Komplett salgsoppgave

Ingiers vei 4

14 500 000 kr
215 m²
2 soverom
Velkommen til Villa Solbakken - en sjarmerende og innholdsrik Dragestilsvilla med stor tomt, som skiller seg ut fra det meste annet i boligmarkedet
Velkommen til Villa Solbakken - en sjarmerende og innholdsrik Dragestilsvilla med stor tomt, som skiller seg ut fra det meste annet i boligmarkedet
Ljan/Nordstrand
Villa Solbakken - Klassisk sjarmerende sveitservilla. Stor tomt. Utsikt. Solrikt. 9 rom. Oppussing. Bergvarme

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  14 500 000 kr
 • Omkostninger
  363 842 kr
 • Totalpris
  14 863 842 kr
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  215 m²
 • Bruksareal
  254 m²
 • Tomteareal
  1 073,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Lysegrønn F

Visning

Ta kontakt for å avtale visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Villa Solbakken er en sjarmerende og innholdsrik Dragestilsvilla med stor tomt, som skiller seg ut fra det meste annet i boligmarkedet. Eiendommen ligger høyt og fritt, uten gjenboere, med utsikt mot Bunnefjorden. Perfekt beliggenhet for de som ønsker nærhet til fjorden, et rikt frilufts- og fritidstilbud, skole, barnehager, buss og tog.
Villaen har en klassisk planløsning med stue, mellomstue og spisestue etter hverandre som perler på en snor. Solrik beliggenhet i kombinasjon med flere klassiske elementer som ekstra god takhøyde opptil 3,34m, stukkatur og rosetter, store vinduer, og kakkelovn bidrar til å gi boligen særpreg. Boligen lengter etter noen kreative sjeler med varme hjerter og flittige hender, som ser potensialet og er villig til å gi eiendommen nytt liv.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ingiers vei 4, 1167 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 194, bruksnummer 87, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 254 kvm
Totalt primærrom: 215 kvm
Primærrom:
Kjeller 42 kvm:
Trappegang, wc-rom, vaskerom og kjellerstue/kontor (ikke godkjent til varig opphold).
1. etasje 100 kvm:
Vindfang, hall, stue, tv-stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje 73 kvm:
Trappegang, gang, bad, 2 soverom, omkledningsrom og 2 sovealkover (ikke godkjent til varig opphold).
Sekundærrom:
Kjeller 36 kvm:
Teknisk rom og 2 boder.
1. etasje 1 kvm:
Matbod.
2. etasje 2 kvm:
Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.04.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig oppført i ca. 1898 og tilbygget i 1915. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av murkonstruksjon, naturstein og teglstein. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med skifer og takstein. Boligen har eldre ytterdør av tre med glassfelt. Eldre balkongdører av tre med to enkle glass. Eldre vinduer med karmer av tre og to enkle glass. Eldre takvinduer. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen er oppført i ca. 1898 og tilbygget i 1915, og fremstår i dag med en eldre standard. Pga. boligens standard må det påregnes full oppussing. I tilstandsrapporten har boligen hovedsakelig fått enten TG2 eller TG3 som tilstandsgrader. TG3 er gitt på bad. Øvrige bygningsdeler (utvendig og innvendig), tekniske installasjoner osv. er gitt TG2. Videre informerer selger om kjente feil /mangler: takvindu på soverom 2 er av eldre dato, har noe kondens og bør påregnes skiftes ut. Sprekk i blyglassvindu ved kjøkken/gang i 1. etasje. Det drypper fra veranda i 2. etasje til veranda i 1. etasje ved kraftig regnskyll, og beslag på veranda i 2. etasjen bør repareres/skiftes. Eldre bolig med ujevne gulv og tak (noe svai på yttertak). Det mangler noe takstein. Det har vært skadedyr i boligen, selger har satt inn nye ventilrister på eldre ventiler. Ikke sett noe de siste årene. Det er ikke utvendig stoppekran ved boligen. Det er innvendig stoppekran, og skal være en stoppekran nede ved Ljabruveien (orientert av tidligere eier, selger har ikke sett denne selv). Eldre vann og avløpsledninger i grunnen over naboeiendom til Ljabruveien. Disse ble undersøkt av tiltakshaver for ny bebyggelse på naboeiendommen som avdekket at de er av leire og har gjennomvokste røtter. Tidvis lukt fra sluk i teknisk rom i kjeller. Eldre avløp med varmeelement i stakekum. Eldre støttemurer i hagen av betong er i dårlig forfatning og bør utbedres. I 1995 ble det satt inn ny pipeinnsats i pipeløpet mot vest som ikke har ildsted tilkoblet i dag, samt det andre pipen ble nymurt over tak.
