Prosjekt

Kirkeåsveien 20B

15 700 000 – 16 400 000 kr
147 – 177 m²
Bekkelaget
4 prosjekterte arkitekttegnede eneboliger med noe utsikt, garasje og hage. BRA 174-230 kvm - 1 SOLGT
 • Prisantydning
  15 700 000 – 16 400 000 kr
 • Omkostninger
  126 342 kr
 • Totalpris
  15 826 342 – 16 526 342 kr
 • Byggeår
  2022
 • Primærrom
  147 – 177 m²
 • Type
  Nybygg enebolig/rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

Visning

Kontakt gjerne megler for avtale om visning på tomten.
Lurer du på noe?

Boliger

Type
Rom
P-Rom
Etasje
Pris
147 m²15 700 000 kr
147 m²15 700 000 kr
177 m²16 400 000 kr

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Kirkeåsveien 20 B er et nytt spennende prosjekt hvor det er igangsatt oppføring av 4 frittliggende eneboliger. Prosjektet har en solrik og flott beliggenhet med noe utsikt, i et barnevennlig og trafikkskjermet villaområde. Prosjektet er tegnet av anerkjente Borhaven Arkitekter AS.
Prosjektet oppføres iht. TEK 17 og dens strenge tekniske krav til bl.a. isolasjon og energibesparende løsninger som balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette gir lavere driftskostnader og et bedre inneklima.
- Moderne arkitektonisk utrykk.
- Gode og innholdsrike planløsninger.
- Mulighet for hybel i 2 av husene.
- Egne solrike hager.
- Hvert hus med egne garasjer med el. bil lader.
- Godt med bodplass.
Byggingen er i gang og antatt ferdigstillelse er 3. kvartal 2022.
Når du kjøper prosjektert bolig følges bustadoppføringslova. Et forbrukervennlig lovverk som sikrer deg, i likhet med at den og stiller en del krav til utbygger. Loven regulerer bl.a. utbyggers krav til å stille garanti for feil og mangler i 5 år etter overtagelse.
Ved kjøp av ny bolig betales det kun dokumentavgift av tomteverdi og ikke den samlede kjøpesummen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kirkeåsveien 20B, 1178 OSLO
Gårdsnummer 157, bruksnummer 113, kommunenummer 301

konstruksjon

Prosjektet er godkjent etter TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv.
Boligene oppføres på isolert betongsåle. Radonsperre i sålen under hele boligen. Grunnmur utføres i sprøytebetong, isolasjon og stenderverk.
Etasjeskillere leveres som trekonstruksjon med overliggende spon og underliggende himling av sparklet og malt gips. Tykkelse på isolasjon i alle bjelkelag er 150 mm. Mellom garasje og kjeller leveres bjelkelag, spon, membran og påstøp.
Yttervegger over kjeller leveres med følgende konstruksjon (fra innsiden og ut): Gipsplater, krysslekter, 50 mm. mineralull, plastfolie, 198 mm. bindingsverk / 200 mm. mineralull, vindsperre, utlekting og utvendig kledning. Utvendig kledning leveres overflatebehandlet fra fabrikk, utvendig farge RAL 7016. Inngangsparti og balkong leveres med transparent beis.
Yttertaket leveres med taksten grå Zanda Minster eller lignende, farge mørk grå. Takrenner og nedløp leveres i grå utførelse.
Vinduer og terrassedører leveres i PVC, farge Ral7016.
Ytterdør leveres fra NorDan, Harmonie eller lignende i farge Ral 7016.
Balkonger leveres med grønne impregnerte gulvbord i 28x120 mm. Rekkverk i glass.
Se forøvrig leveransebeskrivelsen som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligene vil bli elektrisk oppvarmet med el. panelovner (Glamox TPA) og gulvvarme.
Det leveres gulvvarme i hele underetasjen/kjelleretasjen, samt i entré/gang i 1. etasje og på alle våtrom.
Det leveres også varmekabler i garasjene.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at overtagelse kan skje på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse. Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonene overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 920221, 09.09.1921 Bestemmelse om bebyggelse og
dagboknr 920222, tinglyst 11.11.1921, erklæring/avtale.
Servituttene er håndskrevne og vanskelige å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr 918543, tinglyst 22.01.1932.
Best. om vann/kloakkledn. Det gis rett til å føre vann- og kloakkledninger over- og til å etablere kummer på eiendommen. Det skal ikke bygges over disse.
Dagboknr 918544, tinglyst 22.01.1932.
Best. om vann/kloakkledn.
Nærliggende eiendommer gis rett til å føre vann- og kloakkledninger over eiendommen og rett til adkomst til disse for reparasjoner og vedlikehold.
Dagboknr 4273, tinglyst 07.04.1964.
Best. om garasje/parkering. Servitutten omtaler en tidligere garasje og anses ikke for å være relevant for kjøper.
Dagboknr 13785, tinglyst 19.08.1970.
Bestemmelse om veg. Kirkeåsveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det, skal sameiet være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning, og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr 17937, tinglyst 22.10.1970.
Innholdet i servitutten gjelder tidligere bygg og deling av eiendommen, og bestemmelsene anses for ikke å ha relevans i dag.
Dagboknr 4526, tinglyst 09.03.1971.
Best. om garasje/parkering. Best. om garasje/parkering. Servitutten omtaler en tidligere garasje og anses ikke for å være relevant for kjøper.
Dagboknr 2608297, tinglyst 17.06.2020 og dagboknr 2608297, tinglyst 17.06.2020.
Servituttene er fra før eiendommen ble sammenslått.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og evt. ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

