Komplett salgsoppgave

Maridalsveien 154B

5 000 000 kr
49 m²
2 soverom
Velkommen til Maridalsveien 154B! Presentert av Ingunn Anna Gudjonsdottir v/Eiendomsmegler Krogsveen.
Velkommen til Maridalsveien 154B! Presentert av Ingunn Anna Gudjonsdottir v/Eiendomsmegler Krogsveen.
Sagene
Lekker og svært moderne 3-roms selveier med sentral beliggenhet. Nyoppusset i 2022. Kort vei til "alt"!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  9 000 kr
 • Omkostninger
  126 567 kr
 • Totalpris
  5 135 567 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1939
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  49 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 414 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Maridalsveien 154B - en gjennomført og påkostet 3-roms selveier med svært sentral beliggenhet på Sagene. Leiligheten ligger fint til i 3.etasje og er omfattende oppgradert i 2022 med bl.a. nytt kjøkken, elektrisk anlegg, overflater og totalrenovert bad m.m. Inneholder entré, 2 soverom, pent flislagt bad og stue med åpen kjøkkenløsning. Her får du en leilighet med meget god planløsning, gode rom med store vindusflater og fine muligheter for oppvaring. Dette er leiligheten for deg som ønsker nærhet til servicetilbud som hyggelige kaféer, restauranter, offentlig kommunikasjon og flotte grøntområder.
 • Gjennomgående
 • Arealeffektiv planløsning
 • God rominndeling
 • Hvitevarer medfølger
 • Nytt kjøkken og bad 2022
 • Fine lagringsmuligheter i kjellerbod Må ses!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Maridalsveien 154B, 0461 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 221, bruksnummer 159, seksjonsnummer 14, ideell andel 1/1

  Innhold

  Nærmere innhold:
  Entré:
  Lys og fin entré med dirkete adkomst til alle rom. God plass til å henge opp klesoppheng og sko. Det er installert porttelefon. Gulvflaten er belagt med laminat (2022). Spotter med dimmer i himling.
  Stue:
  Innbydende stue med godt lysinnfall gjennom store vindusflater. Stuen byr på moderne spilevegg på vegg som harmonerer fint med øvrige flater. Gulvflaten er belagt med laminat (2022) og det er god belysning via lysskinner i himlingen som kan dimmes. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, noe som gjør dette til et fint og sosialt oppholdsrom.
  Kjøkken:
  Moderne og stilrent kjøkken i åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet er nytt i 2022 og har skap med glatte fronter og benkeplate av laminat. Videre har kjøkkenet nedfelt oppvaskkum av kompositt, integrerte hvitevarer og fritthengende ventilator med kullfilter. Komfyrvakt og lekkasjevarsler er installert.
  Her får du et hyggelig og funksjonelt kjøkken med gode lagringsmuligheter. Kjøkkenøy med skuffer og hyller på begge sider bidrar til smarte løsninger. Hvitevarene medfølger leiligheten.
  Hovedsoverom:
  Innbydende soverom som vender inn mot bakgård med behagelige fargenyanser. Her er det naturlig plass for dobbeltseng, nattbord, samt et oppbevaringsmøblement. Gode oppbevaringsmuligheter for klær og annet i innvendig bod/walk- in. Mulighet for å etablere hjemmekontor dersom ønskelig.
  Gulvflaten er belagt med laminat (2022). Lys med spotter i himling.
  Soverom 2:
  Dette soverommet vender også inn mot bakgård. Dette passer ypperlig som gjesterom eller kontor. Fin plass til seng, nattbord og en skrivepult. Mulighet for oppbevaring i plassbygd skap. Stort vindu og lyse vegger med en kontrastvegg. Gulvflaten er belagt med laminat (2022). Lys med spotter i himling.
  Bad:
  Flislagt baderom renovert i 2022 med ny membran, nye rør, varme i gulv og nedsenket himling med downlights. Videre byr badet på vegghengt servantskap med servant på benkeplate. Speil med belysning og stikkontakt over servant. Badet har et pent dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur med regndusj og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin.
  I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 4,4 kvm.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger utvendig pusset og malt. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. (taket er ikke besiktiget). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  - På badet har enkelte punkter fått tilstandsgrad 2 som blant annet ventilasjon. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
  Det er gitt tilstandsgrad på fallforhold på gulv i dusjsonen. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales.
  - Det er gitt tilstandsgrad på ventilasjon på kjøkken. Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
  - Det er gitt tilstandsgrad 2 på etasjeskiller og overflater gulv på soverom I. Det er noen målbare skjevether i boligen. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Det er stedvis knirk i gulvet på soverom I.
  - Det er gitt tilstandsgrad på varmtvannsbereder. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
  - Det er gitt tilstandsgrad på enkelte vinduer og ytterdør. Vinduer på soverom er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene.
  Se utfyllende tekst i rapporten.
  Til informasjon:
  Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming og gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden Byggeår.
  Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 23.02.1951, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
  Etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, har etasjen blitt delt opp. Leiligheten har et rom mindre enn det som fremgår av original byggetegning.
  Der hvor soverom II er i dag, er tegnet opp som kjøkken. Dagens planløsning viser at kjøkkenet er flyttet ut i stuen.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr 504749-4/105, tinglyst 21.04.1983, type heftelse: Panterett til sameiet, kr 40.000,-
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale om kloakkledning, bestemmelse om trafostasjon/kiosk, bestemmelse om vann/kloakkledning.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger meget godt til på Sagene og byr på følelsen av å bo sentralt, men i fine grønne omgivelser.
  Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Kaffebrenneriet, Sagene lunsjbar, Tiffany's, Bamboo (Asiatisk) og Saigon Sushi (Sushi/ Asiatisk), Astral m.m. Rema 1000, Coop Extra Bjølsen, døgnåpent Joker og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
  Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Akerselva Miljøpark, Myraløkka, Sagene parken, Torshovparken, Bjølsenparken og Voldsløkka. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner, turstier m.m. Like ved leiligheten ligger Bjølsenparken med idylliske Bjølsen Kolonihage med koselige Portveien 2.
  Av treningstilbud finner du bl.a. SATS ca. 4 minutters gange fra døren, og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.
  I umiddelbar nærhet til leiligheten har du tilgang til et svært godt kollektivtilbud med bl.a. buss 20, 34, 37 og 54, i tillegg til buss nr. 28 mellom Fornebu og Helsfyr fra Arkitekt Rivertz plass i rushtiden, samt trikk 11, 12 og 13 fra Vogts gate på Torshov som tar deg raskt rundt til store deler av byen.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Skoler:
  - Bjølsen skole (1-10 kl.)
  589 elever, 24 klasser 0.2 km
  - Lilleborg skole (1-7 kl.)
  407 elever, 19 klasser 0.8 km
  - Sagene skole (1-10 kl.)
  364 elever, 22 klasser 0.9 km
  - Vestre Aker skole (8-10 kl.)
  30 elever, 3 klasser 1.6 km
  - Fagerborg skole (8-10 kl.)
  - Foss videregående skole
  600 elever, 20 klasser 1.4 km
  - Nydalen videregående skole
  960 elever 1.8 km
  Barnehager:
  - Maridalsveien barnehage (1-5 år)
  62 barn, 5 avdelinger 0.2 km
  - Pontoppidan barnehage (0-6 år)
  39 barn, 5 avdelinger 0.3 km
  - Dronning Louises barnehage (1-5 år)
  30 barn, 2 avdelinger 0.3 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 601,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

