det mangler rekkverk/håndløpet på én side, og at det er for stor lysåpning mellom trinn. Trappen er derfor gitt TG2 i rapporten.
Råloft har adkomst via 2 luker (som forenkler lagring) med nedfellbare trapper. Det er kommentert at det stedvis er noe svertesopp i undertaket uten at årsaken er kjent, TG2.
Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Tekkingen er gitt TG2 i rapporten og det er kommentert at det stedvis er noe mose, hvilket kan påvirke levealderen negativt.
Terrassedør og vinduer er med karmer av tre og har 2-lags glass fra byggeår og 2017. Vinduer med karmer av tre og 3-lags glass er fra 2017.
Utgang fra stue til sydvest-vendt markterrasse på ca 21 m². Bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord.
Utvendige forstøtningsmurer på tomten i betongstein er gitt TG3 i rapporten, der disse er over 0,5 meter, da det mangler rekkverk.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Kaptein Oppegaards vei 15B har en tilbaketrukket og skjermet beliggenhet, i et barnevennlig boligområde uten særlig gjennomgangstrafikk. Kort vei til kollektivtransport, servicetilbud, Munkerud skole, «Niffen» og fritidstilbud.
Boligen er oppført i 2006, og påbygget i 2. etasje i 2018. En lys og hyggelig bolig med standard hovedsakelig fra 2006, samt fra 2018 i påbygget.
Boligen har en meget god og innholdsrik planløsning, fordelt på kun 2 etasjer. 2. etasje åpner for flere bruksmuligheter, f.eks. 3 soverom og tv-stue, alternativt 4 soverom.
1.etasje:
Hovedplanet inneholder entré/hall, bad og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Entré/hall med gulvfliser med varmekabler og downlights i himling. Skyvedørsgarderobe med god plass til yttertøy.
Flislagt bad fra 2006 med gulvvarme og downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av typen rør-i-rør system. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2006 er plassert på badet. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for manglende drenering fra innebygget sisterne, stedvis riss/sprekker i gulv- og veggfliser i dusjsonen, riss/sprekker i plateskjøt i himling, bomlyd i enkelte gulvfliser, varmtvannsbereder pga. alder og for at berederen er koblet med stikkontakt, samt for at utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Kombinert stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning. 1-stavs parkett med gulvvarme i hele rommet. Det er også peisovn i stuen for ekstra hygge og varme. Utgang fra stuen/spisestuen til sydvestvendt terrasseplatting på ca. 21 kvm. og videre til hage. Sommerstid er det sol på terrassen til ca. kl. 20:30 iflg. selger. Morgensolen kommer på uteplassen ved inngangspartiet.
Kjøkkeninnredning fra 2006 med glatte grå fronter og hvit heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning under overskap. Integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med fryser. Integrert ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Hvitevarene følger boligen. Vannrør av typen rør-i-røs system. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for at innredningen stedvis bærer preg av noe alder/slitasje.
2. etasje:
I 2. etasje ligger trappegang, bad, omkledningsrom og 4 soverom.
Flislagt bad fra 2006 med gulvvarme. Det ble lagt ny gulvmembran og nye gulvfliser på badet i 2020. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Veggskap over servant med speildører og med overlys og stikkontakt. Dusjkabinett med glassdører og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen rør-i-rør system. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for naturlig ventilasjon, manglende drenering fra innebygget sisterne og for riss/sprekker i plateskjøter i himling. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
4 gode soverom, hvorav et rom benyttes som tv-stue i dag.
I praktisk tilknytning til et soverom ligger eget omkledningsrom.
Fra 2 av soverommene er det adkomst til lagrinsloft via takluker med nedfellbare trapper.
I tilstandsrapporten er det generelt gitt TG2 i begge etasjer for stedvis riss/sprekker i vegg- og himlingsflater, samt for noe slitasje på gulv.
Boligen har 2 uteboder, 1 ved inngangspartiet på ca. 2 kvm. og 1 bod på terrassen på ca. 4 kvm.
Se tilstandsrapporten datert 16.11.2022 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i hele 1. etasje og på badet i 2. etasje.
Peisovn i stuen/spisestuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.09.2006.
Det foreligger ferdigattest på utvidelse av takarker datert 22.11.2017.
Frittstående utebod på terrassen er ikke byggemeldt.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 11193, tinglyst 26.02.2001.
Eiendommen skal tilknyttes offentlig vann- og avløpsnett når kommunen måtte forlange det. Sameiet har det hele og fulle ansvaret for private stikkledninger. Sameiet gis rett til å føre vann- og avløpsledninger over naboeiendommen mot syd-øst, mot Urtestien.
Dagboknr 21152, tinglyst 06.04.2005.
Erklæring/avtale. Kaptein Oppegaards vei er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning.
Dagboknr 21155, tinglyst 06.04.2005.
Erklæring/avtale. Bestemmelse om adkomstrett. Servitutten er en tilleggsavtale til rettighet tinglyst 12.03.2002 (se under). I servitutten gis sameiet adkomstrett over naboeiendommen og frem til Kaptein Oppegaards vei, og i forbindelse med at adkomstveien endres skal sameiet Kaptein Oppegaards vei 15 B-E bekoste oppføring av støttemur og tilhørende gjerde. Servitutten sier videre at parkeringsplassene på Kaptein Oppegaards vei 15A sin eiendom skal være fylt opp og planert/komprimert tilstrekkelig, slik at ikke synking forekommer, og at det er Kaptein Oppegaards vei 15 B-E som bekoster dette. Sameiet gir tillatelse til nabosameiet (Kaptein Oppegaards vei 15A) til oppføring av garasjecarport (4 stk) i grensen mot Kaptein Oppegaards vei 15 B-E sin eiendom. Kaptein Oppegaards vei 15B-E skal dessuten i så tilfelle bekoste oppfylling og evt. forstøtningsmur og ringmur til dette formålet.
Sameiet har tinglyst følgende rettighet:
Dagboknr. 16608, tinglyst 12.03.2002: Erklæring/avtale. I forbindelse med utbygging av eiendommen gis den rett til å anlegge vann- og avløpsledning og ny adkomstvei langs nordvestgrensen på Kaptein Oppegaards vei 15A sin tomt. Endringen og forstøtningsmur bekostes av Sameiet Kaptein Oppegaards vei 15B-E. Når arbeidene er ferdige og godkjent, skal veigrunnen overskjørtes vederlagsfritt til bakenforliggende dette sameiet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Leietaker må følge sameiets vedtekter og evt. ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kaptein Oppegaards vei 15B ligger tilbaketrukket i andre husrekke fra vei, i et barnevennlig villaområde med lite gjennomfartstrafikk. Området byr på et trivelig miljø med mange barn og er et attraktivt bosted for de som ønsker nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, en kort reisevei unna sentrum.
Fra eiendommen er det gangavstand til både til Sæter og Lambertseter. Sæter har et bredt servicetilbud med bl.a. apotek, Meny, Rema1000, caféer, spisesteder og flere nisjeforretninger, mens Lambertseter Senter har et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, Deichmanske Bibliotek og Symra Kino. Det er heller ikke langt til Holtet med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.
Kun noen få minutter å gå til både T-banestasjonen på Munkelia og bussholdeplass i Oberst Rodes vei. Gangavstand også til Sæter trikkestasjon.
(Se ruter.no for mer informasjon)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. nærhet til fjorden og Østmarka (med bl.a. Nøklevann) med flotte turmuligheter sommer som vinter. Lokal lysløype ligger også rett i nærheten av boligen. I retning sentrum ligger Ekebergsletta med tilknyttet lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og restauranter m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kun ca 250 meter til Nordstrand Idrettsforening «Niffen» med nyere håndballhall, fotballbane med kunstgress og treningsrom. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn med flott turnhall ved Leriskallen, dans, speider m.m.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen.
Treningsstudio: Sats på Lambertseter, Evo på Sæter og Best Helse på Holtet.

