Østhusvik

Nedre Nordhusvei 5

Prisantydning

1 990 000 kr

Omkostninger: 50 999 krTotalpris: 2 040 999 kr
Byggeår
1949
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
117 m² / 159 m²
Tomteareal
948.7 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Renoveringsobjekt, enebolig med nærmere 1 mål tomt.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen er fordelt over tre plan og har en praktisk planløsning med alle oppholdsrom samlet på hovedplanet. Første etasje består av en romslig entré med god plass til oppbevaringsmøblement, en luftig stue med ildsted, separat kjøkken, soverom og bad. Andre etasje inneholder to soverom og en bod. 

 • Innholdsrik enebolig på stor tomt.
 • Kjelleren er innredet med gang, vaskerom og diverse åpne kjellerrom.
 • Nær sjø, båthavn og butikk.
 • Landlige omgivelser.

Eiendommen

Nedre Nordhusvei 5, 4150 RENNESØY 
Gårdsnummer 31, bruksnummer 12, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1142

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i hyggelig boligområde på Østhusvik, nær sjø og flotte turområder. Boligen har også kort adkomst til dagligvarebutikk, skole og barnehage. Gode bussmuligheter fra bussholdeplass like ved boligen. 

For mer informasjon, se vedlagt nabolagsprofil. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med Rennesøy kommune.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 175 kvm
Totalt bruksareal: 159 kvm
Totalt primærrom: 117 kvm

Primærrom:
Kjeller 22 kvm: Vaskerom og gang.

1. etasje 73 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom og gang.

2. etasje 22 kvm: Gang og to soverom.

Sekundærrom:
Kjeller 37 kvm: Åpne kjellerrom.

2. etasje 5 kvm: Boder.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.11.2016 utført av Rogaland Byggtakst v/ Rune Sivertsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 948,7 kvm. 

Parkering

Parkering på tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.


Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Renovering må påregnes. Det vises til rapport utført 11.11.2016 vedr sopp, følger vedlagt.

Enebolig oppført i ca 1949 .
Boligen er oppført med grunnmur i betong, trekonstruksjoner som utvendig er kledd med trepaneler, trebjelkelag. Saltak i trekonstruksjon tekket med
asbestsement plater (eternitt).
Boligen har oppussingsbehov/slitasje som beskrevet i rapporten. Registrerte tilstandsanmerkninger har årsak i bygningens alder, vedlikehold samt konstruksjon.
Enkelte tilstandsgrader er gitt kun utfra alder og hva som er forventet teknisk levetid på bygningsdelene i denne del av landet.


Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen ble bebygd i 1949, på den tiden ble det ikke utstedt verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette ble innført i 1980, og har ingen betydning for bygg som er oppført før den tid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Innholdsrik enebolig på stor tomt. Boligen er fordelt over tre plan og har en praktisk planløsning med alle oppholdsrom samlet på hovedplanet. Første etasje består av en romslig entré med god plass til oppbevaringsmøblement, en luftig stue med ildsted, separat kjøkken, soverom og bad. 

Andre etasje inneholder to soverom og en bod. 

Kjelleren er innredet med gang, vaskerom og diverse åpne kjellerrom. 

Oppvarming

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst tre servitutter på eiendommen. 
Dagboknr 23.05.49, tinglyst 717, type heftelse: bestemmelse om gjerde. 
Dagboknr 08.03.95, tinglyst 1346, type heftelse: erklæring/avtale.
Dagboknr 13.11.09, tinglyst 867666, type heftelse: bestemmelse om veirett til Rennesøy kommune.
Servituttene vil følge eiendommen. Servituttene tinglyst i 1949 og 1995 er ikke mottatt fra Kartverket.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for del av Østhusvik (Nordhus m.m.) med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.05.03.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det er planlagt oppføring av 7 boliger på Ingermarka like over veien.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger.

Oppdragets KR-kode

KR3516231

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.000 + vannforbruk for inneværende år iflg selger. Årlig forsikring kr. 5.389,- iflg selger.

Formuesverdi

Likningsverdi for 2017 var kr 559.417,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil likningsverdien for 2017 bli kr 2.013.902,- Verdien er regnet ut i fra likningsverdien for primærbolig for 2016

Likningsverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av likningsverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.040.999,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler kan formidle kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Det gjøres oppmerksom på at Krogsveen mottar en provisjon av formidling av lånekunder til Danske Bank. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet eierskifteforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers eierskifteforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 40.000,-
Grunnhonorar: kr 10.000,-
Oppgjørshonorar: kr 3.950,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Ronny Bertheussen
Eiendomsmegler

Ronny Bertheussen

Telefon
Mobil 92806318

Lurer du på noe

Ronny svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.