Komplett salgsoppgave

Dovreveien 1B

11 900 000 kr
232 m²
4 soverom
Velkommen til Dovreveien 1b - enebolig med sentral beliggenhet på Oppegård - stor tomt (1.544 kvm)
Velkommen til Dovreveien 1b - enebolig med sentral beliggenhet på Oppegård - stor tomt (1.544 kvm)
SENTRALT PÅ OPPEGÅRD
Unik beliggende enebolig fra 2001 - godkjent utleieleil.- solrik tomt (1.544 kvm) med hage og dbl.garasje - flott utsikt

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  11 900 000 kr
 • Omkostninger
  298 670 kr
 • Totalpris
  12 198 670 kr
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  232 m²
 • Bruksareal
  246 m²
 • Tomteareal
  1 544 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Dersom ingen melder seg innen kl 12.00 samme dag som visning, vil ikke visning avholdes. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig enebolig (246 kvm BRA) med uteleiedel og frittstående garasje på 57 kvm. Meget sentral beliggenhet på Oppegård med kort vei til det meste.
 • Enebolig over 3 plan - "hoveddel" inneholder bl.a. stor stue, kjøkken, loftstue, 3 sov., 2 bad og mye bodplass. Utleiedel leies ut for kr 13.700,- pr mnd., og inneholder stue, kjøkken, bad, 1 soverom og bod.
 • Unik beliggenhet - høyt og fritt med flott utsyn og sol fra morgen til sen kveld. Stor gårdsplass. I blindvei med minimal biltrafikk og innsyn.
 • Vannbåren gulvvarme i store deler av 1.etasje og underetasje.
 • Gangavstand til skoler og Greverud senter. Kort vei til Oppegård stasjon med god tog/buss forbindelse mot bl.a. Oslo S (25 min tog, samt innsatstogene i rushtiden tar 21 min.). Ca. 25 min. med bil til Oslo.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dovreveien 1B, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 367, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 246 kvm
Totalt primærrom: 232 kvm
Primærrom:
1. etasje, 104 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom og trappegang
2. etasje, 50 kvm: Loftstue, bad, 2 soverom og trappegang
Underetasje, 78 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad, soverom og trappegang
Sekundærrom:
Underetasje, 14 kvm: Innvendig bod og teknisk rom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.06.2022 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
I tillegg følger frittstående dobbelgarasje på 57 kvm med bod og verksted.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte: Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende og stående trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Dører og vinduer fra byggeår. Swedoor profilerte entrédør med glassfelt. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
I tilstandsrapporten er det gitt 72 % i TG1 og TG0, 24 % TG2 og TGIU 4 %.

