Komplett salgsoppgave

Lerstadlia 16

4 900 000 kr
249 m²
Velkommen til Lerstadlia 16 - presentert av eiendomsmeglerfullmektig Frida Stormyr v/Krogsveen!
Velkommen til Lerstadlia 16 - presentert av eiendomsmeglerfullmektig Frida Stormyr v/Krogsveen!
Frida Stormyr
Even Roth
Presenteres av
Frida Stormyr og Even Roth
Lerstad
Innholdsrik enebolig i attraktivt boligområde | Garasje | Hage |Uthus | Kort vei til skole og butikk | 6 soverom |
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Omkostninger
  123 842 kr
 • Totalpris
  5 023 842 kr
 • Byggeår
  1986
 • Primærrom
  249 m²
 • Bruksareal
  300 m²
 • Tomteareal
  892,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med attraktiv og skjermet beliggenhet i Lerstadlia. Boligen er en romslig familiebolig fra 1986 med tre boligetasjer og hybelleilighet. Eiendommen ligger ca. 3 km fra Moa og ca. 8 km fra Ålesund sentrum. Boligen fremstår som meget innholdsrik med god planløsning og har blant annet 6 soverom, 3 stuer og 3 bad. Tomten er pent og betydelig opparbeidet med plen mot sør og terrasseplatting mot øst. Eiendommen har garasje, uthus og hagestue.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lerstadlia 16, 6014 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 38, bruksnummer 121, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 300 kvm
Totalt primærrom: 249 kvm
Bruksareal:
Enebolig 267 kvm
Garasje 27 kvm
Utebod 6 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 90 kvm: Utleiedel bestående av: Vindfang, stue/, bad/vaskerom, 2 soverom. Forøvrig tilhørende hoveddel: Trapperom, bad , badstue, yttergang
1. etasje 113 kvm: Vindfang, kjøkken , bad, stue, hall m/trapp, vaskerom, 2 soverom
2. etasje 46 kvm: Trapperom, loftstue, 2 soverom
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 13 kvm: Kjølerom/bod, og 2 boder
2. etasje 5 kvm: Bod og kott
Garasje:
1. etasje 27 kvm: Garasjerom
Utebod:
1. etasje 6 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.02.2021 utført av Takstmann Steinar Åkre. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 1986 med underetasje, hovedetasje og loftsetasje. Det har i senere år blitt etablert utleiedel i del av underetasje. Leiligheten er oppusset for ca 3 år siden med nye laminatgolv og vegger/himlinger er malt. Ny kjøkkeninnredning. Deler av loftsetasje og underetasje er innredet i ettertid. Boligen fremstår ellers omtrent originalt fra byggeår.
Eiendommen er oppført med støpte fundamenter på stedlige masser. Støpt plate på grunn i del av underetasje, og en del av underetasjen med oppforede tregolv, Vegger mot grunn: Grunnmur mot vest, nord og øst med som utvendig er pusset. Ingen grunnmur i front mot sør. Innvendig utforede vegger mot mur, unntatt i bod mot nordvest. Drenering fra byggeår. Yttervegger er bindingsverk med liggende bordkledning. Vinduer er fra byggeår, og er trevinduer med isolerglass med utenpåliggende sprosser. Alle ytterdører fra byggeår. Ytterdører 1. etasje er lakkert tredør uten glass og med sidefelt med glass. Vaskeromsdør er samme som hovedytterdør. Balkongdører fra byggeår med isolerglass og sprosser som på vinduer. Tofløyet dør fra stue. Enkel dør fra soverom 1 etasje og fra loftstue. Dør ut fra underetasje øst er malt tredør med isolerglass. Takkonstruksjon er sperrekonstruksjon på bærende laminerte dragere med betongtakstein. Utstikkende laminerte dragere som bæring for overbygget balkong i front med beslag i enden. Opplyst skiftet ut et stykke i enden av ene limtredrager. Betongtakstein fra byggeår. Videre er huset beiset for ca. 2 år siden. Ny takstige i 2019 iflg. selger. Takrenner og beslag fra byggeår. Metallbeslag under vinduer er malte beslag.
Utebod i enkel trekonstruksjon Enkel fundamentering - tredekke. Yttervegger i trekonstruksjon med stående kledning. Takkonstruksjon ed stedbygde takstoler med takåser og metallplater taktekking.
Stedbygget dør.
Garasje fra 1988 oppført med støpte fundamenter og ringmur mot vest og nord. Støpt plate på grunn. Yttervegger er bindingsverk med liggende kledning. Takkonstruksjon er stedbygde takstoler med sutakplater og betongtakstein. Vinduer og dør mot sør. Malt leddport med portåpner. Innlagt strøm og lys.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg3:
Bad 1. etasje:
Det er kontrollmålt omtrent flatt badegolv med nedsenket golv ca 1 cm for dusjnisje som tyder på at dusjkabinett er montert i ettertid. Badet står foran full oppgradering.
Bad underetasje:
Badet lite brukt - ingen bruk siste 10-20 åra. Badet står foran oppgraderinger. Dusj må ikke brukes da overflater i dusj ikke tåler vannbelastning. Det er kontrollmålt omtrent flatt badegolv med lokalt fall til sluk som er ok. Litt vått på tapet etter at vann hadde frosset.
I tillegg har andre bygningsdeler fått tg2:
Gulv på grunn:
