Engersand Havn

Engersand Havn 6

Prisantydning

9 500 000 kr

Omkostninger: 238 722 krTotalpris: 9 738 722 kr
Etasje
3
Byggeår
2014
Soverom
3
Areal (P-ROM)
131 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
4 504 kr

Stor og flott frontleilighet i Ankeret. Suveren utsikt og full solgang på stor veranda. Heis og to garasjeplasser.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til "Ankeret" i Engersand Havn 6. 

Denne boligen har en magisk beliggenhet helt fremst i anleggets signaturbygg. Leiligheten ligger sør-vestvendt med fantastiske sol- og utsiktsforhold. 

Leiligheten holder god standard, er meget pent brukt og påkostet langt utover opprinnelig leveranseliste fra utbygger. 

Boligen er stor, med romslige løsninger, tre soverom, to bad og separat vaskerom. 2 garasjeplasser og rikelig med bodplass medfølger også. Mulighet for leie av båtplass på fremforliggende bryggeanlegg. 

Området byr på flotte turveier, restaurant, båthavn og badeplass rett utenfor døren.

Leiligheten må sees og oppleves! Velkommen til visning. 

Eiendommen

Engersand Havn 6, 3427 GULLAUG 
Gårdsnummer 115, bruksnummer 156, seksjonsnummer 8, kommunenummer 3049,
Gårdsnummer 115, bruksnummer 156, seksjonsnummer 41, kommunenummer 3049

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger fint til på Engersand, i frontlinje til vannet og båtbryggene. Fantastisk flott utsikt mot Glassverket på motsatt side av fjorden, og utover Drammensfjorden mot Svelvik og inn mot Drammen.

Leiligheten nyter godt av meget gode solforhold på terrasse mot sør- og vest, med sol fra tidlig morgen til sen kveld.

Engersand Havn har en praktfull beliggenhet sørvest mot Drammensfjorden med strandlinje, båthavn og meget gode solforhold. Bryggeanlegg med mulighet for leie av båtplass og fin strand på området.

Nærmeste matbutikk er Kiwi Gullaug, der det også finnes bensinstasjon.

Engersand friluftsområde ligger en liten spasertur fra leiligheten. Flott golfbane på Kjekstad i Røyken, ridesenter på Linnesvollen og treningssenter på Lierstranda og/eller Spikkestad. Godt med tur- og bademuligheter i nærområdet. Lysløyper, med godt preparerte skiløyper vinterstid i Kjekstadmarka med adkomst fra Gullaugkleiva. 

Det er kort vei inn til Drammen sentrum både med buss, båt og bil. Enkel kjøreadkomst ut til E-18 og videre til Asker/Oslo. Bussholdeplass ved riksveien. Kort vei til Lier stasjon med pendlerparkering og god togforbindelse til Oslo - 25 minutter med tog til Oslo.

Veibeskrivelse

Rv. 134 følges ut av Drammen, via Lierstranda, Amtmannsvingen og Gullaugsletta. Man passerer Kiwi Gullaug, og fortsetter deretter ca. 1 km. I lyskrysset holdes høyre ned til Engersand havn, holder rett frem mot Engersand havn, og tar til høyre ned mot ankeret. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Gullaug barnehage i Kvernbakken, Linnesstranda barnehage og Sprellopp barnehage på Tuverud er de nærmeste til boligen. Familiebarnehage ved Lahelldammen. 

Gullaug barneskole på Linnesstranda. Høvik ungdomsskole på Stoppen.

St. Hallvard Videregående skole og Lier videregående skole. 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 149 kvm.
Totalt bruksareal: 137 kvm.

Totalt primærrom: 131 kvm.
Herunder; entré/gang, 3 soverom, 2 bad, vaskerom, kjøkken og stor stue med utgang til stor og overbygget terrasse på 34 kvm. 

Innvendig bod er 6 kvm. 
I tillegg disponerer boligen ekstern bod, i tilknytning til garasjeplassen. Sameiet har også en stor, felles sykkelbod. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.08.2019 utført av Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 3.132 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal, og er i hovedsak opparbeidet med lettstelte og pene adkomstarealer, parkeringsplasser og interne veier, i tillegg til bed og grøntområder. 

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass med elbil-lader (må muligens konverteres, avhengig av bilmerke) i blokkens underetasje, samt en garasjeplass i naboblokken med inngang få meter fra denne blokken. Sameiet har god parkeringskapasitet med ekstra utendørsplasser, og området har gjesteoppstillingsplasser på fellesarealer. 

