BEKKESTUA

Bærumsveien 198

Prisantydning

5 200 000 kr

Omkostninger: 131 222 krTotalpris: 5 331 222 kr
Byggeår
1998
Soverom
2
Areal (P-ROM)
78 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
2 962 kr

Lys og innholdsrik 3-roms i hjertet av Bekkestua-Lave felleskostnader-P-plass-Heis-Stor markterrasse-Gode solforhold

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Bærumsveien 198 i hjertet av Bekkestua.

- Lekker og innholdsrik 3-roms leilighet med trappefri adskomst.

- Velholdt leilighet med byggeår fra 1998.

- Fin og gjennomgående planløsning bestående av store rom og mye lys.

- Stor og herlig markterrasse med gode solforhold og møbleringsmuligheter.

- 2 gode soverom

- Romslig bod på samme plan.

- Svært attraktiv og sentral beliggenhet i hjertet av Bekkestua

- Særdeles kort gangvei til Bekkestua sentrum, skoler/barnehager, T-bane/buss/trikk, idrettsanlegg på Nadderud og tur-/rekreasjonsområder.

- Rolig og barnevennlig nabolagsområde med svært fine oppvekstvilkår.

- Egen garasjeplass i felles anlegg og heis i bygget

- Veldrevet sameie og hyggelig bomiljø

Eiendommen

Bærumsveien 198, 1357 BEKKESTUA 
Gårdsnummer 19, bruksnummer 29, seksjonsnummer 36, kommunenummer 3024

Områdebeskrivelse

Boligen ligger sentralt i umiddelbar nærhet til Bekkestua sentrum. Rett utenfor døren finner du det meste av servicetilbud som kaféer, restauranter, matbutikker, vinmonopol og Bekkestua Senter med et bredt utvalg av alt en måtte tenke seg av forretninger. Bekkestua bibliotek ligger også i kort avstand fra boligen. Er man treningsinteressert, ligger SATS og ICON treningssenter i nærheten.

God off. kommunikasjon til Oslo med bil, T-banen eller buss. Ca. 2 minutters gange til T-banestasjon som tar deg til Oslo sentrum/ Majorstuen på ca. 17 min. Det går ekspressbusser med hyppige avganger i rushtiden til Oslo og Sandvika. Flybussen tar deg direkte fra Bekkestua til Gardermoen.

En rekke friluftsaktiviteter er det mer enn nok av i nærheten. Ca. 10 min. med bil ligger Fossum idrettspark som byr på aktivitetsmuligheter sommer som vinter. Her finnes det lysløyper, hoppbakke, fotballbaner, skiskytterarena for å nevne noe. Grini golfbane og bærumsmarka ligger en kort biltur unna. Høvik med sin fin strandlinje kan også by på trivelige turmuligheter.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i hjertet av Bekkestua med umiddelbar nærhet til flere gode skole- og barnehagetilbud.

Barnehager:
Bærumsmarka FUS barnehage (0-6 år) 0.7 km
Bekkestua barnehage (1-5 år) 0.7 km

Skoler:
Oslo International School (0-13 kl) 0.6 km
Stabekk skole (1-7 kl) 0.7 km
Bekkestua barneskole (1-7 kl) 0,8 km
Haslum skole (1-7 kl) 1.4 km

Bekkestua ungdomsskole (8-10 kl) 0,8 km
Ringstabekk ungdomsskole (8-10 kl) 1 km
Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole (8-10 kl) 1 km
Nadderud videregående skole 1,4 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 88 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 78 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 4 kvm i samme etasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.11.2019 utført av Anders Roestad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 6 941 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Felleseiendommen er meget pent opparbeidet med asfalterte internveier, stenlagte uteplasser, lekeplass, felles sittegrupper, flotte plenarealer med trær og beplantninger samt felles parkering for sykler.

Det er lagt varmekabler under gangveier i atriet mellom byggene.

Parkering

Det medfølger en bruksrett til 1 garasjeplass i felles underjordisk garasjeanlegg. Utleie av garasjeplassen må meldes til styret. Garasjeplasser kan kun leies ut til andre sameiere eller til leiere av sameieseksjoner. 

Før installasjon av lader til elbil ved garasjeplass, må det søkes til styret om tillatelse. Regler og forbehold vedrørende lading av el-bil finnes for øvrig av sameiets hjemmeside. 

Ellers er det rikelig med utendørs gjesteparkeringsplasser for besøkende. Generell gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i -1. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss underetasje. Området består hovedsakelig av nyere og eldre bebyggelse variert med rekkehus, leiligheter og eneboliger.
Bygningen er oppført i betong/mur. Antatt fundamentert på komprimerte/faste masser. Yttervegger er forblendet med teglstein og ytterkledning av tre.
Frittbærende dekker/etasjeskiller i armert betong. Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie. Trapper og repo i oppgang i betong. Det er heis i bygget.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG2:
Gulv: Noe skjevheter er å forvente. Gulvene fremstår som slitt og det ble registrert flere løse lameller i parketten. Antydning til noe fuktskadet gulv ved bad.
Kjøkken: Enkelte fronter er noe preget med bruksslitasje og bør skiftes og er grunnlaget for tilstandsgraden. Innredningen fungerer dog med dagens bruk.
Baderom: Badet er fra byggeår og levetiden er utløpt. Badets helhet er vurdert til TG 2, dette på grunnlag av alder og forventet levetid på tettesjikt og at oppbygging er utløpt. Det må forventes oppgraderinger i fremtiden.

