Komplett salgsoppgave

Kikutveien 1

15 300 000 kr
304 m²
6 soverom
Hage/fasade
Hage/fasade
Nøtterøy/Teie
En lekker og unik utsiktseiendom på Teie - Høyt over "byen" i vakre og naturskjønne omgivelser helt inntil Teieskogen

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  15 300 000 kr
 • Omkostninger
  386 842 kr
 • Totalpris
  15 686 842 kr
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  304 m²
 • Bruksareal
  327 m²
 • Tomteareal
  1 573 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  200 kr
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Visning etter avtale med megler på mobil: 918 35 000. Husk å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høyt og fritt ligger eiendommen trafikkstille og usjenert, nærmest skjermet for innsyn nyter man den praktfulle utsikten til Tønsberg, byfjorden og innseilingen til Tønsberg, Nøtterøy med Teie og Oslofjorden. Det representative huset over 3 plan med garasjer på nedsiden ligger flott integrert på den naturskjønne tomten på 1,5 mål, et herlig hageanlegg med nydelige uteplasser på flere terrasser og i hagestuen som ligger naturskjønt inn til skogbrynet. Eneboligen fremstår velholdt og moderne med en flott planløsning og delikate og tidløse farge og materialvalg - en super familiebolig. Med skoler, barnehager, nydelige turområder i nabolaget og gangavstand til både Tønsberg by og til Teie torv har man en ypperlig beliggenhet. Et eldorado for både barn og voksne. En sjelden mulighet på Teie!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kikutveien 1, 3121 NØTTERØY
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 1, bruksnummer 409