Standard

Flott beliggende enebolig over 3 plan sentralt på Oppegård. Boligen er fra 2001.
HOVEDDEL:
1.etasje:
Entré: Flislagt gulv. Plassbygget skyvedørsgarderobe med speil. Downlights i himling. Sikringsskap i skyvedørsgarderobe.
Stue: Romslig stue med store vindusflater med flott utsyn. Downlights i himling. God plass til spisebord, sofaløsning, m.m. Peisovn (merke Rais). Utvendig solskjerming mot vest og syd (vinduer orientert mot syd er automatstyrt med sol/vindsensorer). Utgang til solrik uteplass med sol til sent på kveld.
Kjøkken: Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; komfyr, kombinert komfyr- og mikrobølgeovn (fra 2021) og oppvaskmaskin (fra 2021). Kombinert kjøl-/fryseskap med isbit-maskin følger. RørosHetta kjøkkenventilator.
Vaskerom: Flislagt gulv. Skap- og benkeplass. Utslagsvask. Sluk i gulv. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskinen og tørketrommel følger).
Bad: Flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Romslig dusjhjørne. Badekar. Baderomsinnredning (dbl. servant med underskap). Toalett.
Soverom 1: Romslig med god plass til dobbeltseng. Plassbygget skyvedørsgarderobe med speil. Utgang til balkong med pent utsyn.
Diverse:
- Vannbåren gulvvarme i alle gulv i 1.etasje (unntatt soverom)
2.etasje:
Loftstue: God plass til sofaløsning og TV. Utgang til balkong med flott utsyn. Garderobeskap følger. Luke til kryploft med god lagringsplass.
Kott med adkomst fra loftstue: God lagringsplass.
Bad: Flislagt gulv. Baderomsinnredning (servant med underskap og speil). Toalett. Dusjkabinett.
Soverom 2: God størrelse. Vindu orientert mot øst. Garderobeskap og kommode følger.
Kott med adkomst fra soverom 2: God lagringsplass.
Soverom 3: God størrelse. Vindu orientert mot vest. Garderobeskap. Vindu orientert mot vest med flott utsyn.
Underetasje:
Trapperom: Brann og tyverisafe boltet i gulv medfølger. Plass til hylleløsning, etc. Videre adkomst til teknisk rom.
Teknisk rom: Varmtvannsbereder (300 liter fra 2014). Flexit sentralstøvsuger. Garderobeskap og hylleløsning følger.
Utvendig bod: Adkomst fra boligens nordside.
Diverse:
- Varmt og kaldt vann i utekran
- Utvendig belysning oppgradert med led up/down lys i 2021, sensorstyrt
- Oppgradert elektrisk anlegg med nye sikringer med jordfeilbryterere i 2018. Godkjent tilsynsrapport fra Elvia datert 11.09.2022 uten avvik.
- Godkjent brann og rømningsstige type Modum utenfor soverom 2.
UTLEIEDEL:
Godkjent utleiedel/sekundærleilighet med lydhimling. Store deler av utleiedelen ble malt for ca 3 år siden.
Entré: Flislagt gulv. Plassbygget skyvedørsgarderobe med speil.
Stue: Stor stue med god plass til spisebord og sofaløsning. Peis.
Kjøkken: Godt med skap- og benkeplass. Vindu orientert mot vest. Plass til spisebord. Komfyr (ny for ca 4 år siden), delvis integrert oppvaskmaskin og kombinert kjøl-/fryseskap følger.
Bad: Flislagt gulv og vegger, malt himling. Dusjhjørne. Baderomsinnredning (servant med underskap og sideskap). Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger).
Bod: God størrelse. Sikringsskap. Varmtvannsbereder.
Soverom 4: God størrelse. Garderobeskap. Vindu orientert mot vest.
Diverse:
- Vannbåren gulvvarme i alle rom i utleiedel (unntatt bod)
FRITTSTÅENDE GARASJE MED BODROM:
Dobbel garasje med 2 boder samt hems-løsning. Elektrisk portåpnere. Strøm i garasjen. Diverse hylle- og garderobeløsning følger. Vinduer orientert mot vest fra ca 2010. Garasjen er bygget i 1962.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Robot gressklipper følger ikke (kan kjøpes etter nærmere avtale).