4 frittliggende eneboliger, tegnet av Borhaven Arkitekter AS. Boligene bygges etter TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv.
Eiendommen ligger vestvendt og solrikt til i skråningen overfor Holtet, og husene vil få utsikt (grad av utsikt vil avhenge av den interne beliggenheten).
Lyse og innholdsrike boliger med en meget god planløsning som gir flere bruksmuligheter, bl.a. med mulighet for liten hybel i 2 av husene.
Solrike uteplasser, i egen hage og på balkong utenfor stuen.
Felles adkomstvei og gårdsplass leveres asfaltert, med varmekabler i hjulspor i nedkjørsel.
Det leveres et gjennomtenkt interiørkonsept som det er lett å sette sitt eget preg på. Prosjektets materialvalg er nøye planlagt, hvor lite er overlatt til tilfeldighetene.
Det leveres 1-stavs parkett (180 mm bred) Pearl Natur fra Flotte Gulv AS i alle rom, foruten fliser i entréen, teknisk rom og på våtrom. Det leveres gulvvarme i alle gulv i kjelleretasjen, i entréen i 1. etasje på alle våtrom. Det leveres også varmekabler i garasjen.
Vegger leveres med slett sparklet og malt gips (foruten badene som leveres med veggfliser). Kjøper kan velge mellom 3 utvalgte standard veggfarger fra Jotun Prima Air, begrenset til 1 farge pr. rom. Himlinger i malt hvit utførelse.
Himlinger leveres med slett sparklet og hvitmalt gips. Det leveres 40 downlights i hvit utførelse.
Innvendige trapper leveres med eiketrinn, hvite vanger og hvite trespiler. Trappene leveres fra anerkjent norsk leverandør, Fagtrapp AS eller lignende.
Kjøper kan valgfritt velge kjøkkeninnredning fra HTH og baderomsinnredning fra Lauritsen VVS, til en samlet verdi av kr. 250.000,- inkl. mva. og montering.
Alt av garnityr til våtrom leveres fra Lauritsen VVS.
Stikkontakter/brytere leveres i hvit utførelse fra ELKO / BETEK (innfelte stikkontakter er lavtbyggende).
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
300 liters varmtvannsbereder i hver bolig.
Vannrørene blir lagt rør-i-rør med fordelerskap som har overløp til rom med sluk.
Det leveres også Waterguard system.
Hus A og B:
Underetasje:
Denne etasjen inneholder trappegang/allrom, 2 soverom, bad/vaskerom, kjellerstue og bad.
Romslig trappegang/allrom med gulvvarme.
2 gode soverom, begge med gulvvarme.
Kombinert bad og vaskerom med gulvvarme. Det leveres 60 x 60 cm flis på gulv og vegger. Nedsenket gulv i dusjsonen som leveres med mosaikk 5 cm x 5 cm. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena. Dusjarmatur fra Tapwell, Evo TVM 7200 eller lignende leveres montert på vegg. Dusjvegger/foldedører fra Lauritsen AS. Servantbatteri fra Tapwell, Effe 071 eller lignende. Toalett fra Villeroy & Boch, Subway 2.0 eller lignende.
Det leveres opplegg for vaskemaskin.
Kjellerstue med gulvvarm og egen utgang. I kjellerstuen leveres det røropplegg og trekkerør for el. for evt. etablering av hybelkjøkken.
I tilknytning til kjellerstuen ligger et eget flislagt bad med gulvvarme. Det leveres 60 x 60 cm flis på gulv og vegger. Nedsenket gulv i dusjsonen som leveres med mosaikk 5 x 5 cm. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena. Dusjarmatur fra Tapwell, Evo TVM 7200 eller lignende leveres montert på vegg. Dusjvegger/foldedører fra Lauritsen AS. Servantbatteri fra Tapwell, Effe 071 eller lignende. Toalett fra Villeroy & Boch, Subway 2.0 eller lignende.
Det leveres opplegg for vaskemaskin også her.
1. etasje:
Integrert i 1. etasje ligger garasjen med plass til 1 bil. Garasjene leveres med varmekabler, el. bil lader og automatisk garasjeport.
I tilknytning til garasjen ligger praktisk bod. Tekniske installasjoner som den balanserte ventilasjonen vil bli plassert i boden. Gulvet i boden leveres med fliser 30 x 30 cm.
Etasjens boligdel inneholder entré/gang, toalett, soverom og bad.
Entré/gang med gulvfliser med varmekabler og plass til garderobeskap. Det leveres 60 x 60 cm flis på gulv. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena.
I praktisk tilknytning til entréen/gangen ligger gjestetoalettet. Toalettet leveres med 60 x 60 cm flis på gulv. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena. Toalett fra Villeroy og Boch og servantbatteri fra Tapwell.
