Ullernåsen

Vækerøveien 135 C

Prisantydning

6 950 000 kr

Fellesgjeld: 318 324 krOmkostninger: 198 672 krTotalpris: 7 466 996 kr
Etasje
4
Byggeår
1977
Soverom
3
Areal (P-ROM)
100 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
4 140 kr

Flott 4-roms toppleilighet. Nydelig utsikt og flotte solforhold! To terrasser og garasjeplass. Smakfullt oppusset i 2016.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Vækerøveien 135 C er en tiltalende, attraktiv og romslig 4-roms selveierleilighet med flott beliggenhet på vestsiden av Ullernåsen. Eiendommen har en fantastisk beliggenhet på et høydedrag i trafikkstille og barnevennlige omgivelser med nærhet til natur, servicetilbud, offentlig kommunikasjon, skoler og barnehager. Terrasseleiligheten ligger i toppetasjen og har en god og arealeffektiv planløsning med panoramautsikt og to terrasser med sol fra morgen til kveld!

På Ullerntoppen bor du stille og skjermet til i idylliske omgivelser, samtidig som du har kort vei til servicetilbud og sentrale deler av byen. Ca. 4 minutters gange til busstopp, samt 14 minutter til T-bane. Lekeplasser, marka og turområder finner du også i kort avstand fra boligen.

Leiligheten er innholdsrik med gjennomgående planløsning og ble pusset opp i sin helhet i 2016. Fra stuen har man utgang til en usjenert, vestvendt terrasse på hele 14 kvm. med sol fra ca. 14.00 til solnedgang midtsommers, og fantastisk utsikt. I tillegg har man en balkong på 8 kvm utenfor kjøkken/spisestue. Det medfølger en garasjeplass tilrettelagt for ladepunkt. 

Eiendommen

Vækerøveien 135 C, 0383 OSLO 
Gårdsnummer 28, bruksnummer 309, seksjonsnummer 245, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger sentralt, solrikt og meget attraktivt til på Ullernåsen omkranset av grøntområder. Med denne beliggenheten har man nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte tur- og rekreasjonsområder. Området har kort vei til fotballbaner, lekeplasser, idrettshaller, skøytebaner, skiløyper, badevann, treningssenter osv. Det er kort vei inn til byen, eller til flotte tur- og friluftsområder sommer som vinter. Vækerøveien 135 C ligger tilbaketrukket fra veien, der du ikke blir plaget av trafikk eller støy. Fra leiligheten er det flott utsikt mot Oslofjorden og langt utover Bærum.

Her bor man med nærhet til natur og servicetilbud. Fra leiligheten er det ca. 15 min gange til Røa sentrum hvor man bl.a. finner Røa senter - et klassisk bydelssenter med bl.a. Vinmonopol, Meny m/ferskvaredisk, blomsterforretning, apotek mm. På Røa er det også et godt utvalg av nisjebutikker, cafeer, sportsbutikker mm. Ønsker man et bredere tilbud er kjøpesenteret CC-Vest kun en 5 min. biltur unna.

Området kan by på flere fine turmuligheter - sommer som vinter. Like ved leiligheten finner man spennende turveier langs Lysakerelven. Her kan man gå langs elven i variert terreng, enten opp mot Bogstadvannet eller ned mot Lysaker. På denne turen går man også forbi flere historiske steder og flere fossefall bl.a. Voksen Mølle, Fåbro mv. På sommerstid er det også flere fine badeplasser langs elven. Området har også nærhet til Mærradalen, Bogstad med badeplass, skiløyper og golfbane.

God tilgang til offentlig kommunikasjon med buss og T-bane. Ca. 3 min. gange til bussholdeplass i Vækerøveien med linje 32 og N32. Ca. 10 min. gange til Åsjordet T-bane med linje 3 og ca.10 min. gange til Røa T-bane med linje 2. 

