Komplett salgsoppgave

Bjorli Apartment - Leilighet nr. 203

890 000 kr
39 m²
2 soverom
Stue/spisestue
Stue/spisestue
Anita Giske
Presenteres av
Anita Giske
Bjorli
Nyoppusset selveierleilighet med 2 soverom og kort vei til skibakken | Felles basseng |
 • Prisantydning
  890 000 kr
 • Omkostninger
  26 772 kr
 • Totalpris
  916 772 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  39 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 028,7 kr

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten er beliggende i tidligere Bjorli Hotell ligger meget sentralt til like ved alpinanlegget på Bjorli. Her har man gangavstand til de fleste servicetilbud som Bjorli kan by på. Man er kun noen meter fra utgangspunktet til de fleste skiopplevelsene som er arrangert på Bjorli, enten det er i alpinbakken eller man kun ønsker å gå på langrenn. Solforholdene er forholdsvis gode ettersom det er flatt terreng her.Bjorli Apartment:
* Pent oppusset leilighet
* Sentralt på Bjorli
* Kort avstand til skibakke
* Badebasseng i fellesområde
* Møbler medfølger.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjorli Apartment - Leilighet nr. 203, 2669 BJORLI
Kommunenummer 3432, gårdsnummer 2, bruksnummer 853, seksjonsnummer 14

Innhold

Totalt bruksareal: 39 kvm
Totalt primærrom: 39 kvm
Primærrom:
2. etasje (39 kvm): Bad, stue/kjøkken og 2 soverom.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er oppført i tre/mur/betong. Betongelement i etasjeskille. Fellesarealet er malt opp igjen i 2016. Fliser i felles atrium. Atrium/svømmebassen/garderober etc. og kjøkken/spisesal er fellesareal. Det er foretatt oppussing av badstuer og dusjer i tilknytning til bassenget. Det er installert et nytt stort massasjebad i det tidligere bassenget.
Vi gjør oppmerksom på at boligen kan være oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, herunder krav til varig opphold, da det er byggeforskrifter på søknadstidspunktet som var gjeldende.

Standard

Leiligheten er innvendig oppusset i 2016. Rom mot vindusrekke er nå avdelt og består av 2 soverom. Pen, lys leilighet med malte vegger og himlinger. Parkett på gulv.
Tiltalende og pent bad. Badet har flislagte gulv og vegger. Dusjnisje, wc og servant. Ukjent alder på bad.
Flott, ny eik kjøkkeninnredning med platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og integrert kjøleskap. Det er fliser over kjøkkenbenk. Ventilator m/stålhette.
Dør ut fra ene soverom til veranda mot nordøst mot skitrekket. Flott utsikt.
Møbler medfølger!

Oppvarming

Strøm og oppvarming er inkludert i fellesutgiftene - bygget har sentralt varmegjenvinningsanlegg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.02.1983.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Ingen servitutter er registrert på sameiets eiendom.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Møbler medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i tidligere Bjorli Hotell ligger meget sentralt til like ved alpinanlegget på Bjorli. Her har man gangavstand til de fleste servicetilbud som Bjorli kan by på. Man er kun noen meter fra utgangspunktet til de fleste skiopplevelsene som er arrangert på Bjorli, enten det er i alpinbakken eller man kun ønsker å gå på langrenn. Solforholdene er forholdsvis gode ettersom det er flatt terreng her.

Adkomst

Kjør mot alpinanlegget på Bjorli og Bjorli Hotell ligger på venstre hånd like før bakken. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 9.182 kvm som tilhører sameiet. Det vil bli foretatt mindre grensejusteringer slik at tomtearealet kan bli noe endret. Kjøper kan ikke kreve prisavslag ved slike endringer.

Parkering

Tomten er opparbeidet med asfalterte/grusede adkomst og parkeringsareal. Parkeringsplassene er fellesareal.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til reguleringsplan datert 20.05.2014, med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.070,50 pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avg. (forbruk vann/avløp), byggforsikring, vedlikehold, tv- og internett, strøm både i fellesareal og i leiligheten, samt forretningsfører/styrehonorar.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Fellesutgiftene innbetales kvartalsvis.
I tillegg blir faste abonnementsavgifter for vann og avløp fakturert hver enkelt seksjonseier, for denne seksjonen betales det kr 7.141,26 pr. år.
Gebyr for tv- og internett er inkl. i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 216.845,- ifølge skatteetaten.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen fellesgjeld i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører, kr 1.800,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 915.272,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Edel Johanna Holstad

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Bjorli Apartment. Sameiet består av 38 leiligheter og fellesareal. Forretningsfører er Christina Marie Måseidvåg.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Lesja kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet eierskifteforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers eierskifteforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie.
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som er vedlagt denne salgsoppgave og som også ligger på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert samt at legitimasjon må være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra eiendommens hjemmeside på finn.no eller krogsveen.no, så oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver.
Budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp og bør være gyldig i minimum 30 minutter. Vi gjør oppmerksom på at bud uansett ikke kan settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag, etter siste annonserte visning. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet..

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fast provisjon: kr. 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 3.950,-
Annonsepakke kr. 6.450,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0181/18
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.18181

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 21:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.