Innhold

Totalt bruksareal: 327 kvm
Totalt primærrom: 304 kvm
Bruksareal:
Enebolig 327 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Underetasje: 77 kvm: Trapperom/gang, vindfang, kjellerstue/soverom, omkledningsrom, bad/wc, vindfang 2, hall m/trapp, wc og vaskerom
1. etasje 185 kvm: Trapperom/gang, peisestue, kjøkken, trapperom 2, stue/bibliotek, soverom, soverom 2, soverom 3 og bad/wc
2. etasje 42 kvm: Trapperom/gang, stue, soverom og soverom 2
Sekundærrom:
Enebolig:
Underetasje: 14 kvm: Bod, bod 2, teknisk rom og bod 3
2. etasje 9 kvm: Bod/loft
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.04.2022 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1961 og tilbygd i 1968-75 og -98. Boligen er oppført i tre plan. Garasje oppført i tre og mur (ikke vurdert). Iht. tilstandsrapporten. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 3:
- Det er påvist vinduer med fukt/råteskader.
- Toalettrom har ingen ventilering fra rommet,
TG 2:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen i veggkonstruksjon. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
- Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
- Stedvis knirk i overflater.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til dette på oppføringstidspunktet.
- Trapp fra kjøkken til underetasje mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Dør til bad i underetasje må justeres.
- Vaskerom har kun naturlig ventilasjon.
- På bad/wc er det ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Rommet mangler styrt tilluftsventilering. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Det elektriske anlegget. Sikringer har blitt løst ut, dette har forekommet ved bruk av høytrykkspyler, på enkelte av kursene.
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Forstøtningsmurer har stedvis avflaking av puss.
Se utfyllende tekst i rapporten.
Selger opplyser om følgende:
- har vært lekkasje i tak ca 2007. Konstruksjonen ble åpnet, tørket og utbedret.
- har vært lekkasje i tak over kjøkken i 2018. Tørket naturlige veier.
- har vært lekkasje i vaskerom ca 2010. Utbedret.
- har vært tilbakeslag i avløpsledninger ved et par anledninger antatt grunnet brudd i avløpsledning.
- har vært mus/rotter (feller/åtestasjoner).
- har vært tidvis maur om våren.
- Kjøkken installert og flyttet inne i tidligere hovedstue i 2018.
- er tidvis dårlig trekk i peis/grue i kjøkken.
- et vindu i kjøkken og to takvinduer (i påbygg loftsetasje 1998) er ikke byggemeldt/omsøkt.
- påbygget utebod på vestfasade er ikke omsøkt.
- overbygget Uteplass med peis er ikke omsøkt og hvor vestre hjørne ligger såvidt inn på kommunal grunn.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og egenerklæring om nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Eiendommen har hatt et godt vedlikehold og har vært modernisert og oppusset de senere år og fremstår gjennomgående smakfull og innbydende med en god og moderne standard. I underetasjen er det vindfang og entré/hall med trapp opp til hovedplanet. Praktisk med gjestetoalett til hallen. Videre er det et romslig vaskerom med skap, benkeplass og vask i tillegg til plass/opplegg for vaskemaskin og tørketrommel m.m. Det er også tilkomst til teknisk rom og én bod fra vaskerommet. I den andre vinkelen av underetasjen, med tilkomst fra hovedplanet og egen utgang til terrenget er det en gang, entré, bad, stue/soverom, med garderoberom på innsiden. På hovedplanet er det en hyggelig trappehall hvor man møtes av en inngangen til en hyggelig peisestue med tilkomst til et herlig kjøkkenområde, her er det en stilig kjøkkeninnredning og skap på 3 vegger med en kjøkkenøy i mellom med alle innretninger man kan ønske seg i et moderne kjøkken. I motsatt ende av kjøkkenarealet er det peis og en flott spiseplass og utgang til terrasseområdet. Den fantastiske utsikten kan virkelig nytes fra dette rommet. Ved hallen ligger det 3 gode soverom og badeværelse på den ene siden og en stue med kontordel/bibliotek på den andre siden som også nyter godt av utsikten. På øvre plan er det trappegang med tilkomst til nok en koselig stue og 2 deilige soverom. Det er lagringsplass i stor bod og kott på dette planet. Utenfor stuen og kjøkkenarealet ligger et nydelig hageanlegg, med skiferterrasser og gangstier som går til flere plattinger samt en overbygget uteplass, som ligger flott tilrettelagt i terrenget sammen med koselig bed, busker og stauder. Her har man nydelige og usjenerte oppholdsplasser og en fantastisk utsikt som kan nytes til sjø, land og by. Den klassisk pene og svært innholdsrike boligen har flaggstang på tomten som seg hør og bør. Eiendommen med sine ypperlig kvaliteter og beliggenhet utgjør en sjelden mulighet i området!
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Oppvaskmaskin, kjøleskuffer, 2 stekeovner, platetopp og ventilator er integrert i kjøkkeninnredningen.
Hvitevarene ble kjøpt i 2018, og kjøper må forvente slitasje som følge av normal bruk.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler i begge bad, vaskerom og vindfang. Radiatorer og en del gulvvarme (vannbåren) for øvrig. Varmepumpe/jord/bergvarme dels til radiatorer og dels som gulvvarme.
Selger informerer om at den gamle oljetanken ligger under husets i blindkjeller. Tanken er utkoblet og tømt/renset på en korrekt måte ihht krav til tanker som ikke er nedgravd. Arbeidene ble utført av Hof Miljøservice i begynnelsen av 2022.
I hht feierrapport fra tilsyn utført i 2015 fremkommer følgende avvik:
Søndre skorstein:
-Sotluke i kjeller har for liten avstand til brennbart materiale.
-Teglskorsteinen er kledd inn på 1 side, en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.
-På tak mangler det typegodkjent takstige for sikker atkomst til feiing og tilsyn av skorstein.
Vestre skorstein søndre løp:
Det mangler typegodkjent takstige/plattform for sikker atkomst til feiing og tilsyn av skorstein.
Alternativt kan man flytte feier/sotluke på utvendig pipestokk opp til minimum 30 cm over plattingen og ca 30 cm fra brennbart materiale. Hvis det gjøres trengs ikke etablering av stige og platting på taket.
Avvikene har gradering 1, og er avvik som brannvernmyndighetene ikke følger opp men overlater til eier at avviket blir fulgt opp og utbedret.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1961.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
- påbygget utebod på vestfasade er ikke omsøkt.
- overbygget uteplass med peis er ikke omsøkt og hvor vestre hjørne ligger over tomtegrensen såvidt inn på kommunal grunn.
Det foreligger avvik fra byggetegninger fra 1968 hvor en inntegnet bod i underetasjen, her har det vært bad siden påbygget ble oppført. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Følgende vil ikke medfølge eiendommen: Tiffany lampe på kjøkken følger ikke med. Lamper fra Hadeland i TV-stue følger ikke med. Tørketrommel følger ikke med. Fjærlampe i soverom i 2.etg. følger ikke med.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en nydelig, usjenert og solrik beliggenhet på en høyde med en storslagen utsikt. Den ypperlige beliggenhet, på øvre del av Teie med skogen i bakkant bidrar dette til panorama utsiktsforhold. Her har man et skue til Tønsberg by med Slottsfjellet og innseilingen til Tønsberg, Nøtterøy med Teie og videre ut til Oslofjorden og skjærgården. Svært barnevennlig innerst i blindvei uten trafikk, - her har skolebarna en fin gåtur, til både barneskole og ungdomsskole, på en gangvei gjennom skogen. Det er populære barnehager i nærområdet. Det er fin gåavstand til Tønsberg sentrum om man velger turveien gjennom skogholtet og tar veien om gangbroa fra Kaldnes over til Tønsberg brygge eller benytter gang-/ og sykkelstien over Kanalbroen til Tønsberg. Det er også en spasertur til koselige Teie torv med de fleste sentrumstilbud, her finner du bla. flere dagligvareforretninger, bakeri, blomsterbutikk, vinmonopol, bakericafe og restaurant. På Rosanes er det flotte friområder med badestrand, lekeparker, ballsletter, hundepark og småbåthavn. Rosanesparken har flotte rekreasjonsområder sommer som vinter. Ved dammene kan man mate endene i sommerhalvåret og her det er skøyteis når vinterkulden setter inn og med en akebakke rett ved siden av. Uansett, har man de aller beste turmulighetene på stedet, her ligger Teieskogen med lysløype og fine turstier på kryss og tvers rett utenfor døren. I skogen er det også lagt opp til akebakke og skikjøring så snart snøen har lagt seg.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man rett i gjennom rundkjøringen etter Kanalbroen. Rett før neste lyskryss / Teie veidele, ta til høyre inn Elgveien, som går videre opp i Kvernhusbakken. Følg denne opp og til enden frem til krysset Gamleveien, og ta så ta denne til høyre. Kikutveien går deretter opp som andre vei til venstre, hvor eiendommen ligger på venstre side i den lille bakken av blindveien, - som går videre over i turvei, som deler seg opp i i flere turveier, innover i Teieskogen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Teie barneskole og Teigar ungdomsskole ligger i fin og kort gangavstand fra eiendommen. Det er også barnehager i nærområdet.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 573 kvm - en flott opparbeidet skrånende tomt, ligger grensene til Teieskogen, hvor den representative eneboligen ligger på det øvre platået med supre uteplasser rett utenfor huset. Det er enkelt med parkering ved veien, i garasje og i carport. På denne delen av tomten er det gressplen og skråningen opp til huset er beplantet med prydbusker, gress og strå. Den stenlagte gangveien opp til inngangspartiet ligger beskyttet fra veien med port, gjerde og steinbed. På denne eiendommen kan man virkelig nyte livet utendørs - på terrasser utenfor huset og på plattinger i hagen samt i en overbygget og delvis innglasset sitteplass i en sjarmerende "hagestue". Uteplassene er belagt med både skifter og tre. Mellom bergrabbene som er oppe i dagen er det områder med gressplen, koselig blomsterbed og felt med stauder og busker fint integrert i det naturskjønne hageanlegget, som også har flaggstang. På de nydelige uteplassene i hagen og på terrassene har man herlig rekreasjon, om man nyter de vakre omgivelsene eller den fantastiske utsikten, en tidlig morgen eller en sen kveld. Dette er et sted å trekke seg helt tilbake og allikevel være en kort spaser tur unna det meste.