Det henvises til tilstandsrapporten og egenerklæringsskjema for nærmere informasjon og det oppfordres til å lese disse nøye, gjerne med fagkyndig. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Klassisk og sjarmerende enebolig med nærhet til Ljan barneskole, diverse servicetilbud, et bredt fritidstilbud og offentlig kommunikasjon. Eiendommen er i et veletablert boligområde med flere bevaringsverdige eiendommer. Villaen består av første etasje og andre etasje, samt stor kjeller. Det totale arealet på boligen er 254 kvm. (BRA) mens P-rom utgjør 215 kvm. – det sier noe om potensialet i boligen.
Boligen er skreddersydd for familieliv med en praktisk, åpen og innholdsrik planløsning, med god størrelse på de fleste rom. Rominndeling og standard er preget av tidens tann, og du bør se forbi eksisterende inndelinger og heller skue frem mot hva som kan skapes og formes. Solrik beliggenhet i kombinasjon med gjennomgående bruk av store vindusflater gir boligen mye naturlig lys og bidrar til å gi en god romfølelse. God boltreplass for både liten og stor i den store hagen.
Nåværende eiere har oppgradert boligen de siste årene med bl.a:
2022: Pusset opp trappegang og hall i 2. etasje.
2021: Installert bergvarme, varmepumpe og ny integrert varmtvannsbereder. Sentralstøvsuger installert (enheten er fra 2004 men ikke brukt tidligere).
2019/2020: Ny adkomst og parkering på egen eiendom inkl. ny trapp fra adkomst til gangvei.
2019: Oppgradert alarmanlegget (innbrudd- og brannalarm, og kan overtas av selger etter avtale med Sikkerhetsgruppen).
2000-2021: Det meste av det elektriske er oppgradert (gjenstår på kjøkken, bad, gang 1.etg og noe i kjeller).
2000-2004: Renovert stue med gips tak, og vegger, samt en-stavs eikeparkett, nytt el.
2002: Pusset opp sovealkove og det ene soverommet i 2. etasje.
1998/1999: Innredet omkledningsrommet
1. etasje består av vindfang, stor hall, stue, mellomstue, spisestue og kjøkken.
Eneboligen har en klassisk planløsning med stue, mellomstue og spisestue etter hverandre som perler på en snor. Alle tre stuene bindes sammen til en helhet med flotte en-stavs eikeparkettgulv, lagt i fiskebensmønster, samt store, vide åpninger mellom rommene. Den høye og klassiske kakkelovnen i den romslige stuen gir ekstra hygge og varme på kalde høst- og vinterkvelder. Mellomstuen og stuen skilles av med doble skyvedører - noe som også binder rommene godt sammen. Fra mellomstuen er det utgang til sydvestvendt veranda på 13 kvm. med flott utsikt over Oslofjorden.
I spisestuen er det god plass til å stort spisebord. Om den rette anledningen byr seg, er det rikelig med plass til å dekke til et skikkelig langbord ved større begivenheter, og blir et naturlig samlingssted for måltider og sosiale timer med familie og venner. De flotte FLOS Glo-ball taklampene medfølger boligen.
Takhøyden i stuene er på opptil hele 3,34 m. noe som understreker det klassiske og gir en fantastisk luftig romfølelse. I tillegg bidrar opprinnelig stukkatur og rosetter, listverk, dører og kakkelovn til å gi boligen særpreg. Den åpne løsningen gir god plass og mange innredningsmuligheter. De store vindusflatene gir boligen mye naturlig lys og bidrar til å gi en god romfølelse. Innvendige flater bærer stedvis preg av alder og slitasje.
Eldre kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og heltre benkeplate. Benkeskapsbeslag av rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter. Hvitevarer inkluderer: komfyr med platetopp, frittstående kjøleskap og fryser, samt oppvaskmaskin. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av støpejern. Gulvflater belagt med vinylfliser. Vegger i malt strietapet. Himlingsflater av takess. Alle hvitevarene på kjøkkenet medfølger boligen. I tilstandsrapporten har kjøkkenet fått tilstandsgrad 2 pga. kjøkkenets alder mtp. innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