Romslig «master» soverom med plass til garderobeskap og eget tilliggende bad.
Flislagt bad med gulvvarme. Det leveres 60 x 60 cm flis på gulv og vegger. Nedsenket gulv i dusjsonen som leveres med mosaikk 5 x 5 cm. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena. Dusjarmatur fra Tapwell, Evo TVM 7200 eller lignende leveres montert på vegg. Dusjvegger/foldedører fra Lauritsen AS. Servantbatteri fra Tapwell, Effe 071 eller lignende. Toalett fra Villeroy & Boch, Subway 2.0 eller lignende.
2. etasje:
I 2. etasje ligger stuen og kjøkkenet. Et lyst og romslig rom med takhøyde på opptil 4 meter. Midtsentrert vegg i rommet lager et naturlig skille mellom stuedelen og kjøkken/spisestue.
Fra stuen er det utgang via skyvedør til vestvendt balkong med noe utsikt. Det klargjøres for evt. montering av peis i stuen.
Hus C og D:
Kjeller:
Kjelleretasjen inneholder trappegang/allrom, bad, vaskerom og 2 boder.
Romslig trapperom/allrom med gulvvarme.
Flislagt bad med gulvvarme. Det leveres 60 x 60 cm flis på gulv og vegger. Nedsenket gulv i dusjsonen som leveres med mosaikk 5 x 5 cm. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena. Dusjarmatur fra Tapwell, Evo TVM 7200 eller lignende leveres montert på vegg. Dusjvegger/foldedører fra Lauritsen AS. Servantbatteri fra Tapwell, Effe 071 eller lignende. Toalett fra Villeroy & Boch, Subway 2.0 eller lignende.
Stort vaskerom med gulvfliser med varmekabler. Det leveres 60 x 60 cm fliser på gulv og sokkelflis. Kjøper kan velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena.
2 boder, hvorav 1 stor bod og en mindre bod.
Tekniske installasjoner som den balanserte ventilasjonen etc. blir plassert i den lille boden. Her leveres det gulvfliser i størrelse 30 x 30 cm.
Den store boden leveres med lik standard som øvrige oppholdsrom, dvs. 1-stavs parkett på gulv og helsparklede og malte vegg- og himlingsflater. Der leveres også gulvvarme i denne boden.
1. etasje:
Integrert i 1. etasje ligger dobbelgarasjen med plass til 2 biler. Garasjene leveres med varmekabler, el. bil lader og automatisk garasjeport.
Etasjens boligdel inneholder entré/gang, soverom og bad.
Entré/gang med gulvfliser med varmekabler og plass til garderobeskap. Det leveres 60 x 60 cm flis på gulv. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena.
Romslig soverom (alternativt ekstra tv-stue eller lignende) med god plass til garderobeskap.
Flislagt bad med gulvvarme. Det leveres 60 x 60 cm flis på gulv og vegger. Nedsenket gulv i dusjsonen som leveres med mosaikk 5 x 5 cm. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena. Dusjarmatur fra Tapwell, Evo TVM 7200 eller lignende leveres montert på vegg. Dusjvegger/foldedører fra Lauritsen AS. Servantbatteri fra Tapwell, Effe 071 eller lignende. Toalett fra Villeroy & Boch, Subway 2.0 eller lignende.
2. etasje:
I 2. etasje ligger stuen og kjøkkenet. Et lyst og romslig rom med en midtsentrert vegg som lager et naturlig skille mellom stuedelen og kjøkken/spisestue.
Fra stuen er det utgang via skyvedør til vestvendt balkong med noe utsikt. Det klargjøres for evt. montering av peis i stuen.
3. etasje:
Toppetasjen inneholder trappegang, 3 soverom og bad.
3 gode soverom, alle med plass til garderobeskap.
Flislagt bad med gulvvarme. Det leveres 60 x 60 cm flis på gulv og vegger. Nedsenket gulv i dusjsonen som leveres med mosaikk 5 x 5 cm. Kjøper kan fritt velge fliser i 4 ferdig utvalgte farger innenfor produktserien Pro Stone levert av Modena. Dusjarmatur fra Tapwell, Evo TVM 7200 eller lignende leveres montert på vegg. Dusjvegger/foldedører fra Lauritsen AS. Servantbatteri fra Tapwell, Effe 071 eller lignende. Toalett fra Villeroy & Boch, Subway 2.0 eller lignende.
Evt. tilvalg bestilles gjennom selgers underleverandører som er bl.a. Flotte Gulv AS (parkettgulv), Modena (fliser), HTH (kjøkken), Lauritsen VVS (sanitær) og El Memo Elektro AS (elektrisk).
Se for øvrig leveransebeskrivelse som følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Energimerking

