Komplett salgsoppgave

Rosteds gate 4A

6 290 000 kr
69 m²
2 soverom
Sarvajuthan Mahalingam v/ Krogsveen har gleden av å presentere denne lekre og nyere oppussede selveierleiligheten på Fredensborg.
Sarvajuthan Mahalingam v/ Krogsveen har gleden av å presentere denne lekre og nyere oppussede selveierleiligheten på Fredensborg.
FREDENSBORG
Lekker og nyere oppusset 3-roms selveier i en klassisk bygård med sentral beliggenhet!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  6 290 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  34 062 kr
 • Omkostninger
  158 420 kr
 • Totalpris
  6 482 482 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  4 484 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sarvajuthan Mahalingam v/ Krogsveen har gleden av å presentere denne lekre og nyere oppussede selveierleiligheten på Fredensborg. Leiligheten hører til i en klassisk bygård som ivaretar den originale stilen, samtidig som leiligheten er innredet i moderne stil med gode materiale- og fargevalg. God takhøyde og store vindusflater er også bemerkelsesverdig ved leiligheten. Dette er boligen for deg som ønsker å bo i et attraktivt og sentralt område med kort vei til alt av servicetilbud, uteliv og flotte parker.
 • Store vindusflater samt god takhøyde
 • Praktisk planløsning med stor stue
 • 2 gode soverom
 • Nyere kvikk kjøkkeninnredning fra 2021
 • Oppgradert deler av elektrisk anlegg i 2021
 • Malt vegger og byttet gulv i 2021 Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Rosteds gate 4A, 0178 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 562, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 69 kvm
  Totalt primærrom: 69 kvm
  Bruksareal:
  Leilighet 69 kvm
  Primærrom:
  Leilighet:
  1. etasje 69 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
  I tillegg disponerer leiligheten tre boder, en i kjeller, en i felles trappoppgang og en bod på loft. Det foreligger ikke noe skriftlig rundt bodene, ingen rettsvern.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 09.08.2022 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
  Les mer om plantegninger/byggetegninger under punkt om ferdigattest.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Iht. tilstandsrapport: Bygård over tre etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og
  trekonstruksjoner samt naturstein. Fasader utført i pussede og malte flater. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takplater.
  Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Leiligheten har fått tilstandsgrad 1(TG1) på 70%.
  Det gjøres oppmerksom på TG2 (27%) og TGIU (3%) herunder:
  Bad:
  - Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. TG2.
  - Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. TG2.
  - Slukets plassering: Sluk under badekar er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Videre undersøkelser anbefales. TG2.
  - Membran og slukmansjett: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. TG2.
  - Fallforhold: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til 9 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. TG2.
  Kjøkken:
  - Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. TG2.
  Øvrige rom:
  - Gulvflate i entré: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. TG2.
  Teknisk anlegg:
  - Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. TG2.
  - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert. TGIU.
  Elektrisk anlegg:
  - Forenklet vurdering: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. TG2.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
  Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, kun faglært. Jakub. Firma: Rett Elektro AS. Emil Krakowski utførte arbeid på gang, kjøkken, stue, soverom 1 og soverom 2. Dette ble gjort i perioden juni til august.
  Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
  - Ja. Det har blitt hengt opp ny samsvarserklæring i sikringsboksen på hva hva slags arbeid som har blitt gjort.
  Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja. Ja, som nevnt over av Rett Elektero AS.
  Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
  - Ja. Det har blitt utført tømrer og malearbeid i både gang, kjøkken, stue og begge soverom. Dette er egeninnsats fra meg, men har også fått hjelp av min svigerbror som har 10+ erfaring innenfor tømrerbransjen.
  Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  - Budsjettet ble tatt til orientering og forutsetter en økning i felleskostnader på 3% fra 01.07.22.