Adkomst

Kaptein Oppegaards vei er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Postdamveien til Bakkerudveien. Adkomst til Kaptein Oppegaards vei fra Nordstrandveien via Postdamveien eller fra Oberst Rodes vei via Munkelia, Freidigveien eller Bakkerudveien. Eiendommen ligger i strekket mellom Postdamveien og Munkelia, i andre husrekke fra vei.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Boligen sogner til Munkerud barneskole og Nordseter ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 488 kvm som tilhører sameiet. Boligen har vedtektsfestet bruksrett til eget tomteareal i naturlig tilknytning til boligen. Dette arealet er meget pent opparbeidet med sydvestvendt terrasseplatting på ca. 21 kvm., samt plenarealer og diverse beplantning. Sol på terrassen sommerstid til ca. kl. 20:30 iflg. selger. Uteplass med morgensol ved inngangspartiet. Felles asfaltert gårdsplass og internveier belagt med belegningsstein.
Utebod ved inngangspartiet og frittstående utebod på terrassen.

Parkering

Boligen har vedtektsfestet bruksrett til 2 parkeringsplasser på felles gårdsplass. Det er montert el. bil lader på husveggen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006. I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det midlertidig forbud mot tiltak og forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler.
Det foreligger planforslag for oppføring av barnehage i Kaptein Oppegaards vei 19 B og 21 (et par eiendommer lenger bort i veien).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 896,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 621,- for inneværende år.
Hver seksjon betaler kr 250,- pr. mnd. for generelt mindre vedlikehold av fellesarealer.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6 397,-.
Boligen er tilknyttet Vikenfiber (Altibox) som leverandør av tv og internett (fiber) og har avgift på kr 1 059,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 978 779,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 123 604,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10 251 170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anita Flo

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet sameiet Kaptein Oppegaards vei 15B-E, med sameiebrøk 112/448.
Sameiet består av 4 seksjoner.
Iht. vedtektene er det tillatt å holde ett husdyr. Men utover dette skal det godkjennes av sameiet og husdyret skal ikke være til sjenanse eller ulempe for andre sameiere.
Sameiet har ikke forretningsfører. Iflg. selger har sameiet en egenkapital på kr 38.620,- pr. 01.11.2022. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0243/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22243

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 09:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.