Komplett salgsoppgave

Selvbyggerveien 82

4 450 000 kr
67 m²
2 soverom
TONSENHAGEN
Lys og frittliggende 3-roms endeleilighet med solrik, vestvendt balkong. Lekkert bad fra 2018! Fyring og vv. inkl.
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  71 532 kr
 • Omkostninger
  114 367 kr
 • Totalpris
  4 635 899 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 880 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne 3-roms endeleiligheten i Selvbyggerveien 82.
Leiligheten er veldig lys og gjennomgående med store vindusflater og solrik, vestvendt balkong på 6 kvm. På balkongen er det veldig gode solforhold og hyggelig utsyn over nærområdet og marka!
Planløsningen er praktisk inndelt med romslig entré, pent bad oppusset i 2018, separat kjøkken med spiseplass, stue med utgang til balkong og 2 store soverom der begge har god plass til dobbeltseng. Leiligheten er pen, men har foruten badet behov for noe modernisering av overflater.
Beliggenheten på Tonsenhagen er god med fritt utsyn og kort vei til både nærsenter, kollektivtransport og ikke minst marka med utallige løyper og turstier sommer som vinter.
Her bor du godt, uten innsyn, med nærhet til alt.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Selvbyggerveien 82, 0591 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 85, bruksnummer 147, seksjonsnummer 70, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Primærrom:
3. etasje 67 kvm: Entré, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 6 kvm.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i underetasjen på ca. 5,5 kvm og 1 loftsbod med skråtak. Gulvarealet er ca. 10 kvm.
Felles sykkelbod og fellesbod i underetasjen.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.06.2021 utført av Pål Morten Pedersen v/ Taksthuset.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på støpte såler på fjell eller faste, komprimerte masser. Ny drenering rundt deler av blokkene ble utført i 2003/04. Grunnmur i murkonstruksjon, utvendig pusset og malt. Tre- og murkonstruksjon, utvendig etterisolert og forblendet med fasadeplater som er pusset og malt. Betongtrapper med terrasso. Kjellergulv: Støpt gulv. Betong etasjeskillere.
Tak:
Saltak.
Trekonstruksjon tekket med takstein.
Vinduer og dører:
Vinduer med 2-lags glass produsert i 2017, 2 vinduer fra 2010.
Balkongdør med 2-lags glass produsert i 2017.
Lyd (35 dB) og brannklassifisert (B-30) entredør med kikkhull og sikkerhetslås. Ny entrédør i 2020.
Eldre malte glatte innerdører til soverommene.
Nyere hvit formpresset innerdør til badet
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Tilstandsgrad 2 er satt på innerdører (med unntak av til badet), kjøkken og radiatorer med tilhørende rør grunnet alder.
- Tilstandsgrad 2 er satt på gulv. Det er noe bruksslitasje, hakk og riper i ruteparketten. Naturlig vedlikehold må påregnes. Noen glipper i skjøtene i laminatgulvet og i ruteparketten noen steder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Detaljert rom for rom:
Entré:
Praktisk entré med god plass til klesoppbevaring i egen nisje.
Bad:
Meget pent og delikat bad rehabilitert i 2018. Fliser på vegger og gulv med varmekabler. Opplegg for vaskemaskin. Hel servantplate med underskap, overskap med speildører og høyskap. Veggfestet toalett og hjørnedusj med innfellbare glassdører. Rør-i-rør system med fordelerskap.
Kjøkken:
Separat kjøkken med god plass til frokostbord. Hvit mattlakket kjøkkeninnredning fra 2005 med formpressede skapdører og skuffefronter. Ett overskap med glassfronter. Godt med skap og benkeplass. Mosaikkfliser mellom benk og overskap. Frittstående kjøleskap med fryser, integrert komfyr og induksjonstopp. Stålbenkebeslag med vaskekum nedfelt i heltre benkeplate.
Stue:
Romslig stue med store vindusflater og utgang til balkongen. Det er god plass til både sofaseksjon og spisebord, med egen nisje til spisestuen. Balkongen er solrik og vestvendt med god plass til utemøbler og grill.
Soverom:
2 store soverom der begge har garderobeskap og god plass til dobbeltseng/kontorløsning.
Boder:
Leiligheten disponerer 2 boder. Loftsboden har gulvareal på 10 kvm med skråtak og kjellerboden er på 5,5 kvm. Det er også felles sykkelbod og fellesbod i kjelleren.
Sameiet har i tillegg tilgang til 3 fellesvaskeri. Nærmeste fellesvaskeri ligger på fellesarealet mellom Selvbyggerveien 165-169 og 173-179. Åpningstider er hver dag fra kl 06.00 . 22.00.
Elektrisk:
Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med automatsikringer. 40 amp. hovedsikring. Det er installert jordfeilvarsler på anlegget.
Overflater:
Gulv: 3-stavs parkett, laminat i kjøkken, ruteparkett i stuen. Fliser på badet. Det er noe bruksslitasje, hakk og riper i ruteparketten. Naturlig vedlikehold må påregnes. Noen glipper i skjøtene i laminatgulvet og i ruteparketten noen steder.
Vegger: Malt glassfiberstrie. Tapet på en vegg i hovedsoverommet. Fliser på badet.
Himling: Malte himlinger. Takhøyde er 250 cm.