Området tilbyr flere skoler og barnehager. Nærmeste barnehage er Lysejordet barnehage som ligger ca. 3 min. gange fra leiligheten og Møllefaret barnehage. Nærmeste barneskoler er Lysejordet og Montessori Lyse, samt Bjørnsletta barne- og ungdomsskole. Nærmeste ungdomsskole er Hovseter ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Huseby eller Persbråten.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Skogfuglen barnehage - 0.3 km
Lysejordet barnehage (0-6 år) - 0.4 km
Montessoribhg. Solsikken Lyse - 0.5 km

Skoler:
Montessoriskolen Lyse (1-7 kl.) - 0.5 km
Lysejordet skole (1-7 kl.) - 0.5 km
Bjørnsletta skole (1-10 kl.) - 1.1 km
Lilleaker skole (1-7 kl.) - 1.5 km
Øraker skole (8-10 kl.) - 1.4 km
Persbråten videregående skole - 2.5 km
Ullern videregående skole - 3 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 115 kvm
Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm

Primærrom: 4. etasje 100 kvm: Entré, 2 bad, kjøkken, spisestue, stue og 3 soverom. Vestvendt og stor terrasse på ca. 14 m2 utenfor stuen. Østvendt balkong på ca. 9 m2 utenfor kjøkken/spisestue.

I tillegg disponerer boligen garasjeplass i byggets kjeller, utvendig bod på ca. 2,5 m² med tilgang fra terrassen og en kjellerbod på ca. 4,5 m², merket med nr. 245.
Store fellesarealer og trimrom og badstue.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.11.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 50.577 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Skrånende tomt opparbeidet med blant annet asfalterte og steinlagte internveier, parkeringsplasser, lekeplass, sittegrupper, gressplener, prydbusker og trær.

Parkering

Seksjonen disponerer en garasjeplass, nr 245 i byggets kjeller. Garasjeanlegget er nylig rehabilitert og det er tilrettelagt for lading av El-bil. 

Rikelig med gjesteparkeringsplasser ved barnehagen. 

Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Felles varmtvann inkludert i fellesutgiftene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser. Bærende konstruksjoner og yttervegger i betong. Gavlvegger er nylig forblendet med lys teglstein. Ellers er yttervegger oppført som klimavegger med liggende faspanel. Etasjeskiller i armert betong. Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie. Trapper og repo i oppgang i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2 og TG 3.

TG 2:
- Vinduer, terrasse- og balkondør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og slitasje. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
- Terrasse: Det er malingsflass på blomsterkassen og på terrassedekket. Det er registrert råte i nedre panelbord mot boden på terrassen.
- Vannrør: Det mangler inspeksjonsluke til tilkoblingen mellom gamle og nye vannrør. Tilkoblingen er bygget inn i sjakten på bad 2. Tilkoblingen bør lokaliseres og luke settes inn i sjakten for å ha tilgang til rørkoblingene. Det er ikke lekkasjedrenasje fra lekkasjeskapet til rør-i-rør-systemet og bør etableres for at rørsystemet skal fungere som et "lekkasjesikkert system".
- Slukene på badene: Slukene er antatt fra byggeår (1977) og tilstandsgraden er satt på grunnlag av alder.

TG 3:
Ingen

Takstmannen bemerker også følgende: Det er fall til sluk på bad 1, dog noe svakt enkelte steder. Det er manglende tilluft inn til badene når baderomsdøren er lukket.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.11.1978. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre og forretningsfører skal, av registreringshensyn, underrettes om utleie/fremleie. Melding om utleie/fremleie skal sendes styret og forretningsfører minst 14 dager før overtagelse/innflytting.

Standard

Velkommen til Vækerøveien 135 C, en stor, gjennomgående og svært delikat 4-roms utsiktsleilighet. Terrasseleiligheten ble pusset opp i sin helhet i 2016 med blant annet nye en-stavs parkettgulv i alle rom, nytt kjøkken med integrerte hvitevarer, nye garderober, nymalte overflater og oppussing av to bad. Her kan du flytte rett inn!

Boligen ligger flott til i 4. og øverste etasje med nydelige lys- og utsiktsforhold. Fra stuen har man utgang til en romslig, usjenert og vestvendt terrasse på hele 14 kvm. På terrassen har man solen fra ca. 14.00 til solnedgang sommerstid, og nydelig utsikt mot Oslofjorden og Bærum. På den andre siden har man en balkong på 8 kvm. med utgang fra spisestuen. Leiligheten kan videre by på to fulle bad og tre gode soverom.

På Ullerntoppen bor du stille og skjermet til i idylliske og barnevennlige omgivelser, samtidig som du har kort vei til servicetilbud i nærheteten og sentrale deler av Oslo by. Ca. 4 minutters gange til busstopp, samt 14 minutter til T-bane. Lekeplasser, marka og turområder i Mærradalen finner du også i kort avstand fra boligen.

MATERIALER:

Entrè:
Pen entrè med gode oppbevaringsmuligheter i medfølgende skyvedørsgarderobe. Porttelefon med fjernåpner.

