Komplett salgsoppgave

Arups gate 8

3 850 000 kr
96 m²
3 soverom
Arups Gate 8 presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Arups Gate 8 presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Trara
Sjarmerende enebolig fra 1901 med skjermet og solfylt bakhage. Garasje fra 2002. Kun få minutters gange til bygatene.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Omkostninger
  97 420 kr
 • Totalpris
  3 947 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1901
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  96 m²
 • Bruksareal
  96 m²
 • Tomteareal
  245 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Veldig sentrumsnær, ligger i blindgate, rolig. Meget kort vei til sentrum, Torvbyen , bussforbindelser, skole, parken. Koselig hus i sveitserstil.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjarmerende enebolig fra 1901 i tilbaketrukkede og fredelige omgivelser ved Trara/Glemmen
 • Bakgårdsidyll med skjermet, solfylt og lettstelt hage
 • Trara skole og Glemmen Vgs er lett tilgjengelig i nabolaget
 • Beliggende i en blindgate
 • Oppgradert utvendig og 1. etasje 1997, samt overflater 2. etasje 2004
 • Vannbåren gulvvarme i første etasje og på bad
 • Garasje med bod oppført i 2002
 • Enkel tilgang til tur- og treningsområder i Fredrikstadmarka
 • Kun få minutters gange til sentrumskjernen
 • Bredt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Arups gate 8, 1605 FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 208, bruksnummer 1662, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 96 kvm
Totalt primærrom: 96 kvm
Bruksareal:
1. etasje 50 kvm
2. etasje 46 kvm
Primærrom:
1. etasje 50 kvm: Entré/ gang/ trapp, toalettrom, stue, spisestue, kjøkken.
2. etasje 46 kvm: Trapp/ gang, bad, 3 soverom
Deler av 2. etasje har ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Gulvarealet er målt til 50 kvm
I tillegg er det en garasje med tilhørende bod på 32 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se punkt om ferdigattest