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i hele 1.etasje med unntak av soverom. Vannbåren gulvvarme på bad 2. etasje.
Vannbåren gulvvarme i utleiedel, med unntak av bod. Peisovn i stue i 1.etasje samt peis i stue i utleiedel.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.06.2001. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Bygningstegninger av boligen er datert 31.05.2000.
I tillegg foreligger det ferdigattest på garasje (i ferdigattesten er garasjen definert som "verkstedbygning, lager og garasje") datert 26.09.1963. Det foreligger tegninger av garasjen datert 21.12.1962. Da tegningene ikke er fullstendige, er det vanskelig å tyde om tegningene stemmer overens med dagens faktiske situasjon.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst én servitutt på eiendommen. Dagboksnr 300365, tinglyst 19.12.1919. Iht grunnboken omhandler denne bestemmelse om vei og gjerde. Megler har forsøkt å innhente serviutten, men har ikke lyktes i dette. Kjøper overtar ansvaret og innholdet for denne servitutten.
Eiendommen har tinglyst rett å ha vann- og kloakkledninger over Kjelsåsveien 4 (gnr/bnr 244/639) fra kommunal vei til denne eiendommen (Dovreveien 1B). Rettigheten er tinglyst på Kjelsåsveien 4 (gnr/bnr 244/639), dagboknr 5581, tinglyst 23.07.1980. Dovreveien 1B har vedlikeholdsansvar for hele vann-og kloakkledningen fra kommunal punkt frem til eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Utleiedelen er idag utleid for kr. 13.700,- pr.mnd inkludert strøm (utleiedelen har separat strømmåler. Oppvarming er inkludert i leien da gulvvarmen ikke går på utleiedelens strømmåler). Leieforholdet er sagt opp, og oppsigelsestid er ut oktober 2022. Dersom overtagelse vil være før utgangen av oktober, må ny eier videreføre leieforholdet ut oppsigelsestiden.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentralt beliggende enebolig på Oppegård. Barnevennlig og sentralt område - barn og voksne kan gå/sykle til det meste av hva som foregår i hverdagen.
Nær marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. 18-hulls golfbane på Greverud. Skiforeningen kjører snøkanon på vinterstid og preparer rundløype i forbindelse med lysløype på golfbanen. Nyere idrettsanlegg i regi av Oppegård Idrettslag rett ved med oppvarmet kunstgressbane og idrettshall. Forøvrig flott gang- og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og fornøyelsesparken Tusenfryd.
Kort vei til Tussetjern med opparbeidet badestrand og med fiskemuligheter. Også fiskemuligheter i Gjersjøen.
Rett ved nær-senter ved Oppegård stasjon med restauranter, kiosk og Kiwi-butikk (åpen kl. 7 - 23 alle dager unntatt søndag).
Nyoppusset Greverud-senter med MENY og Rema 1000 matbutikk, restaurant, legekontor og apotek. Treningsmuligheter for tennis, sandvolleyball, spinning osv. i fjellhallen bak Greverud senter.
På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med omkring 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konsertscene.
Ellers i kommunen finner en Ingierkollen slalåmbakke og ulike treningssentre. Kjøreavstand til Oslofjorden med badeplasser blant annet på Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.
Kort bilavstand til Ski Storsenter og Vinterbro kjøpesenter, med henholdsvis omkring 145 og 85 forretninger, cafeer og restauranter.
Kort gangavstand til Oppegård stasjon med god togforbindelse mot syd og nord. 25 minutter til Oslo S (innsatstogene i rushtiden tar 21 minutter). Videre er det også rutebussforbindelse på Oppegård. Enkel adkomst til E6 Europaveien og E18 Mosseveien. Ca. 25 minutter med bil til Oslo sentrum.
Se forøvrig nyttige linker med informasjon om området:
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no
- www.oppegårdil.no
- www.skiforeningen.no

Adkomst

Dovreveien har adkomst fra Solveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kommunen har et godt barnehage- og skoletilbud. Det er flere barnehager i området.
Fra eiendommen er det gangavstand til Greverud barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Flåtestad ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 544 kvm. Særdeles flott beliggende eiendom på Oppegård. I blindvei med minimal biltrafikk. Flott utsyn mot vest. Sol fra tidlig morgen til sen kveld.
Tomten er opparbeidet med blant annet gressplen, diverse beplanting, m.m. Belegningssten på gårdsplass.
Tomtestørrelsen tilsier mulighet for å bygge tomannsbolig på tomten (det er ikke gjort ytterligere undersøkelser om mulighetene rundt dette).

Parkering

Dobbelgarasje med plass til 2 biler. Stor gårdsplass med god plass til mange biler og egen parkeringsplass for leietager.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Vann- og kloakkledningene går fra kommunalt punkt i Kjelsåsveien over et lite hjørne av tomten til Kjelsåsveien 4 (gnr/bnr 244/367).

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 12.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan for Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård datert 13.05.2019 gjelder også for området.
2 kvm av tomten er regulering til kjørevei.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 26 572,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Kostnaden inkluderer to boenheter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 36.000 kwh. pr. år. Kostnaden inkluderer oppvarming av utleiedelen.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.000,-.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av fiber, og har avgift på kr 1.100,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 4.800,- pr. år. Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre abonnementet, vil alarmselskapet antagelig avinstallere anlegget.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 451 293,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 8 824 655,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.198.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Finn Christensen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: XXX av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0038/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2238

Dato

Sist oppdatert: 04. oktober 2022 kl. 15:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Dersom ingen melder seg innen kl 12.00 samme dag som visning, vil ikke visning avholdes. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.