Stue:
Meget romslig, innbydende og luftig stue god plass til flere sittegrupper. Stuen er flott oppusset med en-stavs parkettgulv og lyse veggflater. Rikelig med innslipp av naturlig lys bidrar til en god romfølelse.

Kjøkken:
Kjøkkenet var nytt i 2016, og fremstår som meget pent med rikelig skap- og benkeplass. Kjøkkenet ligger fint til i direkte tilknytning til den store spisestuen og leilighetens østvendte balkong. Kjøkkeninnredning fra 2016 med hvite fronter og håndtak i stål. Benkeplate av laminert spon. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, micro, ovn, platetopp og kjøl-/fryseskap. Ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps blandebatteri. 

Spisestue:
Stor spisestue med plass til langbord og mange gjester. I likhet med resten av leiligheten har spisestuen flotte en-stavs gulv og lyse veggflater. Downlights i tak. Spisestuen ligger i tilknytning til kjøkkenet og det er utgang til balkong utenfor spisestuen. Blyglasset i balkongdøren gjør rommet lunt og hyggelig.

Hovedsoverom:
Romslig hovedsoverom med direkte adkomst til en-suite bad. Plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøbler. Garderobeskap medfølger.

Bad i tilknytning til hovedsoverom:
Delikat flislagt bad med varmekabler, toalett, dusjhjørne med glassdører og servantskap. Opplegg til vaskemaskin. Badet er oppusset 2016. Downlights i tak.

Soverom 2 og 3:
To gode soverom av tilnærmet lik størrelse, begge med medfølgende garderobeskap.

Bad 2:
Lekkert, flislagt bad fra 2016 med varmekabler i gulvet. Badet er innredet med toalett, dusjnisje med oppheng for dusjforheng og servant med servantskap. Speil. Downlights i tak.

Terrasse og balkong:
Vestvendt terrasse på 14 m², med utgang fra stuen. Konstruksjonen er i betong med bred blomsterkasse i betong fungerende som rekkverk/ fallsikring. Løst kompositt tremmegulv. 
Østvendt balkong på 9 m², med utgang fra stuen. Konstruksjonen er i betong med trerekkverk

Overflater:
Vegger: Malte flater. Hele leiligheten er nymalt 2016. Fliser på bad.
Gulv: En-stavs eik parkett fra 2016 i alle rom. Fliser på bad. Fliser og varmekabler på bad.
Himlinger: Malte flater på innvendig himling. Utstrakt bruk av downlights. Romhøyde i stue er 2,38 meter (gj. snitt).

Diverse:
- Avtrekk på kjøkken og badene. Tilluft via luftespalter over vinduer i tillegg til lufteluke i yttervegger.
- Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren. Hovedsikring på 40 AMP.
- Det elektriske anlegget har stort sett skjulte kabelføringer og innfelte stikk/brytere. Det elektriske anlegget ble oppgradert i 2016.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på begge bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vestre Ullern boligsameie, med sameiebrøk 1/286.
Sameiet består av 286 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Sameiet leier ekstra containere hver måned. Disse plasseres vekselsvis mellom Vækerøveien og Vesteråsveien.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere. 
Sameiet har eget trimrom i underetasjen i Vesteråsveien 32. Der er det tilhørende garderobe og dusj/sauna. I fjor ble rommet pusset opp og oppgradert med nye matter, strikker og manualer. Nøkkel til trimrommet utleveres mot betaling av kr. 500.-

Foretatt påkostninger de senere år: 
2019: Rehabilitering av garasjeanlegget.
2014 - 2016: Gavlvegger rehabilitert med bl.a. ny teglstein.
2015 - 2016: Oppgradering av uteareal. Anlagt plasser for glass- og pappcontainere, området ved inngangspartiet til garasjeanlegget ryddet for gamle busker, påført ny jord og kantsatt. Alle lyse vegger langs balustradene ble malt.
2012: Ny membran, balustrade i Vesteråsveien.
2012: 3 av 5 beredere i Vækerøveien skiftet ut. De 2 siste ble skiftet i 2006.
2012: Vedlikeholdsspyling av kloakkrørene.
2013 - 2013: Oppgradering av ventilasjonsanlegget. Skifte av vifter og rens av avtrekksløpene.
2011 - 2012: Oppussinger av trappeoppganger.
2009 - 2010: Takrehabilitering: Nye tak lagt på samtlige blokker. 10 mål med tak har fått ny membran, nye takluker, nye avrenninger og nye beslag.