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Enebolig oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger har stående trekledning på fasaden. Grunnmur i naturstein som er støpt igjen med betong. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG 2) på bygningselementer i: Bad 2. etasje, kjøkken, wc, øvrige rom, råloft, innvendige trapper, etasjeskillere, teknisk anlegg, radon, el. anlegg, yttervegger, vinduer, yttertak, drenering og garasje/bod.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet /bygningsdelen for nærmere informasjon Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Noen punkter fra selgers egenerklæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Delvis sprekk i silikonfuge mellom gulv og vegg.
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Delvis tett avløp til vaskemaskin. Hatt høytrykk og vakumteknikk til spyling 03.08.2022. De spylte og brukte Mudin avløpsåpner. Avløpet fra dusjen kan kneppe litt når man dusjer.
Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende
Ja. Henriksen brensel murte igjen ,satt inn et lite spjell/lokk etter et eldre ildsted inne i pipa.
Det bør tas service på det vannbåren anlegget. Regulatorene i rommet er vanskelig å stille inn. Det er stilt inn varmen på varmtvannsbereder slik at det holder ca 20 grader i boligen på vinterstid.
Det er påvist forekomst av kre i boligen. Selger opplyser at det har vært aktivt brukt limfeller i vinter/våres på toalett under trapp. Ikke sett andre steder i boligen. Det har ikke vært påvist "kre" i sommer. Fellene har vært tomme i sommer. Kre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Boligens standard ble vesentlig modernisert og hevet i forbindelse med en omfattende oppgradering i 1997. Imidlertid er mye av dens autentisitet bevart.
Overflater, utstyr og tekniske installasjoner er i hovedsak fra 1997, deriblant elektrisk anlegg og vannbåren gulvvarme som er lagt i første etasje samt på badet i andre etasje. Overflatene er velholdt og i hovedsak gitt TG 0/1.
Romløsningen er helt i tråd med nåtidens bruksmønster og samler de aktive rommene i første etasje, der to stuer til sammen utgjør langt over halve etasjens areal. Begge har gode lysforhold fremmet av høyreiste krysspostvinduer som ble satt inn i forbindelse med oppgradering og underbygger boligens klassiske sjarm. Stuen som i dag benyttes som spisestue har også ildsted i form av en oppmuret peis med innsats.
Kjøkkenets innredning er fra 1997 og i sin helhet gitt TG 2 på bakgrunn av alder. Innredningen er imidlertid funksjonell og har en rekke oppbevaringsmuligheter. Innredningen er tilrettelagt for frittstående hvitevarer. Gulvet er i dette rommet utført med fliser som er lagt gjennomgående fra entreen og utgjør en praktisk overflate i begge rom.
Første etasje inneholder også et toalettrom som er praktisk å ha på samme plan som de aktive rommene og tilbaketrukket ved entreen. Også dette ble oppgradert i 1997, er enkelt utstyrt til sitt formål og i sin helhet gitt TG 2 på bakgrunn av alder.
Badet ble i likhet med kjøkkenet og toalettrommet oppgradert i 1997 og er i sin helhet gitt TG 2 på bakgrunn av alder. Utstyret inkluderer blant annet baderomsinnredning med klassisk stilpreg, samt et dusjkabinett som gjennom sin funksjon begrenser vannpåkjenning på overflatene. Både gulvet og veggene er utført med hvite fliser.
Soverommene er av ulike, men gjennomgående gode størrelser. Hovedsoverommet er oppmålt til gode 10 kvm. og har i tillegg en garderobe som utnytter arealet bak rommets høye knevegger. De øvrige to har ca. 9,5 og 6,7 kvm. gulvflate hver, samt skrånende himlinger som gir til dels lav høyde.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré, toalettrom, bad og kjøkken, for øvrig laminat og trebord.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig malt trepanel, malt strie og malt mur
Himlinger: Trepanel og malt trepanel.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter. Laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Ventilator. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin.
Bad: Servantskap med profilerte lyse fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil. Dusjkabinett. Veggmontert håndkletørker. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.
Toalettrom: Veggmontert speil og porselensservant med ett-greps blandebatteri. Gulvmontert klosett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Komfyr, kjøleskap og vaskemaskin følger ikke med
Oppvaskmaskin følger med.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet, vannbåren gulvvarme og vedfyring
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1901
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen i deres arkiver. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Det foreligger godkjent bygningstegning fra 1958 om fasadeendring . Det foreligger godkjent bygningstegning datert 24.06.2001 for garasje med tilhørende bod.
To av soverommene i boligens 2 etasje er vurdert til å ha en størrelse/utforming som avviker fra tiltenkt funksjon. Det er ikke kjent om rommet er godkjent og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Arealet er omtalt i rapporten etter dagens bruk.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 4826, tinglyst 13.04.2004 type heftelse: Bestemmelse om gjerde. Dette gjelder bestemmelser i forbindelse med innløsning av festetomt fra kommunen. Eier har plikt og ansvar å bekoste gjerdet mot kommunens tilstøtende grunn.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser at huset og garasjen er malt med linoljemaling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er én av et lite knippe som utgjør et mindre boligområde mellom Glemmen, Trara og sentrumskjernen. Plasseringen oppleves som nærmest litt skjult, men er likevel svært sentral. Adkomstveien er sperret for gjennomkjøring med bil og har et rolig, barnevennlig miljø.
For en familie med barn i skolealder vil det oppleves som et praktisk pluss at både Trara skole og Glemmen VGS er lett tilgjengelig i nabolaget. I tillegg eksisterer det en rekke barnehager i området. Praktisk er det også at to dagligvareforretninger finnes innenfor få hundre meters gange.
Ved en kort rusletur eller knappe fem minutter på sykkel befinner du deg midt i bykjernen. Sentrumsområdet har de seneste årene opplevd stor utvikling med et stadig bredere spekter av kulturtilbud og samlingssteder. Shoppingmuligheter finner du både under tak i Torvbyen og langs byens revitaliserte gågate.
Nærmeste bussholdeplass er få meter unna og stopp for blant annet direktebuss mellom Fredrikstad og Sarpsborg sentrum som har svært hyppige avganger dagen gjennom. Ekspressbusser til Oslo og Gardermoen kjører begge fra bussterminalen i byen, ca. 7 minutters gange unna.
Med utgangspunkt i Arups gate er det også lett å benytte seg av den omfangsrike Fredrikstadmarka, som er like velegnet for hverdagslige treningsøkter som for helgeutflukter med familien. I marka finnes blant annet bjørneløype som er spennende for de yngste, samt lysløype og kilometervis av preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid. Et vaffel-stopp på Skihytta er naturlig i sesong, og vil du øve teknikk kan du avlegge et besøk i markas nye skianlegg som har kunstsnø vinterstid og rulleski-bane ellers i året.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Trara skole (1-7 kl.) 347 elever, 15 klasser 0.4 km
Cicignon barne- og ungdomsskole (1-10 kl2.)550 elever, 24 klasser 1.6 km
Trosvik skole (1-7 kl.)490 elever, 22 klasser 1.8 km
Nøkleby skole (1-7 kl.) 545 elever, 24 klasser 2.6 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) 493 elever, 9 klasser 2.7 km
Glemmen videregående skole 1250 elever 0.3 km
Hans Nielsen Hauge vgs 30 elever 1 km
BARNEHAGER:
Domkirken barnehage (3-5 år)34 barn, 2 avdelinger 0.7 km
Speiderfjellet barnehage
Fotspor barnehage 110 barn, 6 avdelinger 1.1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 245 kvm.
Tomten er inngjerdet og flat med adkomst fra Arups gate. Pent opparbeidet med en liten gressplen og hekkeplanter. Gruslagt innkjørsel og asfaltert gårdsplass

Parkering

Med boligen følger det med en garasje med tilhørende bod på tilsammen 32 kvm. For øvrig parkering på egen gårdsplass

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Fredrikstad datert 18.06.2020 er avsatt til: Sentrumsformål - Båndlegging og krav om felles planlegging
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 454,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3 828,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12 000 0 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6 201,-
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av tv/internett og har avgift på
kr 1 100 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 700 506,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 521 821,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 828,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 947 420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Trond Arne Thorvaldsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0147/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22147

Dato

Sist oppdatert: 28. september 2022 kl. 21:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.