Komplett salgsoppgave

Hopshavn 15

4 500 000 kr
171 m²
4 soverom
Fasade, innkjørsel og inngangsparti samt balkong mot øst. God plass til parkering
Fasade, innkjørsel og inngangsparti samt balkong mot øst. God plass til parkering
Kart
Torbjørn Vinje
Presenteres av
Torbjørn Vinje
Askøy
Fin og velholdt enebolig med hybel. Stor og pent opparbeidet tomt. Meget gode solforhold og fin sjøutsikt. Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 670 kr
 • Totalpris
  4 613 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  171 m²
 • Bruksareal
  222 m²
 • Tomteareal
  769,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Rolig, solrik, og usjenert beliggenhet. -Sjøutsikt. - Mulighet for leie av båtplass ca. 100 meter fra eiendommen. -Kort vei til nærbutikk. -Gangavstand til Hop Barneskole, uten å måtte krysse hovedvei.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger i naturskjønne og maritime omgivelser på Ask på Askøy. Et steinkast fra sjøen ved Hopsflua. Så svømme- og fisketuren kan mer eller mindre tas på sparket. Selger opplyser at det skal være mulig å leie seg båtplass ca. 100 meter fra eiendommen. Kort gangavstand til Hop barneskole (uten å måtte krysse hovedvei) og Hop videregående skole. Få min. kjøring til Erdal ungdomsskole og Askøy videregående skole. Videre er det 3 barnehager innen få min. kjøring. Spar Ask og Bunnpris Florvåg er nærmeste dagligvarebutikker. En liten halvtimes spasertur unna kan den fritidsaktive boltre seg på Finamyren idrettsbane og Mindefeltet ballbinge. Innen en radius på 10-12 min. har du 3 stk. treningssentre.
- Gode kvaliteter på bad
- Nyere kjøkken
- Elbil-lade

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hopshavn 15, 5307 ASK
Kommunenummer 4627, gårdsnummer 3, bruksnummer 272, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 222 kvm
Totalt primærrom: 171 kvm
Totalt sekundærrom: 51 kvm
Bruksareal:
Underetasje: 122 kvm
1. etasje: 100 kvm
Primærrom:
Underetasje: 71 kvm: Stue/kjøkken, 2 soverom, bad, vaskerom, gang og entrè NB! Det ene soverommet som tilhører hoveddelen er markert som hobby-/sportsrom på opprinnelige byggetegninger. Det er ikke søkt om bruksendring for dette.
1. etasje: 100 kvm: Stue, kjøkken, 3 soverom, bad og gang
Sekundærrom:
Underetasje: 51 kvm: 2 boder, garderobe, garasje og verkstedsrom
1. etasje: 0 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.10.2022 utført av Atle Simon Kallestad fra Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
En av bodene i underetasjen er i dag benyttet som soverom, men er ikke godkjent som dette.
Garasje er ikke tegnet inn i de originale byggetegningene, og er heller ikke søkt om godkjenning til av kommunen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført som boligbygg oppført i 1975. Grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
-Bad 1. etasje: Ventilasjon, vannrør, sanitærutstyr, overflater vegger, overflater himling, fallforhold i gulv, avløpsrør (inkl. sluk, og annet.
-Bad underetasje: Vannrør, overflater vegger, avløpsrør (inkl. sluk) og annet.
-Vaskerom underetasje: Vannrør, overflater gulv, membran, tettesjikt og overgang til sluk, avløpsrør (inkl. sluk).
-Kjøkken underetasje: Vannrør og avløpsrør.
-Kjøkken 1. etasje: Vannrør, overflater gulv, avløpsrør
-Øvrige rom: Overflater gulv og avløpsrør.
-Rom under terreng (underetasje): Overflater himling, overflater gulv og innerdører.
-Innvendige trapper
-Etasjeskiller i underetasje: Skjevhetsmåling.
-Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmtvannsbereder, vannrør, stakeluke og avløpsrør.
-Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
-Yttervegger inkl. fasader og konstruksjoner: Fasader inkl. kledning.
-Dører og vinduer: Vinduer.
-Yttertak: Tekking, skorsteiner over tak og beslag, renner, nedløp og snøfangere.
-Balkonger, terrasser, veranda: Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom og utkragede eller understøttende konstruksjoner.
-Utvendige trapper: Helhetsvurdering.
-Grunnmur, fundamenter: Grunnmur.
-Drenering: Fuktmerker (symptomer i kjeller/underetasje) inkl. eventuell krypekjeller og plate på mark og alder.
-Forstøtningsmurer.
-Stikkledninger og tanker: Vann- og avløpsledninger(inkl. stikkledninger) og septiktank.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Sammendrag selgers egenerklæring:
-Ble oppdaget drypp rør-lekkasje og membranskade i dusjhjørnet i 2007 (2. etg). Rørlekkasje ordnet på forsikring og skadet plate bak membran ble fjernet og reparert. Badet er totalrenovert i etterkant i 2014. Utført av Frøland & Noss Elektro og Magnus Stigen AS. Egeninnsats på deler av arbeidet (Våtromspanel/listing og nytt sluk i dusjhjørnet, samt endret litt på røroppstikk til servant).
-Bad. 1 etg pusset opp i 2010. Våtromsplater som egenarbeid. Gulvlegger/faglært etablerte bedre fall mot sluk og la nytt gulvbelegg.
-Endret på røropplegg og satt inn aqua-stopp ventil i forbindelse med bytte av kjøkken og varmtvannsbereder i 1. etg. Utført av faglært rørlegger.
-Litt fukt med saltutslag i garasje. Og mindre lekkasje ved gammel combi-hette på tak (utbedret).
-Godkjent hybel- utleiedel. Ikke godkjent som egen boenhet.
-Elektroarbeid ved diverse oppussing de senere årene er utført av Frøland & Noss Elektro AS.
-Selger opplyser om defekt (punktert) vindu på soverom nord oppe, og altandør soverom nord/øst oppe.
-En mindre del av vestre tomteareal tilhørende nabo/grunneier disponeres fra opprinnelig byggeår av Hopshavn 15.
-Det er i følge selger tidligere påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Dette ble en forsikringssak og det lagt ut gift. Selger opplyser om ingen tegn til skjeggkre i dag.
Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet i senere år.
Følgende er gjort:
-Byttet kjøkken
-Lagt nye fliser på terrasse
-Installert elbil-lader
- Byttet Combihette på tak

