Komplett salgsoppgave

Storgata 28

890 000 kr
60 m²
1 soverom
Velkommen til Storgata 28, presentert av Eiendomsmegler/Fagansvarlig Even Roth
Velkommen til Storgata 28, presentert av Eiendomsmegler/Fagansvarlig Even Roth
Even Roth
Presenteres av
Even Roth
Sentrum
Stilig toppleilighet i Ålesund sentrum | Praktisk planløsning | Ingen dok.avgift | Påmeldingsvisning
 • Prisantydning
  890 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 120 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 011 132 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1906
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  8 050 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for avtale om tid innenfor ovennevnte tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Sammen finner vi gode og trygge løsninger. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En stilig toppleilighet i Ålesund sentrum! Innvendig holder leiligheten en tiltalende standard og består av: gang, stue/kjøkken, bod, bad og 2 soverom. Det ene soverommet er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent for varig opphold!
I umiddelbar nærhet har man gågaten i Ålesund sentrum som byr på et mangfold av butikker og restauranter/kafeer. Ellers kort veg til kjøpesenter og hurtigbåt- og bussforbindelse ved Skansekaia.
Kjempepraktisk med søndagsåpen butikk i Bunnpris gågata.
- Ingen dok.avgift
- Kjøkken med integrerte hvitevarer
- Sentrumsnært
- God standard
- Ingen forkjøpsrett Obos

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Storgata 28, 6002 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 675
Andelsnummer 10, Borettslaget Victoria 28, organisasjonsnummer 991828737

Innhold

Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Bruksareal består av:
Primærrom:
Entrè, kjøkken/stue, 2 soverom og bad: 60 kvm
Sekundærrom:
Bod: 2 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod i felles bodareal på ca 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.09.2020 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i 3 etasjer med loftsetasje. Yttervegger er i mur med utvendig murpuss og maling. Grunnmurer av ålesunds-stein og kompakt gråsteinsmur i mørtel. Bjelkelag av tre og saltakskonstruksjon av tre som er tekket utvendig med skifer.
Inn til leiligheten er det entrèdør med B30 brannklasse. Vinduer med aluminiumsrammer og 2-lags glass fra 1984. Takvindu på bad har ramme av tre, mens takvindu på soverom og stue/kjøkken har rammer av vinyl. Disse vinduene har 2-lags glass fra 2007.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med Tilstandsgrad 2:
TG2:
Bad: Det er ikke anordning sånn at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosset og fordelerskap rør-i-rør kan oppdages tidlig. Nivåforskjellen fra døråpning på topp overflate gulv til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm. Denne bør være på 25 mm. eller mer.
Etasjeskiller: Nivåforskjell mellom høyeste og laveste punkt ble målt med krysslaser på tilfeldige plasser i entre mellom stuedør og bad-dør målt til 23 mm. fordelt på 4.43 meter.
Vinduer: Vinduer av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens komfortambisjon gjerne er. På den andre siden ble det ikke påvist vesentlige råteskader. Mindre avflassing av overflatebehandling på treramme på takvinduet på bad.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

