Komplett salgsoppgave

Lyngåsen 68

4 350 000 kr
125 m²
3 soverom
Velkommen til Lyngåsen 68.
Velkommen til Lyngåsen 68.
Ragnhild S. Fjeldvig
Presenteres av
Ragnhild S. Fjeldvig
Bøleråsen
Terrasseleil. m/nytt kjøkken, to bad, to uteplasser, gode solforhold, garasjeplass, kort vei til skole, barnehage og tog

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 350 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  232 486 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 583 618 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  125 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 423 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Romslig terrasseleilighet over to etasjer.
- Veletablert og barnevennlig boligområde.
- Rolig og tilbaketrukket beliggenhet, innerst på feltet.
- Gangavstand til barnehager, barne- og ungdomsskole, butikk og kollektivtransport.
- Fin og åpen planløsning med mye plass.
- De fleste overflater er malt de senere år og nytt kjøkken ble montert i 2021.
- To nyere bad samt eget vaskerom.
- Tre soverom ligger svalt til i undertasjen - et must om sommeren.
- Delvis overbygget, vestvendt veranda på ca. 13,2 kvm med utgang fra stue.
- Stor terrasse på ca. 31 kvm, med utgang fra soverom.
- Utsyn mot fine grøntarealer.
- Nye vinduer og terrassedør.
- Disponerer garasjeplass i felles parkeringsanlegg.
- Disponerer sportsbod på ca. 5 kvm samt utvendig bod på ca. 2 kvm.
- Tilgang til felles grendehus.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyngåsen 68, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 237, ideell andel 1/1
Andelsnummer 214, Lyngåsen borettslag, organisasjonsnummer 961 704 669

Innhold

Totalt bruksareal: 125 kvm
Totalt primærrom: 125 kvm
Bruksareal:
Leilighet 125 kvm
Primærrom:
Leilighet:
Kjeller: 66 kvm: Gang, bad, vaskerom, kontor og tre soverom.
1. etasje 59 kvm: Entré, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen sportsbod på ca. 5 kvm i samme etasje som leiligheten samt utvendig bod på bakkeplan på ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 04.05.2022, utført av Lars Petter Ausland. Rommet som i dag benyttes som kontor er på kommunale byggetegninger avsatt til bod og er ikke godkjent for varig opphold. Rommet er medregnet i boligens primærareal etter dagens bruk.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligbygg over 4 etasjer. Støpt plate på mark. Grunnmur og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader forblendet med liggende trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med Decra takpanner. Leiligheten har slett entrédør fra Scadania med brannklasse B30, lydklasse 35dB, kikkehull, sikkerhetslås og elektrisk kodelås. Balkongdør/terrassedør og vinduer med to-lags glass fra 2020.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 2 (TG2) er gitt bad i 1. etasje og i underetasje, vaskerom og varmsvannsbereder plassert der, kjøkken pga. eldre rør og mangel på komfyrvakt og elektrisk anlegg.
I flere tilfeller er TG2 gitt på bakgrunn av alder, men det er viktig at supplerende tekst i tilstandsrapporten leses. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Beiset begge terrasser i 2017 og i 2022.
- Vatret opp og korrigert terrassen nede i 2021.
- Nytt kjøkken og varmvannsbereder med vannalarm 2021.
- Nye vinduer og verandadører 2020.
- Malt vegger inne i diverse rom fra 2017-2021.