2. etasje består av trappegang, gang, bad, to soverom, omkledningsrom, og to sovealkover.
Begge soverommene er av god størrelse. Hovedsoverommet har direkte adkomst til stort omkledningsrom, samt utgang til sydvestvendt balkong på ca. 6 kvm. med flott utsikt over Oslofjorden. Den perfekte plass å starte dagen med en kaffe, eller avslutte dagen med en god bok. Du finner også to sovealkover i denne etasjen som selger har brukt som soverom. (ikke godkjent til varig opphold). Her bør du se forbi eksisterende rominndeling, slik at du kan tilpasse etasjen til ditt behov.
EIdre baderom fra ca 1950 tallet. Flislagte gulv og vegger. Himlingsflater i malte flater. Søyleservant med to-greps armatur. Hylle og speil med belysning på vegg over servant. Innfliset badekar med dusjarmatur. Dusjnisje med dusjforheng. Gulvmontert toalett. Vannrør og synlige avløpsrør av kobber. Avtrekksventil i himling. I tilstandsrapporten har badet fått tilstandsgrad 3 pga. av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Kjelleretasjen består av trappegang, wc-rom, vaskerom, kjellerstue/kontor (ikke godkjent til varig opphold), teknisk rom og 2 boder. Det er egen inngang til kjelleretasjen.
Eldre vaskekjeller med noe oppgraderinger i senere tid. Malt betonggulv. Vegger i malt mur og malte flater. Himlingsflater i malte flater. Vegghengt utslagsvask av rustfritt stål med ett-greps armatur. Laminert arbeidsbenk. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Naturlig ventilasjon. Vaskerom og toalettrom har fått tilstandsgrad 2 på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
I denne etasjen finner du også et stort rom som selger har brukt som kjellerstue/kontor. Dog rommet ikke er godkjent til varig opphold er rommet mer enn stort nok til å romme flere løsninger. Er det ungdomshule, lekerom, bibliotek, hjemmekino/TV-stue, musikkrom som er ditt behov? Kanskje litt av hvert – eller noe helt annet? Her er mulighetene er mange!
Ellers i kjelleren er det nok av lagringsplass i store boder.
Kort oppsummert:
Dette er en bolig full av sjarm og noe utenom det vanlige. Eiendommen lengter etter noen kreative sjeler med varme hjerter og flittige hender, som ser potensialet og er villig til å gi eiendommen nytt liv. Potensialet for eiendommen må sies å være ubegrenset – for de rette kan dette bli et fantastisk hjem i en av hovedstadens mest attraktive boligområder.
Litt historie om byggestilen:
Da Ingiers vei 4 ble oppført, sannsynligvis like før århundreskiftet, regnes den arkitektoniske utformingen som sluttfasen til en over 50 års utvikling og tradisjon. Opprinnelig startet den med Linstow, Nebelsong og Schirmer på slutten av 1840-årene. Ilp. av et 10-år fikk sveitserstilen sin endelig formgivning frem til 1855. Bygningene karakteriseres da av en to etasjes veranda mot havsiden og store takutstikk som dekket hele huset. Med den snekkerglede som etter hvert utviklet seg, ble dette en populær stil som fikk stor utbredelse. Dette hadde sikkert sammenheng med at den ble anvendt for nye bygninger langs de nye jernbane strekninger som skjøt fart omkring midten av 1870-tallet. Behovet for en effektiv materialproduksjon ble en naturlig konsekvens og Strømmen trevarefabrikk valgte å gjøre bruk av maskinlaftet tømmerkonstruksjoner basert på tegninger fra arkitektene Due og Steckmest. "Den norske Træhusstil" oppnådde straks oppdrag og bestillinger langt utenfor Norge. I tiden før 1890 videreførte arkitekt Holm Munthe en tredje siste fase, mest kjent som "dragestilen", slik vi kjenner den fra Frognerseteren og de store hotell- og sanatorie-kompleks som ble etablert i Holmenkollen. Det er den siste varianten av trehusstilen Ingiers vei 4 plasserer seg. Bruken av maskinlaftet tømmer og fargebruk ble i samtiden assosiert med dragestilen. Svært mye av denne bebyggelsen eksisterer fremdeles i Holmenkollåsen ned mot Slemdal. Boligen i Ingiers vei 4 blir således i en arkitekturhistorisk sammenheng vurdert som verdifull. (Kilde: Oslo Kommune Byantikvaren)