Standard

Entré (felles for hoveddel og hybel) ønsker deg velkommen inn! Fliser på gulv. Malt panel. Hvite himlingsplater. Nyere sikringsskap med automatsikringer er også plassert her.
Hybel ligger til venstre for entréen, og er praktisk innredet med gang, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom bad og bod med gjennomgang til felles vaskerom. Vaskerommet er pent oppusset og praktisk innredet med stor benkeplate med plass til vaskemaskin og skapplass under. Vaskemaskin kan medfølge.
Romslig gang med god plass for av- og påkledning av sko og yttertøy. Garderobe ved siden av trapp for oppbevaring av ytterklær og sko. Fliser på gulv. Malt panel. Hvite himlingsplater.
Soverom i hoveddelens underetasje er ikke tatt med i antall soverom, da dette på opprinnelige tegninger er anført som hobby-/sportsrom. Rommet er imidlertid pent innredet med skyvedørsgarderobe. Teppe på gulv. Malt miljøstrie på vegg. Hvite himlingsplater.
Stor innvendig bod på ca. 9 kvm til høyre for gang som er innredet med hyller og garderobeskap.
Trappegang med varmepumpe gir lun og god varme til boligens hoveddel.
Hovedetasjen har gang som leder en greit videre til øvrige rom. Til høyre ligger stuen på nærmere 40 kvm. Her er det svært god plass til både sittegrupper og spisestue. Utgang til terrasse som gir en fin forlengelse av stuen når været tillater det. Store vindusflater med godt lysinnslipp og fin utsikt over nærmeste nabolag mot sjø. Gulvbelegg. Malt panel og malt miljøstrie på vegg. Hvite himlingsplater med innfelte spotter.
Stort kjøkken med spiseplass. Her har du nyere kjøkken fra år 2019 med svært god oppbevaringsplass og benkeplass. Kjøkkenøyen tjener som kombinert spise- og lagringsplass med skap på begge sider under benkeplaten. Barkrakkene kan om ønskelig medfølge. Frittstående kjøleskap. Ellers integrerte hvitevarer. Det er kun de integrerte hvitevarer som følger med. Dobbel terrassedør med utgang til stor balkong, hvor du kan nyte morgenkaffen med sol og utsikt når været tillater det. Gulvbelegg. Malte veggflater. Fliser til tak over kjøkkenbenk. Hvite himlingsplater med innfelte spotter.
Hovedetasjen har 3 soverom á ca. 6, 10 og 11 kvm. Stor skyvedørsgarderobe i hovedsoverom. Det største soverommet har direkte adkomst til balkongen. Det minste har adkomst til koffertloft. 2 soverom har laminatgulv. Gulvbelegg på det tredje.
Hovedbadet fra år 2014 er praktisk innredet med dusjkabinett, toalett og dobbel servant med 4 store skuffer under.
Stor garasje med utvendig adkomst på ca. 32 kvm. inkl. et lite verksted i bakre høyre hjørne. Huset har utvendig montert elbil-lader.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
-Selger opplyser om at 6. stk barstoler og vaskemaskin kan medfølge boligen.