Boligene bygges med energikarakter C, farge rød.

Generell orientering om areal og innhold

Arealer hus A og B:
Bruksareal: 174 kvm
P-rom: 147 kvm
Følgende rom vil inngå i boligenes (hus A og B) primærrom:
Underetasje 60 kvm:
Trappegang, 2 soverom, bad/vaskerom, bad og kjellerstue med egen utgang.
1. etasje 30 kvm:
Entré/gang, toalett, soverom og bad.
2. etasje 57 kvm:
Stue med utgang til vestvendt balkong og spisestue/kjøkken.
Følgende rom vil inngå i boligenes (hus A og B) sekundærrom:
1. etasje 27 kvm:
Garasje og bod.
Arealer hus C og D:
Bruksareal: 230 kvm
P-rom: 177 kvm
Følgende rom vil inngå i boligenes (hus C og D) primærrom:
Kjeller 38 kvm:
Trappegang, bad og vaskerom.
1. etasje 30 kvm:
Entré/gang, bad og soverom.
2. etasje 62 kvm:
Stue med utgang til vestvendt balkong og spisestue/kjøkken.
3. etasje 47 kvm:
Trappegang, 3 soverom og bad.
Følgende rom vil inngå i boligenes (hus C og D) sekundærrom:
Kjeller 22 kvm:
2 boder.
1. etasje 31 kvm:
Dobbelgarasje.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir leilighetens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboleiligheten/gang. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kirkeåsveien 20 har en attraktiv og solrik beliggenhet i den vestvendte skråningen overfor Holtet. Her vil husene få utsikt over nærområdet og mot fjorden. Utsikten vil naturlig variere noe mht. husenes interne beliggenhet på tomten. Et barnevennlig og lite trafikkert villaområde med kort vei til bl.a. friområder, fritidstilbud, skoler, kollektivtransport og servicetilbud
Fra eiendommen er det kort vei til Holtet, områdets lokale handelssenter med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri/Lofthus Pizza, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning.
Det er heller ikke langt servicetilbud på Karlsrud og Lambertseter, med bl.a. Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Ønsker man et bredere tilbud av f.eks. caféer og spisesteder er Sæter heller ikke langt unna.
Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud, med få minutters gange til buss i Raschs vei og kort vei til trikk på Holtet. Gangavstand også til T-bane på Karlsrud.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Det er flere barnehager i nærområdet.
Kort vei til både Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.
Eiendommen ligger ikke langt unna de unike friområdene på Ekebergsletta, Brannfjellskogen og i Ekebergparken. Et flott tur- og rekreasjonsområde i Brannfjellskogen med bålplasser og stier på kryss og tvers med utsikt over Oslofjorden. Det er også 18-hulls frisbeegolfbane her. Flotte rekreasjonsområder også i Ekebergparken med skulpturer, samt café og restaurant. I tilknytning til Ekebergsletta finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, samt store friområder m.m.
Nærhet også til fjorden og Østmarka.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bækkelaget Sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Både Nordstrand og Bækkelaget Tennisklubb.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Nordstrand IF («Niffen») med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Sats på Karlsrud/Lambertseter og Evo på Sæter.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Eiet tomt på 1.510 kvm. som tilhører sameiet. Boligene får vedtektsfestet bruksrett til eget tomteareal i naturlig tilknytning til boligen (ref. utomhusplanen). Dette arealet leveres maskinplanert med stedlige masser med matjord og gress. 1 stk. frostsikker utekran på vegg på terrengplan. Det som på utomhusplanen er vist som vei- og gangarealer leveres med asfalt. Varmekabler i hjulspor i nedkjørsel. (Enkelte steder kan det evt. bli levert armert gress i forhold til nødvendig overvannshåndtering). Eksisterende trær og busker i tomtens ytterkant søkes beholdt. Det anlegges ikke ny beplantning eller gjerder. Sameierne har felles ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealene.