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren varme via bergvarmesystem, kombinert med elektrisitet og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1900.
Det foreligger ekspedisjonsdokumenter for tilbygning attestert 05.04.1905, og for tilbygg til våningshuset attestert 11.05.1916, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. Det foreligger ferdigattest for oppføring av støttemurer og ny adkomst datert 14.08.2020. Selger har ikke beplantet hekk mellom Ingiers vei 4 og 6 som kommunen krever. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Ferdigattesten kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Kjellerstue er opprinnelig byggemeldt som bod/vaskerom, og sovealkovene i 2. etasje er opprinnelig byggemeldt som omkledningsrom, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 6258, tinglyst 04.05.1939:
Tillatelse til å legge vannledning til eiendommen. Forandringer ved ledningsnett og stoppekran forårsaket ved senere opparbeidelse senking eller utvidelse av veier bekostes av eieren. Eier er ansvarlig for de skader og ulemper som kan oppstå som følge av at vann- og kloakkledninger og ledninger for sentralvarmeanlegget blir inneklemt eller innstøpt og overtar det fulle ansvar.
Dagboknr. 8620, tinglyst 13.02.1998:
Gnr. 194, bnr. 712 skal ha bruksrett til gangvei i 2 meters bredde fra garasjen/parkeringsplassen ved Ingiers vei syd og over Gnr. 194, bnr. 890 og over gnr. 194, bnr.87. Gangveien skal ligge som vist på vedlagte kart (konferer megler for kart).
Daboknr. 8627, tinglyst 13.02.1998:
Gnr. 194, bnr. 712 skal alene ha bruksrett på strandparsell langs Mosseveien i Oslo, tilhørende gnr. 194, bnr. 87.
Dagboknr. 1084740, tinglyst 01.08.2018:
Gjelder støttemur og biloppstillingsplass. Midlertidig unntak fra vegloven § 29 slik at byggverket kan plasseres 4,4 meter fra midten av den regulerte veien, Ingiers vei. Plasseringen er vist på situasjonsplanen av 06.06.2018. Eieren av eiendommen er forpliktet til å fjerne eller forandre byggverket uten erstatning dersom kommunen krever det.
Dagboknr. 2744540, tinglyst 14.07.2020:
Gnr. 194, bnr. 712 har bruksrett til gangvei i to meters bredde fra Ingiers vei over gnr. 194, bnr. 87 som vist på vedlagte kart (konferer megler for kart).
Gnr. 194, bnr. 87 har bruksrett til gangvei (2 meter bred) fra Ingiers vei over gnr. 194, bnr. 890. Gangveien vises med rød farge på vedlagt kart (konferer megler for kart). Mulig plassering av traséen blir endret ifm. oppføring av enebolig på nabotomt.
Gnr. 194, bnr. 87 aksepterer at dagens bolig på gnr. 194, bnr. 712 står nærmere grensen mellom eiendommene enn fire meter.
I tillegg er det tinglyst 2 servitutter fra 1897 og 1919, med dagboknr. 900546 og 912544. Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Selger har avtalt med eier av gnr. 194 bnr. 890 at det skal tinglyses en ny servitutt vedr. endringer i vann- og avløpsrør som går over gnr. 194 bnr. 890, som følge av den nye bebyggelsen. Kjøper kan ikke motsette seg dette, og overtar videre alt ansvar for etablering av servitutten.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen har blitt vasket ned før visning, og vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse.
Løsøre og tilbehør som ikke vil medfølge:
- Antikk call-in festet på vegg ved inngangsdøren.
- Hylle festet på vegg i WC-rom i kjelleren.
- Fuglestatuer i hagen.
- Hylle med skuffer i snekkerbod.
Løsøre og tilbehør som vil medfølge boligen:
- FLOS Glo-ball lampene (tak og vegg) og spotlampene på vegg i stuene
- Hvitevarer på kjøkken (kombiskap, komfyr og oppvaskmaskin)
- Vaskemaskin, tørketrommel, fryseskap og brettebenk i vaskerom
- Safe i bod
- Hyller i bodene
- Stor stige (15 meter)