Oppvarming

Boligen har varmepumpe i trappeoppgang, peisovner i stuer, elektriske varmekabler i entré, gang, stue/kjøkken og begge bad. Øvrig oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 11.03.74.
Tillatelsen er gitt på at følgende vilkår utbedres innen 30.09.76:
-Avkjørsel må i felleskap gjøres ferdig i samsvar med krav fra Hordaland Vegkontor, og innen den frist som er fastsatt i brev fra Vegkontoret.
-Kloakk ved sjøen må i fellesskap tildekkes både på land og litt utover i fjæren. Lokk på kum ved sjø må monteres.
-Litt utvendig ferdigplanering og tilfylling spesielt på baksiden av bygget.
-Støping av trapp v/inngang bak.
-Pussing av utvendig grunnmur.
-Pussing av vegger i kjeller.
-Forskriftsmessig ventilasjon kjøkken hybel.
-Ferdiggjøring av bod på hybel, samt puss av pipe i bod.
-Innvendig trapp må der monteres håndlist på vegg.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at garasje er trolig bygget etter at midlertidig brukstillatelse er gitt, og er ikke tegnet inn i de originale byggetegninger.
En bod i underetasje benyttes i dag som soverom, men er ikke godkjent som dette, men som hobby/sports-bod.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4627/3/272:
03.05.1974 - Dokumentnr: 903524 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4627 Gnr:3 Bnr:4
01.01.2020 - Dokumentnr: 679298 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1247 Gnr:3 Bnr:272

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i naturskjønne og maritime omgivelser på Ask på Askøy. Et steinkast fra sjøen ved Hopsflua. Så svømme- og fisketuren kan mer eller mindre tas på sparket. Selger opplyser at det skal være mulig å leie seg båtplass ca. 100 meter fra eiendommen. Kort gangavstand til Hop barneskole (uten å måtte krysse hovedvei) og Hop videregående skole. Få min. kjøring til Erdal ungdomsskole og Askøy videregående skole. Videre er det 3 barnehager innen få min. kjøring. Spar Ask og Bunnpris Florvåg er nærmeste dagligvarebutikker. En liten halvtimes spasertur unna kan den fritidsaktive boltre seg på Finamyren idrettsbane og Mindefeltet ballbinge. Innen en radius på 10-15 min. har du 3 stk. treningssentre; Family sports club, Nr. 1 Fitness og Energi trening.

Adkomst

Fra Bergen sentrum følger du RV555 Sotravegen forbi Loddefjord og over i RV562 Askøyvegen. Etter Askøybroen tar du til høyre og kjører RV563 Askvegen gjennom Kleppestø og videre gjennom Florvåg og Erdal til du kommer til Ask. Hopsvegen ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Hop skole (1-7 kl.)
Erdal ungdomsskole (8-10 kl.)
Kleppestø ungdomsskole (8-10 kl.)
Hop videregående skole
Askøy videregående skole
Barnehager:
Ask barnehage (0-6 år)
Furuly barnehage (0-5 år)
Fridahuset Steinrusten barnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 769,1 kvm. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert vei og biloppstillingsplass, diverse beplantninger, plener, diverse støttemurer og stor, fin terrasse på ca. 40 kvm. Litt av den vestre delen av hagen er opparbeidet utenfor eiendommens tomtegrense med tillatelse fra nabo. Eiendommens grenser fremkommer av vedlagt grunnkart.

Parkering

Integrert garasje. Ellers biloppstillingsplass på tomten. Elbil-lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.12.2012 avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.223,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, slam, tilsynsgebyr og feiing/tilsyn.
Renovasjonsavgift faktureres særskilt av BIR og er ikke tatt med i beregningsgrunnlaget over.
Minimumsgebyret/grunnprisen for en 140 liters beholder er kr 2.113,55. Det inkluderer en tømming per måned. Det koster 33,08 kr per gang du tømmer et restavfallsspann på 140 liter utover de tømmingene som er inkludert i grunnprisen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
I selgers husstand har det bodd 5 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 20.000 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.000.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1200 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger om kjøper ønsker å opprettholde avtale med Altibox.
Boligen har privat veiavgift og privat brøyting til ca. kr 2.000-3.000,- per år. Felles veikonto med naboer, for vedlikehold og snøbrøyting av privat vei.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 005 167,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 618 601,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.670.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Svein Helge Tollefsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,75% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Fotopakke: kr 6.000,-
Hjemmel, oppsl. EDR, komm oppl Askøy: kr 6.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 69-0091/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR69.2291

Dato

Sist oppdatert: 19. november 2022 kl. 21:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.