TG3:
Baderom: Det er fall til sluk i dusjsonen og mot bunnlisten til dusjsonen. Det er bare et sluk i gulvet og dette vil forårsake at eventuelt vannsøl på utsiden av dusjen ikke blir ledet til sluk, tiltak må forventes. Gjennomgående sprekker i fliser mot vegg, dette kan skyldes bevegelser i bygget eller feil utførelse i overgangen.
Med disse sprekkene i gulvet anses flissjiktet som defekt. Enkelte riss i fliser midt på gulv ble også registrert samt flere bom i flis (hulrom under flis/mangelfull heft mellom flis og underlaget) De enkelte flisene er mer utsatt for skader ved mekaniske støt.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.05.2000. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Seksjonseier plikter å opplyse styret og forretningsfører om leiers navn, egen adresse i utleieperioden og varigheten av denne.

Standard

Endeleilighet i -1 etasje i et bygg oppført i 1998. Leiligheten fremstår som godt brukt med noe bruksslitasje og enkel standard fra byggeår.
I 2019 ble overflater malt opp.

Entrè:
Åpen og luftig entrè med god plass til garderobeskap og skohyller.

Stue:
Lys og romslig stue med gode møbleringsmuligheter og mye lys fra vindusflatene. Rommet er dels åpent mot kjøkkenet og sammen utgjør de et smakfullt rom med god plass til både spisebord og sofagrupper. Fra stuedelen er utgang til en stor og herlig markterrasse med gode solforhold og plass til utemøbler, grill og diverse. Fra terrassen er det direkte adkomst til utvendig bod og hageparti. Her har man solen fra tidlig morgen samt kveldssol frem til ca. 19-20:00 på sommerstid.

Kjøkken:
Romslig kjøkken med spiseplass. Innredet med hvite, profilerte fronter. Benkeplate av laminert spon med nedfelt dobbelt stålkum og ett-greps blandebatteri. Lys under overskap og ventilator over kokeplate. Hvitevarer i innredningen er oppvaskmaskin og komfyr.

Baderom:
Lyst og romslig baderom med fliser på vegg og gulv samt gulvvarme. Innredet med dusjhjørne med to-greps blandebatteri, skyvedører og tett bunnlist. Servantskap med ett-greps blandebatteri. Overskap og speil på vegg samt frittstående wc. Utstyrt med ventilasjonsavtrekk og opplegg til vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har tilsammen 2 gode soverom med plass til både seng, garderobeskap og arbeidsbenk.

Lagring:
God lagringsplass i bod og innvendig bod/omkledningsrom.

Overflater tak:
Innredet med malte, betong elementer. Fliser på baderom. Romhøyde i stue er ca 2,47 meter.

Overflater gulv:
Innredet med 3-stavs eikeparkett. Gulvbelegg i bod.

Overflater vegger:
Innredet med slette, malte flater. Fliser på baderom.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner montert på vegg. Gulvvarme på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bekkestua boligsameie, med sameiebrøk 80/7720.
Sameiet består av 78 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Sameiets hjemmeside: www.bekkestuaboligsameie.no.
Dyrehold er tillatt.
Sameiet har en gjestestue som kan benyttes av seksjonseierne eller av leietakere av seksjoner mot å betale en leie fastsatt av årsmøtet.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst en rekke servitutter på sameiets eiendom. 2 Eldre servitutter fra 1917 og 1918 er skrevet i gammel skjønnskrift som gjør det vanskelig for megler å tyde innholdet. De andre servituttene er fra 1941, 1943, 1965, 1966, 1968, 1969 og 1976. Bygget er oppført i 1998. Eldre servitutter antas å ikke ha noe betydning for bruken boligen, men de følger seksjonen og overtas for kjøpers risiko.

En servitutt med dagboknr. 303854, tinglyst 24.06.1968 er overført til dagens seksjonseiere i sameiet og gir rett til gjenoppbygging av blokken i tilfelle riving eller brann m.m.

Servitutten med dagboknr. 9755, tinglyst 03.04.1997 gjelder trafostasjon/kiosk.

Servituttene vil følge eiendommen og dokumentene kan fås ved henvendelse til megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til kjørevei med delareal 178 kvm i henhold til reguleringsplan 1990013 datert 23.09.1992 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen er regulert til gang-/sykkelvei med delareal 166 kvm og konsentrert småhusbebyggelse med delareal 6.596 kvm i henhold til reguleringsplan 2006010 datert 18.06.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen er regulert til kjørevei med delareal 580 kvm i henhold til reguleringsplan under bakken 1990013 datert 23.09.1992 med tilhørende reguleringsbestemmelser.


Eiendommen er underlagt kommuneplanens arealdel 2017-2035, ID 201601, datert 04.04.2018 avsatt til Boligbebyggelse, nåværende. Det arbeides med kommuneplanens arealdel 2035-2040, ID 201702.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Fellesutgiftene er kr 2.962,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjenester, renhold, gartnertjenester, kabel-tv og internett. Leien kreves inn kvartalsvis.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.606,- pr. år. / 11.460 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital/Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Oppdragets KR-kode

KR10.19209

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.962,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjenester, renhold, gartnertjenester, kabel-tv og internett. Leien kreves inn kvartalsvis.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.606,- pr. år. / 11.460 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital/Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 123 125,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 4 043 250,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21 514,- pr 31.12.2018.
Ingen fellesgjeld. Ingen lån registrert for sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.331.222.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Ola Wee Ahlstrand
Eiendomsmegler

Ola Wee Ahlstrand

Telefon
Mobil 47300624

Lurer du på noe

Ola svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.