  Standard

  Velkommen til Rosteds gate 4 A! En lekker og nyere oppusset selveierleilighet på Fredensborg. Leiligheten hører til i en klassisk bygård som ivaretar den originale stilen, samtidig som leiligheten er innredet i moderne stil med gode materiale- og fargevalg. Perfekt kombinasjon for deg som liker en blanding av det originale og det moderne. God takhøyde og store vindusflater er også bemerkelsesverdig ved leiligheten. Leiligheten består av entré/gang, kjøkken, stue, bad og to soverom.
  ENTRE
  I entréen er det plass til oppheng til yttertøy, skohylle og kommode dersom ønskelig. Gulvflate i entré belagt med gulvvarme og fliser.
  STUE
  Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Her er det god plass til stor sofagruppe med tilhørende møblement som stuebord og TV-seksjon. Det følger også integrert vinskap. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater av malte flater.
  KJØKKEN
  Praktisk og stilig kjøkken. Kjøkkeninnredning (2021) fra kvikk med fronter i tremønster. Benkeplate av laminat. Planlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Flislagt mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin og komfyr med nedfelt induksjonstopp tilkoblet komfyrvakt. Ventilator i overskap. Gulvflate belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater av malte flater. Alle integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
  SOVEROM VED KJØKKEN
  Et av soverommene finner du i tilknytning til kjøkkenet som ligger vendt mot bakgården. Fra bakgården er det høyt opp til vinduet. Det er plass til større seng, skap etc. Øvrige gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater av malte flater.
  SOVEROM VED STUE
  Dette rommet passer ypperlig som et gjesterom, barnerom eller et kontor. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater av malte flater.
  BAD
  Pent og funksjonelt bad fra ukjent årstal. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling av malt flate med taklampe. Plassbygd servantinnredning belagt med fliser. Nedfelt servant med ett-greps armatur. Speil og overbelysning på vegg over servant. Innmurt badekar med hånddusj. Frittstående toalett. Naturlig oppdriftsventilasjon.
  ELEKTRISK ANLEGG:
  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.
  TEKNISK ANLEGG:
  Hovedstoppekraner plassert bak luke i entré.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme i bad og gang.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1898.
  Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 19.11.1898, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
  Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsning fraviker fra byggemeldte tegninger. Det har i ettertid av byggemeldt tegning blitt etablert bad inne datidens soverom/værelse en og to. Vegg i stue har blitt flyttet slik at dagens stue er noe større og soverom er noe mindre enn byggemeldt tegning tilsier.
  Iht. tegning datert 04.04.89 i seksjoneringsbegjæringen er ytterste del av entreen ved inngangsdør ikke en del av seksjonen, men en del av oppgangen som er fellesareal. Seksjoneringstegningene avgrenser seksjonen ca. 2 kvm lenger inn enn dagens bruk. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko knyttet til dette.
  Iht. tegning datert 04.04.89 i seksjoneringsbegjæringen er Inngangen til kjøkkenet fra gangen flyttet nærmere badet. Rom ved stue er noe utvidet ved at lettvegg fra mot stue er noe flyttet ut Seksjoneringstegningen ligger vedlagt til salgsoppgaven som kan brukes til orientering med dagens planløsning.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr: 22974, tinglyst: 21.04.1997, type heftelse: Sikkerhet for fellesutgifter med prioritet etter lånetakst til enhver tid uten opptrinnsrett på kr. 20.000,-
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst 8 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet: Bestemmelse om benyttelse, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger
  m.v., bestemmelse om garasje/parkering, bestemmelse om adkomstrett, erklæring/avtale om midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.etterisolering/forblending av gavlvegg, rett til adkomst, vedlikeh. plikt til utbedring,
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
  Ifølge sameiet vedtekter skal styret skriftlig underrettes ved framleie.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Fredensborg har de siste ti årene hatt en meget positiv utvikling og fremstår i dag rikt på servicetilbud for den urbane by-beboer med et mangfold av restauranter fra alle verdenshjørner i nærområdet.
  Få minutters gange fra leiligheten ligger populære Youngstorget, som de senere år virkelig har blomstret. Her finner du en rekke populære utesteder, som bl.a. Himkok, Kulturhuset, Justisen, Oslo Bar og bowling, Oslo Camping samt The villa, et populært clubsted som ofte booker anerkjente dj-er fra hele verden. Rundt Youngstorget har det også etablert seg mange spennende restauranter. Oslo Street Food byr på kulinariske opplevelser fra alle verdens hjørner.
  Innenfor gangavstand finner du også idylliske St. Hanshaugen, med lekeplasser og mye grøntområder. Foruten dette er det flott utsikt over hovedstaden fra toppen, hvor man også kan nyte konserter om sommeren. I dette området har man tilgang på flere nisjebutikker/restauranter som bl.a. Gutta på Haugen, St. Hanshaugen Fisk og Skalldyr, Smalhans, Indisk hos Albertine, Pascal, Kaffebrenneriet, Åpent Bakeri, Espresso House og Mathallen på Vulkan. Det er gangavstand til Sentrum, Aker Brygge, Majorstuen, Bislett og Grünerløkka.
  Ønsker du deg en tur østover finner du Grünerløkka med sine parker, restauranter, nisjebutikker og gallerier, kun noen få minutter unna leiligheten ved å krysse Akerselva.
  Vulkanområdet er blitt en populær møteplass for den matglade, her finner en alltid noe som frister. Enten en ønsker å sitte ned for en god matbit med noe godt i glasset eller ferske matvarer i Mathallen. Kulturelt forenes mat med dans, musikk og kunst – Dansens Hus og Blå har lokasjon i dette området. Blå tilbyr store konsert- og klubbopplevelser med artister på et høyt kunstnerisk nivå. Nedre Foss Gård er nå restaurert, menyen har fått gode anmeldelser og bygget fremstår som et praktbygg fra en svunnen tid i idylliske grønne omgivelser, verdt et besøk!
  Det er gode treningsmuligheter i nærområdet, med gangavstand til bl.a. SATS på Schous plass, SiO Athletica Vulkan, Fitness24Seven i Møllergata, Sentrum Squash og Fitness i Fredensborgveien og SATS i Akersgata. Det er også flott å gå turer eller jogge langs Akerselva, som ligger få minutter unna leiligheten. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Maridalen, Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
  Skal du handle dagligvarer er det kort vei å gå til både Kiwi Fredensborg og Rema 1000 Fredensborg, samt Bunnpris i Møllergata som holder søndagsåpent.
  Det er meget god dekning på kollektivtransport i området, med få minutters gangavstand til både buss og trikk.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 515 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Felles bakgård opparbeidet med blant annet brostein, sykkelstativ og diverse beplantning.