  Parkering

  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 01.06.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977, senere endret til S-2937 datert 01.10.1987.
  Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262. Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
  Pågående saker i området:
  - Maridalsveien 154 B: Bruksendring av forretning til serveringssted. Se plan og bygningsetatens sine sider saksnummer: 202107499 for mer informasjon.
  - Arendalsgata 3: Rehabilitering av tak og fasader. Se plan og bygningsetatens sine sider saksnummer: 202118112 for mer informasjon.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 3 414,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-Tv/internett, trappevask, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, nedbetaling av felleslån, bygningsforsikring, forretningsførsel m.m. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 078 708,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 0,-/3 883 348,80.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 19 083,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 9 000,- pr. 01.05.2022
  Total fellesgjeld for sameiet er kr 232.523,- pr. 30.05.2022 og lånevilkårene er:
  Lånenr: OBOS01-98207449253
  Type: Annuitet
  Restsaldo: kr 232.523,-
  Restløpetid: 3 år 8md.
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 4,50%

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.135.567,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 9 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Moody Nady Boshra Shafeek og Lucyna Holubicka

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Maridalsveien 154 sameie, med sameiebrøk 5999/169700.
  Sameiet består av 21 leiligheter og 6 næringsseksjoner.
  Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
  Dugnad må påregnes.
  Anskaffelse av husdyr må forelegges styret til godkjennelse.
  Fellesvaskeri i sameiet.
  Planlagte påkostninger:
  - Oppussing av trappeoppgang. Det har blitt vedtatt av styret at oppgangene skal pusses opp med ny maling, og eventuelt nye fliser på trappetrinnene dersom sameiet har midler til dette.
  - Sameiet ønsker å opparbeide bakgården, bruke noen kroner på å klippe gresset og plante blomster for at det skal se hyggelig ut.
  - På forrige årsmøte ble det vedtatt å gi eier av leilighet til i 5. etg opsjon på å kjøpe to takarealer (for hhv. takterrasse og tilbygg til deres egen leilighet). Leilighetseierne søker nå om byggetillatelse fra Oslo kommune for kjøp av ett av disse arealene, totalt 12 kvm for å bygge tilbygg. Takterrasse utgår. Dersom byggesøknaden godkjennes vil de gjøre nytte av opsjonen. Styret stiller seg positiv til forslaget. Dette vil medføre økte inntekter for sameie med tanke på felleskostnader og salg av tak på 12 kvm.
  - Det er planlagt en utskiftning av resten av vinduene i sameiet. Det gjelder vinduene på begge soverommene for denne leiligheten. Økt felleskostnad rundt dette må påregnes.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 42-0034/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR42.2234

  Dato

  Sist oppdatert: 23. juni 2022 kl. 20:07

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.