Det er ved stikktagninger avdekket forhøyde fuktverdier i oppforet tregolv i bord nordvest i underetasje. Ingen bemerkninger til støpt plate. Det gjøres oppmerksom på at oppforede tregolv regnes å være en risikokonstruksjon med fare for bygningsskader selvsagt avhengig av utførelse. Golv i nevnte bod bør fjernes for å avdekke omfang skade - bør undersøkes nærmere. TG 3 for skadet tregolv. TG 2 for øvrige golv.
Vegger mot grunn:
Det er ikke observert noe sprekker i grunnmur for boligen. Deler av grunnmur vest og nord er tilbakefylt utvendig og i liten grad synlig. På østsiden er del av grunnmur synlig over platting og trapp. Grunnmur i seg selv er vurdert ok.
Det er ved stikktagninger i målt 12,2 % fukt i bunnsvill i vegg mot mur bod i bakkant ved siden av bad. Det er imidlertid vist noe saltutslag innvendig bod i hjørne mot nordvest. I dette rommet er det også målt forhøyde verdier i oppforet tregolv.
Dette bekrefter funksjon utvendig fuktsikring grunnmur/drenering er noe redusert i hjørne bod mot nordvest. Det gjøres oppmerksom på at utforingsvegger mot mur hvor det utvendig er oppfylte masser regnes for å være en risikokonstruksjon med fare for bygningsskader. Samlet TG 2 for hele konstruksjonen pga. målinger kommentert over.
Drenering:
I forhold til alder så har utvendig fuktsikring og drenering redusert funksjon i forhold til byggeår.
Vinduer:
Vinduer har naturlig slitasje karmer og er vurdert og vurdert ok vedlikehold. Noe malingsslitte vindussprosser og noe oppsprekking vinduskarmer not sør. Normal slitasje hengsler, pakninger og lukkemekanisme. Ikke observert vinduer med punktert glass. TG 2 i forhold til alder. Vinduer passert godt over halvparten av påregnelig levetid.
Ytterdører og porter:
Ytterdør og vaskeromdør står i inntrukket parti i vegg mot nord i østre del av boligen. Balkongdør stue sør er tofløyet dør mot sør. Døra står i inntrukket parti, og lite værutsatt. Balkongdør loft med isolerglass og sprosser står i sørvegg og skiftet kledning under vindu. Værutsattt og en del slitt, men fungerer. Ytterdør underetasje mot øst med glass. Ikke værutsatt dør framstår uten skader. Ytterdør underetasje med glass og sprosser står i inntrukket parti under veranda sørvest. Setter samlet TG 2.
Innvendige dører:
Ikke synlige skader. Normal slitasje dørvridere/hengsler i forhold til alder.
Taktekking:
Taktekking er besiktiget fra bakkenivå. Taktekkingen er snødekket og ikke nærmer vurder. TG 2 i forhold til alder.
Utvendige beslag:
Beslag under vinduer er malte metallbeslag og fungerer. Takrenner og taknedløp er fra byggeår. Ikke synlig noe skader. Normal slitasje - ikke synlige skader.
Trapper og ramper:
Det er for store åpninger mellom trinn og i rekkverk. Mangler håndlist i ytre vange tiltak anbefales. Ikke krav om utbedring tiltak opp til dagens krav.
Balkonger/terrasser o.l.:
Vurdert ok vedlikehold. Ingen bemerkninger her. Tg2 pga. alder.
Trapper og ramper:
Støpt trapp på vestsiden er seget litt ut. den henger fast i mur, og stor sprekk der. Sannsynlig henger den sammen, og en setning i grunnen for trappa er vurdert som en sannsynlig årsk. Bør utbedres.
Bad/vaskerom utleiedel:
Det er kontrollmålt omtrent flatt badegolv. Nedsenket dusjnisje ca 1,5 cm. Forhøyet dørterskel ca 3,5 cm. Noen småskader i noen fliser samt bom i flis i området ,mellom dusjkabinett, wc og servant. Div. fliser løsnet fra underlaget. Badet fungerer med dagens dusjfunksjon.
Vaskerom:
Det er kontrollmålt omtrent flatt badegolv med forhøyet dørterskel til gang. Funksjonelt våtrom. Oppgraderinger av overflater står for tur - ikke membran under fliser.
Badstue:
Lite synlig slitasje og tydelig lite brukt. Usikkert om det er bygget som et rom i rommet jfr krav til utførelse stedsbygde badstuer.
Kjølerom/bod:
Kjølerom ikke bygget med luftespalter rundt jfr detaljer som viser hvordan kjølerom skal bygges. Rommet brukes som bod og ikke anbefalt brukt som kjølerom pga risiko for skader. Ikke avdekket skader.
Kjøkken 1. etasje:
Innredningen framstår uten skader. Alle funksjoner intakt det settes TG 2 i forhold til alder og bruksslitasje.
Overflater innvendige gulv:
Golvene er vurdert pent brukt. For nye golv i utleiedel og loft settes TG 1 for øvrige golv settes TG 2. Samlet settes TG 2.
Overflater på innvendige vegger:
Overflater er dels utidsmessige i 1 etasjen. TG 2. Malt og oppusset i utleiedel. TG 1. I egen del av underetasje er det trepaneler i ganger og boder fra byggeår TG 2. Loftsetasje er trepanel. TG 1. Ellers ingen spesielle kommentarer. TG 1-2. Samlet TG 2.
VVS-installasjoner, generelt:
Antatt normal levetid for avløpsledninger av plast 25-50 år
Antatt normal levetid for vannrør av kobber/plast rør i rør er 25-50 år,
For røranlegg så settes TG 1-2.
Samlet TG 2 for rørinstallasjon i forhold til alder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. Det gjøres oppmerksom på at det var snødekt under takstmanns befaring. Når det gjelder trappen som er sprukket og seget se også under punktet "beskrivelse av tomt" i salgsoppgaven.