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Villa Solbakken ligger solrikt og flott til med vidstrakt utsikt fra Sloreåsen/Ljansdalen i øst til Bunnefjorden mot sør og vest. Boligen ligger høyt og fritt, uten gjenboere, i frodige og naturskjønne omgivelser på Ljan. Perfekt beliggenhet for de som ønsker nærhet til fjorden og et rikt frilufts- og fritidstilbud, og kort reisevei til sentrum. Et populært boligområde med flere badeplasser langs fjorden, flotte turområder, slalåmbakke, idrettsanlegg, skole og barnehager. Fra eiendommen er det også kun få minutters gange bl.a. til friområdet på Skredderjordet, søndagsåpen matbutikk, buss og tog.
Få minutter med bil til de lokale handelsstedene Sæter, Holtet og Lambertseter. Sæter Torg har et variert servicetilbud inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. På Holtet bl.a. finner man også flere butikker, den populære delikatessebutikken Jacobs og Åpent Bakeri. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Få minutters gange til buss i Ljabruveien og til Ljan togstasjon. Gangavstand også til Ljabru trikkestasjon. Kort vei også til Hauketo togstasjon, med Drive & park, som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Her finner man tog, lokale busser, ekspressbuss, samt flybuss til Gardermoen. (Vennligst se www.ruter.no for ytterligere opplysninger).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med umiddelbar nærhet til friområdet i Skredderjordet og omkringliggende skogsområde. Skredderjordet har skøytebane om vinteren, fotball/sandvolley og bordtennis om sommeren. Få minutters gange til flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven, Hundejordet ved Hallagerbanen, og rundt Hvervenbukta. Fine bademuligheter ved Katten, Fiskevollen, og Hvervenbukta for å nevne noen. Kort vei også til Østmarka med flotte turmuligheter. Tilgang til privat badeplass på Ljansbadet ved innmelding i Ljans Vel. Vellet har også egen båtforening med mulighet for leie av bøye dersom ledig.
Noen få minutters kjøring i retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort avstand til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint)
Ljan Tennisklubb i Peder Holters vei. Boble over 2 baner i vinterhalvåret.
Kort vei også til Hallager idrettsanlegg med fotballbaner (kunstgress) som drives av Ljan Fotball og Nordstrand Idrettsforening.
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF er viden kjent for sitt store miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også egen triatlongruppe og et allsport-tilbud til funksjonshemmede. På Nordstrand Arena finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i «Storstua».
Nordstrand Turnforening holder til i Leirskallen Turnhall, og har turn- og gymnastikktilbud for alle aldersklasser og nivåer.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer.
Ormsund Roklubb på Malmøya.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter, og treningssenter i Nordstrand Arena.
På Nordstrand og ellers i bydelen er det videre et rikt tilbud av foreninger og lag for dans, kor, musikk og diverse kultur, det lokale speiderlaget, samt mange andre typer idretter.