Planlagte påkostninger: 
Arbeidene med rehabilitering av garasjen er ferdigstilt. Disse arbeidene er finansiert med et låneopptak, hvor sameiet hadde et budsjett for arbeidene på 40 mill. Pt er kr. 39.541.787,- fordelt på seksjonene og dette er inkludert i oppgitt fellesgjeld. Sameiet er i konflikt med opprinnelig utbygger av garasjen da det er uavklart hvor vidt utbygger eier en av garasjerekkene eller ikke. Sameiet er også i konflikt med tidligere advokat pga. dårlig rådgivning. Disse sakene er i startfasen. Lånet er derfor ikke ferdigbehandlet og det vites ikke om det vil tas opp noe mer i den forbindelse. Da lånet er ferdigbehandlet vil de enkelte seksjonseiere får anledning til å innfri sin andel av lånet, eller betale avdrag via felleskostnadene. Dersom man velger å ha dette som et lån gjennom OBOS-banken over 25 år vil felleskostnadene iht forretningsfører øke med ca. kr. 669,- pr. mnd. forutsatt en rente på 3,75 prosent.

Sameiet vil ved årsmøtet 2020 behandle spørsmål om rehabilitering av øst- og vestvegger, og legge frem er utarbeidet prosjekt med kostnadsoverslag. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 15 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bruksrett til garasjeplass, bebyggelse, benyttelse, vann og kloakkledning, vei, gjerde, trafostasjon/kiosk og adkomstrett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2105 datert 13.01.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030.

Saksnr. 201802151 - Vesteråsveien 16 - 18, reguleringssak: Oppføring av boliger. Pilares AS foreslår å omregulere Vesteråsveien1 6-18 til byggeområde for boliger. Planen er
utløst av kravet til bebyggelsesplan ved byggetiltak med flere enn fem boenheter i Ullernåsplanen (S-3812) § 3, og skal derfor holde seg innenfor rammene av den eksisterende planen. Forslaget innebærer en utnyttelsesgrad på BYA=24% i form av 23 boenheter fordelt overeneboliger, tomannsboliger og rekkehus med saltak i tre etasjer pluss kjeller og underjordisk garasjeanlegg. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201802151

Saksnummer 201814928 - Byggesak: Vesteråsveien 12 - Det er søkt om riving av eksisterende bolig med tilhørende garasje og dukkestue i Vesteråsveien 12, den 19.10.2019. Formålet med rivingen er å bygge nytt på eiendommen. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201814928

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

- Hele leiligheten ble pusset opp i 2016 og fremstår moderne og svært delikat.
- Effektiv og gjennomgående planløsning.
- Utstrakt bruk av downlights.
- Varmtvann og grunnpakke kabel-TV og internett inkludert i felleskostnadene.
- Garasjeplass i rehabilitert anlegg følger leiligheten. Mulighet for å etablere el-bil lading.
- Sameiet har eget trimrom med garderobe dusj og badstue i underetasjen i Vesteråsveien 32. 
- Ingen gjenboere.
- Mulighet for individuell nedbetaling av størstedelen av fellesgjelden, se mer info under opplysninger om fellesgjeld.
- To boder på hhv. 5,5 og 2,5 kvm.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Varmtvann, kabel-tv, internett, betjening andel fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel m.m.

Oppdragets KR-kode

KR40.19293

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Varmtvann, kabel-tv, internett, betjening andel fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.706.623,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 6.143.842,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 2.857,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 318.324,- pr. 13.11.2019

Total fellesgjeld for sameiet er kr. 82.051.343,- pr. 13.11.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Saldo: kr 37.608.624,-
Saldo andel: kr 175.980,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 3,75%
Lånets løpetid: 19 år 5 mnd
Avdragsfrihet: Nei

Lån 2:
Saldo: kr 4.900.932,-
Saldo andel: kr 15.689,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 3,75%
Lånets løpetid: 7 år 7 mnd.
Avdragsfrihet: Nei.

Lån 3:
Saldo: kr 39.541.787,-
Saldo andel: kr 126.655,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 3,75%
Lånets løpetid: 23 år 11 mnd.
Avdragsfrihet: Nei.

 
Sameiet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av deler av andel fellesgjeld. pt. kan 175.980,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 1.051,-. Sameiet ønsker også å tilrettelegge for individuell nedbetaling av lån nr. 3 når lånet er ferdig behandlet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.449.046,-
Av dette beløpet utgjør kr 318.324,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Anne Aartun

Telefon
Mobil 92698800

Lurer du på noe

Anne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.