Den ene garasjeplassen er tinglyst på egen seksjon og tilkjøpt av nåværende eier. Dersom ny eier ikke har behov for plassen kan denne fritt videreselges til markedspris, etter nærmere regler fra sameiet. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei, med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført som blokk i isolert stål- og betongkonstruksjon, og har flatt folietekket tak. Isolerte vinduer og inngangsdører. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann har konkludert med at boligen fremstår i god stand, og har ikke påpekt spesielle feil eller mangler. Deter gjort fuktmåling på normalt utsatte steder på bad, vaskerom og kjøkken, uten funn av forhøyede verdier.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for garasjene i Ankeret 1, 17.12.2014 og for boligene 18.12.2014.
Brukstillatelsesne er gitt på vilkår som utføres av utbygger. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 


Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Denne boligen fremstår som meget flott, med høy standard og gode oppgraderinger, godt utover opprinnelig prosjektering. Leiligheten er pent brukt og er innflyttingsklar uten behov for oppussing.

Leiligheten ligger som hjørnebolig i tredje etasje, helt ut mot Drammensjorden og båthavna. Alle oppholdsrommene har utsikt til fjorden, og fra stue/kjøkken og overbygget veranda har man utsyn mot hele innseilingen fra Svelvik til Drammen. 

Enheten har stor vinkelstue med åpen løsnig mot kjøkkenet, tre soverom, to bad og separat vaskerom. Innvendig bod, to utvendige boder og to garasjeplasser. 
 
Inngang med dørtelefon på bakkeplan eller direkte fra garasje, med fin heis til hyggelige fellesarealer. Tre boliger har inngang fra samme etasjeoppgang. 

Boligen har pene parkettgulv og helsparklede vegger/tak i oppholdsrommene. 

Adkomst til romslig entré. Stor skyvedørsgarderobe og dørtelefon med fjernåpner. Øvrige småmøbler i entréen vil ikke medfølge ved overtakelse. 

Gjestebad med flislagt gulv, flissatte vegger og malt himling. Innredet med vegghengt toalett, servantinnredning og dusj med Raindance select 360 dusjsett. 

Hovedbad med flislagt gulv, flissatte vegger og malt himling. Innredet med god skapinnredning, servantinnredning og lekkert boblebad. 

Praktisk vaskerom med flislagt gulv, malte vegger og malt himling. Laminert arbeidsbenk med utslagsvask og hylleoppbevaring over benk. Nåværende eier har oppbevart fryser i vaskerommet, og denne vil medfølge ved overtakelse. 

På innsiden av vaskerommet ligger en teknsik bod med svært god oppbavaringsplass. Her finnes bl.a. styringsenheten for ventilasjon. 

Tre soverom, hvorav to med skyvedørsgarderobe. Alle har sørvendt beliggenhet med utsikt til fjorden og morgensol. Utvendig solskjermin på rutene. Hovedsoverommet har ekstra tv-uttak. 

Romslig kjøkken med pen og påkostet innredning fra Crown. Rålekker granittstenstopp på alle kjøkkenbenker. Kokeøy med mye oppbevaring i ekstra skap på begge sider. Kjøkkenet har en oppgradert hvitevarepakke fra Miele med integrert oppvaskmaskin, stekeovn, micro, induksjonstopp og kjøleskap. Kjøkkenet har ettermontert nytt blandebatteri med kran og vannstopper. 

Stor vinkelstue med god plass til flere møbelgrupper. Ekstra uttak til tv og internett, som gjør flere møbelplasseringer mulig. Veggmontert vinhylle vil ikke medfølge. Gasspeis. Utgang til stor veranda. 

Verandaen løper langs byggets sørside og vestside, og er totalt ca. 35 kvm. Verandaen er i hovedsak innglasset; meget lun og brukervennlig. To-delt zip-screen i front. Balkongdelen mot sør er ikke innglasset, og er avdelt fra verandadelen med glassdør. Flislagt gulv og uttak for gassgrill. Enkelt bodskap. 

Alle vinduene i boligen har motoriserte utvendige zip-screens, som fjernstyres i separate soner. 

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren varme med separat sonestyring i alle gulv (ikke våtrom) og balansert ventilasjon. Elektriske varmekabler i gulv på våtrom og gasspeis i stuen. 

Energimerke Energimerket D4

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet "Sameiet Ankeret 1", med sameiebrøk 137/2778.
Sameiet består av 22 leiligheter og en næringsseksjon, avsatt til serveringssted.

Formann er Torgeir Haugen og forretningsfører er USBL. 

Leilighetene i sameiet har prioritering til leie av båtplass på bryggeanlegget fremfor bygget. 

Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

23.09.2014 - Dokumentnr: 807202 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:70 
Kan ikke slettes uten samtykke 
Overført fra: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:156 
Gjelder denne registerenheten med flere 


25.09.2014 - Dokumentnr: 816214 - Erklæring/avtale
Ferdselsrett for allmennheten 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 
Overført fra: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:156 
Gjelder denne registerenheten med flere 


26.11.2014 - Dokumentnr: 1034450 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:70 
Gjelder første fremtidige fradelte parsell 
Overført fra: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:156 
Gjelder denne registerenheten med flere 


26.11.2014 - Dokumentnr: 1034524 - Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:70 
Bestemmelse om adkomstrett 
Gjelder første fremtidige fradelte parsell 
Overført fra: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:156 
Gjelder denne registerenheten med flere 


28.11.2014 - Dokumentnr: 1046183 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:70 
Overført fra: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:156 
Gjelder denne registerenheten med flere 


01.12.2014 - Dokumentnr: 1049910 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:70 
Erklæring om felles bruk av uteoppholdsareal 
Overført fra: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:156 
Gjelder denne registerenheten med flere 


15.02.2019 - Dokumentnr: 200268 - Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:1 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:10 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:11 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:2 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:3 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:4 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:5 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:6 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:7 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:8 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:9 
Gjelder denne registerenheten med flere 


15.02.2019 - Dokumentnr: 200342 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:1 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:10 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:11 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:2 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:3 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:4 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:5 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:6 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:7 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:8 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:159 Snr:9 
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m 
Gjelder denne registerenheten med flere 


15.02.2019 - Dokumentnr: 200374 - Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:157 Snr:1 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:157 Snr:2 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:157 Snr:3 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:157 Snr:4 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:157 Snr:5 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:157 Snr:6 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:157 Snr:7 
Rettighetshaver: Knr:0626 Gnr:115 Bnr:157 Snr:8 
Gjelder denne registerenheten med flere 


03.09.2019 - Dokumentnr: 1019239 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Gjelder denne registerenheten med flere 
Elektronisk innsendt 


15.12.2014 - Dokumentnr: 1102503 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 8 
Formål: Bolig 
Tilleggsdel: Bygning 
Sameiebrøk: 137/2815 


10.05.2016 - Dokumentnr: 415407 - Resek/fjerning av seksjon
Fjernet seksjon: 
Snr: 24 
Formål: Næring 
Sameiebrøk: 32/2815 
Formål/sameiebrøk for denne seksjon: 
Snr: 8 
Formål: Bolig 
Tilleggsdel: Bygning 
Sameiebrøk: 137/2783 


10.05.2016 - Dokumentnr: 415407 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon: 
Snr: 8 
Formål: Bolig 
Tilleggsdel: Bygning 
Sameiebrøk: 137/2796 


10.05.2016 - Dokumentnr: 415407 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon: 
Snr: 8 
Formål: Bolig 
Tilleggsdel: Bygning 
Sameiebrøk: 137/2778 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål, med forretning og bevertning i henhold til reguleringsplan Engersand Havn 10.10.2006. 

På grunnplan er det tilrettelagt for restaurantdrift, og denne stenger kl. 21:00/22:00. Restauranten er pålagt å følge sameiets husordensregler og bedtekter på linje med de andre sameierene. Nåværende eier av boligen har tidligere opplevd noe støy og lukt knyttet til driften, men dette har etter dialog med seksjonseieren (utbygger), sameiet og kommunen blitt strengere regulert. Luktproblematikken er i all hovedsak eliminert for denne leiligheten, etter omlegging av ventilasjonsutløpet. Eier er heller ikke plaget av støy etter innføring av nye åpningstider og nye driftere. 

Det foregår fortsatt noe bygging på Engersand havn syd, og anleggstrafikk i området kan påregnes.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Leiebeløp inkluderer

drift og vedlikehold av fellesarealer, måking/strøing, renovasjon, vannbåren varme, felles bygningsforsikring, fibersignaler grunnpakke tv/internett, styrearbeid og foretningsfører.

Oppdragets KR-kode

KR20.19372

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

drift og vedlikehold av fellesarealer, måking/strøing, renovasjon, vannbåren varme, felles bygningsforsikring, fibersignaler grunnpakke tv/internett, styrearbeid og foretningsfører.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.320.191,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.752.687,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. 

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ikke fellesgjeld i sameiet. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen betales:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesum, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.738.722,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne videreformidles skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres. Det gjøres oppmerksom på at selger er et konkursbo og at kjøpers muligheter for reklamasjon er redusert, ettersom kjøper ikke vil kunne fremme mangelskrav etter at konkursboet er avsluttet.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 50.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres. Det gjøres oppmerksom på at selger er et konkursbo og at kjøpers muligheter for reklamasjon er redusert, ettersom kjøper ikke vil kunne fremme mangelskrav etter at konkursboet er avsluttet.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Alexander Abelseth
Eiendomsmegler

Alexander Abelseth

Telefon
Mobil 97744247

Lurer du på noe

Alexander svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.