Standard

Pen og innbydende leilighet over to plan med adkomst via felles trapperom. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten holder en god standard og en fin planløsning. Gulvflater belagt med parkett samt flislagt gulv i entré. Malte, slette veggflater samt veggflater belagt med malte strietapeter. Himlinger i malte slette flater.
1. etasje består av entré, bad og stue med åpen kjøkkenløsning. I entréen er det flislagt gulv og godt med oppbevaring i to garderobeskap. Herfra er det dør inn til bad.
Bad i 1. etasje: Pent baderom fra ukjent årstall. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med malt slett flate og downlights. Gulvstående servantinnredning med slette fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Speil, belysning og stikkontakter over servant/benkeplate. Dusjkabinett med glassfelt og glassdør. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit.
Kjøkken: Stilig IKEA kjøkkeninnredning fra 2020 med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum av kompositt materiale med ett-greps armatur og uttrekk. Stikkontakter med pop-up funksjon montert i benkeplate. Sprutsikring montert på vegg over oppvaskkum og induksjonstopp. Integrerte hvitevarer. Induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med frysedel og vann/isdispenser. Ventilator med mekanisk avtrekk. Høiax varmtvannsbereder (årstall 2020) plassert under kjøkkenbenk. Lekkasjestopper er montert. Kjøkkenet har godt med benkeplass og rikelig med skap og skuffer. Plass til å vegghyller eller overskap om ønskelig.
I praktisk tilknytning til kjøkkenet ligger spisestue. Her er det god plass til langbord. Åpen og romslig stue med sofa/tv-krok. Stuen har vedovn som varmer på kjølige dager. Utgang fra stue til delvis overbygget, vestvendt veranda på ca. 13,2 kvm.
Én trapp ned finner vi tre soverom som ligger svalt til i nederste etasje - et must om sommeren. Delvis overbygget, stor terrasse på ca. 31 kvm med utgang fra hovedsoverommet.
Underetasje består videre av gang, bad, vaskerom og kontor.
Bad underetasje: Lekkert bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger samt felter med malte slette flater. Nedsenket himling med malte slette flater og
downlights. Gulvstående servantinnredning med håndklehenger av metall. Benkeplate av laminat. Nedsenket dobbelservant med ett-greps armaturer. Speil, belysning og stikkontakter på vegg over servanter. Innebygget badekar med ett-greps armatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt bidet og vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Avtrekksventil tilknyttet felles avtrekk montert i vegg. Badet har tidløse farger og varmekabler i gulvet. Innenfor baderommet er det praktisk vaskerom.
Vaskerom fra ukjent årstall. Flislagt gulv og malte, slette vegg- og himlingsflater. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Høiax varmtvannsbereder på ca. 150 liter (årstall ukjent). Det er ikke etablert sluk i vaskerommet.
Under trappa er det muligheter for oppbevaring. I tillegg har underetasjen er bod på ca. 4,9 kvm som i dag benyttes som kontor.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.02.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt på borettslagets eiendom: dagboknr. 7706, tinglyst 09.06.1987. Avtalen omhandler blant annet rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Langhus er et av de mest populære boområder i Nordre Follo og ligger ca. 6 km nord for Ski sentrum og 1,7 mil syd for Ryenkrysset, Oslo. Dvs. 15 minutters kjøring til Ryen. Veiforbindelsen til Oslo er E6 med 4-felts vei, som bidrar til rask kommunikasjon med Oslo sentrum.
Lyngåsen borettslag er et veletablert boligområde bestående av rekkehus og terrasseblokker på populære Bøleråsen. Området er barnevennlig med sine grøntarealer og godt utstyrte lekeområder. Det er adkomst til eiendommen på asfaltert kommunal vei og private interne veier, med kun nødvendig kjøring. Her er det kort gangavstand til både butikk, legesenter, barnehager, skoler, idrettsanlegg, buss og jernbane. Langhus handelssenter ligger i gangavstand fra boområdet og av idrettstilbud kan man velge mellom de fleste aktiviteter, bl.a. fotball, egen svømmehall, håndball, treningssentre, etc.
Nærmeste togforbindelse er Vevelstad stasjon som ligger 5-10 minutters gange fra boligfeltet. Fra leiligheten er det kort gangavstand til evt. matebuss (som korresponderer med togtider i rushtiden) til togstasjonen. Herfra går toget til Ski (ca. 5 minutter) og Oslo (ca. 22 minutter).
Det er kun 10 minutter med bil til Ski sentrum, hvor du finner et rikt utvalg av butikker, bank, videregående skoler, kinosenter, bibliotek, bowlinghall, hotell, diverse spisesteder og stort idrettsanlegg med fotball, friidrett, ishockey håndball mv. Når Follobaneutbyggingen er ferdig (estimert desember 2022) vil Ski-byen være et moderne kollektivknutepunkt med fornyet sentrumsområde. Follobanen vil tilrettelegge for flere persontog, et mer forutsigbart tilbud og redusert reisetid. Reisetiden mellom Ski og Oslo vil bli ca. 12 minutter.
Fra boligen er det gangavstand til marka med flotte turområder for de som ønsker å bruke naturen, sommer og vinter. 12 minutter med bil til Vinterbrosenteret og fornøyelsesparken Tusenfryd. Ca. 15 minutter til flott badeplass på Breivoll/Nesset og Kjærnes. Det er også mulighet for bading i ferskvann ved Midtsjø i Ski. Begge disse stedene er populære badeplasser for barnefamilier om sommeren. Det er ca. 5 km til nærmeste 18 hulls golfbane på Greverud. Dette er et flott område også om vinteren hvor det er fine akebakker samt at Skiforeningen arrangerer skiskole for de minste. Snøkanoner sikrer gode snøforhold straks forholdene ligger til rette for det. Populært område vinterstid for barnefamilier.