Garasje/parkering

Hvert hus har egen garasje integrert i 1. etasje.
Hus A og B har garasje for 1 bil og 1 utendørs parkeringsplass.
Hus C og D har garasje for 2 biler.
Det leveres varmekabler, el. bil lader og automatisk garasjeport i hver garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og evt. pumpekum. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger/pumpekummer fra offentlig ledning til forgreningspunktet, deretter er hver seksjon selv ansvarlig for egne rør.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
På naboeiendommen gnr. 157, bnr. 159, med adresse Åsliveien 15B, er det søkt om riving av eksisterende enebolig og om oppføring av 3 nye eneboliger.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Dersom sameiet vedtar månedlige felleskostnader, er denne kostnaden stipulert til ca. kr 2.500,- pr. måned (inkluderer da bl.a. kommunale avgifter og bygningsforsikring). Det tas forbehold om evt. sameiets endelige fastsettelse av felleskostnadene.
I tillegg til evt. fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm etc. Det vil bli lagt trekkerør for kabel-TV/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.
ht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.
Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 15.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger. Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.
Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2020 er fastsatt til 3 ‰ og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten vil utgjøre, men basert på eiendommens verdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 5.000.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 125.000,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Total kjøpesum inkl. omkostninger:
Hus A: 15.826.342,-
Hus B: 15.826.342,-
Hus C: 16.526.342,-
Hus D: Solgt!

Annen viktig informasjon

Eier

Grefsen Boligutvikling AS

Vedtekter/Hurordensregler

Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Byggingen er igangsatt og eiendommen vil å være klar for overtagelse i løpet av 3.kvartal 2022. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold:
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet.
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel.
Selger har rett til, uten at kjøper kan kreve endring i pris, å foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/eller nødvendige, og som ikke forringer prosjektets eller boligenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.
Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for boligenes detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsprospekt kan fravikes dersom selgeren anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard. Evt. 3-D tegninger og illustrasjoner i prospektet og tegningsmaterialet er av illustrativ karakter, for eksempel møblering, fargevalg, dør- og vindusform, detaljer på fellesarealer, fasadedetaljer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc. Utstyr/standard som leveres fremgår av leveransebeskrivelsen.
Utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ved evt. avvik mellom de fysiske grensene i sameiet og tomtegrensene i utomhusplanen til vedtektene, er det de stedlige forholdene (f.eks. gjerder, hekker, murer o.l.) som gjelder.
Boligenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer blant annet som følge av at prosjektet pr. i dag ikke er detaljprosjektert. Eventuelle mindre avvik gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Selger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik. Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det tas forbehold om installering av pumpekummer og plassering av tekniske installasjoner til disse.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen i salgsoppgaven og tegninger skal leveransebeskrivelsen i salgsoppgaven gå foran.
Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges ved ordinær budgivning og evt. budrunde. Selger forbeholder seg retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2.
Det gjøre spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 4 seksjoner/eneboliger.
Sameiebrøken vil utgjøre 158/718 for Hus A/B og 201/718 for hus C/D.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.
Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Selges boligene etter at boligene er ferdigstilte selges de etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Bygging/oppstart av prosjektet er igangsatt. Etter oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2110

Dato

Sist oppdatert: 22. mars 2021 kl. 16:04

Dokumenter

Energiattest
PDF 679 KB
Utomhusplan
PDF 4 MB
Kjøpekontrakt
PDF 60 KB
If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt gjerne megler for avtale om visning på tomten.
Lurer du på noe?

Andre prosjekter i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.