Standard

Eiendommen ble oppført i 1986 med underetasje, hovedetasje og loftsetasje. Det er i senere år etablert utleiedel i del av underetasje. Leiligheten er oppusset for ca 3 år siden med nye laminatgolv og vegger/himlinger er malt. Ny kjøkkeninnredning. Loftsetasje er innredet i ettertid. Boligen fremstår ellers omtrent original fra byggeår og står foran en del oppgraderinger. Boligen har følgende standard på innvendige overflater:
Gulv:
Skifer i vindfang, parkett i stue og hall. Korkbelegg i kjøkken. Fliser i badene og vaskerom. Det nyere laminatgolv i utleiedel. Oppforede tregolv i del av kjeller. Belegg i vaskerom og bad. Tregolv på loft.
Vegger:
Overflater vegger er strietapet og trepanel i 1 og loftsetasje. Malt strie er nymalt i utleiedel. Malt trepanel i vindfang.
Himlinger:
Himlinger er hvite plater. Himlinger er hvitmalt/nymalt i utleiedel. Trepanel loft.
I utleiedel i underetasjen ble det montert ny kjøkkeninnredning for ca. 3 år siden med hvite fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenventilator. Vaskbareplater på vegg mellom overskap og underskap. Ny 60 l benkebereder i underskap. Stoppekrane i skap. Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Bad/vaskerom i utleiedel Bad/vaskerom i utleiedel fra byggeår med fliser på golv med kantflis. Nedsenket golv i dusjnisje. Tapet på vegger. Bandet rr utstyrt med wc, servant og dusjkabinett. speilskap over servant. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk vifte på begg elektrisk stryet med bryter. Varmekabler.
Bad i underetasjen tilhørende hoveddel er fra byggeår med malt betonggolv og tapet på vegger. Badet er utstyrt med wc, servant og dusj. Vegg ontert dusjnisje med tapet poå vegget. 200 l varmtvannstank fra byggeår. Opplyst vannet nylig hadde frosset og at rørlegger vært her og tinet opp. Noe fuktmerker i vegg ved vanninntak.
Badstue ved siden av bad underetasje med trepanelte vegger og tak. Malt betonggolv. Badstuovn.
Kjølerom i underetasjen med trepanelte vegger og tak. Kjøleromsaggregat opplyst defekt.
Vaskerom i 1. etasje med adkomst fra kjøkken og med dør direkte ut. fliser på golv. En del innredning
Bad i 1. etasje har fliser på golv og vegger fra byggeår. Badet er utstyrt med wc, badekar, dusjkabinett og baderomsinnredning med furu sjalusidører. Nedfelt servant i underskap. Varmekabler. Veggmontert vifte. Opplyst flere fliser løsnet fra vegg ved badekar og limt fast igjen. Badet står foran full oppgradering.
Kjøkkeninnredning i 1. etasje med furu lakkerte fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr med platetopp. Integrert kjøleskap. Kjøkkenvifte. Fliser på vegg. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.
Innvendig tretrapp fra byggeår er lakkert trapp med åpne stusstrinn og rekkverk i indre vange med stående spiler.
Innerdører er furu heltredører fra byggeår
Garderober er vanlige hvite skap - finerte furudører i utleiedel.
Skyvedørsgarderobe med malt front fra byggeår i hovedsoverom.
El.anlegg med automatsikringer fra byggeår.