Adkomst

Ingiers vei er en villavei som strekker seg fra Ljabruveien og opp til Åsdalsveien ved Skredderjordet.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og kommunale barnehager i nærområdet.
Boligen sogner til Ljan barneskole og Nordstrand ungdomsskole. Steinerskolen i krysset Solveien/Nordstrandveien.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

En stor, usjenert og skrående tomt på 1.073 kvm. som er beplantet med gressplen, blomster og prydbusker. Frodig hage med flere store trær og flotte fjellformasjoner, naturtomt, samt flotte opprinnelige natursteinsmurer. Her det rikelig med plass til soner for alle typer hageliv.
Fra mellomstuen i 1. etasje, og hovedsoverommet i 2. etasje er det utgang til sydvestvendte og solrike verandaer - begge med flott utsikt over Oslofjorden. Sol på eiendommen fra morgen til kveld og flere soner for å etablere sittegrupper på eiendommen. Hagen innbyr til en fin plass for ballspill, trampoline, lek og moro for både små og store. Tomten er komplett med flott stensatt trappeadkomst til boligen.

Parkering

Stor opparbeidet dobbel parkeringsplass med snuareal på egen grunn, med god plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring bolig i henhold til reguleringsplan S-4644 datert 11.06.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Boligen er oppført på byantikvarens liste og er bevaringsverdig etter plan- og bygningsloven. Utbedringer og eventuelle utvendige forandringsarbeider må skje i samråd med byantikvaren. Dagens farge på vinduene og listverk er malt hvit, og er ikke ansett som opprinnelig farge av Byantikvaren som har tilrådet at opprinnelig fargebruk (grønn/rød) gjenopprettes. Se sak 200705796 – Byggesak på Oslo kommune plan og bygningsetatens saksinnsyn.
I Ljabruveien 54 A (grensende eiendom mot sør-vest med gnr. 194 bnr. 890) er det gitt tillatelse til oppføring av enebolig. I forbindelse med dette har selger av gnr. 194, bnr. 87, gitt samtykke til at den nye eneboligen kan koble seg til vann- og avløpsrørene til Ingiers vei 4. Dersom gnr. 194 bnr. 890 kobler seg til vann- og avløpsrørene til Ingiers vei 4 skal gnr. 194, bnr. 890 sørge for at felles rør er dimensjonert for begge boligene til kommunens nett. Videre har selger gitt samtykke til at eneboligen med gnr. 194, bnr. 890 kan plasseres inntil 2 meter fra vann- og avløpsledningene som ligger i grunnen. Samtykket er gitt med forutsetning av at eier av gnr. 194 bnr. 890 håndterer eventuelle behov for omlegging av dagens trase som følge av oppføring av eneboligen. Det er uklart hva endelig løsning blir før byggingen er igangsatt. Samtidig er det avtalt at eiere av gnr. 194 bnr. 890 og gnr. 194 bnr 87 sammen skal sikre fremtidig tinglysning som regulerer rettigheter og vedlikehold av de private stikkledningene. Kjøper må medvirke til dette når ny trase og situasjon foreligger og overtar ansvaret for dette. Gnr. 194, bnr. 87 sin gangvei over gnr. 194, bnr. 890 til Ingiers vei vil bli omlagt av eier av gnr. 194 bnr. 890 som følge av etablering av enebolig på gnr. 194 bnr. 890. Den nye gangveien skal gå ned mot den nye eneboligen og følge felles gangvei ut innkjørselen. Det må påregnes gravearbeider som vil kunne berøre vann- og avløpsrør, og evt. gangadkomsten i anleggsperioden.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 501,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 13 118,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 23.500 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 14.703,-
Velavgift til Ljans Vel er kr 350,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 1.708,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen AS alarmselskap som koster kr 5.720,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 990 312,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 10 765 123,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14.863.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gunn Bergebakken Verliin og Peter Alfred Verliin

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0061/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2261

Dato

Sist oppdatert: 23. juni 2022 kl. 13:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt for å avtale visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.