På innvendige overflater er det 3-stavs eikeparkett, flis på bad. Vegger og himlinger har slette og malte overflater i hvit. Stedvis vegger malt i lune kontrastfarger.
Leiligheten holder en god og tiltalende standard.
Stue:
Stort og romslig rom som i dag fremstår med en naturlig inndeling. Den ene sonen består av et lunt og trivelig tv- og sofahjørne. Inn mot kjøkkenet er det god plass til spisegruppe.
Ellers har stuen store romslige vinduskarmer og skråtak som setter sitt preg på leiligheten!
Kjøkken:
Innredning fra Aran med glatte fronter. Benkeskap med integrert komfyr og koketopp fra Electrolux og oppvaskmaskin fra Zanussi. Laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum.
Overskap med integrert ventilator med styring for avtrekk på bad og kjøkken. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad:
Baderommet ble renovert i 2007 og har fliser på gulv og vegg. Slett og malt himlingsflate. Ellers er badet utstyrt med enkel innredning, speil og belysning. Vegghengt toalett og dusjdører i glass.
Opplegg for vaskemaskin i rommet.
Soverom:
Hovedsoverom av god størrelse. Kontrastvegger malt i en lun farge. Rommet har takvindu som gir godt med naturlig lys i rommet. Ellers utstyrt med garderobeskap.
Soverom 2 er ikke godkjent for varig opphold og er opprinnelig byggemeldt som bod.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske varmekabler på bad og elektriske panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger bygningsanmeldelse på eiendommen datert 08.10.1914. Samt en ferdigattest på bruksendring og rehabilitering datert 25.10.2007.
Ferdigattesten omfatter avvik fra byggemeldte plantegninger.
Soverom 1 (gjesterom) er opprinnelig byggemeldt som bod jf. godkjente plantegninger mottatt fra kommunen og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er bruksendret/omsøkt. Eier venter på svar og eventuell godkjenning av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet registrering av grunnen. Ingen av servituttene vil ha betydning for boligsalget.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger pent plassert i toppen i boligblokk i Storgata 28. I umiddelbar nærhet finner du Gågata som byr på et mangfold av butikker og spisesteder. Kort veg til Skansekaia med hurtigbåt- og bussforbindelser. Søndagsåpen butikk finner du i Bunnpris Skansen.

Adkomst

Følg Skansegata og ta av til høyre opp Skaregata. Etter ca 150 meter vil boligen dukke opp på venstre hånd i krysset mellom Storgata og Skaregata.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 0.5 km
48 elever, 10 klasser
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.2 km
235 elever, 14 klasser
Volsdalen skole (1-7 kl.) 2 km
286 elever, 14 klasser
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 3.1 km
406 elever, 15 klasser
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 3.7 km
250 elever, 10 klasser
Ålesund videregående skole 0.9 km
380 elever, 19 klasser
Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 0.3 km
46 barn, 3 avdelinger
Klipra barnehage (1-6 år) 1.3 km
33 barn, 2 avdelinger
Storhaugen barnehage (3-5 år) 1.4 km
18 barn, 1 avdeling
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 234 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidet med fortau ut mot gate.

Parkering

Soneparkering i Sone 2 i området rundt. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.
Se Ålesund parkering sine hjemmesider for retningslinjer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og bevaring av bygninger i henhold til reguleringsplan Ålesund sentrum datert 17.03.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 8.050,- pr. mnd. og inkluderer: eiendomsskatt, kommunale avgifter, byggforsikring, drift og vedlikehold, vaktmester, trappevask, strøm i fellesarealer, nedbetaling av renter fellesgjeld og diverse honorar.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Driften i 2020 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Borettslagets lån er avdragsfritt i 17 år og 3 mnd. Frem til 01.12.2037 betales det dermed kun renter. Borettslaget skal i regnskapet opplyse om hvor mye felleskostnadene vil øke etter utløpet av avdragsfri periode. Megler har ikke mottatt informasjon om dette fra forretningsfører, og det er derfor uklart hva felleskostnader etter avdragsfri periode vil utgjøre.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 498 628,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 795 060,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 96 028,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 1 120 000,- pr.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 10.056.000,- pr. 18.09.2020 og lånevilkårene er:
Bank: Nordea
Rentebetingelser: Flytende rente. 1,99%
Restløpetid: 17 år og 6 mnd.
Avdragsfrihet: Til og med 01.12.2037
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.021.132,- Av dette beløpet utgjør kr 1 120 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Silje Pors Johannessen Øverland

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Victoria 28.
Borettslaget består av 11 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år: Ny tekking på alle 3 kobbhus. Skiftet en del vinduer på bygget, opprette "vaskerom" for vaskeren.
Planlagte påkostninger:
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det er ikke forkjøpsrett bland andelseierne i borettslaget ved salg, men styret skal varsles.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styret har innvilget styregodkjennelse av ny kjøper.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris 25.000,- inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0149/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.20149

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2021 kl. 18:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for avtale om tid innenfor ovennevnte tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Sammen finner vi gode og trygge løsninger. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.