Parkering

Parkering i garasjeanlegg med en lukket garasje samt en carport, beliggende få meter fra gaten. Det er ekstra biloppstillingsplasser foran garasjene. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger sammen med andre eiendommer, Kikutveien 3 og 5. Det foreligger ingen avtale/erklæring om felles vann og avløp mellom Kikutveien 1- 3 og 5 i kommunens arkiver. Vannledning til Kikutveien 1 går delvis over og delvis under bebyggelsen, trukket i gammel ledning. Nye avløpsledninger ble lagt rundt huset som vist på vedlagte kart. Det foreligger ferdigmelding for omlegging av vannledning og separering av avløp, datert 21.09.2016
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 31.01.2018 er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende.
Kommunen informerer om at planlagt, ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy og Tjøme ligger litt vest for eiendommen (tunnel under Teieskogen).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 730,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
I selgers husstand har det bodd 2 til 3 personer samt inntil 7 sporadisk og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 40.000 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.000,-.
Velavgift er ca. kr 200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Tv via parabol Canal Digital (Alente) og har avgift på kr 600,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger. (Streaming via Internett, andre tilganger).
Boligen er tilknyttet internett via Telenor til en kostnad på ca. kr 1.500,- pr. måned.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 6.588,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 15.683.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Odd Mikkel Lauritzen og Nina Elisabeth Reichelt

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Teie Velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,75%av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 2 visninger er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0167/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.21167

Dato

Sist oppdatert: 22. juni 2022 kl. 10:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Visning etter avtale med megler på mobil: 918 35 000. Husk å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.