Oppvarming

Nyere peisovn i stue i 1. etasje og luft- til luft varmepumpe. Balansert ventilasjons- og varmegjenvinningsanlegg for 1. og 2. etasje, montert ny varmeveksler i 2016. Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.04.1986.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Delvis innredning av kjeller samt delvis puss av grunnmur.
2. Avkjørsel opparbeides i samsvar med godkjent plan, planeringsarbeidet fullføres.
3. Det monteres tappekran for brannslange.
NB! Montering av oljekamin skal anmeldes av autorisert installatør.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger ferdigattest på garasje datert 08.01.1988.
Det gjøres oppmerksom på at loftsetasjen og dels underetasjen er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
Det er også etablert utleiedel i del av underetasjen. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/38/121:
07.12.1964 - Dokumentnr: 305957 - Best. om vann/kloakkledn.
Gjelder denne registerenheten med flere
07.12.1964 - Dokumentnr: 305957 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1507 Gnr:38 Bnr:23
18.06.1981 - Dokumentnr: 4037 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1507 Gnr:38 Bnr:167
10.12.1982 - Dokumentnr: 990023 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Gnr. 38 bnr. 183
26.02.2002 - Dokumentnr: 2482 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
01.01.2020 - Dokumentnr: 1208607 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:38 Bnr:121

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det foreligger en radonmåling fra 2014 som kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har sentral beliggenhet i Lerstadlia på Lerstadtoppen og har flott utsikt og gode solforhold i alle retninger. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger. Det er kort avstand til barnehage, barneskole og butikk. Det er ca. 8 km til Ålesund sentrum vest for eiendommen. Fine turmuligheter i området, blant annet rundt Lerstadvannet og på Høgenakken.

Adkomst

Fra Ålesund sentrum, følger man innfartsvegen østover og deretter rett frem i rundkjøringen ved Meny og inn på Lerstadvegen. Ta så første til venstre for så å ta første til høyre opp Lerstadlia. Følg vegen rett frem og du får boligen på høyre hånd.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Lerstad skole (1-7 kl.) 11 min
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min
Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min
Blindheim ungdomsskole (8-10 kl.) 11 min
Fagerlia videregående skole 6 min
Borgund vidaregåande skole 8 min
Barnehager:
Lerstad barnehage (0-5 år) 11 min
Lykkeliten barnehage (0-6 år) 5 min
Åsestranda barnehage (0-5 år) 5 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 892,5 kvm. Det er asfaltert adkomst og parkeringsareal fram til garasje som er oppført i del av tomten mot nordvest. Hovedinngang til boligen fra boligens 1 etasje fra nord med to støpte trinn med skiferfliser. Det er lagt singelmasser langs grunnmur på sørsiden. Hekk mot Lerstadveien, og mot naboer mot øst og vest. Utebod oppsatt i hage mot sør. Det er støpt trapp på sørvestsiden mellom utearealer mot vest og sør. Anmerkes at der her har vært sprekk i mur og trapp, og det ser ut til å ha seget. Sprekken på mur er en setningsskade, og ikke noe med selve grunnmuren på huset å gjøre. Etter opplysning fra eier ble dette utbedret med å legge inn ekstra armering, og deretter pusset. Veranda over som henger sammen med treveranda i front av hele husets sørfasade. Iflg. selger er det montert robotklipper i hagen og denne medfølger.

Parkering

Parkering i garasje samt på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Lerstad - Breivika E136 datert 04.09.2014 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert/revidert 06.05.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 277,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 359,- pr. mnd.
Årlig bygningsforsikring kr 7.448,-.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 563 200,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 627 520,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 8 457,- pr år (2020).
Eiendomskatten for 2021 er ikke fastsatt ennå og vil bli fakturert på de 2 siste terminer i 2021, september og november.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.023842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Trond Hanssen, Dag Vidar Hanssen og Knut Magnar Hanssen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0103/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21103

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2021 kl. 11:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.