Adkomst

Fra Ski: Kjør riksvei 152 mot Langhus. Ta inn Vevelstadveien til høyre. Følg denne til helt til du får Bøleråsen til høyre. Lyngåsen er andre vei til venstre.
Fra Oslo: Ta av fra E6 ved avkjøringen til Langhus/Siggerud. Ta til høyre i første rundkjøring. Man er da på Vevelstadveien og følger denne rett frem. Bøleråsen får man så på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisningene. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i området. Kort gangavstand til Bøleråsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Videregående skoler i Ski. Bøleråsen er kjent for et meget godt oppvekstmiljø.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 48.317 kvm. som tilhører borettslaget. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplasser.

Parkering

Leiligheten disponerer parkering på oppstillingsplass merket nr. 119 i felles parkeringsanlegg. Det er mulig å montere lader til elbil i garasjen for egen regning. For øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private, interne veier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for felt Q3, Langhus datert 30.01.85 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.05.99.
Reguleringsplan under bakken - Follobanen med bestemmelser vedtatt 05.12.2012 gjelder for området.
Bebyggelsesplan for felt A2, Bøleråsen vedtatt 03.01.1984.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Ski vedtatt 12.06.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 423,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, kabel-TV og bredbånd, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene kan justeres én til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.423,– pr. md.
Herav:
Felleskostnader 694,-
Kommunal avgift 1.274,-
Felleskostnader 1.804,-
Lån Leiligheter 477,-
Lån/Renter 174,-
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene fra 01.01.2021 og i denne posten er det lagt inn stipulert forbruk av vann basert på nåværende eiers forbruk. Leiligheten har vannmåler som blir avregnet ved eierskifte samt ved årsslutt og overbruk faktureres den enkelte andelseier.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 19.000,- pr. år. / ca. 14.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm som leverandør av kabel-tv og har avgift på
kr 400,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og avgiften er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.297.498,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 670 991,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.583.618,- Av dette beløpet utgjør kr 232.486,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Denis Rodionov og Lene Synnøve Repshus

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lyngåsen Borettslag.
Borettslaget består av 215 leiligheter.
Forretningsfører er Obos, tlf. 02333.
Dugnad og trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men må søkes om og må ikke være til sjenanse for andre beboere.
Det praktiseres ingen forkjøpsrett.
Foretatte påkostninger de senere år: Borettslaget har byttet alle vinduer og verandadører samt oppgradert veranda.
Det finnes et eget grendehus som har egen utleiedel, og som administreres av Lybos, en egen klubb for og av beboere. Det finnes også lekeplasser spredd rundt i borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. Lyngåsen Borettslag har egen hjemmeside: Se http://www.lyngasen.no

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6 115,-
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsoverføring kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr XXX
Av dette beløpet utgjør kr 0,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for andelsboliger.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0041/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2241

Dato

Sist oppdatert: 20. mai 2022 kl. 10:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.