  Parkering

  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene som er regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1 620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, pr år. El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 28.07.77.
  Pågående byggesaker i området:
  Saksnummer: 201919993 - Reguleringssak. Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger - Hauskvartalet
  - Les mer om saken på https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201919993&wfl=N&Dateparam=08/08/2022&sti=
  Saksnummer: 202016180 - Reguleringssak. Brenneriveien 5 - Dialogfase før offentlig ettersyn - Boliger og næring
  - Les mer om saken på https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202016180
  Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
  «Bygården og gårdsrom er kommunalt listeført i Gul liste. Dette er ingen formell fredning eller verning, men en listeføring om at bygningen kan være verneverdig. Listeføringen innskrenker ikke eiers råderett over eiendommen, men det kan kreves en uttalelse fra Byantikvaren for arbeider som endrer bygningenes fasade. Dette har ingen praktisk betydning for eier av leiligheten, og innvendig vedlikehold/modernisering vil ikke kreve noen uttalelse fra Byantikvaren.»
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 4 484,- pr. mnd. og inkluderer: varmtvann (a-konto), strøm i fellesarealer, tv og internett, vaktmestertjenester, renhold fellesareal og generell vedlikehold.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det var iht. styreleder planlagt en økning i felleskostnader på 3% fra og med 1.07.2022. Økningen er inkludert i opplyste felleskostnader.
  Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må ansees som et á konto-beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader. Dersom det skulle bli nødvendig kan styret når som helst endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22.000,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 474 472,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 308 097,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr 1.000,- for 2022. Dette gjelder da om boligen brukes som primærbolig. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 20 137,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 34 062,- pr. 31.12.2021
  Total fellesgjeld for sameiet er kr 374 117,- pr. 21.06.2022 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: DNB 1213.16.98206
  Restsaldo: kr. 374 117,-
  Type rente: Flytene nominell rente
  Rente (21.06.22): 4,65 %

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.482.482,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 34 062,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Saryas Mirzai

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Rostedsgate 4, med sameiebrøk 100/1250.
  Sameiet består av 13 leiligheter.
  Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 95.
  Dugnad samt trappevask må påregnes.
  Dyrehold er tillat, så fremt det ikke er til sjenanse for andre beboere.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Skadedyr-sikring av kjeller i begge bygg.
  - Utbedring av lekkasje i A-gården.
  - Brannsikringsanlegg i begge bygårdene + brannsikring av bygg A.
  Planlagte påkostninger:
  - Av litt større ting er det planlagt å brannsikre bygg B i løpet av 2022 og fornye fuger/tette rundt pipene på begge bygg.
  Iht. sameiets vedtekter skal sameiets styre og forretningsfører skriftlig underrettes ved salg og fremleie. Dersom en sameier leier ut sin bolig skal hun/han påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler og vedtak fattet av sameiemøter og styret.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Fastpris: kr 30.000,-
  Tilrettelegging kr 20.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 2.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 11-0130/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR11.22130

  Dato

  Sist oppdatert: 17. august 2022 kl. 22:36

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.