Oppvarming

Sentralvarme med originale radiatorer tilknyttet fjernvarme.
Varmekabler i badegulvet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.12.1959 og ferdigattest på renovering av bad i denne leiligheten datert 23.04.2018. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 26936, tinglyst 30.05.1984, Erklæring/avtale: Panterett til sameiet på kr 14.000,-.
Sameiet har i tillegg legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og veletablert boligområdet på Tonsenhagen. Med marka som nærmeste nabo byr området på mange muligheter for rekreasjon og sport. Rett utenfor døren finner du flotte turstier og sykkelstier, og om vinteren preparerte skiløyper. Kort vei til Linderudkollen og Lilloseter med matservering.
Fra leiligheten er det kun noen meters gange til Tonsenhagen Torg med KIWI matbutikk og den koselige kaféen Kaffehjørnet.
Rett ved torget finner du også badedammen som innbyr til bading på varme sommerdager.
Grefsenkleiva alpinsenter ligger i kort avstand fra boligen, samt Trollvann med alpinmuligheter om vinteren og bademuligheter om sommeren.
Også kort vei til Linderud senter med et stort utvalg av butikker og servicetilbud, blant annet matbutikk, vinmonopol og apotek.
God offentlig kommunikasjon få minutter fra leiligheten, med blant annet 31-bussen til sentrum, som har avganger hele døgnet hele uken, og 25-bussen til Majorstuen.
Dette er en bolig for deg som vil bo sentralt, samtidig som du bor i vakre og grønne omgivelser rett ved marka!

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Tonsenhagen barneskole.
Det er flere barnehager i området, blant annet:
Skauen barnehage (1-6 år) 2 min
Sletta barnehage (1-6 år) 4 min
Tonsenhagen barnehage (2-6 år) 4 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 501 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, prydbusker, hekker, trær, sykkelstativ og asfalterte gangveier.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er til tider mulighet for å kjøpe/leie plass i garasjeanlegg i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-612 datert 08.11.1955 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommunedelplan: KDP-17.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
I februar 2010 sa bystyret ja til trikk fra Sinsenkrysset, via Årvollveien og Rødbergveien, til Tonsenhagen/Linderud. I 2011 ble konsekvensutredningen for traseen gjennomført. Trikk til Tonsenhagen er en av 13 foreslåtte strekninger iht. rapport "Videreutvikling av trikkenettet i Oslo" utarbeidet av Multiconsult på vegne av Ruter datert 22.05.2020. Tonsenhagen en av strekningene de anbefaler å arbeide videre med der trikk er hovedalternativ. Reguleringsplanen er til offentlig høring og politisk behandling (saksnr. 201004818).
Det er søkt om rammetillatelse for oppføring av ny Kiwi-butikk på Tonsenhagen Torg (Rødbergveien 18). I søknaden flyttes nåværende butikk fra Rødbergveien 18 til underetasjen i Rødbergveien 16 og butikken får nye innganger både fra torget og fra Selvbyggerveien. Se saksnummer 202109372 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Rødbergveien 16 og 18 (Tonsenhagen Torg) er det søkt om rammetillatelse for fasadeendring og opparbeidelse av utenomhus-området i forbindelse med oppføring av ny KIWI-butikk. Se saksnummer 202109294 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene inkluderer: fyring/varmtvann, kabel-tv/internett GET, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Fellesutgifter: kr 3.524,-
Trappevask: kr 149,-
Abbon.avgift: kr 207,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og grunnpakke tv og internett er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 976 450,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3 515 220,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.722,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 71.532,- pr. 01.06.2021.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 5.397.505,- pr. 10.06.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,9% pr. 10.06.2021
Restløpetid: 9 år og 4 mnd
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.635.800,-. Av dette beløpet utgjør kr 71.532,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Annen viktig informasjon

Eier

Lise Garshol Gulliksen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Tonsenhagen 15 sameie, med sameiebrøk 8547/645232.
Sameiet består av 80 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 002333.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Dersom kjøper ønsker å bytte vinduer, inngangsdør etc så ønsker styret at man søker om dette i forkant.
Foretatte påkostninger de senere år:
1995: Rehabilitering av det elektriske anlegget.
2003-2004: Rehabilitering av fasader og tak.
2012: Søppelhåndteringsanlegg.
2013: Asfaltering av øvre tun.
2016: Utskiftning av lamper til LED i 9 av oppgangene.
2018: Rens av ventilasjonsanlegget
2020: Nytt calling-anlegg
2020: Nye vinduer i fellesareal
2020/2021: Skifte av inngangsdører
Planlagte påkostninger:
Sameiet skal bytte alle utvendige kjellerdører. Det kan også bli aktuelt med en oppgradering av oppgangene etter hvert. Dette vil ikke føre til økning i fellesgjeld eller fellesutgifter i følge styreleder.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 9.990,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. time
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0105/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.21105

Dato

Sist oppdatert: 22. juli 2021 kl. 21:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.